Otwieranie skrzynek nukerem na abyssie x3

Zaczęty przez ugh, Październik 16, 2008, 12:00:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ugh

Wczoraj próbowałem otwierać skrzynki lvl 21 za pomocą mojego SH lvl 26. Mam broń top D grade oraz empa i WM. Waliłem po 1300+ (z krytykiem po 4400+) i wszystkie skrzynki wybuchały. Sprawdziłem w drop calculatorze, że boxy mają po 700 hp. W czym problem? Da się tak skrzynki otwierać na Abyssie?

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Kalion

A może trzeba użyć klucza [Deluxe Chest Key- Grade 2]? 8)

ugh

Na tym forum jest napisane, że można też otwierać nukiem. tylko coś mi to nie wychodzi

doman18

No ja kilka razy uderzylem i tez wybuchaly. Moze to takie zabezpieczenia zeby nie mozna bylo za duzo EWD/EAD nabijac. Tylko kluczami deluxe lub zlodziejskimi. Swoja droga to z tego co mi wiadomo (plotki i doswiadczenie wlasne) to najlepiej jest czepiac sie skrzyneczek na lvlu x7-x9 (np 27-29,37-39) bo to z nich najlepiej leca. Ale moge sie mylic

PS sorki za polskie znaki ale pisze to z jeszcze nieskonfigurowanego linuksa
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ainulindale

Nukami można otwierać skrzynki z enchantami - zasada jest tylko taka by jednym hitem zabić skrzynkę - wtedy otwarcie jest równoznaczne jak przy otwarciu kluczem. Skrzynka oczywiście wybuchnie. Stojąc jednak w odpowiedniej od niej odległości jest to całkowicie bezpieczny sposób.

Problem jest w tym, żeby otworzyć skrzynkę nukiem trzeba mieć wysoki lvl skilla (co za tym idzie wysoki własny lvl nie pasujący do lvlu skrzynki) lub bardzo, ale to naprawdę bardzo dobre buffki :)
Lognij sobie SE z emp3, db z mysticiem, ES z PoWa i idz klepać skrzynki :P
Trochę chyba za dużo męczenia się z tym. Łatwiej załatwić sobie jakiegoś daggerka i normalnie ta sprawę załatwiać :P

ugh

Własnie mam SE 62 czyli emp 3 i wm mam. Skrzynka mimo wszystko wybucha? Myślałem, że się otwiera jak przy użyciu klucza.

Ainulindale

Napisałem że niby wybucha, ale dokładnie nie pamiętam. Wybucha bankowo jak ja na hita nie ściągniesz :)
Sprawdź najlepiej :P
Teoretycznie nie powinieneś paść od jednego strzału od niej :)

Qbx

na abyss tylko kluczami mozna otwierac skrzynki, jest taki zebezpieczenie- skrzynka ma prawie tylke hp co rb :P