T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mc6

Armias l2 defender ;p A co do tego enchantu to jeszcze bardziej ułatwili już zbyt łatwą grę, martwi mnie to trochę...

Arimas

Cytat: Mc6 w Kwiecień 21, 2012, 03:36:15 AM
Armias l2 defender ;p A co do tego enchantu to jeszcze bardziej ułatwili już zbyt łatwą grę, martwi mnie to trochę...
heh, co ja poradzę, że tamten retard zatrzymał się na c5 :p

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Nie wiem co ludziom przeszkadza ze kazdy bedzie mogl sobie zrobic  bron +++, co bedzie i tak wymagalo wielkich nakladow finansowych. Lepsze to niz nudny enchating w l2 ktory sluzy tylko do marnowania adeny i zrobienie +16 graniczy z cudem.

Obsess

Niestety dużo jest takich carebearów jak Shen, którzy idą na PvE serwery i cieszą się, że wszystko łatwo sfarmić bez żadnego ryzyka. Przez nich wprowadzają te carebearowe zmiany i reszta musi się dostosować ;/
Zresztą zobaczymy jak to będzie po starcie.

Ryane

Cytat: Shen w Kwiecień 21, 2012, 09:24:43 AM
Nie wiem co ludziom przeszkadza ze kazdy bedzie mogl sobie zrobic  bron +++, co bedzie i tak wymagalo wielkich nakladow finansowych. Lepsze to niz nudny enchating w l2 ktory sluzy tylko do marnowania adeny i zrobienie +16 graniczy z cudem.

Widzisz, bo ludzie w grach mmo chca stworzyc postac, ktora bedzie sie wyrozniala na tle innych, a taki trudniejszy enchant na cos takiego pozwalal

Shen

Przecież enchant to żaden wyznacznik skilla, tylko ilość wyfarmionej/kupionej kasy i troche szczęścia. Wole już taki system niż to co jest w l2 gdzie nigdy pożądnego +++ nie wbijesz chyba że grasz na ncsofcie i masz zbędne 5k $ do wydania. Enchant w terze to nie kwestia paru dni, więc tez sie bedziesz mogl "wyrozniac" [ lol

edit: jeszcze się zastanawiam czy wy w ogóle wiecie jak przed zmianą enchanting wyglądał. Na dobrą sprawe i tak każdy używał najdroższych proszków gdzie szansa że enchant spadnie o 1 była minimalna. Teraz przy ulepszaniu poziom przedmiotu nie spadnie, ale szansa że przedmiot zostanie ulepszony została zmniejszona. Do tego koszt materiałów ma zostać znacząco zwiększony, więc na dobra sprawę koszt będzie podobny.

Arimas

chciałem zrobić broń +6.. 5 broni sfailowałem z +3 na +4 :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Cos sciemniasz, ja +12 zrobilem za pierwszym razem na pve serwerze.

YouMakeMeCry

O co takie teraz wielkie Halo przez to PEGI 12 ? i brak krwi ? ludzie powariowali czy ja o czyms nie wiem ? :)
L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

LinC

Cytat: Arimas w Kwiecień 21, 2012, 08:37:26 PM
chciałem zrobić broń +6.. 5 broni sfailowałem z +3 na +4 :D
ja z +3 na +4 zjaralem okolo 6x :D dla mnie taka zmiana w enchantingu jewst na + jako ze nigdy nie mialem szczescia do enchantu i max jaki mialem to +6  :P

imo teraz jesat lepiej wole taki system niz jak w l2 gdzie gra sie opiera na totalnym farcie

Polopiryn

Ja akurat porównam z vindictusem :P. 1-5 Lajtowo(spadał o 1), 6-8 miałeś farta to gz(spadał do 0), 8-11 Tutaj graniczy z cudem(spada do 0 albo broń się "niszczy" i część materiałów wraca, 11-15 - Nie możliwe, ale dawało radę farciarzom(Broń znika).

Jak się wbiło na 6+ i wyżej to miałeś bonus do attack speed i ten system miał + i - jak każdy. Najgorszym minusem jest to, że farciarze mają farta - Ja do nich nie należałem najwięcej wbiłem na 8 i spaliłem z 8 na 9. Na enchanty wydawałem w chu***** i więcej kasy mimo że enchanty były stosunkowo tanie jak na tamte zdolności zarobku z inst. Mimo, że spaliłem raz to człowiek motywował się by jeszcze raz kupić broń i zrobić ją od nowa. Ponieważ łatwo było wyfarmić kasę i to wszystko, wystarczyło mieć farta. Więc mówienie, że na +12 wbicie zajmie więcej czasu i więcej kasy to gówno prawda bo farciarz zawsze będzie fartem i zrobi to za 1 podejściem. Ja jednak bym wolał mimo iż nie jestem z tych "fartów" by broń spadała o ten 1 w dół jak się z failuje. Bo to zawsze daje ten dreszczyk emocji, ale z drugiej strony motywuje..(Bynajmniej w vinie) Tutaj nie mam pojęcia jaki będzie stosunek zarobku do wydatków.

Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Arimas

Cytat: YouMakeMeCry w Kwiecień 22, 2012, 09:50:39 AM
O co takie teraz wielkie Halo przez to PEGI 12 ? i brak krwi ? ludzie powariowali czy ja o czyms nie wiem ? :)
Chodzi o to, że Frogster celuje w PEGI-12 i zaczęli sobie cenzurować różne rzeczy totalnie olewając fan-base tery w europie.
Generalnie cenzura krwi, elin i więcej, to nie jest to za co płacili gracze w europie i wielu jest niezadowolonych którzy cofają pre-ordery

Shen

Nie bede tęsknił za kolesiami co anulowali pre order bo dodano więcej ciuchów do modeli rasy która wygląda jak małe dziewczynki.

Delios

CRY SOME MORE ABOUT ... dunno what

generalnie to tak... ludzie powariowali.

PEGI 12 jest dlatego że w europie podchodzimy trochę bardziej na luzie do "tych" spraw
Lineage 2 ma PEGI 12 w europie
GW2 ma PEGI 12
Diablo 3 ma PEGI 16
Mass Effect 3 ma PEGI 18
...

większość gier ma inny rating w innych rejonach

To że mamy rating 12 nie oznacza że nagle zabiorą nam cycki, pvp i krew.
Archeage <3

Shen

Największa cenzura to jest przez niemców. Jakiś czas temu zmienili w settlers online piwo na napitek a krwi w grach nie maja albo zmieniają jej kolor na zielony.  Chociaż przy tym co jest w australii to i tak pikuś.

Mnie tam ta krew wali, nie mam 10 lat żeby się tym jarać, będzie bicie mobków, pvp i to mi wystarczy.

Delios

w sumie to nie wiem o co chodzi z tą krwią, u mnie tryska niesamowicie
ale może to dlatego że ręcznie ustawiałem opcje w pliku .ini ?
Jeżeli JESZCZE nie zmienili (OMG PEGI 12 USUNĄ KREW CRY CRY) ale planują, to prawdopodobnie edycja .ini rozwiąże problem ;P

cokolwiek nie wymyślą, będzie można to obejść.
Archeage <3

YouMakeMeCry

Jak to ktos napisal na forum Tera

"Wszystko co pozmieniali da się naprawić prostą podmianą plików w kliencie, od Elin do krwi która może być nawet różowa jak chcesz."

Wiec calkowicie nie rozumiem ludzi ktorzy tak ostro krytykuja krzycza ze nie beda grali itd - przykre troche . NIe przejmuje sie nimi zbytnio wazne zeby tego nie robili na chacie :) jak to na becie teraz jest :P

Arimas

Mi bardziej nie odpowiada to, że jak na razie frogster ma ludzi w dupie

Delios

Archeage <3

Arimas

Cytat: Delios w Kwiecień 22, 2012, 05:19:56 PM
Frogster ma ludzi w dupie bo... [?]
Ignoruje graczy
Nie ma nikogo kto w jakiś sposób informuje graczy o czymś
Kasuje posty na forum bez żadnego powodu

btw. przestane narzekać na nich jak zagrasz zemną  :P

YouMakeMeCry

Arimas to fakt ze troche tak srednio podchodza do ludzi , bo nie poinformowali  o tym wczensiej itd a czy kasuja posty to nie wiem - wiem ze niby forum nie dziala i ludzie  mowia (plotkuja) ze to niby przez to ze  taki flame na forum  :) ale  ja sie jakos tym nie przejmuje :D

BTW kim i z kim grasz ? :) nie szukacie priesta ? :D

Delios

O tym że TERA jest PEGI 12 wiemy od.. MIESIĘCY ?

Nie dziwię się że nie wtrącają się do troll-dyskusji na forum. Zapewne będzie odpowiedni odzew w odpowiednim czasie.

Patrząc na samo forum można by stwierdzić że większość gier nie jest warta grania (Battlefield 3, Mass Effect 3 dla przykładu)
Archeage <3

Arimas

Slayer<
Delios>Lancer

Bubacz podobno priestem jak nie dowali jakiegoś emo

Shen

Ja biore warriora. Macie wszyscy headstart? Można sie ustawic na jakis poczatkowy grind.

Arimas