OL/NEcro czy OL/PR

Zaczęty przez piotrekxx89, Listopad 05, 2008, 10:26:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

piotrekxx89

Widzę, że mało nowych tematów z pytaniem o suby, to żeby się wam nie nudziło napiszcie mi argumenty przemawiające za zrezygnowaniem z suby OL/Pr na rzecz OL/Necro (albo odwrotnie).
Mam taki dylemat bo nie wiem co wziąć na retaila  :shock:

Foreigner

Ja gram pr/ol ale wolalbym teraz ne/ol. w starciu 1vs1 prawie zawsze wygra ne/ol bo juz walczylem nieraz. Podchodzi rzuca ci debufy w pare sekund i juz pozamiatane.
Jedyna szansa to ciagle stunowac ale nawet stun+9 ciezko wchodzi i do tego ma na ciebie soul guarda a pr ma niskiego m defa.

Kojot20

To prawdopodobnie miales slabego buffa. Bo nawet z wlaczonym soulguardem lucznik na fullbufie wali mnie po ponad 2 k, wiec jestem na 3-4 strzały. Dobry łucznik nie wali stuna tylko wali ze zwykłego strzału. poza tym jest bardzo szybki i moze co chwila uciekac i sie leczyć. Wystarczy ze sobie dasz 2 resisty, to ol/pr leje cie slabo. Dodatkowo lucznik  ma wiekszy zasieg bo 1200, a mag ma od 600-900. To zalezy od buffow jakie sie ma i na ile sie umie grac swoja postacia.

Kaps3L

Cytat: Foreigner w Listopad 06, 2008, 11:03:12 AM
Ja gram pr/ol ale wolalbym teraz ne/ol. w starciu 1vs1 prawie zawsze wygra ne/ol bo juz walczylem nieraz. Podchodzi rzuca ci debufy w pare sekund i juz pozamiatane.
Jedyna szansa to ciagle stunowac ale nawet stun+9 ciezko wchodzi i do tego ma na ciebie soul guarda a pr ma niskiego m defa.

lol ===> ol buff + potki +dance + songi i ol/mag lezy zanim pomysli. (a jak masz buff od kotka to juz mioooooooooodzio)

Podchodzi i rzuca :] dobre - zanim podejdzie ma 2 krytyki na sobie i 3 w drodze :D

Jak ty grasz lucznikiem na selfie ol to nigdy zadowolony z tej postaci nie bedziesz (chociaz songi bys bral).

P.S.
Co prawda mam wc/pr ale styl gry podobny (wc self + potki + song of hunter + song na hp [nie pamietam nazwy]  + cov; i jak masz dance to jeszcze dead eye i kolo na 2-3 strzaly max).

jedynie z kim mam problem to sps/ee i tank/xxx.

Pozdro

Foreigner

Cytat: Kaps3L w Listopad 13, 2008, 07:50:34 PM
Cytat: Foreigner w Listopad 06, 2008, 11:03:12 AM

lol ===> ol buff + potki +dance + songi i ol/mag lezy zanim pomysli. (a jak masz buff od kotka to juz mioooooooooodzio)

Tak to jest swietna postac jak masz to wszystko co napisales. a w ogole rewelacyjna jak masz AQ, baiuma i luk +6+++. Ja pisalem o walce 1na1 czyli na selfie.

To juz wiadomo ze party lucznikow z bd,sws,wk to jest ponad all.

Kaps3L

bez urazy ale kto walczy 1vs1 na selfie?? chyba jakis duel jak robisz czy cos bo nic innego mi do glowy nie przychodzi  :]

a tak wracajac do lucznikow to bowman na selfie to juz przesada :DDDD robiac lucznika zakladam ze kazdy ma swiadomosc ze jezeli nie ma pod reka buffkow to sssssssssssssssssssssssie.

Np taki pr/wld super char ale jakby tak patrzec twoimi oczyma to -_-'owy jak nic i za nic nie polozy ol/cokolwiek.

Na koniec wez przestan bo nie uwierze ze majac sube i bedac w jako takim klanie nie masz pod reka sws/xxx lub sws poprostu.

AQ, baium i luk 6++++ pomagaja i to bardzo ale zwykly DB+3 + fullbuff + deadeye wystarcza na 90%magow i 50% wojow.

wiec po prostu zacznij chodzic w party, tylko "madrym" bo widywalem juz rozne kombinacje ktore gowno dawaly i 6 i wiecej osob meczylo sie niemilosiernie.

Pozdro

Foreigner

jak lazisz w pt to tak ale nie wychodze wszedzie z miasta w full bufach. np robiac sobie quest na pk albo szukajac mamona to nie ebde angazowac cale pt do tego a war to wszedzie mozna spotkac.

Zovi

Ja powiem tak... Lucznik bez dobrego eq nic nie zrobi w Pvp, ale jak bedziesz mial db +7+fucus i innego bajery typu baium itp. to rozwali ponad wszystkich, na masspvp zrobi wiecej niz mag. Musisz wladowac duzo kasy grajac lucznkiem, naprawde :)
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Foreigner

Wlasnie to chce powiedziec ze lucznik musi miec doby sprzet i bufy i wtedy jest nie do zatrzymania a jak nie masz tego to lepiej kim innym grac.

Kaps3L

Cytat: Foreigner w Listopad 15, 2008, 10:51:08 PM
jak lazisz w pt to tak ale nie wychodze wszedzie z miasta w full bufach. np robiac sobie quest na pk albo szukajac mamona to nie ebde angazowac cale pt do tego a war to wszedzie mozna spotkac.

to jak bys gral np tyr/des aw/sk itp to tez bez buffow z miasta wychodzilbys i narzekal ze cie jada jak chca?? troche argument dziecinny jak dla mnie.

Dobra koniec juz, powiem tak: wc buff+songi i chodzilem gdzie chcialem i kiedy chcialem sam lub w pt i wcale super sprzetu nie mialem; co nie zmienia faktu ze jak sie chce miec postac prosta jak dla 5 latka to sie robi ol/mag lub lepiej sps/ee (ale to juz troszke trudniejsza postac).

Co do ladowania kasy hmm duzo to pojecie wzgledne dla niektorych 1kk to duzo i krzycza "pls 1kk for teleport" :D

I na koniec - jak masz sube, kasy tyle zeby juz sobie DB+f+3+ kupic i draco set a jestes w klanie co nie potrafi ci zapewnic buffkow to tu by sie trzeba bylo zastanowic.... tyle z mojej strony.

Mam nadzieje ze sie nie obraziles. Po prostu nie lubie jak ktos tak chwali ol/necro np i zreszta wszystkich ol/mag a jednoczesnie obniza wartosciowosc postaci ktore jak dla mnie przewyzszaja ta orcza miernote.

Pozdro

Foreigner

Nie martw sie o nic sie nie obrazam bo to jest dyskusja o postaciach i kazdy ma swoje zdanie. Nie wychwalame ol/mag tylko powiedzialem ze na SELFIE to pr/ol nie ma szans.