Uciążliwość Rosyjskiego unicode.

Zaczęty przez niht, Październik 15, 2009, 12:34:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

niht

Temat nie dotyczy bezpośrednio L2, ale zakładam go tutaj, bo kto jak nie grający na L2ru mogą mieć w tej materii doświadczenie :)
Jak radzicie sobie z krzakami w windowsie, komunikatorach i programach? Jak oglądacie filmy z polskimi napisami?
Ja osobiście przebolałem już dawno krzaki w systemie i gg, ale napisów do filmów nadal nie mogę rozgryźć. Kiedyś już mi działał player z napisami zapisanymi w systemie unicode tak, że mogłem na ruskim systemie oglądać filmy z polskimi znakami ale ostatnio się zbiesił i nie odtwarza takowych. Pozostaje tylko robienie restartu na system PL i oglądanie filmów. Żeby zagrać, znów restart itd.
Macie jakieś rozwązania?

mike_gornik

jesli chodzi o filmy , to ja uzywam Subedita i wszystko gra :)
Lancer:
Jango - włóczykij 84, sprzedany

Van Hotler:
TTxXXXXX - bioły czołg 80+, aktywny

niht

Właśnie coś sobie przypomniałem, mianowicie fakt, że miałem wcześniej Applocale zainstalowane. I choć teraz znalazłem go w sieci ponownie i zainstalowałem, to nadal nie działa jak trzeba. Działa jednak player, gdy uruchomimy go przez Applocale. Tak więc jeśli ktoś ma jakiś problem z tym, proponuję sprawdzić. Tak samo chyba powinien działać każdy prog, np. Gadu-gadu. No i dzięki za odpowiedź :)

Phoeniks

Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+