'Nasz' serwer

Zaczęty przez Zaharias, Październik 27, 2008, 05:54:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zaharias

Ja jak cos to biore mining i blacksmith.
JackFlak 4ever

Ryltar

Postacie w cloth,leather,mail i plate beda mieli w end game troche inna inzynierie tak czy siak.Gnomish to defensywa a goblin jest ofensywne raczej.

Zarean

Aha czyli ja mam wolną rękę xD

Ryltar

Google dla postaci z roznymi armorami sa inne :P

Soulern

OK, do zaistnienia gildii potrzebny jest jeszcze jednen podpis. Ryltar, chodź no tutaj. :P Jaki masz nick?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ryltar

Tusenris.

Edit:Dobra takie pytanie.Ile mamy:
-tankow: Druid - Amairgen, Shaman - Lipth, Warrior - Zaharias i pet Nyyrikiego
-healerow: Nathel (ja) - Priest, Druid - Amairgen
-melee dps: Ty, summony i pety maści wszelakiej, Amairgen - Druid
-ranged dps: Nyyriki - Hunter, ja(Nathel - priest) - jako że idę na shadow ^^, Zarean - mage i Doman - warlock.
Wymieniłem chyba wszystkich.

green color by Soulern

Mlor

Jeszcze bedzie gralo 2 moich kolegow z l2 warrior i mage
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

doman18

Pewnie jeden z nich sie zwie Aol? Ja niezłą dostawę sprzętu zrobiłem Zahariasowi (4 zbroje na różnych lvlach) więc ewentualny warrior niech się szybko do niego zgłosi żeby przypadkiem nie sprzedał nieużytecznych

Btw rozmawiałem z ludźmi o Blood Shards (takie różowe kamyczki) do czego w ogóle są. Ponoć za nie dostaje się buffy w Camp Taurajo (barrens 44,59 ) u niejakiego Mangletooth'a (obok  Wind Rider Mastera) po zrobieniu q "tribes at War". Ponieważ ja mam spory zapas tego a nie szykuje się na razie robić q w Barrens może ci którzy tam się kręcą skorzystają z nich. Prześle je na maila jak coś. Oto lista bufów

Spirit of the Wind
5 Minutes
+30% Run Speed (Does not stack with other forms, Cheetah, etc)

Agamaggan's Strength
30 Minutes
+10 str

Agamaggan's Agility
30 Minutes
+10 agi

Wisdom of Agamaggan
30 Minutes
+10 int

Rising Spirit
30 Minutes
+25 spi

Razorhide
10 Minutes
+12 armor
12 damage to attacker

albo

CytatZa 20 Blood Shards dostajesz +10 STR, +10 AGI and +10 INT na 30 minutes, oraz ochronę (tak jak Frost Armo(u)r magów która zadaje obrażenia atakującym) na 10 min.
Za kolejne 10 shards można dostać 10 min speeda, który wystarcza żeby dostać się do RFK lub Wailing Caverns z ciągle aktywnymi buffami.

//EDIT
heh przeliczyłem się. Mam tylko 40 ich więc co najwyżej wykorzystam kiedyś przy wejściu do instancji albo coś :P
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ryltar

Ja pytam o end game nie o teraz :P

Pequet

Tak co do dps'u i all tych tanków, od 40 lvl'a mam zamiar grac w Moonkin'ie, chyba żebym się rozmyślił. Więc jestem ranged dps też ^^.

DIO

a nie bede zakladal nowego tematu to zapytam tutaj, skoro newbie w wow jestem

czy jest jakas duza roznica pomiedzy priestem blood elf a priestem forsaken? im wiecej czytam o wow tym bardizej glupieje i jakos do mnie juz wszelkie informacje przestaja docierac :D
wiem ze blood elfy maja lepsze statsy odpowiedzialne za magie (int czy ilosc many) a forsaken lepsza kondyche fizyczna (chociazby hp czy str) ale w sumie nie mam pojecia jak duze ma to znaczenie

moglby ktos krotko i zwiezle pokazac mi roznice miedzy tymi 2 rasami przy tej konkretnej profesji?

Soulern

Cytat: DIO w Listopad 04, 2008, 04:10:14 PM
a nie bede zakladal nowego tematu to zapytam tutaj, skoro newbie w wow jestem

czy jest jakas duza roznica pomiedzy priestem blood elf a priestem forsaken? im wiecej czytam o wow tym bardizej glupieje i jakos do mnie juz wszelkie informacje przestaja docierac :D
wiem ze blood elfy maja lepsze statsy odpowiedzialne za magie (int czy ilosc many) a forsaken lepsza kondyche fizyczna (chociazby hp czy str) ale w sumie nie mam pojecia jak duze ma to znaczenie

moglby ktos krotko i zwiezle pokazac mi roznice miedzy tymi 2 rasami przy tej konkretnej profesji?
Klasy, nie profesji :) Profesja to np. Mining.

Blood Elfy mają inne racial skille niż Forsakeni - mana tap i jakieś takie drugie, którego nazwy nie pamiętam. Jedno zabiera kawałek many jakiejś istocie i ładuje "buffa", stackującego się 5 razy. To drugie działa jak AoE - w zasięgu rzuca Silence na chyba 2 sekundy i daje ci ileśtam many za każdy stack Mana Tapa. Na 70 lvlu daje to przy 5 "stackach" około 500 many.
Undeadzi mają inne dwa skille - Canibalize i Will of the Forsaken. To pierwsze odnawia ci całkiem sporo HP, jeżeli znajdziesz ciało jakiegoś humanoida(również gracza)/zabijesz jakiegoś humanoida. Dokładniej, zjadasz go. To drugie "wybudza" cię z wszelkich fearów, sleepów i charmów.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Zaharias

Ja chwilowo nie mogę wejść, bo mi się spieprzył i czekam na płytkę od windowsa.
JackFlak 4ever

Ryltar

Cytatjakieś takie drugie, którego nazwy nie pamiętam

Arcane Torrent.

Cytati ładuje "buffa", stackującego się 5 razy.

3

CytatTo drugie działa jak AoE - w zasięgu rzuca Silence na chyba 2 sekundy i daje ci ileśtam many za każdy stack Mana Tapa.

+ przerywa wszystkie spelle ktore sa rzucane na obszarze dzialania.

CytatDokładniej, zjadasz go. To drugie "wybudza" cię z wszelkich fearów, sleepów i charmów.

Taki pvp trinket ktory dodatkowo daje immunite na 5 sec.

Teraz co do pytania z klasami.Mi chodzi o end game bo teraz kazdy wali jak najszybciej do 70.Jak bedzie brakowac healerow to moge isc w resto szamana a jak brakuje tankow to moge zrobic woja.

DIO

dobra sory ja to nazwami wow-a kiepsko jeszcze operuje, z tego co widze to ta gra jest "trudna", tzn nie to co l2 (jakiego bys maga nie wybral to ma +4wit,+4 int,dc robe i full buff i jestes pr0pvp mastach bo inne kombinacje sa bezwartosciowe :D )

to jescze co do drugiej czesci pytania, czy bazowe statysyki jak sila, kondycja,mana i cala ta reszta ma jakies duze znaczenie w pozniejszej grze? bo z tego co zrozumialem to mozna je podnosic wiec chyba znaczenie to ma tylko na poczatku?

Mlor

Ani troche :P Moze na poczatkowych levelach
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Pequet

Ryltar healerow mamy chyba, ja może w endgamie pójdę pod heal.

DIO

co bardziej sie przyda paladyn trenowany w protection czy w retribution?

healing jakos mi nie podchodzi  8)

Pequet

Chyba prot będzie dobry tank.

Ryltar

Cytatco bardziej sie przyda paladyn trenowany w protection czy w retribution?

1 Ret tak samo jak 1 Arms i 1 Surv hunter to podstawa do zwiekszenia dps.

CytatRyltar healerow mamy chyba, ja może w endgamie pójdę pod heal.

Ja musze na 100% wiedziec :P

CytatChyba prot będzie genialny aoe tank.

/fixed

Cytatczy bazowe statysyki jak sila, kondycja,mana i cala ta reszta ma jakies duze znaczenie w pozniejszej grze? bo z tego co zrozumialem to mozna je podnosic wiec chyba znaczenie to ma tylko na poczatku?

Emmm...jak na poczatku? Zaraz ci pokaze ss z moim ret bez eq i potem ze sprzetem do pve.

Edit:Lol zalapalem o co chodzi z tymi statystykami...

DIO

chyba bedzie be pal prot, reszta profek wydaje sie nudna :(

Ryltar

Cytat: DIO w Listopad 04, 2008, 08:17:23 PM
chyba bedzie be pal prot, reszta profek wydaje sie nudna :(

Ret jest dla mnie najciekawszy a holy to jeden z najlepszych healerow do pvp(duzy survival).

DIO

ale ret mi jakos nie pasuje ..... w zadnej grze nie lubie grac pr0mega wymiataczem, im bardziej nastawiona na zabijanie tym nudniejsza postac

btw mozesz czyms przekonac do holya raczej bardziej opisac na czym polega styl gry? niby duzo opisow w sieci ale jakos ciagl eczuje sie glupi  :? ? w sumie wydaje sie ciekawe ale ciagle w glowie slysze glupia mysl "pr0pvpkillemallmastah masz zrobic" ....... chociaz wiem ze takie postacie nudza mi sie po paru godzinach grania

Mlor

Po wspolnej w grze w WoWa smiale stwierdzam, ze jest duzo lepszy od L2. Dlaczego? Kazda postac jest unikalna zarowno pod wzgledem buildu jak i wygladu, nieograniczona wrecz liczba petow, system poczty, aukcje, mounty, flighty, lodzie, zappeliny, liczebnosc broni i armorow, profesje, stajnie dla petow, rozny stopien unikatowosci itemow, itp. itd. wiecej nie che mi sie wymieniac, ludzie grajcie w WoW-a !!!
:_delf_1: :_delf_1_2: :_delf_3_1: :_delf_4_1: :dw_2_1: :elf_1_1: :elf_3_1: :elf_4_1: :hu_2_1: :hu_3_1: :hu_4_1: :ork_1_1: :ork_2_1: :ork_3_1: :ork_4_1:
I'm OFFLINE

Mlor

Cytat: DIO w Listopad 04, 2008, 09:32:20 PM
ale ret mi jakos nie pasuje ..... w zadnej grze nie lubie grac pr0mega wymiataczem, im bardziej nastawiona na zabijanie tym nudniejsza postac

btw mozesz czyms przekonac do holya raczej bardziej opisac na czym polega styl gry? niby duzo opisow w sieci ale jakos ciagl eczuje sie glupi  :? ? w sumie wydaje sie ciekawe ale ciagle w glowie slysze glupia mysl "pr0pvpkillemallmastah masz zrobic" ....... chociaz wiem ze takie postacie nudza mi sie po paru godzinach grania
Wez co chcesz w wowie kazda postac jest dobra, wszystkie sa zbalansowane.
I'm OFFLINE