L2EX low rate x5 Gracia Epilogue

Zaczęty przez Gandam, Październik 02, 2009, 10:56:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mały_głód

Mnie boli na tym serwerze fakt, że taki skill jak Touch Of Death (z c4?) jest tam bezużyteczny (osobiście nie testowałem ale po przeczytaniu paru postów na forum o todzie odechciało mi się grać SK :p)

Scorpion

Nom tu sie zgodze, Tod jest spaprany po calosci, bo nie potrafia ustawic osobnej szansy dla kazdego z efektow skilla(czy jakos tak sie tlumaczyl gnat). Na szczescie to juz nie moje zmartwienie, ale nad tym skillem imo powinni popracowac, bo dla sk/da to praktycznie najwazniejszy ze skilli.
...

Gandam

co do TOD'a po calosci to moze nie jest zjebany, czy bezuzyteczny , bo na zbijanie CP nigdy nie narzekalem :> ale fakt, ze brak cancela oslabia znacznie :)
a posty sa kasowane po 2 miesiacach :> 1 jezeli post ma ponizej 40lvla :> mnie ten pomysl przypadl do gustu :>

p.s.
prosze nie wpisywac tutaj bzdur i nie mylic Arii x10 z Pheonix x5 :) jak to pisal DukeNuk... lub wypisywanie chwilowych bledow :)

i prosba 2
id8675309 i Scorpio, takie dyskusje to raczej na pm :>
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

Scorpion

Cytatprosba 2
id8675309 i Scorpio, takie dyskusje to raczej na pm :>
Imo to jest odpowiednie miejsce, bo mowa o sofcie tego serwera- a to raczej dobry temat do dyskusji w prezentacji.
...

mały_głód

Cytat: Gandam1989 w Listopad 10, 2009, 10:36:52 PM
co do TOD'a po calosci to moze nie jest -_-'any, czy bezuzyteczny , bo na zbijanie CP nigdy nie narzekalem :> ale fakt, ze brak cancela oslabia znacznie :)

Wczoraj poszedłem z jednym SK na arenę i na 6 prób ToD nie wszedł ani razu (nie zbił cp/nie skasował buffa).
Ciekawi mnie natomiast czy Star Fall SH działa dobrze - wykupiłem ten skill i trochę słaby dmg zadaje.

Gandam

przemyslalem to troszke i mysle ze ja nie moglem narzekac bo mialem spora przewage lvli :> (85 moj ST mial), cancel nie mogl Ci wejsc bo nie dziala, bardzo boli fakt.. ale i bez tego da rade cos osiagnac :> wkoncu ja jakos sobie radzilem :> moj nastepca tez sobie swietnie daje rade, nie przekraslajcie tej profy dla tego ze skil nie dziala w 100% bo jest to najciekawszy i najtrudniejszy tank do ogarniecia, nie ograniczajacy sie do 1 skila, czy tez 1 taktyki, jak to np robia EE/Destro itd :)

Aeore Healer 97 Lilith

DukeNuk

Cytat: Gandam1989 w Listopad 10, 2009, 10:36:52 PM
p.s.
prosze nie wpisywac tutaj bzdur i nie mylic Arii x10 z Pheonix x5 :) jak to pisal DukeNuk... lub wypisywanie chwilowych bledow :)

wszystkie bugi tycza sie obu serwow bo jada natym samym syfie.

chwilowe bledy? gralem tam pol roku i nie gram juz kolejne 2 miesiace a te same bugi nadal sa.

wiec prosze sam nie wypisuj bzdur.

serw jest do bani i tylko ludzie ktorzy nie grali nigdy w prawdziwe L2 moga go bronic i twierdzic ze jest ok a jest ch..nia z grzybnia.

Scorpion

Cytatserw jest do bani i tylko ludzie ktorzy nie grali nigdy w prawdziwe L2 moga go bronic i twierdzic ze jest ok a jest ch..nia z grzybnia.
To wymien mi choc jeden serwer na g.final(poza rpg club/graciafinal.ru), ktory ma soft bijacy ten na ex na glowe?
...

Warhead

Cytat: Scorpion w Listopad 13, 2009, 01:09:30 AM
Cytatserw jest do bani i tylko ludzie ktorzy nie grali nigdy w prawdziwe L2 moga go bronic i twierdzic ze jest ok a jest ch..nia z grzybnia.
To wymien mi choc jeden serwer na g.final(poza rpg club/graciafinal.ru), ktory ma soft bijacy ten na ex na glowe?

ruski projekt emu ale to ct 2.2, l2jtw, 
Ru OFF Lancer

Eltharion  Bishop 62+

Outcasters Clan Member & NosenseTeam Squad Leader

Gandam

id8675309
dlugo masz zamiar oczerniac serwer? co nie dziala wedlug Ciebie juz napisales, lubisz nabiac posty? mam wrazenie ze jakos ten serwer koniecznie ci podpadl, skoro wchodzisz tu czesciej niz ja i spamujesz ciagle to samo oO

odpiscuja Ci do przedostatniego pota (o SK) to mialem raczej na mysli to iz bratk tego skila nie niemozliwa mu ownienia oly :) fakt ze boli, ale nie robi z niego kaleki tak jak to probujesz udowodnic ;)

p.s.
jeszcze chwile i poprosze jakiegos moda o wyczyszczenie tematu :) wiec nie meczcie sie nabjanie postow :)

Aeore Healer 97 Lilith

DukeNuk

Cytat: Scorpion w Listopad 13, 2009, 01:09:30 AM

po1 jest rpg-club i nie wiem czemu mam go niby nie wymienic bo bije ten syf na glowe.
po2 to ze "niema innego" (czyt wyzej), nie znaczy ze ten jest dobry.
po3 to ze ma napisane "gracia final" nie znaczy ze ma z nia cos wspolnego.
po4 nazwa "gracia final" nie robi go w minimalnym stopniu lepszym od innych serwow z nizsza kronika, postawionych na l2off przez porzadnych dev.

w skrocie. gracie (nie tylko final ale i part 1 i 2, a nawet i hellbound) to on ma tylko w nazwie, co w gruncie rzeczy go osemisza a nie robi lepszym.

btw ten super soft na ex jest ogolnie dostepny jako projekt l2j i kazdy lamus postawi taki serw przy pomocy poradnika z pierwszego lepszego forum z tym zwiazanego.

Gandam powiedz mi w czym sie myle. ja twierdze ze sie nie myle i uzywam argumentow. poprzyj swoje teorie o pro serwie jakimis faktami.

aha i czemu mod ma go czyscic? ty reklamujesz serw a my o nim dyskutujemy. chyba po to jest takie forum?

Scorpion

Cytat
po1 jest rpg-club i nie wiem czemu mam go niby nie wymienic bo bije ten syf na glowe.
Hmm bo to są oficjalne pliki, ktore wyciekły? Jak by tak patrzec, to WSZYSTKIE serwery do czasu tego wycieku, ktore byly na kronice wyzszej niz c4pts to byl jeden wielki syf, na ktorym nie dalo sie grac. A jednak ludzie grali te pare lat i nie narzekali.

Cytatpo4 nazwa "gracia final" nie robi go w minimalnym stopniu lepszym od innych serwow z nizsza kronika, postawionych na l2off przez porzadnych dev.
Wszystkie serwery hellboundo/ct2 podobne stojace na plikach "off" maja rownie gowniany soft(czesc nawet gorszy), a mowie teraz o serwach z online 2k+. Sa ofc lepsze, ale niestety pisane w jawie ;)
Ofc mozesz grac na c5/interlude, ale te kroniki to z perspektywy g final totalna monotonia i zerowy balans- archer pt i tyle na ten temat.

Cytatbtw ten super soft na ex jest ogolnie dostepny jako projekt l2j i kazdy lamus postawi taki serw przy pomocy poradnika z pierwszego lepszego forum z tym zwiazanego.
I co z tego, że łatwo dostepny? Poza tym nikt nie mowi, ze ten soft jest super- ma masę bugów, ale da sie grac(w koncu gra tam te 3k ludzi w sumie).
...

Boney123

Jak dla mnie najlepszy serw PL na chwile obecna.Czepiacie sie bugow??..Gm ciagle pracuja nad tym a prosta sprawa jest ze zawsze cos nie bedzie komus pasowac.Ja jednak moge tylko goraca polecic serwerek.

Rickert

Cytat: Boney123 w Listopad 14, 2009, 08:11:44 AM
Jak dla mnie najlepszy serw PL na chwile obecna.
No fajnie... ale zawsze mogło by być lepiej ? :P
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

DukeNuk

@scorpion

1. i co z tego ze nie l2j czy super zmodowany l2j? jest serwer i jest lepszy. kolejny twoj argument ze ten ma gracie l2j to jest lepszy od innych. a czemu niby jest lepszy z tego powodu?

2. jest kilka serwow l2off hellbound ktore prawie kazdy zna i sa napewno o niebo lepsze niz ten. maja gowniany soft? skad takie herezje wzieles? sam wymysliles? sa lepsze w javie? nie osmieszaj sie prosze.

3. co z tego ze jest dostepny? a no to ze takie badziewie jak l2ex moze kazdy postawi a ludzie lubiacy bug land i lol admina to inna historia.

Boney123

Cytat: Rickert w Listopad 14, 2009, 09:15:46 AM
Cytat: Boney123 w Listopad 14, 2009, 08:11:44 AM
Jak dla mnie najlepszy serw PL na chwile obecna.
No fajnie... ale zawsze mogło by być lepiej ? :P

Zgadza sie ..ale zawsze moze byc tez gorzej.Mozna by wiele o tym pisac

x3nomorph

Cytat: DukeNuk w Listopad 14, 2009, 09:21:14 AM
@scorpion

1. i co z tego ze nie l2j czy super zmodowany l2j? jest serwer i jest lepszy. kolejny twoj argument ze ten ma gracie l2j to jest lepszy od innych. a czemu niby jest lepszy z tego powodu?

2. jest kilka serwow l2off hellbound ktore prawie kazdy zna i sa napewno o niebo lepsze niz ten. maja gowniany soft? skad takie herezje wzieles? sam wymysliles? sa lepsze w javie? nie osmieszaj sie prosze.

3. co z tego ze jest dostepny? a no to ze takie badziewie jak l2ex moze kazdy postawi a ludzie lubiacy bug land i lol admina to inna historia.

Znajdz mi l2off na ktorym dzialaja atrybuty  :oops:
new future.

Nervoson

Cytat: x3nomorph w Listopad 14, 2009, 10:51:40 AM
Cytat: DukeNuk w Listopad 14, 2009, 09:21:14 AM
@scorpion

Znajdz mi l2off na ktorym dzialaja atrybuty  :oops:
Znajdź mi prywatny serwer na ktrym dzialaja one w 100% tak jak na offie (odpadaja ruskie bo ich nie akceptujecie)

Scorpion

Cytat2. jest kilka serwow l2off hellbound ktore prawie kazdy zna i sa napewno o niebo lepsze niz ten. maja gowniany soft? skad takie herezje wzieles? sam wymysliles? sa lepsze w javie? nie osmieszaj sie prosze.
Wymien. Bo jesli masz na mysli dexa, to tam maja lolhb. Przez dobre pol roku mieli tam takie bugi, jakie mial moj pierwszy l2j serwer jakies 4 lata temu(Xenomorph moze potwierdzic co tam sie dzialo jak na hb przeszli). Fakt, ze duzo poprawili, ale dzialajacego ele systemu chyba nadal nie maja, przynajmniej tak wnioskuje z frapsow, jakie niedawno Raziell wstawiał(A to jest IMO najważniejsza zmiana jaka weszła po interlude)

Cytat3. co z tego ze jest dostepny? a no to ze takie badziewie jak l2ex moze kazdy postawi a ludzie lubiacy bug land i lol admina to inna historia.
Wole bedziewie, nad ktorym ktos pracuje, niz l2off, o ktorym malo kto ma pojecie i update robia raz na rok
.
Hmm cos doszlo podczas pisania:
CytatZnajdź mi prywatny serwer na którym dzialaja one w 100% tak jak na offie (odpadaja ruskie bo ich nie akceptujecie)
Nie ma takiego, co nie zmienia faktu, że ten z l2j działa b dobrze atm(ale nie, nie w 100%). Wiadomo, że na privach nigdy nic nie bedzie działać idealnie jak na offie(chyba, ze na leaked plikach), więc można liczyć tylko na jak najdokładniejsze odwzorowanie(które zawsze bedzie w jakiś sposób odbiegać od ideału).

Btw nie wiem, czemu tak hejtujecie ten serwer- bo polski? Soft ma, jaki ma- ale nie tylko soft stanowi o serwerze. Skoro okolo 2k ludzi, jakie w sumie gra na tych serwerach ma z tego fun, to chyba nie jest z nim tak źle?
...

Gandam

Scorpion uprzedzil mnie :>

tez sie zastanawiam czemu przychodza w ten temat i nom stop mowia o bugach ... i tez mi nasuwa sie pytanie czy przez to ze POLSKI? czy przez to ze nie gramy na ruskim z toba? bo nie rozumiem oO

argumenty chcesz? nie mam ochty frapsowac, ani powtarzac sie setyn raz, gram na serwietrze od lutego i mam za pewne wieksza wiedze co jak dziala niz ty.

tak samo nie rozumiem czepiania sie admina oO fakt ten tym bardziej utwierdza mnie w tym ze po prostu L2EX wam cos zrobil i teraz robicie anty reklame.

Aeore Healer 97 Lilith

DukeNuk

Cytat: Scorpion w Listopad 14, 2009, 11:41:25 AM
Wymien. Bo jesli masz na mysli dexa, to tam maja lolhb. Przez dobre pol roku mieli tam takie bugi, jakie mial moj pierwszy l2j serwer jakies 4 lata temu(Xenomorph moze potwierdzic co tam sie dzialo jak na hb przeszli). Fakt, ze duzo poprawili, ale dzialajacego ele systemu chyba nadal nie maja, przynajmniej tak wnioskuje z frapsow, jakie niedawno Raziell wstawiał(A to jest IMO najważniejsza zmiana jaka weszła po interlude)
Cytat

dex, bfd powinno ci wystarczyc. i lepszy ich HB niz gracia na l2j.

wlasnie potwierdziles jak znasz sie na L2. atrybuty w Interlude rotfl.

EX TEZ NIEMA SPRAWNYCH ATRYBUTOW TYLKO ICH NAMIASTKE!!!!!

dex mial przez pol roku bugi a ex ma dalej.

CytatWole bedziewie, nad ktorym ktos pracuje, niz l2off, o ktorym malo kto ma pojecie i update robia raz na rok

dex ma w miesiac wiecej update niz cale community l2j ktore gratis z kazdym up dodaje kolejne bugi.

Cytat
Btw nie wiem, czemu tak hejtujecie ten serwer- bo polski? Soft ma, jaki ma- ale nie tylko soft stanowi o serwerze. Skoro okolo 2k ludzi, jakie w sumie gra na tych serwerach ma z tego fun, to chyba nie jest z nim tak źle?

oni tam graja po Polski. my krytykujemy bo mamy swoje zdanie o nim. nie interesuje mnie czy polski czy ruski czy indyskji.

@Gandalf

gralem tam nie krocej niz ty.

czemu czepiam sie admina? bo jest nieudolny i nic nie potrafi zrobic a do tego zachowuje sie jak idiota (czytaj wyzej na temat trainow).

co mi ex zrobil? nic. poszedlem stamtad bo serw jest do kitu i tyle.

a pisze w tym temacie bo nie lubie jak ktos sciemnia ze cos jest a tego niema. pisz prawde o serwie a napewno nie wejde i sie nie przyzepie.

id8675309

Cytat: Gandam1989 w Listopad 14, 2009, 11:55:12 AM
Scorpion uprzedzil mnie :>

tez sie zastanawiam czemu przychodza w ten temat i nom stop mowia o bugach ... i tez mi nasuwa sie pytanie czy przez to ze POLSKI? czy przez to ze nie gramy na ruskim z toba? bo nie rozumiem oO

argumenty chcesz? nie mam ochty frapsowac, ani powtarzac sie setyn raz, gram na serwietrze od lutego i mam za pewne wieksza wiedze co jak dziala niz ty.

tak samo nie rozumiem czepiania sie admina oO fakt ten tym bardziej utwierdza mnie w tym ze po prostu L2EX wam cos zrobil i teraz robicie anty reklame.

Czemu mowimy o bugach? No nie wiem... Bo sa??? o.O

Informujemy ludzi ktorzy szukaja serwera zeby nie pchali sie w g.

Nie jestem dev-em ale zeby nie umiec naprawic skila, ktory powinien dzialac od czasow C4? Halo? Czy leci na nami pilot?

Niezle nubki musza w tym L2j siedziec. W/g mnie jak sie wydaje emu pod gracie final, to logicznie nasuwa sie mysl ze dziala juz wszystko ponizej tej kroniki. Tymczasem jak pisalem wczesniej od lat nie dzialalo i w gracii v2391.3 L2j tez nie bedzie dzialac.

Wy natomiast perfidnie wprowadzacie ludzi w blad. Piszac ze costam poprawiacie (na 100% donaty u npc), a w rzeczywistosci grac sie nie da, jedynie poruszac postacia... Sa niby jakies skile i animacje , ale reki nie dam uciac za to, ze choc jeden z nich dziala poprawnie...

Nikt nam nie wmowi , ze biale jest biale a czarne jest czarne!
Jestem !!! Koniec swiata!!!

Scorpion

Cytatwlasnie potwierdziles jak znasz sie na L2. atrybuty w Interlude rotfl.
A ty potwierdziłeś, jak (nie) potrafisz czytać- napisałem PO interlude, masz jakies problemy z "polska jenzyk" czy jak?

Cytatdex, bfd powinno ci wystarczyc. i lepszy ich HB niz gracia na l2j.
Nom, hb bez elementow ftw.

Cytatdex mial przez pol roku bugi a ex ma dalej.
Dalej nie ma ele systemu. I parę innych rzeczy też by sie pewnie znalazło, ale nie mnie to oceniać, bo grałem już dośc dawno(ofc zaraz wyskoczy ktoś, ze dex jest bez bugow, l2off i madafaka nie wiadomo co jeszcze- przywykłem)

CytatEX TEZ NIEMA SPRAWNYCH ATRYBUTOW TYLKO ICH NAMIASTKE!!!!!
Jeśli namiastką nazywasz w pełni sprawny ele system do 150 ele, to faktycznie nie ma o czym dyskutować(300 ele pewnie kiedyś wejdzie, znajac zycie szybciej niz 150 na "Off" hellboundach)

Cytatdex ma w miesiac wiecej update niz cale community l2j ktore gratis z kazdym up dodaje kolejne bugi.
Nom, jak weszło hb przez poł roku ludzie czekali na poprawe skilli gladow/tyrkow/daggerow, choć praktycznie nie szlo tym grac.
Poza tym l2j jest updateowane na bieżąco, o wielu zmianach dowiadujesz sie w grze, a nie od admina. Imo też powinni robic logi ze zmian jak na tych l2 offach, w stylu "dostosowana siła skilla xxx, teraz bije o 0,076% słabiej", wtedy miał byś długi changelog i był byś szczęśliwy.

Tak w ogóle, to daruj sobie takie aggro posty, bo przypierdalasz sie o rzeczy, o ktore mozna sie doczepic do 99% innych reklamowanych tu serwerów.

O następny sie wpisał:
CytatNiezle nubki musza w tym L2j siedziec. W/g mnie jak sie wydaje emu pod gracie final, to logicznie nasuwa sie mysl ze dziala juz wszystko ponizej tej kroniki.
Gdyby tak było, to do wejscia rpg club ludzie nadal by grali na c4pts. Bo nie ma priv serwera, na ktorym by dzialalo wszystko z poprzednich kronik. Wiec jak widać każdy, kto zajmuje sie plikami l2 musi być niezłym nubkiem.

Cytata w rzeczywistosci grac sie nie da, jedynie poruszac postacia... Sa niby jakies skile i animacje , ale reki nie dam uciac za to, ze choc jeden z nich dziala poprawnie...
Teraz wklej to do forum wszystkich innych prezentacji zamieszczonych na tym forum(poza rpg club i graciafinal.ru), bo te słowa pasują do kazdego priv serwera. Btw jak zwykle przesadzasz, glady/tyrki/magowie dzialaja b.dobrze, daggerzy imo maja lekko zanizony land rate blowow(czytaj nie zabijaja z tak efektywnie facetabbami jak moga na off serwach). Najwiekszym problem jest z oe skilli, bo brakuje masy nowych opcji. No i q na booki z 81 lvla. A i TOD, to o tym skillu z c4 pisales?

...

DukeNuk

czepiam sie w tym a nie w 99% innych tematow bo tu gralem i wiem jak jest.

tyrki/glady/magowie dzialaja. WOW niema jak 3 klasy dzialajace.

150 atrybut system jest pro? nie nie jest pro. chwalisz sie ze masz gracie final to ja miej a nie tylko nazwe. nic z prawdziwej graci final tam nie dziala i taka jest prawda.

i wole dexa z brakiem atrybutow niz l2ex z brakiem wszystkiego oprocz polowy atrybutow.

Ryane

Mysle, ze nie ma co porownywac DEXA do tego lol serwera. Na poczatku na l2ex fajnie sie gralo, pozniej juz troszke gnacik zaczal to olewac, ale to tlyko moje zdanie. Nie gram od Wrzesnia i bugi na ktorych gralem sa dalej. Gnacik jak glupi wprowadza nowe kroniki, a moze wszystko do C5 dzialaja prawidlowo. Pewnie jak wyjdzie gracia plus to tak samo wprowadzi i bugow bedzie wiecej niz dotychczas.