Sephia - Medium - GRACIA II

Zaczęty przez Sephia, Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maślan

wracając do patcha - zwracam honor - po głębszych oględzinach - jest znacząco lepszy niż standard - bt moge go urzyć np do własnego serwera ? (nie to ze chce bo własnego serwera nie mam tlyko z ciekawości pytam)

Kamil7124

Hmmm... Serwer jest świetny, pisałem to już na innym forum, i piszę na tym. W godzinach szczytu jest po 330 PPL Online, (tzn prawie cały czas od 15 do 22), NPC który daje profki 1-3 znacznie umila gre, tymbardziej przy tych ratach (na wielu serwerach mid rate grałem, ale tam jeśli nie było kotka od profek, to 2gą profesje się kończyło na około 45 lvlu.), a poza tym nie ukrywajmy - nikomu się nie chce robić profesji :)

Paulie

Cytat: Maślan w Październik 27, 2008, 10:01:07 PM
wracając do patcha - zwracam honor - po głębszych oględzinach - jest znacząco lepszy niż standard - bt moge go urzyć np do własnego serwera ? (nie to ze chce bo własnego serwera nie mam tlyko z ciekawości pytam)

Oczywiście, ja tam nie bronię korzystania z tego co robię.
Jak widać czasem nim się skrytykuje, to warto sprawdzić co się krytykuje. :D

mariucha

Zapraszamy na serwer kolejne osoby, dodam od siebie ze zauwazylem na serwerze zagraniczne klany w najblizszy weekend spodziewana liczba online - 400.

Jaki Ganh

Serwer jest świetny. Raty są wręcz nieziemskie. Zapewniają, że co prawda w pięć minut 50 lv nie będziemy mieli, ale expieniem się nie znudzimy. Graczy jest sporo, nieraz trafiają się czarne owce, np. kupiłem od gościówki full-buffa (o tym za chwilę) i poszedłem spoilować Steel z Grave Robber Ranger. Ona też miała spoila, i się pyta gdzie spoiluję. No to jak normalny człowiek, a raczej krasnal, wskazałem spota, ona przybiega, rozwala mnie, i thx, buffów nie mam, za które zapłaciłem jej 45 steel, w ogóle tak mnie wkurw**a, że chciałem serwer zmieniać :/ A najgorsze są bufferzy-dual boxy. Prawie wszyscy je mają. Nie wiem, czy tam dual box jest dozwolony, ale to jest również denerwujące. Więc najlepiej z początku znaleźć sobie klan który ma bufferów, a większość od tych średnio-dobrych ma. Poza tym, bez problemu na 20lv można mieć 1,5kk, ja akurat zdobyłem samodzielnie, ale jest event z literkami, jeśli złożymy słowo "Lineage II" dostajemy 1,5kk a za inne słowa inne itemy. Więc zapraszam. Jakby co PM do Killaz lub Unreal ;]

Szukam serwera...

Onegar

Cytat: Sephia w Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

- Dual Box dozwolony

Tak więc nie ma co się dziwić, że widzisz buferów na plecach.
Teraz coraz częściej spotykamy serwery z dual box-ami (dozwolonymi) dlaczego?
Przyczyna jest prosta:
- więcej online
- ułatwienie gry
- mniej pracy dla Gm-ów

Laner

Hehehe znająć GMa jak ktoś PKnie jego kolegę to i za DB go zbanuje w sumie jak mu ktoś PKnie znajomego to nie ma zmiłuj ban murowany "paragraf się zawsze znajdzie a jak nie to go wymyślimy" ^^

Sephia

Cytat: Laner w Listopad 02, 2008, 02:04:52 AM
Hehehe znająć GMa jak ktoś PKnie jego kolegę to i za DB go zbanuje w sumie jak mu ktoś PKnie znajomego to nie ma zmiłuj ban murowany "paragraf się zawsze znajdzie a jak nie to go wymyślimy" ^^

Na naszym forum jest temat o tym panu, którego cytuję powyżej dlatego proponuję nie zastanawiać się dłużej nad bezsensem wypowiedzi sfrustrowanego pryszczatego dwunastolatka zbanowanego za bugi mającego w dodatku rozdwojenie jaźni. Co do serwera ciężko jest znaleźć na rynku polskich serwerów serwer Lineage2 zupełnie pozbawiony dotacji, dlatego jak ktoś z Was chciałby wypróbować swoje umiejetności w odniesieniu do innych graczy wiedząc, że on podobnie jak Wy nie ma zdotowanych latarek i biżu RB na +++ zapraszam do spróbowania swoich sił na naszym serwerze, najwyżej jak się nie spodoba odejdziecie.

Jaki Ganh

Nie rozumiem paru graczy. Narzekają, że serwer ma bugi, choć ma najmniej bugów co do serwerów na jakich grałem, a grałem na na prawdę wielu. Donacja, no serwer musi stać na maszynie porządnej, i drogiej, abyśmy nie mieli lagów, więc coś za coś, ja wolę paru dzieciaków co donatują niż lagi, choć ostatnio te lagi też coś coraz częściej się zdarzają. Poza tym, dual-boxowi bufferzy. No szlag mnie trafia, trochę no-fair. Nie dałoby rady czegoś z dual-boxem zrobić? On w ogóle dozwolony czy zabroniony jest? A najśmieszniejszy jest rynek. Ludzie za matsy oferują tak śmieszną adenę, że aż płakać się chcę. Ale najbardziej uciążliwe są właśnie dual-boxy :dw_1_1:

Szukam serwera...

TruTherion

A ty w końcu robisz reklamę, czy antyreklamę?
Sephia to też L2j, więc na czym ty grałeś, że miałeś więcej bugów  :o?

Laner

No właśnie lecz tam pretekstem do bana może być wpadnięcie w geo (o tym czy wpadnięcie w geo było celowe czy nie decyduje GM prawda jest tutaj mniej ważna)
Sephia swoją drogą czy mógłbyś przestać mnie obrażać a przedstawiać fakty? tak jak ja to robie? Nikt nie jedzie po Tobie nie jedzie a tylko po tym co robisz więc jeśli możesz nie zachowuj się jak dziecko

Jamall

GZ dla pana wyżej. Spamuje gdzie się da, na każdym możliwym forum, żeby tylko zmusić Admina do wycofania bana  :o
Swoim zachowaniem udowadniasz tylko, że masz nie więcej jak 13 lat,  bo rozsądku w Tobie nie widać żadnego. Uważasz, że takim zachowaniem zmusisz kogokolwiek, żeby Ci współczuł czy jak?  :shock: No to gz raz jeszcze dla Ciebie i n/c for U. Jak pisałem gdzieś indziej, wiele osób zapewniało, że to Twoje "wpadnięcie w geo" było całkowicie celowe nie tylko tu, ale też na innych serwerach więc może skończ już ściemniać i skoro nie możesz znaleźć innego serwera to spójrz za okno, tam też jest życie... Choć "bana" za cheatowanie też można zgarnąć ^^

Laner

Sephie odpuściełem znalazłem o wiele ciekawszy server.
Heh dużo osób? kto Zodiax? o ja rzeczywiście jest wiarygodny ale trudno się dziwić kilkadziesiąt (jak nie kilkaset) PK sobie na nim nabiłem na ostatnim servku no nic ale popłakać sobie może jednakże gadać każdy umie... gorzej żeby udowodnić swoje racje widzę że dla większości stanowi to kłopot i to nie mały

Jaki Ganh

ThuTherion, wyrażam swoje zdanie o serwerze. Serwer jest dobry, ale nie idealny, zresztą jak każdy serwer musi mieć wady i zalety, a tutaj jest więcej zalet. Reklamę albo antyreklamę robi autor tematu, a ja się wypowiadam na jego temat, tak trudno to pojąć? Poza tym, nie wszystkie serwery L2j są takie same, to chyba proste i logiczne. Tutaj jest znacznie mniej bugów niż na niektórych "niby-serwerach". A teraz pozwólcie panowie, że pójdę dalej spoilować, dobrze? :)

Szukam serwera...

TruTherion

No i twoja opinia jest wyjątkowo nielogiczna.

Jamall

Cytat: Laner w Listopad 02, 2008, 11:54:01 AM
Sephie odpuściełem znalazłem o wiele ciekawszy server.

So BB & HF i skończ już spamować jak zakapryszona dziewczynka... Może teraz zaczniesz umieszczać reklame/antyreklame dla tego "ciekawszego serwera"

Sephia

Teksty LaMera proponuje filtować to rozkapryszony sfrustrowany dwunastoletni buger, cheater szczegóły na naszym forum dziecko NEO, które najpierw korzysta z buga, potem sie do tego nie przyznaje, później sie przyznaje i przeprasza proszac o odbanowanie konta, po czym znów sie wszystkiego wypiera do tego siedzi non stop na naszym forum, forum serwera, który według niego jest denny i znalazł sobie lepszy serwer. Zatem rodzi sie pytanie, czy ten NOWY serwer faktycznie jest lepszy? Czy też 12 letnie dziecię NEO wylewa swoje kompleksy w każdym temacie na każdym forum o naszym serwerze^^.

Laner

Odnośnie mojego przyznania... znów kłania się umiejętność czytania nie idzie Ci to za bardzo napisałem że się przyznam jeśli mnie odbanujesz gdyż chciałem zostać odbanowany a to nieco inaczej brzmi no nie?
A pozwól że przytoczę kilka cytatów z Twojego forum;]

1.
"Witam..
Chcialbym sie jescze raz zapytac za co otrzymalem bana ?.. Gdyz przeczytalem jescze raz regulamin i nie pisze w nim ze za zgloszenie buga dostaje sie bana ale wrecz przeciwnie za tego nie zrobienie powinno sie dostac. Czy przez to iz napisalem na shoucie, ze hero wybralo 2 x bo cos sie musialo ladnie mowiac "zepsul", komunikat byl 2 x i pewnie ngp tez naliczylo x2 ? I co do tego nawet sie nie mylilem bo pytalem herosow i mowia ze im naliczylo x2 ... Dlatego nie rozumiem dlaczego dostalem bana, nawet jail by tu byl nie namiejscu n.. I Vini prosze Cie patrz na wszystkich rowno...Dlatego prosze o zdjecie bana , iz weekend jest wystarczajaca kara za sugestie bana na shoucie zamiast na forum(taki pkt znalazlem w regulaminie).
Asend"

2.
"Ktory pkt regulaminu zlamalem? Jesli go nie zlamalem to moze GM przestanie traktowac ludzi ktorych nie lubi po swojemu? Jesli dostalem bana nieslusznie, bo nie zlamalem zadnego pkt, powinienem zostac odbanowany."

Oraz cytat z innego forum o Lineage 2 byłego gracza Sephi

"to moze dodam cos od siebie bo gralem swojego czasu na seph ale mnie gm zbanowal. nie osiagnalem tam za wiele dlatego nie bylo mi szkoda tego co stracilem i myslalem ze tylko mnie sie to przytrafilo.
dostalem bana w dziwnych okolicznosciach bo normalnie bilem sobie moby na hs w pewnym momencie wpadl jakis koles i mnie zabil gdy wrocilem i sobie oddalem po kilku minutach pojawil sie gm i powiedzial ze za pkowanie low leveli jest ban po czym wyrzucilo mnie z gry i nie mialem juz mozliwosci zalogowania sie ponownie (zbanowal mnie).
nie sadze aby ban byl sluszny bo koles chyba low levelm nie byl ale coz nie klocilem sie ale widze ze blad zrobilem bo gm oszukuje graczy a ja podejrzewam ze dota istnieje tylko nie oficjalna.
bo np. skad sie wziely czapki typu wizzard hat ktorych nie ma mozliwosci kupienia u zadnego npc?
chyba tylko od gma..."

No tak masz rację ja jestem jedyny który został "niesłusznie" zbanowany.
Ale Ty chyba zabardzo liczyć nie umiesz...

Tutaj niestety (dla Ciebie) nie ma takiego filtru jak na Twoim forum gdzie wszelakie nie przychylne wypowiedzi oraz trudne pytania są po prostu kasowane i już.

I jeszcze 2 sprawy :
1.po to jest PW aby rozmawiać prywatnie ja nie zamierzam przytaczać Twoich wypowiedzi z PW a byłby nie zły ubaw - Ty robiąc to pokazujesz tylko swój żałosny poziom
2.nie robię nowych kont na forum odpisuję tylko na niektóre posty graczy a Ty i tak moje posty kasujesz bo przedstawiają prawdę więc...

Jamall

Cytat: Laner w Listopad 02, 2008, 01:44:18 PM
chciałem zostać odbanowany

A powiedz mi po co? Skoro to taki lame serwer. Masz bana? Życie szukasz serwera dalej a nie zachowujesz się DOKŁADNIE jak przysłowiowy "wrzód na tyłku"

Sephia

Jamal to dziecko LaMer przeczy sam sobie w kazdym poście nie przyjmując zadnych argumentów proponuję zastosować się do starej maksymy życiowej cyt. "Nigdy nie spieraj się z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu po czym pokona doświadczeniem" i może zakończmy już ten offtop^^

Onegar

Wiem że rozmowy na temat serwerów banów są fascynujące i podnoszą nie lada ciśnienie.
Ale nie chciałbym tu zobaczyć postów zbytnio odbiegających od tematu i informacji o serwie.
Co do Bana myślę że zostało to już wyjaśnione i możecie powrócić do tematyki wątku.
A na pewno nie będę tolerował obrażania innych użytkowników.

eXecutor

Nim zagram postanowilem zapytac :>
Cytat-Tatoo system
-Zbalansowane skille

Co znaczy tatto system? dye czy te tatto z c3? Czy moze cos jeszcze innego?
Zbalansowane skille tzn? Przeciez w l2 nie ma balansu skilli O.o ocb?

Ilu jest hero na serwerze?Jak jest z noblesem barak daje q itema calemu party czy 1 osobie (tak tez bywa -.-')?

To by bylo anrazie na tyle... :)

Pozdrawiam

a bym zapomnial jaki jest q item drop?

sakul

Cytat: eXecutor w Listopad 02, 2008, 05:31:07 PM
Nim zagram postanowilem zapytac :>
Cytat-Tatoo system
-Zbalansowane skille

Co znaczy tatto system? dye czy te tatto z c3? Czy moze cos jeszcze innego?
Zbalansowane skille tzn? Przeciez w l2 nie ma balansu skilli O.o ocb?

Ilu jest hero na serwerze?Jak jest z noblesem barak daje q itema calemu party czy 1 osobie (tak tez bywa -.-')?

To by bylo anrazie na tyle... :)

Pozdrawiam

a bym zapomnial jaki jest q item drop?

Tatoo system - ten z c1 (?) byl tylko na poczatku ale admin postanowil usunac je.
Od wczoraj jest 13 hero.
Barak daje item na cale pt (oczywiscie tym co maja questa).
Drop q item jest 3 (tego nie jestem pewien)

Sephia

Dokladnie jest jak napisal kolega wyzej,  na serwerze od 1 listopada sa pierwsi HERO  tatuazy nie ma od ok miesiaca zostały usuniete.

Paulie

Chciałbym poinformować (Bo póki co nie widzę aby admin o tym tutaj pisał) iż w najbliższym czasie serwer zmienia hostera na lepszego, ponieważ obecny reaguje jak 'mucha w smole' na prośbę restartu oraz z powodu słabego połączenia serwera z serwerami Telekomunikacji Polskiej przez co osoby używające łącz Neostrady miały lagi.
Zmiany nastąpią gdy termin dzierżawy serwera minie.

Jeszcze mały offtop odnośnie Lanera, jeżeli ktoś uważa iż został zbanowany niesłusznie to niech wie iż sam się przyznał do buggowania i nie ma odwagi zrobić tego publicznie gdyż jego reputacja z paru innych serwerów i tak jest już nikła.
O więcej informacji zainteresowanych tą osobą aby nie bać się iż dostanie się przypadkowo bana proszę poczytać tutaj aby nie robić bezsensownego spamu w tymże temacie:
http://www.sephia.yoyo.pl/forum/viewtopic.php?t=259