Mount&Blade - niezależna produkcja która chce zagrozić gigantom?

Zaczęty przez doman18, Październik 22, 2008, 03:02:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

doman18

>Oficjalna strona<
You tube

Przypadkiem trafiłem na tą grę. Grał może ktoś w to? Zapowiada się smakowicie.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Soulern

Hym nie znalazłem jakiś cudem jeszcze jednej ważnej rzeczy i po obejrzeniu filmiku nadal nie jestem taki całkiem pewien. To jest MMO czy single player?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

PeBe

Fuss

Single Player, multi ma być podobno w drugiej części.
Sama gra mocno wciąga, to taka mieszanina rpg i rts. Z jednej strony rozwój własnej postaci, z drugiej wojska. 5 frakcji, każda ma swoje mocne i słabe strony (np Nords - mocna piechota, brak kawalerii). Poza zwykłymi bitwami jest tez możliwość oblegania zamków. Na necie jest też pełno modów m.in. The last days (władca pierścieni), Hundred years war.

PeBe

fajne fajne fajne fajne.

troche mi gothica przypomina. Graficznie troche jak gothic 2. KKKKKKKKKKTHX doman18 za topic =)

Hermit

A da sie armią zarządzać? tzn kierować nimi? Fajnie offtop teraz wyglada z tymi poddzialkami ktorymi sa poddzialy m&a
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

PeBe

Cytat: Hermit w Październik 22, 2008, 05:42:27 PM
A da sie armią zarządzać? tzn kierować nimi? Fajnie offtop teraz wyglada z tymi poddzialkami ktorymi sa poddzialy m&a
Niby mozna zatrudniac żołnierzy idt. ale oni raczej robią wszystko po swojemu :F

Własnie mi moich wieśmaków zabili -_-

Fuss

Cytat: Hermit w Październik 22, 2008, 05:42:27 PM
Pare prostych komend wydawanych za pomoca FX (follow me, hold this position, charge, advence, fall back, fire at will etc.) które możesz wydawać wszystkim lub wybranym jednostkom (infitary, archers, cavalery) lub w oknie rozkazów - backspace - z tym ze ono jest słabo widoczne.

PeBe

Hiehie już sie moich pr0 gamerów boją i mi uciekają ^^

btw. da sie zdobywać zamki wsie etc?

Zaharias

Wsie zdobywasz razem z przejęciem pobliskiego zamku. Na początku warto się przyłączyć do którejś frakcji. Zapewnia to dodatkową pomoc, ale także wrogów. I po zdobyciu zamku twój pan może chcieć przekazac go komu innemu.
JackFlak 4ever

Mlor

A kiedy bedzie wersja online? Tylko to mnie interesuj, nie lubie singli
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

PeBe

Ma to być w mount and blade 2. A coś zapowiedzi nei widać.

Zreszta online to ja wróże porażkę - za duża konkurencja.

Hermit

Fajna gierka, szkoda, że już limit mam... ech... a tak się fajnie grało..
=

PeBe

Hermit

=

Zaharias

Tak trudno wpisać w google: Mount and blade crack, uniloader......
JackFlak 4ever

PeBe

Nie wiem czy można podawać takie linki ale co mi tam

http://odsiebie.com/pokaz/769057---7d2b.html

w razie czego zedytuje i skasuje link k?

Hermit

Cytat: Zaharias w Październik 23, 2008, 06:45:45 PM
Tak trudno wpisać w google: Mount and blade crack, uniloader......

Znalazłem tylko do wcześniejszych wersji. Gierka naprawdę jest fajna, jak mi pójdzie ponad 7 lvl, to się wkręce.
=

Zaharias

Wiem, że jest fajna, bo sam gram. Na razie 5 lvl. Radze szkolic lucznictwo bo przydaje sie w obronie zamkow. I najlepsze. O ile w 10 nie zdobedzie się zamku to obrona jego tez w 10 przeciwko trzydziestokrotnie wiekszej armii wroga jest wykonalna.
JackFlak 4ever

Hermit

Ja mam coś ze 11 poziom i żołnierzy takich fajnych. Nie znam szczegółów gry, więc nie mogę pewnych rzeczy robić, ale walcze tak, że mam 60 łuczników - nawalają, 20 % piechoty - bronią łuczników i walczą, 20 % kawalerii, która odciąga razem ze mną uwagę. Da się pokonać nawet 2x większą armię. No mam tylko 41 max. A właśnie, kilka pytań, zawsze to robię przy nowych grach.

- Czy wielkość tarczy daje jej skuteczności? Tzn jak mam większą to czy jest mniejsza szansa, że dostane strzałą w głowę?

- Czy tarcza blokuje tylko z przodu?

- Czy mieczem można blokować strzały?

- Czyli zwykli żołnierze nie mogą zmieniać eq, a herosom mogę zmieniać tylko ja? ta?

- Co dają morale dokładnie? Jakiś max jest?

- Ile maksymalnie wyciągnę bonusu morali z jedzenia? Opłaca się każdego rodzaju jedzenia dawać czy i tak jest jakiś limit? I jak oni dokładnie zjadają to jedzenie?

- Jakim rodzajem broni walczycie?
=

PeBe

Cytat: Hermit w Październik 23, 2008, 10:58:29 PM
Ja mam coś ze 11 poziom i żołnierzy takich fajnych. Nie znam szczegółów gry, więc nie mogę pewnych rzeczy robić, ale walcze tak, że mam 60 łuczników - nawalają, 20 % piechoty - bronią łuczników i walczą, 20 % kawalerii, która odciąga razem ze mną uwagę. Da się pokonać nawet 2x większą armię. No mam tylko 41 max. A właśnie, kilka pytań, zawsze to robię przy nowych grach.

- Czy wielkość tarczy daje jej skuteczności? Tzn jak mam większą to czy jest mniejsza szansa, że dostane strzałą w głowę?

- Czy tarcza blokuje tylko z przodu?

- Czy mieczem można blokować strzały?

- Czyli zwykli żołnierze nie mogą zmieniać eq, a herosom mogę zmieniać tylko ja? ta?

- Co dają morale dokładnie? Jakiś max jest?

- Ile maksymalnie wyciągnę bonusu morali z jedzenia? Opłaca się każdego rodzaju jedzenia dawać czy i tak jest jakiś limit? I jak oni dokładnie zjadają to jedzenie?

- Jakim rodzajem broni walczycie?
1) Takie mam wrażenie - strzał z łuku oddany w tarcze nawet gdy sie nie bronisz(tzn nie klikasz ppm) jest udaremniony
2) Tak. Na 101%
3) Niet.
4) Zwykłym żołnierzom nie można zmieniać eq, można ich tylko co jakiś czas upgradować. A hirołom można jeszcze zmieniac staty co lvlup
5)nie wiem
6)tyż nie
7)Ja mam 2h sword + łuk + 2*strzały

Moja armia to 1 hiroł(+ja ofc), 27 luczników, ~15 pole+piechoty, reszta łucznicy konni i kawaleria. Ale armia mi się często zmienia. Na początku miałem samych łuczników + 5 piechoty + ja i też było fajnie.

Sciągnijcie sobie to - > http://ftp.playground.ru/DB3/1/3/battlesizer_install.rar (yay udalo mi sie mirror znaleźć, bo na oficjalnej stronie nie działa) i jak macie dobre kompy to możecie mieć walki 500 vs 500 nawet. (ja mam optymalnie limit na 200 jednostek i jest git).

scr33nz0rz :

CS - Kudarr Castle - 190+ osob, głównie no grade(lol) :
http://i34.tinypic.com/2drrj1w.png
http://i36.tinypic.com/2cx6om1.png
http://i38.tinypic.com/1zpqkuo.png

doman18

Kurde gdybym nie wrócil do l2 pewnie bym zagrał. Ale mam pytania
1. Kupiliście tą grę? Bo widzę że niektórzy mają 11 lvl a w demku na stronie jest limit do 6
2. Mój brat jest maniakiem gier z serii Total War. Przeszedł wszystkie począwszy od Shoguna skończywszy na Medieval 2. Czy jest szansa że prawdziwy strateg jak on wciągnie się w tą grę?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Hermit

Ej, a jeszcze jedno. Jaki jest maksymalny lvl każdego skilla? Bo jak nie ma to potne. No i w jakie skille opłaca się inwestować najbardziej? Tzn trzeba mi dla porównania, więc nie pisz, że mi potrzebne.
A skąd brać najlepszych hirołów? Loteria? A i czy skille np ja mam leczenie ran i inny hiroł to one się sumują czy jak? A poza tym to jest jakieś ograniczenie hirołów? A walczą oni lepiej niż maksymalnie ulepszony żołnierz? tzn jak mają średni lvl... A jakimi żołnierzami grasz?
=

PeBe

lvle skilla są chyba nieograniczone. Ja ide w to na ilość jednostek, na łuki, DMG od miecza, właściwie wszystko po trochę. Nie oplaca się brać skilli, które i tak się nie przydadzą (np power throw jak sie luku używa). Twoje skille + hirołów się sumują z tego co wiem. Walczą tak samo, ew. troche lepiej, tylko im możesz kazać się ubrać w coś/dodawać statystyki co jes dużym + no i nie giną tylko są ranni. Ale czasem się czepiają (np innego hiroła/ciebie jak rabujesz wsie itd) i jak są wnerwieni na Ciebie to odchodzą.

Hermit

Ilu masz hirołów? ja mam 4..  Wydaje mi się, że jak 2 postacie maja skilla oddziałowego to liczy się z lepszym lvl. Poza tym, nieograniczone? nie chce tak, sprawdz ktoś to.
Ale jesteś pewny, że można kupować skille hirołom? A własnie, jak moge dostac wies/zamek?
=