Zagadki

Zaczęty przez Koszałek Opałek, Styczeń 30, 2009, 03:09:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koszałek Opałek

Cytat: Cralin w Styczeń 30, 2009, 05:51:14 PM
Tak, strona nazywa się mójmózg.org i potem trzeba kombinować z php i wkońcu wpisać komende C:/łepetynka/szybkie myślenie/zagadki/rozwiązania

Dzięki temu mogę rozwiązać wszystkie zagadki.

Cralin .... gdyby to byla strona "moj mozg" - to zachowywalbys sie normalnie w tym temacie ...

Podejrzewam, ze jest to raczej dodatkowa aplikacja w twoim systemie:

C:\JAK-POPISAC-SIE.exe

problem polega jednak na tym, ze dziala wadliwie i przypomina mi wplyw pewnego trojana na podobne aplikacje:

XP_ROBIE_Z_SIEBIE_BEKE_Ver.Ultra_3.0
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Cralin

Czekaj mój mó-zg-zg-zg-zg, sry system operacyjny się powiesił. No ale dobra. Nie róbmy spamu. Niech ktoś da zagadkę.

Frohike

Zagadka:

Czy Cralin naprawdę sam rozwiązuje te zagadki, czy zna jakąś stronę gdzie jest ich cała masa od razu z odpowiedziami?

Cralin, liczę, że rozwiążesz i ten problem!

Koszałek Opałek

Kiedys bylo Orakel - tam szli ludzie tlumami, zeby dowiedziec sie co w trawie piszczy.

A dzisiaj - wypada 8 letni synek sasiadow zza drzwi i krzyczy:

Panie [tu moje imie], Panie [] - juz wiem jak bylo z ta latarka (moja zagadka dla niego) ... pada dobra odpowiedz,
wiec ja z czystej checi poprzekomarzania sie mowie ... Pioootrus, a zastanowiles sie nad druga czescia?
A ten do mnie: Saaasiad .... niech sasiad nie kombinuje - google nie klamie!
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Cralin

Cytat: Frohike w Styczeń 30, 2009, 07:38:25 PM
Zagadka:

Czy Cralin naprawdę sam rozwiązuje te zagadki, czy zna jakąś stronę gdzie jest ich cała masa od razu z odpowiedziami?

Cralin, liczę, że rozwiążesz i ten problem!
Nie,Cralin znać po prostu odpowiedzi bo to być stara zagadka.

Frohike

Czyli Cralin jednak nie rozwiązywać sam zagadek :/

Cralin

To z żarówkami rozwiązałem, z rybkami znałem i z maciorką też.

System

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 30, 2009, 07:43:57 PM
Kiedys bylo Orakel - tam szli ludzie tlumami, zeby dowiedziec sie co w trawie piszczy.

A dzisiaj - wypada 8 letni synek sasiadow zza drzwi i krzyczy:

Panie [tu moje imie], Panie [] - juz wiem jak bylo z ta latarka (moja zagadka dla niego) ... pada dobra odpowiedz,
wiec ja z czystej checi poprzekomarzania sie mowie ... Pioootrus, a zastanowiles sie nad druga czescia?
A ten do mnie: Saaasiad .... niech sasiad nie kombinuje - google nie klamie!

Totally owned :D
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Zovi

Ty wiesz Cralin o tym, że ty robisz z siebie pośmiewisko?

Co do tych żarówek, to ja bym otworzył drzwi i zapalał po kolei wszystkie włączniki :P . Nikt nie mówi, że nie można otworzyć drzwi :wink: .
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Cralin

Ale załóżmy, że pomieszczenia są bardzo małe. I co?

Zovi

Ale nie rozumiem, co ma małe pomieszczenie, do otworzenia drzwi? :shock:
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

norekk

Bo ta zagadka byla zle troche zle napisana ;p
"W życiu można sobie wszystko załatwić – pierwsze strony gazet, sesje zdjęciowe, rozkładówkę w "Playboy'u", ale jednego w życiu nie można sobie załatwić. Nie można sobie załatwić tego, aby być komukolwiek potrzebnym."
Zbigniew Hołdys

Cralin

Też tak myślę.

W necie znalazłem orginał:

Są 2 pokoje... w jednym znajduje się żarówka a w 2 znajdujesz się TY i 3 włączniki swiatła.

Twoim zadaniem jest ustalić który z nich włącza żarówkę,ALE, możesz tylko RAZ wyjść z pokoju z włącznikami...

poza tym światło się nie rozchodzi tak aby można było zobaczyć jakąkolwiek poświatę... co zrobisz?

Frohike

Dalej jest tak samo. Otwierasz drzwi, ale nie wychodzisz z pokoju, zapalasz po kolei włączniki i znajdujesz ten właściwy. Done.

Cralin

Tak jak ja powiedziałem. Na dłuższy czas zaświecasz 1,gasisz,zaświecasz drugi i idziesz do pokoju. Jak się nie świeci to nie jest 2 włącznik, jak żarówka jest ciepła to jest to włącznik 1, a jeżeli żadne z 2 to jest to włącznik 3.

Slomek

Cytat: System w Styczeń 30, 2009, 05:58:43 PM
Z@jebiście! A teraz usuwaj mój nick z podpisu.

HAHAHAHAHHA padłem :D

Dobrze rozwiazał zagadke.
A ci co czituja nawet zagadki
Cytat: Zovi w Styczeń 30, 2009, 11:50:58 PM
Ty wiesz Cralin o tym, że ty robisz z siebie pośmiewisko?

Co do tych żarówek, to ja bym otworzył drzwi i zapalał po kolei wszystkie włączniki :P . Nikt nie mówi, że nie można otworzyć drzwi :wink: .

sa gupi, o :D
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Frohike

Cytat: Cralin w Styczeń 31, 2009, 02:20:45 PMTak jak ja powiedziałem. Na dłuższy czas zaświecasz 1,gasisz,zaświecasz drugi i idziesz do pokoju. Jak się nie świeci to nie jest 2 włącznik, jak żarówka jest ciepła to jest to włącznik 1, a jeżeli żadne z 2 to jest to włącznik 3.
Wiem, że to jest poprawne, ale chodziło mi o samo sformułowanie treści zagadki, która nie przewiduje, że można zwyczajnie otworzyć drzwi.

Slomek

No ok zamiast. "skoro do pokoju mozesz wejsc tylko raz" powinienem był napisac "skoro drzwi mozna otworzyc tylko raz po czym trzeba je zamknac"

Frohike

Dobra, dawać nową zagadkę ;]

Slomek

Dobra nikt nic nie pisze to ja dam cos banalnego.

Samolot Boeing 747 podczas lotu Rio de Janeiro-Los Angeles rozbił się na granicy Brazylii z Wenezuelą. Ilu rozbitków zginęło w tej katastrofie, skoro na pokładzie było 230 osób + piloci i ekipa ???Pomoc nadjechała dopiero po 2 godzinach

System

230 osób - piloci i ekipa to też osoby , a nie powiedziano o pasażerach.. lolx

Cralin

231, bo gościu który pilnował granicy.

McViRR

Cytat: Slomek w Luty 01, 2009, 12:01:12 PM
Dobra nikt nic nie pisze to ja dam cos banalnego.

Samolot Boeing 747 podczas lotu Rio de Janeiro-Los Angeles rozbił się na granicy Brazylii z Wenezuelą. Ilu rozbitków zginęło w tej katastrofie, skoro na pokładzie było 230 osób + piloci i ekipa ???Pomoc nadjechała dopiero po 2 godzinach

nikt?

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/

System

Cytat: Slomek w Luty 01, 2009, 12:01:12 PM
heh

McViRR

Cytat: fedur w Wrzesień 14, 2009, 09:27:33 AM
eeh... a jeszcze pamiętam jak chodzilismy co niedziele z Strykiem do kościoła i stał taki maly Pawełek pod sklepem już, i do Strykusia "wujek wujek daj na lizaka" aż sie łza w oku kreci... a teraz o juz dorosły mężczyzna, pewnie jzu za dziewczynami sie ogląda! :)
http://www.wsku.yoyo.pl/