Iluzje optyczne

Zaczęty przez Zorgo90, Maj 05, 2008, 02:25:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zorgo90

ale jeżeli ona była zarazem właścicielem sklepiku (mały butik) to jednocześnie ona jest stratna :P

a po twoim pytaniu moja reakcja była taka:  :shock:

Jedno nie działa bez drugiego  :D

Bled

jeeeeeeeezu jak moze byc wiecej na minusie niz 100zl jak jedyny banknto falszywy to 100zl ktory musi zwrocic frycowi
poza tym dalem odpowiedz 'autora' tej zagadki wiec o co chodzi?? retarded?

DIO

no ale 100 zlotych zwraca fryzjerowi, anie liczymy wtedy straty 73 zlotych na kapeluszu?

Hermit

No, ale przecież fryzjer jej dał 100 zł drobne, ona wydała z tego 27 i jak sie zaczął pluć to dołożyła swoje 27 zł i oddała mu 100, więc czy nie jest stratna na fryzjerze 27 zamiast 100 ? Tylko to mnie nurtuje.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Mati_888

Fryzjer dostał fałszywą stówe, a ta babka musiała mu oddać tą stówe bo się do niczego nie nadawała
Abyss x3 :

Matiks - BH

Reina

Cytat: Hermit w Czerwiec 19, 2008, 04:09:11 PM
No, ale przecież fryzjer jej dał 100 zł drobne, ona wydała z tego 27 i jak sie zaczął pluć to dołożyła swoje 27 zł i oddała mu 100, więc czy nie jest stratna na fryzjerze 27 zamiast 100 ? Tylko to mnie nurtuje.
tak, na fryzjerze jest stratna 27, no i kapelusik wiec razem 100 ;)

dobra, koniec dyskusji o tej zagadce, nawet po podaniu odpowiedzi sie klocicie :P
dawac tu nastepna ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

DIO

bo odpowiedz jest bledan :D google sie myli

27 zlotych reszty+73 zlote warty kapelusz = 100 zlotych

do tego +27 zlotych fryzjerowi (bo tyle brakowalo babie do 100 zeby mu oddac bo babce zostalow  rekach 73 zlote)

calosc daje 127 zlotych amen , taka jest moja wersja i takiej sie bede trzymal tak jak t.w. Bolek

Hermit

Cytat: DIO w Czerwiec 19, 2008, 08:45:03 PM
bo odpowiedz jest bledan :D google sie myli

27 zlotych reszty+73 zlote warty kapelusz = 100 zlotych

do tego +27 zlotych fryzjerowi (bo tyle brakowalo babie do 100 zeby mu oddac bo babce zostalow  rekach 73 zlote)

calosc daje 127 zlotych amen , taka jest moja wersja i takiej sie bede trzymal tak jak t.w. Bolek

I widzisz ? To była moja wersja, a ty się zemną kłóciłeś.

Jednak jeżeli bierzemy stratę, jako to co straciliśmy, to kapelusz za 73 zł i resztę 27 zł. Taka jest strata od początkowego naszego stanu.
=

Mati_888

Chodzi włóczęga po parku i stwierdza że nie ma papierosów.A tak bardzo chciałby sobie zapalić.Niestety włóczęga jak to włóczęga nie ma kasy.Ale nasz włóczęga nie jest wcale głupi. Zaczyna zbierać niedopałki.Bibułkę ma w kieszeni, a doświadczenie go uczy, że z siedmiu niedopałków można zrobić jednego papierosa. Po pewnym czasie uzbierał 49 niedopałków. Włóczęga ma bardzo regularne przyzwyczajenia i pali jednego papierosa dokładnie co 3 kwadranse. Na ile wystarczy mu ten zapas?

Śmieszna zagadka :D Zobaczymy czy też sobie z nią poradzicie ;)
Abyss x3 :

Matiks - BH

Cubu$

Hermit

5 h i 25 min ? Na kalkulatorze, ale z innej strony jak mogło wyjść 25.. hehehehe
=

ZaAraki

L2DEX

Kostek(...)

Soulern

Kalkulator twierdzi, że 5h 25m.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Fargath

no wyszło 5.25 tylko gdzie jest haczyk? :D

Zorgo90

Slideroh

Zorgo90

eee, czyżbyś uwzględniał czas na wypalenie papierosa  :D

Bled

haczyk jest taki ze majac 7 papierosow pozostaje nam 7 niedopalkow czyli mamy jeden papieros gratis.

Cralin

Mati_888

Sześć godzin. Czterdzieści dziewięć niedopałków dadzą siedem papierosów, ale te z kolei dadzą siedem nowych niedopałków, co da jednego nowego papierosa. A więc osiem papierosów starcza na 6 godzin.

8 papierosów razy 45 minut = 360 minut a to jest 6 h

/btw... Wam wychodziło 5,25 a jak wiemy godzina ma 60 minut a nie sto... Tak więc to 0,25 = 1/4 godziny. A jak wiemy 1/4 godziny to 15 minut.

EDIT : Bled zgadł - ciekawe czy przy pomocy google :D
Abyss x3 :

Matiks - BH

System

"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Cralin

Kolejna zagadka znaleziona w necie:
"Trzy boginie, Prawda, Kłamstwo i Los odpowiadają na pytania w swoim języku.
Mówią tylko DA i JA, które odpowiadają słowom TAK i NIE, jednak nie wiesz
które któremu. Prawda zawsze mówi prawdę, Kłamstwo zawsze kłamie, a Los
czasem mówi prawdę, czasem kłamie. Musisz za pomocą trzech pytań określić
która z bogiń to która. Każde pytanie może być skierowane tylko do jednej
bogini.

Zovi

Czemu tylko głupie zagadki zadaje Cralin? no dobra no to będzie tak :P .
Kłamstwo: Czy często kłamiesz, odpowiada : Da (TAK)
Prawda: Czy zawsze mówisz prawdę, odpowiada : Da (TAK)
Los: Mówisz prawdę czy kłamiesz, odpowiada : Da i Ja xDD

Inaczej nie wiem jak to zrobić :twisted:
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Imker

@Zagadka z włóczęgą
Ma tylko jedną bibułkę, więc zrobi jednego papierosa, czyli wystarczy mu to na 15 minut.

@up
To jest najtrudniejsza zagadka świata :P
<usunięte na prośbę zainteresowanego>