BF: Heroes

Zaczęty przez Alarion, Sierpień 02, 2009, 01:53:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Cytat: Frohike w Listopad 18, 2009, 12:22:11 PM
Cytat: Shen w Listopad 17, 2009, 07:29:44 PMPo co komu te itemy skoro gra jest skonczona. Juz sporo osob przestalo grac.
Masz na myśli tę nową falę hackerów? Pamiętam, że pisałeś coś o zaprzestaniu gry Commandosem, ale miałem 1002 wtedy i nie skończyliśmy rozmowy. Fakt, strasznie namnożyło się tych faggotów ;p
Tak zle jeszcze nie bylo, jak widzialem hackera to zmienialem server, ale teraz sa wszedzie. Mamy klanowy server i nawet tam admin nie wyrabia z banowaniem, z tego co slyszalem juz nie trzeba placic za aimboty dlatego tyle teraz cheaterow. Punkbuster to smiech na sali bo mozna go wylaczyc i grac bez niego. Teraz nowe mocniejsze bronie wprowadzili na pte, jak beda za bf to bedzie placz.

Alarion

Cytat: Frohike w Listopad 18, 2009, 12:22:11 PM

Cytat: Alarion w Listopad 17, 2009, 09:42:56 PMGra miała bardzo fajny potencjał, ale rozwijali ją za wolno. Za wolno nowe mapy, bonusiki itd. A to co zrobili z gunnerami, to prostu o pomstę do nieba woła... Szkoda, naprawdę szkoda :<
Alarion, a Ty grasz w ogóle jeszcze? :) Ostatnio widziałem Cię w grze jakieś 100 lat temu :P

Ano wszedłem jeszcze kilka x do gry, bo paru kumpli z reala twierdziło, że mnie pojedzie (skill mneij więcej równy mieliśmy) i się przeliczyli. Jak wykoksali sobie gunerów, to już tych świń nie było się wstanie ruszyć. Wbili szybko około 14-15 lvla (oni jak w coś usiądą grać, to no life przez kilka dni) i po prostu mnie to załamało. Jakkolwiek się nie starałem nei byłem wstanie nic zrobić. Może trzeba bardziej team play stosować czy coś w tej chwili, jednak mając aiona w ekipie offensive wolę tam iść na jakieś party niż łaskawie prosić z 10 osób, żeby zrobić jakiś mecz 5 vs 5 czy coś, tym bardziej, że nie tylko ja straciłem chęć do gry kiedy wbijając na serwer 60-70% serwa to gunerzy. Coś tam pogrywa jeszcze okazjonalnie Filip, jeżeli go pamiętasz i mój brat, ale nawet oni zrobili gunnerów, by móc jakoś wygrywać.

O fali hackerów nie wspomnę, bo wyjątkową muszę się zgodzić w tym miejscu z naszym emo forumowym warriorem.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Frohike

Cytat: Alarion w Listopad 18, 2009, 07:18:44 PMAno wszedłem jeszcze kilka x do gry, bo paru kumpli z reala twierdziło, że mnie pojedzie (skill mneij więcej równy mieliśmy) i się przeliczyli. Jak wykoksali sobie gunerów, to już tych świń nie było się wstanie ruszyć. Wbili szybko około 14-15 lvla (oni jak w coś usiądą grać, to no life przez kilka dni) i po prostu mnie to załamało. Jakkolwiek się nie starałem nei byłem wstanie nic zrobić. Może trzeba bardziej team play stosować czy coś w tej chwili, jednak mając aiona w ekipie offensive wolę tam iść na jakieś party niż łaskawie prosić z 10 osób, żeby zrobić jakiś mecz 5 vs 5 czy coś, tym bardziej, że nie tylko ja straciłem chęć do gry kiedy wbijając na serwer 60-70% serwa to gunerzy. Coś tam pogrywa jeszcze okazjonalnie Filip, jeżeli go pamiętasz i mój brat, ale nawet oni zrobili gunnerów, by móc jakoś wygrywać.
Nah, nie byłeś w stanie ich ruszyć, bo miałeś bardzo długą przerwę od BFH, a w tym czasie zmieniła się masa rzeczy. Gunnerowi wzmocnili głównie short i medium MG (teraz naprawdę bolą), zrobili pwnage Frenzy Fire, Soldierowi wzmocnili Nade Spam, a Commando zmniejszyli dmg ze snajperek z bliska, skrócili czas trwania PS do 4 sekund i jeszcze na dokładkę nerfnęli TT ;) Gunnera do przeciętnego stopnia można ogarnąć stosunkowo szybko i on już wtedy jest groźny. Commando jest naprawdę groźny jak gracz dobrze ogarnia - także przerwa od gry dobrze nie służy. Z perspektywy Commando, nie trzeba wcale teraz jakoś większego team play stosować (oczywiście to nie zaszkodzi), ale jednak trzeba się dostosować do zmian. Musisz zachowywać w miarę spory dystans (zwłaszcza na RR i VV), bo snajperka inaczej działa i przede wszystkim grać o wiele ostrożniej - jeśli u enemy jest kilku Gunnerów, to team biega na Leg It przez większość czasu, także trzeba mieć oczy z tyłu głowy. Do tego dochodzi nowy Mark Target, także przygotuj się, że będziesz często widoczny. A widoczny Commando to martwy Commando.

Generalnie jeśli masz już ten ~20 lvl (Stealth 5, PS 5, Elixir 1), to nie powinno być problemów z pokonywaniem Gunnerów (o ile nie trafisz na jakiegoś naprawdę dobrego*), o ile czegoś nie schrzanisz. I tu właśnie jest haczyk. Commando zbytnio nie może sobie pozwolić na robienie błędów. Jeśli nie trafisz z maksymalną szybkością tych 3 headów (wolna snajperka) w Gunnera, to lepiej się wycofaj na Elixirze. Chyba, że czujesz się w miarę pewnie, bo na przykład Gunner jest przeciętny.

A jeśli chodzi o wspomniane gry, gdzie jest 60-70% Gunnerów (teraz to się zdarza) - cóż, powiem, że i tak gra się fajniej niż jak jest 60-70% Commando :D :D

Filipa pamiętam, grałem z nim niedawno i nawet miałem fajny duel na noże, ale przegrałem :P

*Wiecie jak wygląda taktyka skillowych Gunnerów przeciwko Commando? Po pierwszym strzale grubas odpala Shield, który tankuje następny hit (w tym czasie Gunner lokalizuje cię i wyciąga RPG), wali w Mando z Bazooki i wyrzuca go w powietrze, a potem skraca dystans na Leg It i kończy snajpera często zanim ten spadnie na ziemię.

Takie są przynajmniej moje odczucia z 'end game' gier z ludźmi 20-30 lvl, ELO 1300+ i niezłymi KDR ;) Nie mówię, że jestem jakimś nadzwyczajnym graczem (bo nie jestem), ale jak wchodzę do gry przez Match Maker, to nader często wrzuca mnie do rund z ludźmi z TOP40 Leaderboard - także mam pewne doświadczenie, jak wygląda gra na "wysokim" poziomie :p Albo grasz perfekcyjnie i super ostrożnie, albo będziesz kończył rundy z przeciętnym KDR.

Shen

Cytat: Frohike w Listopad 19, 2009, 11:00:38 PM

*Wiecie jak wygląda taktyka skillowych Gunnerów przeciwko Commando? Po pierwszym strzale grubas odpala Shield, który tankuje następny hit (w tym czasie Gunner lokalizuje cię i wyciąga RPG), wali w Mando z Bazooki i wyrzuca go w powietrze, a potem skraca dystans na Leg It i kończy snajpera często zanim ten spadnie na ziemię.
bez PS gunnera praktycznie nie da sie ubic, jak wiem ze commando sie gdzies czai to specjalnie chodze w okolicy zeby go sprowokowac do strzalu, jak slysze dzwiek odpalania PS to momentalnie odpalam leg it i jazda na typa, czesto sie to sprawdza. pogralem troche na pte dzisiaj zeby nowe bronie potestowac, ale nawet tam sa cheaterzy, wkurwilem sie i kupilem counter strike'a

Frohike

Cytat: Shen w Listopad 19, 2009, 11:11:46 PMbez PS gunnera praktycznie nie da sie ubic, jak wiem ze commando sie gdzies czai to specjalnie chodze w okolicy zeby go sprowokowac do strzalu, jak slysze dzwiek odpalania PS to momentalnie odpalam leg it i jazda na typa, czesto sie to sprawdza. pogralem troche na pte dzisiaj zeby nowe bronie potestowac, ale nawet tam sa cheaterzy, -_-'ilem sie i kupilem counter strike'a
Też dobra technika, dobrze odpalony Leg It czyni cuda :D

Na PTE też cheaterzy? O.o Lawl, smutne ;/

Shen

na forum oficjalnym płacz ze znowu oslabili dmg commando, niech ktos to sprawdzi, ja nie mam ochoty sie logowac. Jesli to prawda to gunner > all

nowa mapka na pte, dosc duza ze spora iloscia pojazdow

Shen

Po dzisiejszym update postanowilem zakonczyc moja przygode z bfh, czas kupic modern warfare 2

wykupienie broni na jeden dzien 150vp, na 3 dni 450vp, co oczywiscie zmusza do zakupienia broni na zawsze za bf. podobnie sprawa ma sie z ciuchami, bandazami i wrenchami

netheril

Cytat: Shen w Listopad 30, 2009, 01:39:49 PM
Po dzisiejszym update postanowilem zakonczyc moja przygode z bfh, czas kupic modern warfare 2

wykupienie broni na jeden dzien 150vp, na 3 dni 450vp, co oczywiscie zmusza do zakupienia broni na zawsze za bf. podobnie sprawa ma sie z ciuchami, bandazami i wrenchami
MW2 jest zajebiste <3
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Sebal

A  ja muszę je sobie kupić bo 2 wersje ściągnąłem (~ 20 gb) i z każdą błąd. Anyway jeżeli od teraz bron jest na 1 dzień, to ja już nie gram
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Elenestir

Kurwa, jedyna gra w jaką gram i sprawia mi to radość... a oni jeszcze muszą wymyślać jak mi uprzykrzyć życie... za 26 dni pewnie skończę grać w BFH bo ta kasa z tymi broniami to rzeź...

muchosQQ

Jak tak kochacie bf-a to poczekajcie do marca.

e. skoro tak duzo ludzi kupuje tego mw2 to mozna kiedys cos ugrac :x

Shen

ja skorzystałem z buga zaraz po updacie  :P

ale i tak nie widze sensu grac przeciwko typom z tymi nowymi przepakowanymi weaponami i do tego bez bandazy. szczegolnie noz przegieli.

Elenestir

Ludzie robią już petycje, na forum bfh praktycznie każdy ma coś pod postem napisane :P Ciekawe czy coś zrobią

netheril

Cytat: Elenestir w Grudzień 02, 2009, 03:32:08 PM
Ludzie robią już petycje, na forum bfh praktycznie każdy ma coś pod postem napisane :P Ciekawe czy coś zrobią
imo tak jesli nie chca wlasnej gry zabic (jak ncsoft XDD)
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Shen

jesli sporo ludzi odejdzie to nie beda mieli wyjscia. ja gdyby nie to ze gram teraz turniej do do gry bym nie wchodzil.

Frohike

Ja sobie na razie dałem spokój z BFH.

Elenestir

Ja się jeszcze trochę bawię :P póki mam bandaże, jeszcze jakieś 40 mi zostało i wtedy też dam sobie spokój

Frohike

Podsumowanie całej sytuacji:

[youtube=425,350]87TgVdZ7EFk[/youtube]

I jeszcze kilka artykułów z sieci:
http://www.battlefieldheroes.com/forum/showthread.php?tid=90065

Alarion

Cytat: Frohike w Grudzień 02, 2009, 07:51:10 PM
Podsumowanie całej sytuacji:

I jeszcze kilka artykułów z sieci:
http://www.battlefieldheroes.com/forum/showthread.php?tid=90065

hehe, dobre. Chociaż ta parodia hitlera w sprawie banów L2 była śmieszniejsza ; p

No smutne ale prawdziwe, Co robi pazerność na kase...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shen

Gdybym chcial uzbroic commando i gunnera w nowe zabawki to bym musial wydac 20 euro, chcialem tez ubrac gunnera, kolejne 10 euro, wczesniej juz wydalem 10 euro. Troche sporo jak na gre z przestarzala grafika i czterema mapami na krzyz. Za te pieniadze mozna kupic modern warfare 2 czy left4dead2 i grac w spokoju, a w bfh nigdy nie wiadomo czy za 3 miesiace znowu kasy beda potrzebowac i wrzuca nowe uber bronie.

Elenestir

Nom, shit i tyle, ale ten filmik z hitlerem to już było chyba z 10 przeróbek :P

Frohike

Cytat: Alarion w Grudzień 03, 2009, 12:09:24 AMhehe, dobre. Chociaż ta parodia hitlera w sprawie banów L2 była śmieszniejsza ; p

No smutne ale prawdziwe, Co robi pazerność na kase...
Parodia L2 była świetna, ale ten filmik dużo nie ustępuje imo :D Szczególną bekę mam z tego "National VP Coat Glitch*", haha :D

* W ostatnim update dodali nowy płaszcz dla Nazi i jest bug, że "unlimited time" kosztuje jakąś małą liczbę VP - zamiast BF. I właśnie ten ciuch wygląda prawie tak samo jak ten na filmiku :P

Cytat: Shen w Grudzień 03, 2009, 02:12:25 PMGdybym chcial uzbroic commando i gunnera w nowe zabawki to bym musial wydac 20 euro, chcialem tez ubrac gunnera, kolejne 10 euro, wczesniej juz wydalem 10 euro. Troche sporo jak na gre z przestarzala grafika i czterema mapami na krzyz. Za te pieniadze mozna kupic modern warfare 2 czy left4dead2 i grac w spokoju, a w bfh nigdy nie wiadomo czy za 3 miesiace znowu kasy beda potrzebowac i wrzuca nowe uber bronie.
Dokładnie, teraz trzeba dać praktycznie po 10 euro na każdą postać, jaką się grało. Gdyby jedyną zmianą było po prostu dodanie nowych broni za BF, to byłbym w stanie już wyłożyć te 5 euro na nowy nóż i grać po staremu. Ale niestety teraz trzeba zapłacić $$ za wszystko, czego się używa. Czyli jak dla mnie: nowy nóż + nowa snajperka + SR MG + nowe RPG = 15/20 euro = LOL. I nawet nie wiem czy wyrobię potem z VP na same bandaże.

Nawet opcja wyposażenia wyłącznie Commando "na maxa" jest do bani, bo nie będę miał wystarczająco VP, żeby od czasu do czasu zrelaksować się, grając Gunnerem/Soldierem. No i nawet nie wiadomo czy właśnie za parę tygodni nie wprowadzą jakichś nowych, lepszych broni. Taniej niż ta "darmowa" gra wychodzi kupienie jakiejś pełnej, sklepowej. I pomyśleć, że BFH jest wciąż w fazie bety...

Shen

Bfh sie konczy, juz nawet Ciebie w grze nie widac. Po co Ci noz? Przy tych cenach bandazy to tylko kampienie z konca mapy wchodzi w gre.

Frohike

Cytat: Shen w Grudzień 03, 2009, 11:06:33 PMBfh sie konczy, juz nawet Ciebie w grze nie widac.
Wystarczający dowód, że BFH się kończy xD

Cytat: Shen w Grudzień 03, 2009, 11:06:33 PMPo co Ci noz? Przy tych cenach bandazy to tylko kampienie z konca mapy wchodzi w gre.
Lubię ciachać nożem po prostu :> I do tego ten nowy podobno morduje nawet Gunnerów w 2 hitach. Nie grałem po tym ostatnim update, także nie wiem w sumie jak się teraz sprawy mają. Gdybym kupił dwie perma bronie, to chyba dałoby radę wyżyć z tymi bandażami jako nożownik?

Shen

120vp za 10 bandazy, troche drogo.