Serwer oficjalny za darmo

Zaczęty przez myha, Grudzień 05, 2008, 12:49:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

@myha
Na początek zanim zacznę... mógłbyś używać przynajmniej dużych liter na początkach zdań i kropek na końcach, zamiast przycisku "enter"? :p

Cytat: myha w Styczeń 30, 2009, 04:13:13 PMpłace za równy start taki jak był na lunie?
Tak. Jeśli uważasz, że tam nie było równego startu, bo Rosjanie (znowu Rosjanie ;o) od początku ustawiali trainy na Walkerze, to zechciej zauważyć, że w momencie startu jednak wszyscy mieli takie same możliwości. To, że jeśli chciałeś być na topie to musiałeś botować było wymogiem community, a nie samego serwera w formie podanej przez NCSoft, że się tak wyrażę.

Cytat: myha w Styczeń 30, 2009, 04:13:13 PMna ru offie jest eq z donate na innych ebay, ja różnicy nie widzę absolutnie żadnej na offie widze cały czas eq z ebay, a co do screna to ja widziałem taki na którym koleś pierwszy raz raz odpala postać a ma na niej epic eq
exp x2 z donate? na retailu możesz sobie zawsze kupic postać i nie potrzebujesz expa x2 pewnie by nawet taniej wyszło za taki 76 lvl
co do tego że na serwerze to w większości ruscy to się zgadza ale to nie prawda ze nie da się z nikim dogadać po angielsku może cześć to to idioci ale z większością da się dogadać
Skoro rozmowa wywiązała się od tego, że - mniej więcej - chciałeś znać zalety NA offa w porównaniu z RU offem, a ja Ci je podałem - to zauważ teraz, że wypisujesz rzeczy, z którymi mamy/będziemy mieli do czynienia na obu serwerach - więc Twój argument nie jest bardzo trafny. Nigdy nie pisałem, że na NA offie nie ma ebay, ale to co się dzieje na naszym retailu będzie miało miejsce także na rosyjskim, tylko, że w większej skali. Wydatnie pomoże w tym rate x2, możliwość biegania z OE S grade bronią na A grade lvl'ach, czy choćby fakt, że postawienie traina jest w praktyce darmowe - a nawet gdyby party dostało bana, to wybotowanie drugiego na rate x2 to jest chwilka. Widziałeś ten filmik, do którego link wkleiłem wcześniej? Myślisz, że to jakiś dzieciak z Rosji puścił sobie "kilka" kont, żeby mu zarobiły adenę na C grade? Nie. Otóż, to jakaś grupka sprytnych Rosjan zaczyna zbierać adenę, by potem masowo sprzedawać ją poprzez internet. Czyli Twój ebay, nad którym tak ubolewasz. A skoro jednak rosyjskich developerów serwera nic to nie obchodzi, no to normalni gracze mają trochę problem.

Nie zrozum mnie źle. Być może po tym co piszę wydaje Ci się, że jestem jakimś zagorzałym przeciwnikiem tego serwera czy coś w tym stylu. Nic bardziej mylnego. Cieszę się, że ludzie mają za darmo możliwość gry na porządnych oficjalnych plikach i nawet wysłałem moim kolegom - którzy nie mają ochoty płacić za grę - link do tego tematu i poleciłem im spróbować RU offa. Jednak w sytuacji kiedy rozważamy też kwestię komfortu gry, to jednak będę bronił serwerów NCSoftu.

Cytat: myha w Styczeń 30, 2009, 04:13:13 PMa co do radarów itp to nie uważam że ruscy na ruoffie wymyślą coś więcej a nawet jeśli to w tydzień będzie to tez na NA serwerach
Tu się zgadzam.

Cytat: myha w Styczeń 30, 2009, 04:13:13 PMco do obiecywania to każdy coś obiecuje gorzej ze spełnianiem reklamować jakoś się trzeba, ncsoft tez niby zwalcza boty a jednak coś im nie wychodzi, w regulaminie maja ze nie można używać programów zewnętrznych do l2 z czego można wnioskować ze to kontrolują a absolutnie tego nie robią
Tak, ale skoro mamy z tym do czynienia i na RU offie to wciąż nie jest to argument, który stawia RU off ponad NA off, jak to starałeś się pokazać.

Cytat: Falconek w Styczeń 30, 2009, 05:36:58 PMTo był jeden z pierwszych programów tego typu,  o którym zrobiło się głośno, być może jeszcze nie grałeś na offie jak stał się popularny (tak samo Marcin). A sprzedawany był na www.l2aim.ru (strona obecnie nieczynna). BTW nie pamiętam czy exe nazywało się l2aim, ale taka była nazwa handlowa programu.
Hm, faktycznie obił mi się o uszy link do takiej strony, chociaż jeśli się nie mylę, to pod tym adresem można było się zalogować używając danych klanowiczów z jednego z tych dużych ally z Teona (X/ITT) i ściągnąć jakąś wczesną wersję L2Control (albo Sniffera). Montezuma na 100% będzie wiedział dokładnie co i jak z tym. Fakt, ja mogłem jeszcze wtedy nie grać na offie, ale Marcin na pewno już tak :P

Cytat: MastJedi w Styczeń 30, 2009, 06:01:52 PMNigdzie nie napisałem, że na Teonie go nie ma :) Tylko twórcy nie sprzedają innym. To delikatna różnica. I jak napisałem, nie wiem ile w tym prawdy.
Pozdrawiam
0, ponownie xD Sam mam radar na pulpicie (chociaż jeszcze z niego nie korzystałem), a nawet nie gram na Teonie - więc da się zdobyć takie rzeczy :P

Marc1n

HATE ME MOAR!

NivEa

Gra tam ktos jeszcze ? Duzo polakow ? Pogralem troche ale ta cyrylica mnie niszczy i mysle czy grac czy nie :/

Materid

Gra gra calkiem sporo ludzi gra ;)))) pisz do Materid w grze jak cos ...
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

MastJedi

Cytat: Frohike w Styczeń 30, 2009, 06:42:54 PM
Cytat: Falconek w Styczeń 30, 2009, 05:36:58 PMTo był jeden z pierwszych programów tego typu,  o którym zrobiło się głośno, być może jeszcze nie grałeś na offie jak stał się popularny (tak samo Marcin). A sprzedawany był na www.l2aim.ru (strona obecnie nieczynna). BTW nie pamiętam czy exe nazywało się l2aim, ale taka była nazwa handlowa programu.
Hm, faktycznie obił mi się o uszy link do takiej strony, chociaż jeśli się nie mylę, to pod tym adresem można było się zalogować używając danych klanowiczów z jednego z tych dużych ally z Teona (X/ITT) (...)

No, czyli jak pisałem - mamy dostęp do podobnych podgłosek. Powtórzmy to 1000 razy a staną się prawdą :D

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Frohike

Wystarczyłoby, żeby montezuma - który gra już długo w ITT - napisał jak było naprawdę :P

montezuma

Cytat: Frohike w Luty 04, 2009, 03:44:48 PM
Wystarczyłoby, żeby montezuma - który gra już długo w ITT - napisał jak było naprawdę :P

....

Pierwszy radar zrobil drizzzzt z X i byl to radar tylko dla core X, uzywalo go wtedy ok 20-30osob. Po X swoj radar zrobil TheAbyss (3side) i po przylaczeniu sie TheAbyss do ITT obie strony mialy swoj radar. Wraz z czasem coraz wiecej osob go uzywala ala nadal tylko X, ITT. Pojawil sie tez radar dostepny dla kazdego na zasadzie dozywotniej licencji. Obecna sytuacja to taka ze ~60-70% populacji teona ma radar, w X/ITT ~90% go uzywa.

PS: na L2RU radar tez juz jest.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

shaqs

Materid

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

DIO

nie bede zakladal nowego tematu

mam taki dziwny problem, posiadam myszke a4tech, dodatkowe przyciski szmery bajery i gdy wlaczam l2 wszystkie dodatkowe przyciski sa zablokowane razem z kolkiem w myszce i nie tylko na czas uruchomienia l2 ale juz do nastepnego restartu komputera. wtf? czy to moze GG z adhd blokuje?

Shen

to prawda ze pts gracii final startuje 3 kwietnia na rosyjskich serverach?

http://forum.4game.ru/index.php?showtopic=353387&st=0&p=5134900&#entry5134900 wrzucilem posta do translatora i wychodzi na to ze to prawda

DIO

tak to prawda

>>>TU<<< do pobrania klient Gracia final pts

Asta Entreri

jest jakiś mirror do tego klienta rutailowego? bcuz z tego normalnego linku z l2.ru ciągnie mi po ~20kB/s :X
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

MastJedi

Mi ciągnęło po 284kbps. więc to nie wina serwera

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

DIO

sciagaj rano :p , wieczorem idzie zawsze wolniej

Asta Entreri

Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

DIO

rano oznacza godziny 4 - 16 czasu polskiego

Azu

Mam postac na 26 lvlu i zdecydowalem sie na zmiane na inna klase. Wszelkie bonusy typu buffki, darmowe teleporty i shadow weapon beda na niej normalnie dostepne, czy musze zakladac nowe konto?

MastJedi

wszystkie udogodnienia dotyczą _każdej_ postaci zakładanej na koncie. Kiedyś było, że tylko 1sza.

Pozdrawiam

Yoker

wybaczcie, że pójdę na łatwiznę - czytanie 11 stron nie bardzo mi sie usmiecha. Zadam krótkie pytanie: czy uważacie, że warto grać na ru serwie? jest coś co baaardzo zniechęca czy raczej w samych latywach byście opisywali?

Frohike

Jeśli chcesz grać na porządnych plikach i nie przeszkadzają Ci niskie rate (oraz nie chcesz płacić za grę), to imo warto.

Yoker

Rate mnie z jednej strony przerazaja. Z drugiej strony zas w porównaniu do poprzednich czesci koksuje sie mega latwo. B w lux shop, buffy do 61lvlu, herby, transformacje tankow/healerow, skille lethalujace itp. Licze tez na kamolki (z tego co slyszalem daja sporo expa, szkoda tylko, ze raz na dzien mozna bic) i na lvlowanie clickerem  :mrgreen: :evil:

Mateles

Też właśnie mam zamiar zaczynać i uważam podobnie jak Ty Yoker. Do tego 70 się łatwo wbije, a później się będę martwił ;) Jak by nie patrzeć pliki z oficjala, a że nie znam rosyjskiego - trudno  :P

DIO

1-70 bije sie szybko, ja sie opier*** jak moge bo pojde poexpie, zapale, kawe sobie wypije, na l2wh zerkne co jak gdzie kiedy i wolno leci ale i tak odnosze dziwne wrazenie ze szybicej mi levele ida niz na dex x4 za czasow dexterlude(a mialem tam boxed wc 70 dla bufka )

1-70 to dobry czas na poduczenie sie radzieckiego jezyka, ruscy non stop szukaja do const 70+ bishow,ee i swsow , propy 70+ szukaja const pt a reszta jakos sobie daje rade

Gr8by

Cytat: Yoker w Kwiecień 20, 2009, 05:25:56 PM
(...)Licze tez na (...) lvlowanie clickerem  :mrgreen: :evil:
No stary jak wiesz jak uruchomić chociaż najprostrzego klikacza please share (chociaż PM'em :P).
Co do serwera to imo nie ma się czego bać.. cyrylica wygląda na początku dziwnie ale po jakimś czasie wiesz jak się do dawna zapisać bez ściągi (na początku mi to problemy sprawiało :P). :> Ruscy to też nic strasznego.. jeden jest chamem inny kandydatem na kumpla.. zupełnie jak cały świat. :)