Naruto

Zaczęty przez Pheonix, Wrzesień 05, 2008, 08:35:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Czy to istotne? Ja bym w swieta nie pracowal bo mi sie nalezy przerwa i tyle.

TheOwn3r

Jutro chyba ma byc.
;o

Soul

Oni nie mają świąt teraz... ^^ (tak mi się bynajmniej wydaje)
Prepare for unforeseen consequences...

Tomasheq

Japonczycy nie maja swiat :) Ale tlumacze mangi maja :) I temu chapterku najpewniej nie ma. Bo gdzies czytalem ze ma byc 25 wydany.
"– Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła
– Jak zdołałaś wrócić?
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam..."

Soul

No cóż. Poczekamy cierpliwie ;)

Tomasheq

Nie mamy wyboru. A cos mi sie zdaje ze ten chapterek fajny bedzie. Tu walka Naruto z Painem sie zaczyna Sasuke zobaczy ze ktos za niego wioche konohe zniszczyl :) Moze byc ciekawie.
– Jak zdołałaś wrócić?

Soul

Chyba, że zrobią myk i wydzadzą dwa odcinki w przyszły piatek ^^. Suma sumarum i tak trzeba czekać.

Zovi

Powie mi ktos, dlaczego Kakashi walczyl takim durnym sztylecikiem? :P A nie jakims mieczem wydupiastym albo cos? :D
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

evilmg

Kakashi = adventurer wiec ma pasywny skill dagger mastery. Ta klasa postaci nie ma skilla sword/blunt mastery wiec marnowalyby sie bonusy za sztylet. Tak poza tym to jak walczyc mieczem bez roweru?

a na powaznie to skąd u diabła mamy wiedzieć?

Zovi

Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Soul

evilmg. Może sobie nie zdajesz z tego sprawy, ale w dużym stopinu masz rację.

Podstawową bronią ninja w Naruto są shurikeny i kunai. Dlaczego? Po pierwsze - są mniejsze, praktyczniejsze i szybsze, po drugie - łatwiej jest nauczyć się ich używać. Chyba tylko 7, czy 9 ninja używa mieczy (Zabuza, Kisame, itp).

Teraz przeanalizujmy. Kakashi używa głównie kunai. Dlaczego? Jak już wpsomniałem są one szybsze, a Kakashi jest typowym szybkościowcem (co w dużym stopniu zostało mu umożliwone dzięki Sharinganowi). Miecz zdecydowanie by go spowolnił i uniemożliwił używanie skomplikowanych sealów. Dlatego właśnie używa daggerów imo ;). Przeanalizuj jego sposób walki i osobowość. Odpowiedzi nasuwają się same.

Vigor

Dokładnie tak jak mówi Soul :)

Ale walka kakashiego z hidanem jest mało realistyczna to niemożliwe żeby kunaiem powstrzymał kose z trzema ostrzami...tak samo jakby łyżeczką do herbaty odbijać młotek...

Soul

Niekoniecznie. Wydaje mi się, że w dużym stopniu zależy to od chwytu. W końcu przy obronie mieczem bronisz się tylko jedną jego częścią, a nawet czysto teoretycznie jest się obronić nim nieco ciężej ze względu na ciężar oraz właśnie długość (jeszcze zależy od formy ataku, bo wtedy można bronić się bardziej dystansowo, tyle że mało kto wie o tym, że taktyka dystansowa jest zdecydowanie mniej skuteczna od obrony "zwartej", którą z kolei umożliwia sztylet/nóż/kunai). Generalnie długość broni (w przypadku broni białej) nie musi mieć przełożenia na możliwości i "siłę". W przypadku obrony jak i ataku bronią białą bardzo dużą rolę grają stopy oraz umiejętność wykorzystania balansu zatem nie powiedziałbym, że Kakashi nie miał żadnych szans obrony przed takim atakiem, ale też nie powiem, że na 200% mam rację ;)

Mógłbym długo wypowiadać się na tematy związane z obroną i walką, ale pozwolę sobie oszczędzić Wam tych cierpień :D

Vigor

No tak ale  :D
Hidan zamachuje się kosą za pleców czyli teoretycznie z całą swoją mocą kakashi idealnie trafia i odbija lub powstrzymuje uderzenie ale przy 10 takich odbiciach pewnie gdyby by to było reistyczne obniżyła by się jego sprawność i w końcu jakies ostrze by go musiało trafić przecież odbijał kose z trzeba ostrzami a nie kija z gwoździem :P

Tomasheq

Cytat: Soul w Grudzień 27, 2008, 03:37:31 PM
Chyba tylko 7, czy 9 ninja używa mieczy (Zabuza, Kisame, itp).

Pozwol ze sprostuje :) Bylo 9 Mistrzow Miecza z Wioski Mgly czy jak jej tam(tej od Zabuzy i Hidana) A shinobi jesli chcial mogl poslugiwac sie dowolna bronia ;) Przeciez na samym poczatku walki Hidan vs Asuma & Shikamaru to tych dwoch kolesi bylo z mieczami :) A Zabuza i Kisame to oni byli slawni i poznawani po mieczach :)

Cytat: Vigor w Grudzień 27, 2008, 06:17:25 PM
Hidan -_-'e się kosą za pleców czyli teoretycznie z całą swoją mocą kakashi idealnie trafia i odbija lub powstrzymuje uderzenie ale przy 10 takich odbiciach pewnie gdyby by to było reistyczne obniżyła by się jego sprawność i w końcu jakies ostrze by go musiało trafić przecież odbijał kose z trzeba ostrzami a nie kija z gwoździem :P

No tak napewno po 2 czy 3 razach pod rzad Kakashiemu (chyba tak sie to odmienia) zdretwiala by reka. Ale on caly czas odskakiwal. Poza tym ustawial nogi i cialo tak by cala swoja sila odbijac ta kose. Jeszcze uginal lokcie amortyzjac rece :) A Hidan walczyl jak ciota dla mnie bo tylko aby walnac jak najmocniej.

Cytat: Soul w Grudzień 27, 2008, 06:02:38 PM
Mógłbym długo wypowiadać się na tematy związane z obroną i walką, ale pozwolę sobie oszczędzić Wam tych cierpień :D

Ehh. Ja nie bylem taki wspanialomyslny i sie rozpisalem :)
– Jak zdołałaś wrócić?

Hermit

Cytat: Vigor w Grudzień 27, 2008, 06:17:25 PM
Hidan -_-'e się kosą za pleców czyli teoretycznie z całą swoją mocą kakashi idealnie trafia i odbija lub powstrzymuje uderzenie ale przy 10 takich odbiciach pewnie gdyby by to było reistyczne obniżyła by się jego sprawność i w końcu jakies ostrze by go musiało trafić przecież odbijał kose z trzeba ostrzami a nie kija z gwoździem :P

To nie jest realistyczne. Oni są pro, a plebs tak pada właśnie.
Poza tym on ma sharingan, wiec powinien wiedzieć w którą część broni uderzać swoją, żeby to odbić.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Pheonix

fillery :(( masakra nuda i tyle ...

Vigor

A czemu tu się dziwić przecież był nieśmiertelny więc nie martwił się o ty czy ze go kakashi trafi kunayem jemu chodziły tylko żeby jakkolwiek drasnąć kakashiego więc walił jak debil byle trafić :P
Ale ogólnie ta walka cała mnie wkurwiła najbardziej w naruto, bo shikamaru to ciota gorsza od sakury fuksem wygrał, chociaż wykopanie takie dołu zajeło by my z 4 dni ale oni dogonili hidana i kakuzu w  pare godzin i jeszcze przygotowali mega uber wymuszony plan..inaczej byc nie mogło.. Poza tym kakuzu gdyby nie naruto to by zrownal z ziemia reszte  tego teamu :P Ale taki los gdy się walczy z głównym bohaterem.
btw.
Fajnie  żeby powstało kiedyś takie anime gdzie nie będzie głównego bohatera albo główny bohaterem będzie jakaś sakura co nic nie robi i patrzy tylko jak się biją :p wtedy walki wygrywał by silniejszy a nei ten który jest głównym bohaterem było by wtedy fajniej :)

Tomasheq

Cytat: Pheonix w Grudzień 27, 2008, 11:39:28 PM
fillery :(( masakra nuda i tyle ...

nieeeee! Ja nie chce!

A tak zeby nie bylo offtopu... To manga/anime/ksiazka/film musi miec jakiegos/jakichs glownych bohaterow. Inaczej ludzie nie mielyby sie do czego przywiazywac :)
– Jak zdołałaś wrócić?

evilmg

Cytat: Vigor w Grudzień 27, 2008, 11:42:33 PM
Ale ogólnie ta walka cała mnie -_-'iła najbardziej w naruto, bo shikamaru to ciota gorsza od sakury fuksem wygrał, chociaż wykopanie takie dołu zajeło by my z 4 dni ale oni dogonili hidana i kakuzu w  pare godzin i jeszcze przygotowali mega uber wymuszony plan..
Zacznij czytać mange albo czytaj ja ze zrozumieniem.

1.Shikamaru tego dolu nie wykopal - ten las nalezy do jego rodu i pulapki juz w nim sa gotowe - czekaja tylko na okazje do uzycia.

2. Shikamaru prawdopodobnie jest silniejszy od naruto, nejiego i sakury razem wzietych wiec za ciote bym go nie uznal... dlaczego tak mowie? Pokonaj geniusza na jego wlasnym polu, gl...

Ja sobie z wszystkiego co mowie zdaje sprawe (mniej lub bardziej) :P

Na dobra sprawe Kakashi mogly wymiatac ninja-to (krotki miecz - Sai taki nosi) - latwy w przechowaniu, lekki, szybki a ma wiekszy dystans. Do tego zawsze mozna bron przyzwac wzorem Ten Ten, wiec na dobra sprawe nie wiemy dlaczego akurat kunai - moze mu sie zwyczajnie lepiej nim walczy a moze lubi porzucac bronia - mozliwosci sa ogromne ilosci...

Vigor

Jest silniejszy gdy ma z góry przygotowaną walkę, albo walczy z kimś jako wsparcie technikami cienia i wtedy obmyśla plany. W walce 1 vs 1 to ,,CIOTA". A co dopiero w walce 1 vs 1 gdy walka wywiązuje sie na spontanie jak ta pierwsza gdzie zabili Asume. Gdyby wtedy Pein nie wezwał Hidana i Kakuzu to pewnie by już nie żył.

Pheonix

Cytat: evilmg w Grudzień 28, 2008, 12:58:39 AM
Cytat: Vigor w Grudzień 27, 2008, 11:42:33 PM
Ale ogólnie ta walka cała mnie -_-'iła najbardziej w naruto, bo shikamaru to ciota gorsza od sakury fuksem wygrał, chociaż wykopanie takie dołu zajeło by my z 4 dni ale oni dogonili hidana i kakuzu w  pare godzin i jeszcze przygotowali mega uber wymuszony plan..
Zacznij czytać mange albo czytaj ja ze zrozumieniem.

1.Shikamaru tego dolu nie wykopal - ten las nalezy do jego rodu i pulapki juz w nim sa gotowe - czekaja tylko na okazje do uzycia.

2. Shikamaru prawdopodobnie jest silniejszy od naruto, nejiego i sakury razem wzietych wiec za ciote bym go nie uznal... dlaczego tak mowie? Pokonaj geniusza na jego wlasnym polu, gl...

Ja sobie z wszystkiego co mowie zdaje sprawe (mniej lub bardziej) :P

Na dobra sprawe Kakashi mogly wymiatac ninja-to (krotki miecz - Sai taki nosi) - latwy w przechowaniu, lekki, szybki a ma wiekszy dystans. Do tego zawsze mozna bron przyzwac wzorem Ten Ten, wiec na dobra sprawe nie wiemy dlaczego akurat kunai - moze mu sie zwyczajnie lepiej nim walczy a moze lubi porzucac bronia - mozliwosci sa ogromne ilosci...
nosił taki miecz jak był młody jak jeszcze sharingana nie miał

evilmg

Cytat: Vigor w Grudzień 28, 2008, 09:35:18 AM
Jest silniejszy gdy ma z góry przygotowaną walkę, albo walczy z kimś jako wsparcie technikami cienia i wtedy obmyśla plany. W walce 1 vs 1 to ,,CIOTA". A co dopiero w walce 1 vs 1 gdy walka wywiązuje sie na spontanie jak ta pierwsza gdzie zabili Asume. Gdyby wtedy Pein nie wezwał Hidana i Kakuzu to pewnie by już nie żył.
Tak tylko gdyby nie to ze Hidan byl niesmiertelny (a takich wielu nie ma) to cala walka moglaby sie znacznie szybciej skonczyc. Nawet jesli te dwa przydupasy Asumy by zawiodly to Kage Nui (technika ktora wbija cien w cialo - tak spetali Hidana) zabila by oponenta - wiec Shikamaru jest silny i nie ma bata :P

Tak samo walka 1 vs 1 - Shikamaru juz udowodnil, ze jak chce to zlapie przeciwnika a potem udusic go czy wbic cien  w cialo to pryszcz...

Vigor

Ale Hidan był w Akatsuki więc musiał mieć coś specjalnego :) Żadnych technik nie umiał jego atutem była właśnie nieśmiertelność. Z pewnością gdyby tylko latał i machał kosą to by go tam nie przyjeli :P

Tomasheq

Ale przyjeli go bo byl niesmiertelny... Bo byl unikalny. Jakbys Ty bil sie z kims i nagle zobaczylbys ze jest niesmiertelny nie przestraszylbys sie? A poza tym z Kakuzu stanowili doskonala pare.
– Jak zdołałaś wrócić?