Screeny, PvP i Flame na Lancer

Zaczęty przez rexetin, Maj 17, 2009, 02:05:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Solar

Ja nie wiem jak można czerpać radość z gry 3d z 10-15 fpsami  :beksa: To jest przecież prędkość spadania klocków na średnim poziomie w tetrisie XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Fatality

W l2 stałe 15 fps jest już grywalne całkiem.. aczkolwiek ja mam na siege spadki do 2-3 fps  przy większej akcji i slide show ;)

bleble12

Cytat: Fatality w Listopad 21, 2011, 10:54:06 PM
W l2 stałe 15 fps jest już grywalne całkiem.. aczkolwiek ja mam na siege spadki do 2-3 fps  przy większej akcji i slide show ;)

Na alt + p ładnie działa :D ,poza tym pokaż mi kolesia u którego ładnie l2 chodzi podczas siege na full detalach  i innych bajerach  :)
nope

HellSign

Cytat: Fatality w Listopad 21, 2011, 10:54:06 PM

Dupa nie grywalne....

Fakt faktem, że przy Unrealu 2.5ce jest lipa, przejście na chociażby 3kę kosztowałoby kilkadziesiąt milionów(nie zrobią tego) ...
Chociaż w sumie od H5 i tak większość PvP opiera się na zasadzie pt vs pt - ""chwała bogu", 15 klatek - sporo obniża poziom gry.

Z tego co piszecie to mocno polepszyli wydajność

p.s
L2 = DYSK/Procek/ping, a karta wystarczy 9800, więcej ta gra nie wykorzysta...
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Acid

Sprostowanie.
W GOD PVP opiera sie na 1pt vs zerg, a po chwili juz zerg vs zerg. ;P Najgorsze jest to, ze na niektorych lokacjach typu SOA na full detalach mozna biegac 20 min bo pozniej masz 15 FPS, a szarpie jakbys byl na siege (podczas bicia mobow). I zaden SSD, procek nie daje tu rady.

Solar

Cytat: Acid w Listopad 22, 2011, 07:47:03 AM
Sprostowanie.
W GOD PVP opiera sie na 1pt vs zerg, a po chwili juz zerg vs zerg. ;P Najgorsze jest to, ze na niektorych lokacjach typu SOA na full detalach mozna biegac 20 min bo pozniej masz 15 FPS, a szarpie jakbys byl na siege (podczas bicia mobow). I zaden SSD, procek nie daje tu rady.
Bo coś jest nie tak z pamięcią w GoDzie. Nie wiem czy to jest wina GODa czy Inovy. Mi nie spadają fpsy tylko dostaje  krytyki :D i zresztą nie tylko mi :D

Luna
Franz
Lancer

Roxis

Cytat: Solar w Listopad 22, 2011, 08:45:53 AM
Cytat: Acid w Listopad 22, 2011, 07:47:03 AM
Sprostowanie.
Bo coś jest nie tak z pamięcią w GoDzie. Nie wiem czy to jest wina GODa czy Inovy. Mi nie spadają fpsy tylko dostaje  krytyki :D i zresztą nie tylko mi :D

Jedynie czesty relog pomaga, bo nie wiadomo czemu ale z minuty na minute ta gra pozera coraz wiecej pamieci ram.

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Alarion

zgadza się, sam staram się relog raz na godzinę robić, znacznie pomaga.

BTW Acid, znalezc party vs pt to zaden klopot, sami wczoraj rozwalilismy ze 3 party swords biegajace sobie gdzies tam pojedynczo, ale prawda taka, ze czesciej was sie widuje w 2-3 pt niz nas w SoA. Naszych duzo juz w Orbis siedzi.

BTW duzo osob plakalo, ze nie ma wojen, ze nie da sie gankowac, Ze nowe kroniki ssaja i juz nie ma takich fajnych PvP kilka party vs kilka party. No cóż, widać, że nie grali w GoD-a i nie wiedzą ile frajdy jest w tej kronice...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Acid

Alarion, mój post odnosił się raczej do tego kawałka cytatu.

Cytat: HellSign w Listopad 22, 2011, 02:32:12 AM
Chociaż w sumie od H5 i tak większość PvP opiera się na zasadzie pt vs pt - ""chwała bogu", 15 klatek - sporo obniża poziom gry.

Niemniej jednak masz rację. Co do zergu Swords nauczyliśmy się od Freedoms i CLF, gdzie praktycznie od razu po wejściu GOD full gang pt można było spotkać nawet w DE village, a okupowanie całego SOA przez CLF nie było żadną nowością... Nie wiem czy to ten system warów tak wpłynął na mentalność kolegów ze wschodu czy wtf.

Solar

Ten nowy system warów jest właśnie zrobiony pod nowe spoty nie oszukujmy się jak by każdy kl;an miał wara z każdym albo z połową serwera jak to miało miejsce keidyś to te ciasne spoty 24/h by się świeciły od masówek i nie było by gdzie expic XD

Luna
Franz
Lancer

Alarion

Ale solar, ty uważasz, że jak będzie na nowym serwerze? Skoro u nas top spoty są zblokowane i są o nei ciągłe PvP, to jak sądzisz, co będzie, gdy nagle watacha +3k ludzi tam wbije? Będzie głaskanie się i ustawianie w kolejce do spota?

1 silny klan, który zdominuje SoA wybije się do +90 kilkakrotnie szybciej niż reszta serwera i potem zrobi to samo z Orbis Temple.

Życzę wam z całego serca porządnych minimum 2 side'ów, albo każdy kto nie będzie w top klanie ma delikatnie rzecz mówiąc prze** ; p

Cat Drama Maker

John100

Cytat: Alarion w Listopad 21, 2011, 06:04:55 PM
aden ma 2-3 miejsca w których wiele osób łapie freez, jak akurat tego nei doświadczyłem, może dlatego, że w siege zone byłem ~~10 min i wróciłem na oly.

anyway, zmiana tego kompa naprawdę dużo mi dała, bo pamiętam jak to na starym wyglądało. Teraz jest przynajmniej tak, że da się coś zrobić.
Ja nie mówię" o da się coś robić", a 10-15 klatek na 30 min to kupa ja mówię o 2h csa w 25+ klatkach, bez obawy o freezy lub klikaniu po targecie bez rezultatu przez 15 sekund. A że na nowym kompie chodzi lepiej no to pewnie że tak, włożysz dysk ssd, dużo pamięci pewnie będzie lepiej ale mi chodzi o pełen komfort gry.
S h O c K Team
Yull Trickster 99/ Othell 98/ DC 80 / TH 80

Alarion

Cytat: orlok w Listopad 23, 2011, 12:30:48 PM
Dlaczego mam dość H5?
Pokazuje to ta walka 9vs9
W składzie novy jest tylko 1 dd i to w dodatku PS. Przeciwnicy mają glada, hk, daggera i także PS.
Nie są w stanie przebić się przez 4 healerów novy. I to jest to o czym pisałem w wielu topicach na tym forum. W h5 dd traci na znaczeniu, to jest kronika healerów. Ale w sumie fajna walka, choć OL trochę się pogubił :)

http://www.youtube.com/watch?v=-7-TzdrznLw

Dla zatwardziałych upartych osób z TTteamu (nie mówię, że każdy), którzy upierają się, że ich config dobry w kronice G+ byłby tak samo zabójczy na H5.

Niestety, nie, nie w tej kronice : D

No ale to tylko stare dzieje, teraz już only GoD ^^

Cat Drama Maker

Isharus

Cytat: Alarion w Listopad 23, 2011, 12:51:05 PM
Cytat: orlok w Listopad 23, 2011, 12:30:48 PM
Dlaczego mam dość H5?
Pokazuje to ta walka 9vs9
W składzie novy jest tylko 1 dd i to w dodatku PS. Przeciwnicy mają glada, hk, daggera i także PS.
Nie są w stanie przebić się przez 4 healerów novy. I to jest to o czym pisałem w wielu topicach na tym forum. W h5 dd traci na znaczeniu, to jest kronika healerów. Ale w sumie fajna walka, choć OL trochę się pogubił :)

http://www.youtube.com/watch?v=-7-TzdrznLw

Dla zatwardziałych upartych osób z TTteamu (nie mówię, że każdy), którzy upierają się, że ich config dobry w kronice G+ byłby tak samo zabójczy na H5.

Niestety, nie, nie w tej kronice : D

No ale to tylko stare dzieje, teraz już only GoD ^^

Myślisz, że jestes fajny bo znasz członków TTteamu? NIE.
Lancer - Damoon GK 85/75/75/75 sold
VH - Damoon ES 80/65 emo quit
Core - Damon  SD sold
Lilith - Damon Hierophant 99/95/80/80

Alarion

Haha, trzeba was znac, zeby coa znaczyc? Dobry joke Damoon : d

Btw pozdro od Rolansa (na DN sie poznaliscie podobno). Gra z nami na Damoonie teraz

Cat Drama Maker

Solar

Cytat: Alarion w Listopad 22, 2011, 05:12:25 PM
Ale solar, ty uważasz, że jak będzie na nowym serwerze? Skoro u nas top spoty są zblokowane i są o nei ciągłe PvP, to jak sądzisz, co będzie, gdy nagle watacha +3k ludzi tam wbije? Będzie głaskanie się i ustawianie w kolejce do spota?

Przynajmniej łatwej mi będzie złożyć party.

Luna
Franz
Lancer

Alarion

złożyć byle party, to nie problem i glebić w nim co 5 min. Ale złożyć dobre party z randomów, to jest wyzwanie!

Cat Drama Maker

Solar

Cytat: Alarion w Listopad 23, 2011, 11:44:40 PM
złożyć byle party, to nie problem i glebić w nim co 5 min. Ale złożyć dobre party z randomów, to jest wyzwanie!
Jak się gra tankiem czy hilerem to na lancerze to nie problem znaleźć na auto party. Niestety Summonerem i innymi klasami nie jest już tak różowo !! Łatwiej jest się zgrać z ludzimi i nie padać co 5 min co użytkują język angielski.

Luna
Franz
Lancer

lempartus

Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Bubacz

---
ShiningWill - Me haz shield!

Fatality

Dyma

pytanko z innej beczki:

wczoraj po kilku dniach przerwy wbijam do gry i co się okazuje - gra ledwo mi chodzi. Na spocie w soa,gdzie były tylko mobki zamiast ~45fps mam ok 20, podczas pvp (ok 20 luda) fps max 10. Dzisiaj z ciekawości odpaliłem Defraglera i patrze - partycja C 37% defragmentacji. Czy moze mieć to aż takie znaczenie przy partycji NTFS??
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

bleble12

Powiem tak coś się *(&^%()*#$.Ostatnio też to zauważyłem .Przy większej ilości ludzi gra drastycznie traci na fps'ach .Nie wiem może ma na to wpływ update, który ostatnio został wprowadzony
nope

Fatality

Optymalizują silnik tak by ci co mają dużo słabszy sprzęt nie czuli się gorsi i też mieli szanse ponabijać pvp ;)