Rada: Class Balance

Zaczęty przez FallenFreak, Kwiecień 11, 2009, 09:15:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

FallenFreak

Moze mi ktos poradzic gdzie znalesc lub uzyskac jakis opis na zrobienie dobrego class balance ? Najlepiej zeby bylo to na server typu 200x rate czyli medium polaczony z high. Bardzo trudno o dobre pliki ale gdybyscie dysponowali takowymi "data\stats\skills" to bardzo bym prosił o pomoc.

HaveFun!

@ve

Jeżeli ktoś by owymi dysponował, to zapewne by nie udostępnił. Z tego to wiem to allegro oferuje jakieś pliki :)
Serdecznie pozdrawiam.

impos89

data\stats\skills nic ci nie da, jeżeli formuły skilli decydujące o ich funkcjonalności są skaszanione.
Tutaj masz tylko konfigurację umiejętności w postaci XML. Można powiedzieć, że tutaj nie ma się do czego przyczepić. Wartości są zmieniane dosyć często i w sporych ilościach, więc jest ok. Gorzej z tzw. ServerSide. w magicznym pliku l2jserver.jar znajduje się cała obsługa napisana w javie.Oczywiście co do samego języka nie mam nic. W zasadzie to wszystko... dopóki devom l2m nie znudzi się projekt i go oddadzą tak aby każdy mógł go pobrać, to nie masz co liczyć na cuda... (Oczywiście nie sądzę aby taki dzień nadszedł.)
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Maślan

Cytat: impos89 w Kwiecień 11, 2009, 10:06:33 PM
data\stats\skills nic ci nie da, jeżeli formuły skilli decydujące o ich funkcjonalności są skaszanione.
Tutaj masz tylko konfigurację umiejętności w postaci XML. Można powiedzieć, że tutaj nie ma się do czego przyczepić. Wartości są zmieniane dosyć często i w sporych ilościach, więc jest ok. Gorzej z tzw. ServerSide. w magicznym pliku l2jserver.jar znajduje się cała obsługa napisana w javie.Oczywiście co do samego języka nie mam nic. W zasadzie to wszystko... dopóki devom l2m nie znudzi się projekt i go oddadzą tak aby każdy mógł go pobrać, to nie masz co liczyć na cuda... (Oczywiście nie sądzę aby taki dzień nadszedł.)

napisz mu żeby korzystał z svn bo sam plik l2jserver.jar do niczego nie jest mu potrzebny (nie chec później tematu - dlaczego widze krzaki w pliku *.class)

impos89

Cytatnapisz mu żeby korzystał z svn bo sam plik l2jserver.jar do niczego nie jest mu potrzebny (nie chec później tematu - dlaczego widze krzaki w pliku *.class)

Dobszzz... Ale handlersy są w dp więc, nie potrzeba kompilować przed odpaleniem serwera (o zgrozo). W każdym razie jak masz ochotę aby cokolwiek ruszyło to eclipse, subversion i jazda :)
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

FallenFreak

myhym... z tego co widze jest to robota na pare dobrych wieczorów, w dodatku nie znam sie na tym tak dobrze wiec przypuszczam ze jedyne efekty jakie by z tego wypłyneły to te "krzaki". Dzieki za odp myslalem ze chodzi tylko o skille ;p
Teraz mam kolejne pytanie moze nie na temat ale co tam. Ostatnio slysalem o takim fajnym ustawieniu, skrypcie czy cokolwiek to jest. Kazdy wie ze kupujac GB w gmshopie z latwoscia mozna je zbugowac i wyciagnac dowolna ilosc (sam sie o tym przekonalem...), znajomi powiedizeli mi zebym ustawil sobie na serwerze taka opcje jak banking system (.deposit  .withdraw). Spotkaliscie sie kiedys z takim czyms ?

Matim

Owszem , wystarczy poczytać configi ..

Maślan

to jest jeden z powodów dlaczego ze swojego kodu serwer packa pierw co zrobiłem usunołem banking system ;D

Cytat: Matim w Kwiecień 12, 2009, 08:36:10 PM
Owszem , wystarczy poczytać configi ..

jemu nie chodzi o błędne ustawienie cen w configach

Matim

Zapytał jak ustawić , a więc powiedziałem , że może zrobić to w configach :

Cytat# ---------------------------------------------------------------------------
# L2J Banking System
# ---------------------------------------------------------------------------
# Enable/Disable Banking System
BankingEnabled = True

Jeśli chcesz coś zmienić ( teraz mówię o plikach L2J ) to odwiedź folder :

\data\scripts\handlers\voicedcommandhandlers

Plik Banking.java