[Problem]GameGuard

Zaczęty przez Pytający, Czerwiec 19, 2008, 11:37:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pytający

Mam problem z Gameguard!!! Instaluje klienta, odpalam gre i wyskakuje mi bląd dotyczacy gameguard (ErrorCode=610) Prosze o pomoc!!!

Matim

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Bylo z 10 takich topicow w ktorych dawalem odp...Weź sobie poszukaj zanim napiszesz kolejny temat o tej samej sprawie!

Vinci

Feel The Kick

Matim

A o co...problem z GameGuardem w  jednym temacie podałem link do pobrania pathy , ktore usówają prolbemy z gameguardem ! Wystarczy poszukać........Prosze !!!! :

========================================================================

Jak się domyślam miałeś kiedyś problem z GameGuardem lub ''hicking toll has been detected'' i pewnie podmieniałeś jakieś pliki core.dll / nWidow.dll i tu jest problem bo pewnie te pliki nie były do twojej kroniki! I server Cię wywala ( też tak miałem ) a więc zrób tak:

1.Przeinstaluj gre lub wklej czysty SYSTEM !
2.Zamieściłem na tym forum już pathe do GameGuarda , ktore w 90% pomagają :

GameGuard INTERLUDE fix :

Download : http://www.divshare.com/download/2938163-7e8

GameGuard CT1/Hellbound Fix

Download : http://www.divshare.com/download/4172348-9fd

=====================================================
Instalacja:

1.Wypakuj GameGuard FIX  w dowolne miejsce
2.Uruchom
3.Przycisnij przycisk '' path''
4.Zobaczysz komunikat '' Can not find the file .Search the file?
5.Dajemy TAK
6.Szukamy pliku NWindow.dll
8.Zatwierdzamy i GOTOWE!

=====================================================
Można jeszce tak :

c:\server\gameserver\config\general

1.Otwierasz w notatniku
2. Cytuj

Cytat#============================================================#
#                      Server Security                       #
#============================================================#

# Bypass exploit protection, to ENABLE protection, set to true.
# To disable protection set this to false.
# Retail: true
BypassValidation = True

# Enforce gameguard for clients
#   GameGuardEnforce - enforces gameguard query on character login
#   GameGuardProhibitAction - don't allow player to perform trade, talk with npc
#     or move until gameguard reply is received.
# Retail: true, true
GameGuardEnforce = True
GameGuardProhibitAction = True

3. True zamieniasz na False
4.Zapisujesz
5.Gotowe!

Powodzenia!

Soul: + za jaką taką cierpliwość i pomoc. Anuż następna osoba zauważy tą instrukcję ;)

Vinci

Pytający to moj kumpel (lujek zapomnial hasla i wyslal mi posta na gg) wiec go wkleje ale to jest cytat a nie moje slowa  :D

" :o :o :o :o :o :o :o :o widze, że nie umiemy czytac tekstu ze zrozumieniem!!

Czy ja napisałem ze mnie wywala (dostaje kicka od GG) po x min gry na swoim serwerze??

ALBO
Czy ja napisalem ze przy okienku z wyborem serwera wyskakuje mi blad??

NIE!! WIEC POWTORZE

Włączam swieżo zainstalowanego klienta (serwer nie jest nawet wlączony, jak jest wlączony wyskakuje tez ten błąd) od razu wyskakuje mi błąd GG --> ErrorCode 112 i ErrorCode 610 "

Feel The Kick

Soul

Prepare for unforeseen consequences...

Vinci

No nie wiem

Jego path nie działa!!!

P.S.
Soul jak zawsze + rozdaje
  :D
Feel The Kick

Soul

No musi być coś zrąbane z clientem lub serwerem. Czyli chyba najlepszą alternatywą byłoby się temu przyjżeć? Trudno pomóc dokładniej, jesli nie wiemy, co ten Twój rzekomy kolega zrobił. może server nie od tej kroniki jest? Może pokazują się jakieś konkretne logi?

Matim

Ale co go obchodzi problem z GameGardem jeżeli nawet jeszce servera nie postawił  :shock:? Włącz server a potem się martw GameGuardem . I jak napisał Soul..czytaj Logi..tam znajdziesz zawsze odpowiedz co jest źle..(tak było w moim przypadku )

//Mi te pathe i znajomym działaja..... :shock:

Soul

A tak w ogole to co to jest path? Droga, ścieżka? Hehe :D

Matim

Cytat: Soul w Czerwiec 21, 2008, 10:18:05 PM
A tak w ogole to co to jest path? Droga, ścieżka? Hehe :D

Nom mój błąd  :oops:

DawideQ

A ja mam taki problem z GG:

zkrakowałem NWindow.dll i pozmieniałem w plikach i nic ;/
PomocY!

damian21

Witam serdecznie.

Jest już taki wątek więc się podepnę, mam podobny problem jak w poście wyżej i w żaden sposób nie mogę sobie z tym poradzić, wyskakuje taki błąd "The Gameguard update was cancelled.." a następnie po nim "There was a problem running GameGuard (ErrorCode=610)" klient świeżo zainstalowany Interlude.
Próbowałem też z plikami hellbound, tak samo świeża instalacja i tu był ErrorCode=153.

Te pliki wildcard nie rozwiązują problemu, niema w tej paczce Interlude nightlies też pliku c:\server\gameserver\config\general . próba zrobienia patcha, podmiany plików gameguard też nie rozwiązała problemu.

końcówka w pliku hosts
Cytat127.0.0.1       localhost
127.0.0.1 l2testauthd.lineage2.com
127.0.0.1 l2authd.lineage2.com
216.107.250.194 nprotect.lineage2.com

w loginserver.properties  i  server.properties to samo
Cytat# This is transmitted to the clients connecting from an external network, so it has to be a public IP or resolvable hostname
# If this ip is resolvable by Login just leave *
ExternalHostname=127.0.0.1

# This is transmitted to the client from the same network, so it has to be a local IP or resolvable hostname
# If this ip is resolvable by Login just leave *
InternalHostname=127.0.0.1

# The Loginserver host and port
LoginPort=9014
LoginHost=127.0.0.1
System to XP z sp3, internet mam z UPC, nie znam się na tym za bardzo jest to router na kablach podłączony do PC ma też nadajnik bezprzewodowy, IP tu jest chyba zmienne więc na razie próbuję tylko z 127.0.0.1
Żadnego firewalla nie mam, tylko antywirus, może ten internet z UPC ma jakiś firewall i to jest problem ? ale w ten sposób powinno się dać podłączyć z własnym serverem nawet bez podłączenia z internetem.

Byłbym wdzięczny za pomoc bo męczę się z tym od dłuższego czasu i za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić..

coshoo

GameGuard to jest zabezpieczenie stosowane na oficjalnych serwerach NCSoftu. Ty rozumiem chcesz grać na prywatnym serwerze więc co tu robi gameguard?
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

damian21

Ano nie wiem co on tu robi, ale widać że robi. gdyby było wymagane jego usunięcie(choć nie wiem w jaki sposób) do poprawnego działania l2 clienta czy postawienia servera to chyba byłoby to w tutorialu jego stawiania :P .
Czy to z odpalonym serverem czy bez, po uruchomieniu świeżego clienta Interlude, czy hellbound ( oczywiście uruchamiane razem z serverem pod odpowiednią kronikę) jest ten błąd i pozostaje tylko kliknąć ok i zamyka clienta.

Jakieś 3 lata temu stawiałem taki server na plikach Interlude nightlies i nie miałem tego problemu. Sprawdziłem dziś sobie też jakiegoś priva Interlude l2off i działa bez problemu, ale to jest patchowane pod dany server ..