BF: Heroes

Zaczęty przez Alarion, Sierpień 02, 2009, 01:53:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Morswin

Pytanie do doświadczonych snajperow. Macie jakas w miare sprawdzona taktyke na gunnera? Ja zwykle przed nim uciekam, albo odpalam PS'a i probuje go ubic. Z tym, ze wtedy 1 pudlo konczy sie zwykle zgonem :/

Elenestir

Moja taktyka na gunnerów jest jedna, a mianowicie nigdy nie strzelam do nich z bliska, raczej z bezpiecznej odległości, inaczej nawet nie próbuję, ewentualnie mogę podłożyć mine i tyle :) a z daleka odpalam PS i strzelam, ale raczej na gunnerów nie poluję jak odpalą tego shielda to się tego zasraństwa ubić nie da :(

Morswin

No ja tez jak sie da to uciekam i z daleka probuje, ale czasem sie nie da i wtedy lepiej imo zrobic cos niz nic :) (nie lubie gunnera, wolna swinia, ktora ciezko ubic, malo ciekawa postac :P).

Alarion

Dokładnie. Na BB, SS i czasem na CC masz na nimi przewagę w postaci odległośći. na VV ciężko ją uzyskać, bo mogą niespodziewanie na leg0cie wyskoczyć z zaułka >.<

PS i strzelasz. jak juz jest za blisko, to Elixir i kryjesz się. Z reguły uda się uciec jak dystans był ok.

Zazwyczaj też gunner nie ma full HP, bo szybko obrywa od wszystkich wokół. Ja na PS-ie 5 wolę zabijac gunnerów niż soliderów. Ogarnięty solider jest mobilniejszy, ma lepszy DPS i heala, który jest w cholerę skuteczny gdy tylko ktoś obok niego się kręci >.<

Takiego olhura (pare osób wie kim on jest) to po prostu masakra nie raz ściągnąć... Prawda Asta, yami, fro, mef? xD
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Frohike

Cytat: Morswin w Wrzesień 07, 2009, 09:52:05 PMPytanie do doświadczonych snajperow. Macie jakas w miare sprawdzona taktyke na gunnera? Ja zwykle przed nim uciekam, albo odpalam PS'a i probuje go ubic. Z tym, ze wtedy 1 pudlo konczy sie zwykle zgonem :/
Jak jest daleko, to generalnie problemów nie ma, 3/4 celne strzały i leży. Im jest bliżej, tym bardziej trzeba kombinować. Ja bardziej gram na taki średnio-daleki dystans (powiedzmy, że 80-120% długości bazy Royali na SS :P) i jak widzę Gunnera, to najpierw znajduję dobrą pozycję (grunt, żeby nie było Cię od razu widać jak zaczniesz strzelać - stań np. za jakimś drzewkiem, kamieniem, przy rogu domku etc.). Potem - i to jest najważniejsze - poczekaj na odpowiednią chwilę, żeby go ZASKOCZYĆ (jak zacznie iść w innym kierunku niż prosto na Ciebie :>). Wtedy masz praktycznie 2 strzały, zanim on się zorientuje co się dzieje. Jak Cię zlokalizuje, to się nie denerwuj (trzeba to wyćwiczyć) i strzelaj, żeby dobić. A jak coś pójdzie nie tak, to Elixir i w nogi. Warto, zanim zaczniesz strzelać, rozejrzeć się za ewentualną drogą ucieczki. Jeśli masz szybką snajperkę i PS5, to można go złożyć naprawdę z bardzo bliska, ale bardzo ważne jest żebyś go zaskoczył i oddał te 2 heady zanim zacznie do Ciebie strzelać. Potem dobić jest w miarę łatwo, ale zależy jak bardzo ogarnia taki Gunner. Ogólnie to dobrze jest jeszcze przeczekać, aż zużyje on Leg It (tego Dasha).

Cytat: Alarion w Wrzesień 07, 2009, 10:50:33 PMTakiego olhura (pare osób wie kim on jest) to po prostu masakra nie raz ściągnąć... Prawda Asta, yami, fro, mef? xD
Akurat nie grałem przeciwko jego Soldierowi, także nie wiem xD

Btw. fajny ten Gunner, miałem na nim kilka dobrych rund xD
http://www.battlefieldheroes.com/heroes/208458266

YoungPadawan

Cytat: Alarion w Wrzesień 07, 2009, 10:50:33 PM
Takiego olhura (pare osób wie kim on jest) to po prostu masakra nie raz ściągnąć... Prawda Asta, yami, fro, mef? xD
nie denerwuj mnie kurffa!
jakim cudem temu szmaciarzowi zawsze zostawało ~5-7 HP to ja nie wiem : X
I'm offline.

Alarion

Cytat: YoungPadawan w Wrzesień 08, 2009, 07:17:43 AM
Cytat: Alarion w Wrzesień 07, 2009, 10:50:33 PM
nie denerwuj mnie kurffa!
jakim cudem temu szmaciarzowi zawsze zostawało ~5-7 HP to ja nie wiem : X

On gra w tą grę od początku close bety praktycznie... Ogarnia tę postać jak mało kto solidera >.<
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

YoungPadawan

a tam, ogarnia...jak siada do kompa to wstrzykuje sobie coś na przyśpieszenie reakcji nerwów i ma bullet time : x
a tak srsly to faktycznie, gościu niesamowicie gra. fajnie jest mieć go przeciwko sobie, taka satysfakcja jest kiedy dziada w końcu ubijesz :D
I'm offline.

muchosQQ

YoungPadawan

OH NOEZ SRY MASTER OGARNIAĆ MOŻNA TYLKO W TF 2, WYBACZ NAM NIEGODNYM ZBRUKANIE TEGO ŚWIĘTEGO SŁOWA!.

ogarnianie w bf:h>ogarnianie w tf'ie.
I'm offline.

Morswin

Cytat: YoungPadawan w Wrzesień 08, 2009, 06:22:19 PM
Przyznam racje, mimo, ze w TF2 nie gralem. TF2 nubowa gra. A tak wlasciwie muchos jak ci sie cos nie podoba to zaloz swoj temat znajdz fanboi TF2 i pisz co chcesz, a od BFH sie za przeproszeniem od-_-' jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia...

Mlor

W fpsach nie mowimy o ogarnianiu tylko o skillu  :P
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

Shen

wreszcie kolejki dali przy wbijaniu na serv, nie trzeba ciagle klikac

muchosQQ

Cytat: Morswin w Wrzesień 08, 2009, 06:39:37 PM
Przyznam racje, mimo, ze w TF2 nie gralem. TF2 nubowa gra. A tak wlasciwie muchos jak ci sie cos nie podoba to zaloz swoj temat znajdz fanboi TF2 i pisz co chcesz, a od BFH sie za przeproszeniem od-_-' jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia...

idz zagraj klanowke w bfh

oh wait

Aha i piszesz ze tf2 to nubowa gra nie grajac w nia wcale? Kolegom tez mowisz ze laska byla cienka bo widziales jej zdjecie na n-k? :shock:

Xevz

Cytat: Morswin w Wrzesień 08, 2009, 06:39:37 PM
mimo, ze w TF2 nie gralem. TF2 nubowa gra.
Aha, widze ze masz z czego wyciagac wnioski.

゙(゚、 。 7 THEY SEE ME ROLLIN
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
THEY HATIN'

fedur

Cytat: muchosQQ w Wrzesień 09, 2009, 04:04:17 PM
Kolegom tez mowisz ze laska byla cienka bo widziales jej zdjecie na n-k? :shock:

lulas akurat tutaj to trafiłeś celnie =P bo wieleeeee i most ludzi zamiast sie spotkac to jest... "o stary fajna dupe widzialem na gronie/nk , fajne cycki... " nie no ziomaaaal ta Aga chujowa dupa, widzialem ja na gronie/nk"

sad but true :<

ale musze sie zgodzic grajac w BFH dluzszy czas (bedzie miesiac?) ze no moze nie jest to gra która wymaga duzego "ogarniania" , nie mozna jej tak tez porównywać do gry team (jak chociaz CS), bo niby sa tam jakies namiastki , fakt faktem lepiej trzyamc sie w kupie, z soldierem u boku i ogolnie... ale sa tez przypadki gdzie samemu mozna wygrac runde gdzie ludzie maja po 7 deadow, i tyle pkt co Donk (tak ten idiota z ruoff) rozumu, a i tak wygrywasz runde bo sam zbijasz 25 killow i 3k pkt, a reszta sobie cos tam podobija. I raczej no o klanowce chyba raczej mozna zapomniec... ale trzeba przyznac ze ta bajkowa gierka daje fun. Grajac przysłowiową godzinke dziennie lub i wiecej... ma cos w sobie ze grasz sobie i czerpiesz  z tego fun.

Morswin

No dobra. Moze zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o to, ze mi sie nie podoba (widzialem pare filmikow, kuzyn mi ja pokazywal, ale osobiscie nie mialem czasu sprawdzic). Moj fail sry :D A co do tej n-k to ani razu jeszcze tego czegos nie odwiedzilem, wiec niet.

Elenestir

-_-'a mać Oo NK, drugi epuls czy inne -_-'o :P na początku 3 programistów miało jakiś cel, a teraz zrobił się z tego jeden wielki żart!! xD usunałem konto na NK jakiś rok temu ^^ ale z tego co pamiętam to oczywiście zaczęto robić sobie emo foty :D wyszedł już nawet specjalny aparat dla neo kids :D z wbudowanym monitorkiem z przodu aparatu xD

Frohike

Cytat: fedur w Wrzesień 09, 2009, 04:59:23 PMale musze sie zgodzic grajac w BFH dluzszy czas (bedzie miesiac?) ze no moze nie jest to gra która wymaga duzego "ogarniania"
Bez urazy, ale jesteś kompletnie nieobiektywny w tej kwestii, bo grasz na tych durnych cheatach(!) >_< Jak wchodzisz do gry i wrzuca Twoją postać z wymaxowanymi wszystkimi skillami do ludzi z ~15 lvl + max 1 skillem 5 lvl, to się nie dziw, że biegasz tam po ścianach i zgarniasz kille przy minimalnym wysiłku. No offence.

Btw grałem ostatnio przeciwko temu typowi, ale masakrator X_x Powiedziałbym, że OGARNIA ;)
http://www.battlefieldheroes.com/heroes/206112557

Przy okazji, udało mi się zrobić Knife III :D :D Ale miałem masę szczęścia, bo grałem akurat buildem for fun (nóż+pistolet+max miny) i trafiłem na rundę 2vs3 :>

YoungPadawan

no moar cheats fro ; ]
i mam dowód na to, że na czitach gra mi się lepiej - 3 keele 1 padłem. 3 keele na olhurze ofc pod rząd i nie padłem od niego ani razu. a na czitach jechał po mnie jak po burej suce : x
I'm offline.

Frohike

Good, good :)

I serio, co to za frajda z gry na haxach? ;( Szkoda w ogóle grę odpalać :<

YoungPadawan

u soldiera i tak nie ma TAK OGROMNEJ różnicy, jak u kokomando czy gunnera...ci to z czitami kładą kładą kładą i kładą.
I'm offline.

fedur

Misiu moj kochany, na abbug i tak dopiero 10-11 lvl nawet pozniej powiem Ci zacząłem, i tak duzej przynajmniej ja nie odczuwałem róznicy, na dobrą sprawe PS 5/ Troop 5 jedyne co ogarnia sie, bo posion jest dla mnie do malinowej dupy , a mark target to używałem jak sobie przypomnialem czyli żadko (i raczej by odsłonić komando") a Potion 5 , bonus do shielda i tak szybciej zlatywał niż pomagał, wiec tez lvl 1 jak najbardziej starczy. Ogolnie i tak głównie to było do pobawienia sie soldierem ( i granade spam , blast <3  fajna zabawka ;) ).

Cytat: Frohike w Wrzesień 10, 2009, 03:38:58 PM
Btw grałem ostatnio przeciwko temu typowi, ale masakrator X_x Powiedziałbym, że OGARNIA ;)
http://www.battlefieldheroes.com/heroes/206112557

o kurde, gość bez kitu score , k/d ratio ma nieziemskie...

Elenestir

Widzieliście ten kostium ninja? xD Jest zajebisty, aż mnie podkusiło żeby go kupić, ale za drogo jak za taki bajer dla mnie ;P ale pasuje mi ten kostium pod snajpera jak nie wiem :D

Shen

ten czarny u nationali nawet fajny, bialy ssie