Wydzielone z tematu "Dzień jedzeniowej rozpusty" - temat: "czary mary"

Zaczęty przez Soulern, Luty 19, 2009, 08:11:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Soulern

Cytat: Inidriel w Luty 19, 2009, 06:10:00 PM
Cytat: Ryltar w Luty 19, 2009, 04:23:36 PM
Wole to :P

Ukradłeś mi pro-myszkę :D

WTF, przecież to jest moja myszka...

Cytat: Xyber w Luty 19, 2009, 06:10:45 PM
W Polsce na szczęście hallowen nie jest obchodzone, a jeśli już to nie na taką skalę jak w USA

Bo w Polsce panuje jaśnie pan książę Ryszard Nowak, a Halloween to satanistyczne święto.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

@ve

Ja tutaj o pączkach a tu nagle temat o satanistycznych świętach :O
Serdecznie pozdrawiam.

Marc1n

Soulern masz pojecie o satanizmie, jak ja o wyszywaniu, jezeli tak piszesz

Fanem amerykanow tez nie jestem, ale osobiscie panuje u nich wiele zwyczajow oraz jest w pewnych aspektach takie nastawienie mentalne, ze mozna pokochac ten kraj za to.
HATE ME MOAR!

@ve

Soulern ma racje, to się wiąże z jakimiś obchodami zmarłych czy coś takiego. Gdzieś o tym czytałem więc nie będę się tutaj wymądrzać bo zbyt mało wiem. No ale do satanistycznych chyba jednak nie należy.
Serdecznie pozdrawiam.

Asta Entreri

tia...satanistyczne święto...biedni Irlandczycy, wsióry z Polski nie dość, że im kraj zalały to jeszcze ich święto zmarłych wyklinają jako satanistyczne...
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Marc1n

Cytat: Asta Entreri w Luty 19, 2009, 08:30:47 PM
tia...satanistyczne święto...biedni Irlandczycy, wsióry z Polski nie dość, że im kraj zalały to jeszcze ich święto zmarłych wyklinają jako satanistyczne...

qft
HATE ME MOAR!

Soulern

Cytat: Marc1n w Luty 19, 2009, 08:24:35 PM
Soulern masz pojecie o satanizmie, jak ja o wyszywaniu, jezeli tak piszesz

W takim razie nieźle szyjesz. Bo chociaż pisałem to humorystycznie - mister Nowak uważa za satanistów wszystko i wszystkich, którzy nie są związani z KK - z to tutaj masz dowód na potwierdzenie moich słów...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Satanizm_laveya%C5%84ski
CytatŚwięta
Sataniści obchodzą Noc Walpurgi, Halloween, pierwsze dni poszczególnych pór roku.

Is listening still
Nobly
Subtly

Asta Entreri

E-MAZING!
LaVey i jego satanizm z prawdziwym kultem szatana mieli tyle wspólnego co ja z atakiem na WTC...
jesli już wyskakujesz z takimi niusami co niby wunderwaffe mają się stać, to chociaż nie phailuj plix plax plox...

btw - podawanie wikipedii jako źródła informacji jest pr0...very pr0.

Marc1n

1wsza sprawa - Wikipedia jest srednio dobrym zrodlem wiedzy bo kazdy nieogarniety moze edytowac a jak inni nie ogarnieci, to nie poprawiaja
2ga sprawa - tak samo Halloween jest Satanistyczne jak Poczatek Wakacji 23Czerwca
3cia sprawa - Satanizm Levey'a a info tam zawarte to jedno i mowie Ci to ja ktory przeczytalem cala Biblie Szatana. Nie ma tam slowa o jakichs obrzadkach albo dniach swietych, a same przemyslenia filozoficzne, takie rzeczy dorobili potem ludzie i maja one tyle wspolnego ze zrodlem, co kadzidelko z Budda z Buddyzmem samym w sobie.
4ta sprawa - jakby ludzie byli tolerancyjni to by zauwazyli ze sa rzeczy im mniej lub bardziej pasujace i mniej lub bardziej logiczne, zostala zrobiona nagonka na satanistow, a nikt nigdy nie wytlumaczyl ludzim o co w tym chodzi, a oni dalej mysla, ze jje sie koty i rznie dziewice.
5ta sprawa - faktycznie wiwiodlo sie to z innej kultury a potem inni sobie dopasowali, ma to taka zbierznosc jak dzien w ktorym sie Doda urodzila z tym, ze wszyscy tego samego dnia urodzeni maja na mietowo nawalone pod kopula.
HATE ME MOAR!

Soulern

Cytat: Asta Entreri w Luty 19, 2009, 08:41:10 PM
btw - podawanie wikipedii jako źródła informacji jest pr0...very pr0.

STFU plz. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, i nie masz żadnych dowodów, jak Marc1n, to nie mów nic.

Cytat: Marc1n w Luty 19, 2009, 08:50:26 PM
1wsza sprawa - Wikipedia jest srednio dobrym zrodlem wiedzy bo kazdy nieogarniety moze edytowac a jak inni nie ogarnieci, to nie poprawiaja

A jak inni jednak są ogarnięci, to poprawiają. A założę się, że jednak na wikipedii wiele jest osób ogarniętych. Może jednak znasz lepsze źródło? Proszę, podaj je.

3cia sprawa - Satanizm Levey'a a info tam zawarte to jedno i mowie Ci to ja ktory przeczytalem cala Biblie Szatana. Nie ma tam slowa o jakichs obrzadkach albo dniach swietych, a same przemyslenia filozoficzne, takie rzeczy dorobili potem ludzie i maja one tyle wspolnego ze zrodlem, co kadzidelko z Budda z Buddyzmem samym w sobie.

Co najwyraźniej nie zmienia faktu, że halloween jest obchodzone przez ludzi uznawających się za satanistów jako święto. Gdzie w Biblii masz napisane, że masz świętować 24/25 grudnia?

4ta sprawa - jakby ludzie byli tolerancyjni to by zauwazyli ze sa rzeczy im mniej lub bardziej pasujace i mniej lub bardziej logiczne, zostala zrobiona nagonka na satanistow, a nikt nigdy nie wytlumaczyl ludzim o co w tym chodzi, a oni dalej mysla, ze jje sie koty i rznie dziewice.

Ehm, co to ma do Halloween?

5ta sprawa - faktycznie wiwiodlo sie to z innej kultury a potem inni sobie dopasowali, ma to taka zbierznosc jak dzien w ktorym sie Doda urodzila z tym, ze wszyscy tego samego dnia urodzeni maja na mietowo nawalone pod kopula.
Więc jest to zbieżnością (ach, zaraz mnie zabijesz, że się czepiam ortów - wybacz, nawyk), iż święto Halloween Irlandczyków jest wtedy, gdy jest święto Halloween wspomnianej wyżej przeze mnie religii (sekty? I don't care)... I to też nic nie zmienia, nie sądzisz?

And btw, przeczytaj mój poprzedni post raz jeszcze, dokładnie.

Is listening still
Nobly
Subtly

MastJedi

Mnie to ani grzeje ani ziębi, ale jeśli z takiej informacji:
Cytat: Soulern w Luty 19, 2009, 09:00:47 PM
(...)
Co najwyraźniej nie zmienia faktu, że halloween jest obchodzone przez ludzi uznawających się za satanistów jako święto.
(...)
wyciąga się wniosek, że to jest święto satanistyczne to idąc dalej tym tokiem myślenia wychodzi na to, że 99% amerykanów oraz znaczna część zachodniej części europy (bez względu na wyznanie, wiarę i światopogląd) to sataniści :)
To, że ktoś obchodzi dane święto, nie oznacza automatycznie, że to jest _jego_ święto.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Soulern

Cytat: MastJedi w Luty 19, 2009, 09:12:30 PM
Mnie to ani grzeje ani ziębi, ale jeśli z takiej informacji:
(...)
Co najwyraźniej nie zmienia faktu, że halloween jest obchodzone przez ludzi uznawających się za satanistów jako święto.
(...)
wyciąga się wniosek, że to jest święto satanistyczne to idąc dalej tym tokiem myślenia wychodzi na to, że 99% amerykanów oraz znaczna część zachodniej części europy (bez względu na wyznanie, wiarę i światopogląd) to sataniści :)

Nie.

Więc jest to zbieżnością (ach, zaraz mnie zabijesz, że się czepiam ortów - wybacz, nawyk), iż święto Halloween Irlandczyków jest wtedy, gdy jest święto Halloween wspomnianej wyżej przeze mnie religii (sekty? I don't care)... I to też nic nie zmienia, nie sądzisz?

Is listening still
Nobly
Subtly

Marc1n

Wycytowales moje rzeczy jako ze to Asta pisal ;D
No ale do rzeczy:
Ad 1 cytatu: http://lmgtfy.com/?q=Satanizm - a potem wejdz na strony tym poswiecone i poczytaj, a najlepiej jakies publikacje. Katolikow cos sie znaja jest multum, a i tak o religi spoleczenstwo wie bzdury, a sposrod nich ktos cos napisal na Wiki i tak naprawde dalej mozna w tym miec bledy, ile mniejsza szansa ze ktos ogarniety napisal o Satanizmie w Wiki? Prawdopodobnie napisal to jakis gosc co mu ksiadz na religii kiedys kazal info znalezcz i przepisal...ze stron z ktorych ludzi korzystali jak nie bylo wiki.
Ad 2 cytatu: Satanisci nie maja swiat, tylko swiatopoglad, tam nikt nie wymyslal bo nie ma jakis zlotow na ktorym ze dzisiaj jest dzien bozi mlecznej, a drugiego dnia zioma co chroni gornikow. Tak faktycznie, moze obchodza to "satanisci" ale z nich tacy sami pro "chrzescijanie" jak z moherowych dewot.
Ad3 cytatu: A co maja paczki do Halloween?
Ad4 cytatu: No faza, szczegolnie ze slowem sekta ktore tez ma tak przekrecone znaczenie w dzisiejszych czasach ze oznacza cholera wie co dla wiekszosci ludzi, a juz napewno samo zlo i zle. Tak samo mozna powiedziec na muzulmanow sekta.
HATE ME MOAR!

Soulern

Cytaty poprawione.

Cytat: Marc1n w Luty 19, 2009, 09:17:27 PM
Ad 1 cytatu: http://lmgtfy.com/?q=Satanizm - a potem wejdz na strony tym poswiecone i poczytaj, a najlepiej jakies publikacje.

Oh my godness, a już się cieszyłem, że może jednak podasz prawdziwe źródło :F Dziwne, szukałem na google. Nie znalazłem żadnych informacji nie napisanych przez jakichś fanatycznych księży czy innych katolików, które by mówiły, że halloween nie jest również świętem satanistów.

Ad 2 cytatu: Satanisci nie maja swiat, tylko swiatopoglad, tam nikt nie wymyslal bo nie ma jakis zlotow na ktorym ze dzisiaj jest dzien bozi mlecznej, a drugiego dnia zioma co chroni gornikow. Tak faktycznie, moze obchodza to "satanisci" ale z nich tacy sami
pro "chrzescijanie" jak z moherowych dewot.

Zobacz. Czy w Bilblii Szatana, którą przeczytałeś, jest jakaś wzmianka o świętach? Twierdzisz, że nie.
Zobacz. Czy w Biblii oryginalnej, którą z kolei przeczytałem ja, jest jakaś wzmianka o świętach? Twierdzę, że nie...
A jednak obydwie religie obchodzą ów święta...?

Ad3 cytatu: A co maja paczki do Halloween?
Nie zrozumiałem sensu powyższego zdania...

Is listening still
Nobly
Subtly

Asta Entreri

Cytat: Soulern w Luty 19, 2009, 09:28:26 PM
Zobacz. Czy w Biblii oryginalnej, którą z kolei przeczytałem ja, jest jakaś wzmianka o świętach? Twierdzę, że nie...
ekhem...phail?
Biblia Szatana...LaVey dostał towaru, nawąchał się go i opisał swoje pseudowizje, a ty taktujesz to jak pismo święte...

idź, wsadź łeb do kubła zimnej wody i wróć, kiedy nauczysz się, co to jest satanizm(podpowiem - żyj i pozwól umrzeć).

Soulern

Cytat: Asta Entreri w Luty 19, 2009, 09:34:03 PM
Cytat: Soulern w Luty 19, 2009, 09:28:26 PM
ekhem...phail?
Biblia Szatana...LaVey dostał towaru, nawąchał się go i opisał swoje pseudowizje, a ty taktujesz to jak pismo święte...

idź, wsadź łeb do kubła zimnej wody i wróć, kiedy nauczysz się, co to jest satanizm(podpowiem - żyj i pozwól umrzeć).

Przepraszam, nie umiesz czytać?

STFU plz. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, i nie masz żadnych dowodów, jak Marc1n, to nie mów nic.

Nie jestem satanistą, nawet nie jestem ateistą. Ale żadnego pisma nie traktuję jako święte...

Is listening still
Nobly
Subtly

Marc1n

CytatOh my godness, a już się cieszyłem, że może jednak podasz prawdziwe źródło :F Dziwne, szukałem na google. Nie znalazłem żadnych informacji nie napisanych przez jakichś fanatycznych księży czy innych katolików, które by mówiły, że halloween nie jest również świętem satanistów
Satanizm nie ma swiat, bo to ideologia.
CytatZobacz. Czy w Bilblii Szatana, którą przeczytałeś, jest jakaś wzmianka o świętach? Twierdzisz, że nie.
A jednak obydwie religie obchodzą ów święta...?
W Bibli miales apostolow i w ogóle wesola gromadke, ktora potem miala wybrac natepcow, a oni swoich ziomkow, a oni przedluzac religia, a ludzie ich widzimisie sluchac - chodz nie bezposrednio, to jednak bylo powiedziane, ze tak jakby nastepcy powinni miec racje, wiec powinno sie ich sluchac.
A Bibli szatana niczego takiego nie ma, ani jednego powiazania, nie ma nawet opisu ani jednej osoby, to czysto teoretycznie rozwazania.
CytatNie zrozumiałem sensu powyższego zdania...
mhmm
HATE ME MOAR!

Soulern

Cytat: Marc1n w Luty 19, 2009, 09:36:46 PM
CytatOh my godness, a już się cieszyłem, że może jednak podasz prawdziwe źródło :F Dziwne, szukałem na google. Nie znalazłem żadnych informacji nie napisanych przez jakichś fanatycznych księży czy innych katolików, które by mówiły, że halloween nie jest również świętem satanistów

Link or it never happened? Nie czytałem Biblii Szatana, oświeć mnie źródłem na potwierdzenie swoich słów.

mhmm
mhmm

Is listening still
Nobly
Subtly

Asta Entreri

wbij sobie raz na zawsze pr0 modzie że satanizm to nie religia a ideologia, co? bo psujesz forum opinię...

Soulern

Cytat: Asta Entreri w Luty 19, 2009, 09:45:51 PM
wbij sobie raz na zawsze pr0 modzie że satanizm to nie religia a ideologia, co? bo psujesz forum opinię...

Czyli jednak nie umiesz czytać. Więc napiszę krótko, może jakoś zrozumiesz.

STFU man.

Is listening still
Nobly
Subtly

Marc1n

Cytat: Soulern w Luty 19, 2009, 09:42:16 PM

Link or it never happened? Nie czytałem Biblii Szatana, oświeć mnie źródłem na potwierdzenie swoich słów.

mhmm
mhmm
Yyy, w sensie co? Mam ksiazke Ci wyslac? Na allegro sa, 45pln.
HATE ME MOAR!

fedur

a ja jestem lakomczuchem i dlatego wcinam dziisaj duuuoz pączków <3

Asta Entreri

Cytat: fedur w Luty 19, 2009, 10:08:37 PM
faworky są lepsze!

bula

Cytat: fedur w Luty 19, 2009, 10:08:37 PM
qfttttttttttttttttttttttttt

Xyber

Cytat: Asta Entreri w Luty 19, 2009, 09:45:51 PM

Dla mnie wiesz tyle o satanizmie co świadek jehowy biblii. Nie staraj się obronić czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia.

A jedyną osobą, która psuje opinie forum jesteś ty pisząc tego typu posty.