Sword Singer

Zaczęty przez Vegeta, Czerwiec 13, 2005, 08:35:28 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vegeta

Yo yo :) Zalozylem ten temat zeby dowiedziec sie co sadzicie o tej profesji elfa i jakie sa wasze opinie odnosnie tej profesji?! wszystkich zapraszam do wypowiedzenia sie. ;)
Lvl:4x
Klan:keepers

Pavel

Sądzę, że SwS można nieżle zaroić sprzedając songi, w party też się przyda, a sememu expic też może :)
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

Dkarn

Ma bardzo dobre buffy, do tego jego rola jest zadawanie damagu kiedy inni juz zaczeli walke. Samemu nie poradzam wchodzic do walki jako pierwszy...
Jest to fighter-buffer, i takie ma zadania....
Nick:
Rasa:
Klasa:
Poziom:
Serwer: Paradise

Poziom:

Klan:

Haldamir

Ja gram SwS ta postac jak dla mnie jest do expa i do dawania songow, ajesli chodzi o PvP to jest cienki jak bolka trampki.
Server - L2extreme x7    
Moja Nazwa - Haladir      
Klasa - Sword Singer                                       Klan - Dark Shadows    
LvL - 70+

mafico

Tak... i staraj sie chodzic na undead (nieumarle) jezeli juz masz Song of Invocation...

Artur

SwS jest dobry w expieniu oraz w zarabianiu kasy bo moze songi sprzedawac lecz w pvp cieniasek ja bym ci radzil zagrac BD on jest lepszy bo ma dance leprze sa od songow ma skille do duali oraz drain energy i freezing strike
user posted image
server-->l2extreme x7
nick-->KlaczekPL
rasa-->czlowiek
klasa-->Glad
lvl-->46 i rosnie z dnia na dzien
clan--> HolyInquisition

Haldamir

Chcialbym zmienic moje zdanie SwS z nowymi songami jest bardzo przydtna postacia. w ogóle dla mnie jest duma ze jestem zawsze zapraszany do party. Ale jesli chodzi o sige to tylko party z lucznikami i sztyleciazami.
Server - L2extreme x7    
Moja Nazwa - Haladir      
Klasa - Sword Singer                                       Klan - Dark Shadows    
LvL - 70+

Lancelot[PL]

hm...czytam tak sobie wszystkie watki o SwS i zastanaiwamsie nad jedna rzecza,a mianowicie: te songi choc w przeciwienstwie do BD maja raczej charakter defnesywny to musza byc mocne,tym bardziej ze sa tylko na 1 lvlu. nie gralem ta postacia nigdy a na razie mam tylko zmiari chyba zaczne nim grac. tazke pytam jeszcze raz: czy te songi sa naprawde tak mocne? czy np Song of Hunter czyli song ktory zwieksza krytyka zwieksza go o wiele procent?...to ze do party SwS jest zwsze zapraszany to dosc normalne bo akurat jest tak ze songi jak i zarowno dance sa poszukiwane....teraz zalezy tylko cena  na ogol widywalem gosci ze wszystkimi sognami i brali po minimum 150k
pozdrawiam pa

eSkel

Kasa ktora bierzesz za piosenki zalezy od rat serwera, np na 5x bylo to ok 50k, na 15x bedzie kolo 100k etc. Song Of Hunter zwieksza crit rate dwukrotnie.

Lancelot[PL]

aha,dziekuje
ps. a tak tylko w woli komentarza to wiesz na starisie(7x) ludzie biora zazwyczaj po 150k za wszystkie songi

Arthas

Taa...akurat na starise mam SwS...raz udało mi się samego huntera za 500k sprzedac :P ...cena songow zależy od servera ( i konkurencji :P )

Ashurei

Taaa... Juz widze jak sprzedajesz songi na L2P (gdzie trwaja 5 min) :P

eSkel

Wlasnie tyle powinny trwac... wyobraz sobie jak mnie ^%@$(*$#&% trafiala na zenith, gdzie na karik brigde stalo 2 sws'ow i 2 bd kazdy "afk" i co 20 min przybiegala grupa "cwaniakow" i sie buffowala... I kazdy lecial solo nie party, na L2P chociaz w party biegaja : )

Loravandrel

hmmm sws postać przedewszytskim stworzona na potrzeby party
jest to o tyle śmieszne stworzonko, że co się na nie nie włoży i tak będzie dobrze :P

stanowczo za mało obrony a atak z dualami porównywalny do atku paladyna na 59 :D
Co do opylania piosenek na allseronie chyba tego zwyczaju nie ma (bo sws jest żadkością) a szkoda bo zawsze troche pieniedzy by przybyło

xs1nx

Hunter podnosil crit rate o 100% ale na retailu to sie zmienilo i na niektorych prv servach tez, na 60%. Song of Water -> 3+ to evasion, Song of Earth ->+def, Song of Vitality -> + 25% do HP o ile dobrze pamietam...te 4 songi to podstawa w kazdym party, czasem dodaje sie Warding jesli masz pvp z teamem magow lub Wind - przydatny na siege'ach. Dodaj do tego: Dance of Fire/Warrior/Fury/ i  jesli masz bishopa w party to concentration...no i paru lucznikow/daggerow ;)

Got Rice Niguuh?!

Cytat: Goo-Get-TeaaaNEXT time dont say ur clan rolled VC because u only rolled us with a 6vs6

but you guys had noblesse

VC status.

Feanor

Songi nie powinny trwać 20 minut.... 5 minut to też dłużej niż jest na oficjalu. Tam trwają 2 minuty, moim zdaniem to trochę za mało, optymalnie byłoby 5 minut, wykluczałoby to sprzedawanie songów i funkcjonowanie SwSa poza party, a jednocześnie nie zżerałoby aż tak szybko many SwSa. Song of Hunter, Water i Wind zastosowany w party łuczników z BD i Dance of Fury, Fire i Warrior + Focus, Death Whisper, Haste, Might, Shield, Guidance itd. od Propheta to śmierć wszystkiego co się rusza. Jeżeli dołączymy jeszcze SE/EE i ich recharge, to łucznicy mogą spokojnie odpalić Vicious Stance i wtedy lepiej niech nikt się nie zbliża. Ich krytyki będą miały kilka tysiecy dmg.

Zdravim
Feanor
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

montezuma

Cytat: xs1nxHunter podnosil crit rate o 100% ale na retailu to sie zmienilo i na niektorych prv servach tez, na 60%. Song of Water -> 3+ to evasion, Song of Earth ->+def, Song of Vitality -> + 25% do HP o ile dobrze pamietam...te 4 songi to podstawa w kazdym party, czasem dodaje sie Warding jesli masz pvp z teamem magow lub Wind - przydatny na siege'ach. Dodaj do tego: Dance of Fire/Warrior/Fury/ i  jesli masz bishopa w party to concentration...no i paru lucznikow/daggerow ;)

Nie masz pojecia o L2, a szczegolnie o retialu. Po pierwsze song of hunter daje 100%crityc jednka nie uwzglednia takich buffow jak focus. Po drugie sws nie jest w stanie utrzymac 4 songow, nie mowiac juz o utrzymaniu 4 songow lacznie z 3 dancami BD (poniewaz kazdy kolejny song i dance zjada 2x wiecej mp). Standardowo SwS daje 2 songi hunter i zwiekszajacy p def,  w pvp daje 3 songi na crityc, m def i hp. BD daje 3dance. Lacznie daje to 5-6 slotow zajentych, buffy pp/wc zajmuja ok 12slotow co daje 2-3sloty wolne na ewentuale debuffy, doty.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

xs1nx

pff kwestia utrzymania songow zalezy od lvl, wiadomo ze sws na levelu 60 nie utrzyma tylu songow jesli musi spiewac co 2 min jednak na 75 lvl niema z tym problemu ..a co do poczatku twojej wypowiedzi, srednio rusza mnie zdanie goscia ktory ma 50 levelowy char na retail 1 raz w zyciu i stara sie byc guru na polskim forum zdominowanym przez prv servery, co do huntera, mozliwe ze masz racje , jednak ktos ostatnio mi mowil ze byl nerfed...

Got Rice Niguuh?!

Cytat: Goo-Get-TeaaaNEXT time dont say ur clan rolled VC because u only rolled us with a 6vs6

but you guys had noblesse

VC status.

montezuma

Cytat: xs1nxpff kwestia utrzymania songow zalezy od lvl, wiadomo ze sws na levelu 60 nie utrzyma tylu songow jesli musi spiewac co 2 min jednak na 75 lvl niema z tym problemu ..a co do poczatku twojej wypowiedzi, srednio rusza mnie zdanie goscia ktory ma 50 levelowy char na retail 1 raz w zyciu i stara sie byc guru na polskim forum zdominowanym przez prv servery, co do huntera, mozliwe ze masz racje , jednak ktos ostatnio mi mowil ze byl nerfed...

SwS jak i BD pojedynczo w party nie sa w stanie utrzymac 4 song/dance przez dluzysz czas nawet na 74lvl, po 4-5rundach zaczyna im brakowac mp. Tym bardziej w party gdze sa oboje czyli sws i bd razem i dochodz jeszcze wieksze zucycie mp z powodu nakladani sie song i dance. Max co moze byc to 3dance bd i 2 songi sws czyli lacznie 5. Twoja widza niestety ma niewiele wspolnego z realiami retiala wiec wypadalo by wpier sie co nieco dowiedziec a nie pisac zaslyszane plotki.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.