Wc nuker mode

Zaczęty przez seken, Wrzesień 08, 2009, 06:16:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

seken

Witam mam tutaj pytanie jak z wcka zrobic nuker mode? Czytalem temat o wc, jednak kazdy tam sie kloci i pisze byle co
To tak zakladam ze dc robe set bomt+acu (a-grade) zastanawiaja mnie tylko dye.
Prosilbym o pomoc w wyborze dye

YoungPadawan

zabawa w nukera, kiedy nie ma się nuka z elementem mija się ciutkę z celem.
I'm offline.

Khais

ale jesli chodzi o Dye to pewno tak jak u wiekszosci nukerow +Int -Men +Wit -Men
Khais
Grand Khavatari 77+/Warcrayer 40+
Noblesse 
Outcasters Clan - Nightmare Team
RuOFF - Lancer

seken

Cytat: YoungPadawan w Wrzesień 08, 2009, 06:23:32 PM
zabawa w nukera, kiedy nie ma się nuka z elementem mija się ciutkę z celem.
Sory troche zbyt fantazjuje, poczytalem troche na forum i tu patrze ze moja suba na wcka to nie bedzie mag tylko bardziej typ ze sztyletem i sleepem, wyszlo na to ze ten drain u wcka to pomylka (tyle zrozumialem z tematu o wcku)
Fisty dragon grinder by wystarczyly na pvp? czy jednak trzeba miec tego ukochanego daggera?

@edit Khais jak dam -8 men to mi na full buffa ledwo starczy, nie mowiac tu o pvp

evilmg

jak chcesz walczyc wrecz - a to nie jest glupie kibelkiem tak po prawdzie to moim zdaniem zainwestuj w jakiegos blunta raczej - od czegos masz tego stuna - a noz wejdzie i Ci tylek poratuje. Co do tego jaki to blunt to mam watpliwosci - moze cos z healthem albo dragon skull z acu - da mniejszy dmg, ale cast speed troche poratuje no i na upartego mozesz trzaskac z soul cry (tylko wylaczaj jak cel padnie bo mana szybko schodzi), ale z tego musisz rezygnowac przed rebuffem...

seken

Cytat: evilmg w Wrzesień 08, 2009, 08:10:18 PM
jak chcesz walczyc wrecz - a to nie jest glupie kibelkiem tak po prawdzie to moim zdaniem zainwestuj w jakiegos blunta raczej - od czegos masz tego stuna - a noz wejdzie i Ci tylek poratuje. Co do tego jaki to blunt to mam watpliwosci - moze cos z healthem albo dragon skull z acu - da mniejszy dmg, ale cast speed troche poratuje no i na upartego mozesz trzaskac z soul cry (tylko wylaczaj jak cel padnie bo mana szybko schodzi), ale z tego musisz rezygnowac przed rebuffem...
Glownie chodzi mi oto ze jednak pod pvp musze miec jakiegos blunta ta? np. elysian.Ponawiam pytanie czy fistami zdzialam na pvp cos?Czy juz lepiej kupic tego elysiana i kosic? Bron z healthem to max b-grade crysze na servie bardzo drogie sc 12 cos kolo 800-900kk kosztuje.Wiec jak a-grade to bez SA

MastJedi

Cytat: Khais w Wrzesień 08, 2009, 06:26:18 PM
ale jesli chodzi o Dye to pewno tak jak u wiekszosci nukerow +Int -Men +Wit -Men
WCet moze ruszyc INT? od kiedy?
http://www.lineage2.com/Knowledge/enhancements_2.html

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Khais

Sorry my Fail  :oops:

no to mozesz zrobic tylko +Wit - Men
Khais
Noblesse 
RuOFF - Lancer

bylyforumowicz

Ludzie, ogarnijcie sie....

WC jest bufferem i ma buffowac, eot.

coshoo

Cytat: bylyforumowicz w Wrzesień 08, 2009, 10:42:04 PM

Dokładnie. Ewentualnie jak masz enlightenment to możesz się pobawić przez 20 sek drainem.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

TruTherion

Później jeszcze sleepem.

Kard

Pisze tu z wlasnego doswiadczenia i nikt sie z tym nie musi zgadzac :)

drain wcale nie jest zly, tym bardziej gdy obecnie odzyskanie many to bardzo prosta sprawa, a w oly mi sie sprawdza, ma ten plus, ze nie ma na niego resista, warto w bron zaaplikowac argu z WM, elemental 300

oczywisciw w party pvp nie ma co przesadzac, bo musisz miec mane na rebuff, ale w koncu to ty oceniesz walke i nigdy nie jest tak, ze masz nacisnac, F1 potrem F3 i F5, bo wowczas nikt by nie robil pvp bo to zarabiscie nudne by bylo, patrzysz co sie dzieje i odpowiednio na to reagujesz

do tego co tak o to ogarniecie zabiega, to ze masz na walkerze lub dualboxu WC-ta i podczas walki on stoi w miejscu, to nie znaczy, ze tak ma robic osoba grajaca nim online, jesli w moim party czy to na pvp czy pve zajmowal bym sie tylko buffem to dlugo bym w nim nie pogral, ja w pvp preferuje zamiast dagera wilka (na moim buffie to calkiem ladnie gryzie :) ), a w raczke MA

warto zwrocic uwage tez na to, ze nie mozesz enchantowac stuna, wiec na pozniejszym etapie gry to raczej taka malo znaczaca przeszkadzajka, rzadko dzialajaca prawidlowo :(
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

bula

Cytat: Kard w Wrzesień 09, 2009, 10:20:39 AM

drain wcale nie jest zly, tym bardziej gdy obecnie odzyskanie many to bardzo prosta sprawa, a w oly mi sie sprawdza, ma ten plus, ze nie ma na niego resista, warto w bron zaaplikowac argu z WM, elemental 300
po co ci 300 element do draina jak on nie ma elementu?

Kard

Cytat: bula w Wrzesień 09, 2009, 02:27:15 PM
a to jesli nie mam elementu to to do obrazen mi sie nie dolicza?
hmm pewnie masz racje... musze sprawdzic, jesli tak to nie wiedzialem
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

bula

Cytat: Kard w Wrzesień 09, 2009, 02:33:53 PM
a to jesli nie mam elementu to to do obrazen mi sie nie dolicza?
hmm pewnie masz racje... musze sprawdzic, jesli tak to nie wiedzialem
nie, wtedy tylko mialbys wiecej dmg bijac go z palki xD drain nie bedzie mial bonusa od elementu

seken

Cytat: bylyforumowicz w Wrzesień 08, 2009, 10:42:04 PM

niema to jak +1 post.... czytac to juz nie umiesz???
pisze wyraznie o PVP gdyby wc byl tylko do buffa to 10 osob by nim gralo...
Ciagle pytam jak z tym pvp?Czy miec elysiana bez SA dragon grinder (fisty) bez SA
2h staff a-grade bez SA czy moze lepiej jakas bron b-grade z SA?

bylyforumowicz

A ja o czym pisze baranie? Na pvp trzeba non stop buffowac, od c4 sa cancel sticki, od chyba dwoch kronik bronie pvp z cancelem, od dawna necro/summonerzy maja bane'y, a kurczaki kradnace buffy sa ostatnio bardzo w modzie. Na pvp przecietny WC biega z bluntem z acu aby szybciej buffowac a nie drainowac za 400 dmg. Po 83 blunt przydaje sie do uzywania burning chopa aby greater fury odpalic. Dran przydaje sie tylko cb OLY.

seken

Cytat: bylyforumowicz w Wrzesień 09, 2009, 03:42:51 PM
A ja o czym pisze baranie? Na pvp trzeba non stop buffowac, od c4 sa cancel sticki, od chyba dwoch kronik bronie pvp z cancelem, od dawna necro/summonerzy maja bane'y, a kurczaki kradnace buffy sa ostatnio bardzo w modzie. Na pvp przecietny WC biega z bluntem z acu aby szybciej buffowac a nie drainowac za 400 dmg. Po 83 blunt przydaje sie do uzywania burning chopa aby greater fury odpalic. Dran przydaje sie tylko cb OLY.
rly :O?
Wiesz ze ja pisze o pvp? czyli player vs player= 1v1 Na arenie idziesz na varke znajdziesz 1 osobe z wara itp

SknerusKK

Cytat: seken w Wrzesień 09, 2009, 03:57:02 PM
Wiesz ze ja pisze o pvp? czyli player vs player= 1v1 Na arenie idziesz na varke znajdziesz 1 osobe z wara itp
wc na 1 vs 1, ooooooooooooook

bula

jestes glupi

1vs1 to jest oly, a pvp to to o czym bylyforumowicz napisal

Scorpion

CytatWiesz ze ja pisze o pvp? czyli player vs player= 1v1 Na arenie idziesz na varke znajdziesz 1 osobe z wara itp
I tak padniesz, bo spam cp>twoj dmg, konczy ci sie mana i to village.
...

Khais

musisz sobie uswiadomic ze WC raczej do pvp (chodzi o zadawanie dmg) jest nie najlepszy ;)
Khais
Noblesse 
RuOFF - Lancer

DonK.

@Kard sam sobie zaprzeczasz, nie ma na niego resista to wsadzic w bron element, epic :)
btw jakie ten drain ma mozliwosci enchantu?
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

bula

Cytat: DonK. w Wrzesień 09, 2009, 04:37:49 PM

@Kard sam sobie zaprzeczasz, nie ma na niego resista to wsadzic w bron element, epic :)
btw jakie ten drain ma mozliwosci enchantu?
power/cost/sap

seken

Cytat: bula w Wrzesień 09, 2009, 04:13:51 PM
jestes glupi

1vs1 to jest oly, a pvp to to o czym bylyforumowicz napisal
nvm....napisze capslem, bo jedni chyba nierozumieja
1VS1 TO JEST JEDNA OSOBA VS JEDNA OSOBA. Jezeli dla ciebie 1vs1 to tylko oli to n/c