Mam problem, pomozcie internetowi przyjaciele

Zaczęty przez Elkond, Październik 29, 2009, 02:50:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Madith

Cytat: Rickert w Listopad 11, 2009, 01:42:23 AM
oj dużo osób gada, że szkola sux itd. A to właśnie dzięki niej, mamy dzienną porcje humoru i to niekiedy takiego że turlamy się przez kilka h :] ehh szkoła to najlepszy okres dzieciństwa xD

dokladnie :P w sumie zawsze lubiłem chodzic do szkoly tylko dlatego ze zawsze z kumplami robilismy zwale na lekcjach i bylo wesolo :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Sebal

E tam, zależy jak kto do tego pochodzi. Jeśli jesteś nielubiany, odpychany, poniżany to pewnie, że szkoła sux ale dla ludzi którzy mają fun między sobą to jest jeden z najlepszych okresów dnia (tak jak jest u mnie <3 ludzie w szkole =D)

Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Winiek

Cytat: Sinic w Listopad 11, 2009, 12:56:37 AM
Cytat: mdh w Listopad 09, 2009, 08:58:53 AM
Tez w sumie malem tylko w technikum wdzwr...ale bekowo bylo :)

najlepszy tekst jaki tam padl..

<nauczycielka> Panowie spokojnie, do zaspokojenia kobiety wystarczy 12cm członek.
<kumpel> YUPII

20min lezelismy na podlodze ze smiechu :D:D

po prostu /selfowned ^^

Winiek widze ze tez masz takie zapedy jak ja, tyle ze ty widze ukierunkowujesz sie w jakies kompleksy, seks i podrywanie(przynajmniej na razie tyle podales :P) Ja wole leczyc zlamane serca i godzic sklocone zwiazki, o wiele bardziej pasjonujace zajecie ;p

A co do tematu, ktos sobie na pewno zwale robi, bo jakies dziwne "sposoby podrywu" wymysla, no i jeszcze "internetowi przyjaciele", na tyle ulomnym nie mozna byc, nie uwierze w to ^^ No i od zalozenia tematu ani razu nie napisal posta ;p

Trafiłeś w sedno! :D
Chociaż Ci powiem, że także brałem się za godzenie związków (no, tam jednego) kumpla i kumpeli...tyle że tak fajnie ich pogodziłem, że się koleżanka we mnie zakochała... ;/
I później trzeba było przepraszać kolegę,a więc ja już się w to nie bawię...nie wychodzi mi i jeszcze pogarszam sytuacje xD
Ale ludzie dosyć z depresji wyciągać...ale nie takich co same przechodzą po 2-3 dniach, tylko jak ktoś ma totalną załamkę i sie to tej osobie utrzymuje dłużej...na szczęście nie musiałem nikogo pocieszać po śmierci bliskiej osoby...

A co do szkoły, to zawsze była zajebista ^^
U mnie nigdy nudno nie było i nie jest... xD
Czasem tylko trzeba się tłumaczyć :D
Nuda bodajże jak dopadniesz ludzi o podobnym humorze do twojego nie ma prawa bytu w szkole xD

Ryane

Szkola zajebista? Pierwsze slysze. Ja jak dzisiaj sie dowiedzialem co musze na jutro umiec i co zrobic, smiem w to watpic. I do tego stres przed lekcjami, bo pewnie mnie do odpowiedzi wezmie albo dowiem sie przed lekcja, ze trzebalo jakies wypracowanie napisac ;/

MaaRcin

Cytat: Ryane w Listopad 11, 2009, 06:50:27 PM
Szkola -_-'ista? Pierwsze slysze. Ja jak dzisiaj sie dowiedzialem co musze na jutro umiec i co zrobic, smiem w to watpic. I do tego stres przed lekcjami, bo pewnie mnie do odpowiedzi wezmie albo dowiem sie przed lekcja, ze trzebalo jakies wypracowanie napisac ;/
+1
Z tym, że gdyby nie było zadań domowych to by była szkoła super :P .
Soul: warn za orazek, który widniał w tym miejscu

Winiek

No...
Ryane:
Rób tak.
Stwórz sobie założenie, że na spr np: powiesz se:ppierdole ściągnę jakoś.
Ja z takim założeniem jestem, mało się uczę (tylko do poważniejszych spr.) i jakoś mam dobre oceny :D
A jak chycisz 1 z odp to zawsze możesz poprawić, gorzej jak 2, bo nie ma możliwości poprawy (no chyba, że w gim)...
Ja tak żyje i mi z tym dobrze :D
Uczę się ściągać na studia xD 8)

Ryane

Nie zawsze da sie od kogos sciagnac, a teraz mi zabraklo tuszu w drukarce i nie ma jak sciag drukowac, a recznie nie bede pisal ;] A w tym roku nauczyciele wyjatkowo chca nas przygotowac do matury, ciagle cos chcac albo przerabiac material rozszerzony, bo "moze nam sie przyda", a w klasie jedna osoba pisze rozszerzenie z maty. Dziwna ta szkola jest ;] A nie wiem po co sa zadania domowe, jak i tak jedna osoba w klasie to zawsze robi, skanuje, wrzuca na forum i wszyscy maja ;]

Winiek

Ja zadań nie robię xD
A jak robię to przed lekcja na przerwie zapierdalam z długopisikiem xD
A sprawdzają mi rzadko bo mam dysgrafię, więc nawet nie chce im się tego czytać, więc jestem w miarę wolny ;D

MastJedi

Cytat: Winiek w Listopad 11, 2009, 07:45:51 PM
(...)
Powodzenia w życiu.
Proponuję idź na medycynę, będzie z Ciebie zajebisty lekarz.....

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Ryane

Sa zawody, ktore trzeba miec opanowane do perfekcji, np lekarz, a sa, ktore mozemy zdac oszukujac lub robiac jakies inne przekrety i dalej nic nie umiec, ale to tez sie wiaze z klopotami w dalszym zyciu, np informatyk, moze i sie skonczy studia, ale jak nic nie bedziemy umiec to nie znajdziemy pracy i bedziemy musieli sie bardziej fizyczna praca zajac ;]

MaaRcin

Cytat: MastJedi w Listopad 11, 2009, 08:41:39 PM
(...)
Powodzenia w życiu.
Proponuję idź na medycynę, będzie z Ciebie -_-'isty lekarz.....

Pozdrawiam
A ty myślisz, że jak się robi na studiach ?  :shock:
Trochę się nauczysz, część tuż przed testem wykujesz na pamięć, ściągniesz coś i jakoś trzeba sobie radzić :P .

Winiek

Cytat: MastJedi w Listopad 11, 2009, 08:41:39 PM
(...)
Powodzenia w życiu.
Proponuję idź na medycynę, będzie z Ciebie -_-'isty lekarz.....

Pozdrawiam
Ja nie idę na medycynę...jak bym miał ambicje na lekarza to oczywiste, że bym kuł. Ale po co mam się uczyć czegoś co zapomnę i tak do następnego egzaminu? Przecież mam znajomych więc wiem czym to śmierdzi! xD
Na studiach (nie kierunki co musisz umieć, bo to Ci jest potrzebne do pracy) to działa metoda ZZZ:
-Zakuj.
-Zapisz.
-Zapomnij.

Chociaż jak pójdę na studia to się sam przekonam jak to jest. :D
W szkole robię podobnie jak MaaRcin (zgadzam się z jego tezą): Trochę się uczę, później jeszcze tak na pamięć ważniejsze rzeczy i reszta na ściądze jadem to czego nie umie, albo było to za długie do wykucia i mi się nie chciało...xD

Sinic

Cytat: Winiek w Listopad 12, 2009, 01:51:00 PM
Na studiach (nie kierunki co musisz umieć, bo to Ci jest potrzebne do pracy) to działa metoda ZZZZ:
-Zakuj.
-Zapisz.
-Zapomnij.
-Zapij.

/fixed

A ja sie wybieram na medycyne ^^ i wcale tak duzo nie kuje w lic, b.duzo rzeczy wychodzi jakos "samo z siebie" i b.duzo zapamietuje z lekcji, wiec mam troche luzniej niz np. moja kolezanka ktora tyle kuje, ze nawet na imprezy rzadko chodzi bo mowi ze sie uczy O.o i wez tu zrozum czlowieka. A co do tematu szkoły, w gimnazjum mialem zayebista klase z ktora mozna bylo zrobic wszystko byle by byla beka, jak byl jakis przypal to kazdy bronil kazdego i byla elegancka atmosfera :D A w lic trafilem do dziwnej klasy katoli gdzie jestem uwazany za ateiste,sataniste,antychrysta i nie wiadomo co jeszcze ;x na szczescie rownolegle klasy sa wporzo wiec z nimi sie bardziej dogaduje ^^

MastJedi

Kuźwa, nawet tego nie umiesz się nauczyć poprawnie :/
Na studiach (nie kierunki co musisz umieć, bo to Ci jest potrzebne do pracy) to działa metoda ZZZ:
-Zakuj.
-ZDAJ
-Zapomnij.
I jak dodał Sinic czasami Zapij.
A tak w ogóle, to wymień na jakich kierunkach nie musisz się uczyć, to może zrobię jakieś podyplomowe.

Maarcin, za moich czasów normą była nauka, wyjątkami ściąganie/ślizganie. Teraz jak widzę, to tylko frajerzy się uczą (i grają legit w L2). Reszta pro graczy, tych co ogarniają, jadą na chodziku i ściągach.

I powtórzę do wszystkich ślizgaczy - powodzenia w życiu.

Pozdrawiam

PS. I żeby nie było - mgr inż. nie dostałem za masło i kaczki.
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

MaaRcin

Cytat: MastJedi w Listopad 13, 2009, 08:19:52 AM
Kuźwa, nawet tego nie umiesz się nauczyć poprawnie :/
-Zakuj.
-ZDAJ
-Zapomnij.
Maarcin, za moich czasów normą była nauka, wyjątkami ściąganie/ślizganie. Teraz jak widzę, to tylko frajerzy się uczą (i grają legit w L2). Reszta pro graczy, tych co ogarniają, jadą na chodziku i ściągach.
Nie, no źle mnie zrozumiałeś, po prostu jeżeli chcesz się wyrobić z tym wszystkim, przy okazji mieć trochę czasu wolnego to musisz ściągać. Nie mówię że nie masz się uczyć. swoją drogą na jakich studiach byłeś ?

Sinic

Mgr inż. czego :D?

Ale co do sciagania, to wychodzi na dobre tylko w liceum i tylko na tych przedmiotach co nie sa ci w ogole potrzebne, bo z tych co zdajesz matury, a zwlaszcza rozszerzone to potem sa braki a potem dziwnym trafem te brakujace elementy wiedzy pojawiaja sie na maturze, i co? jajco. to sie msci, juz nie raz znajomi po maturze mi plakali ze "a tego nie wiedzialem a pamietam jak nie nauczylem sie na zaliczenie tego w lic i sciagalem", wiec jednak cos w tym jest, nie :D?

Winiek

Nooo... ja ściągam tylko to co mi rybka jest totalnie :D
Ja się na politechnikę bd pchał (obym się dostał  8) ), więc matmę i fizykę to kuje niemiłosiernie xD
Ale reszta to ściąga i jadem :D

Alice

Ja wychodzę z założenia, że jak się uczę to robię to tylko i wyłącznie dla siebie i dla własnej satysfakcji. Jak się samemu ściągę napisze to przynajmniej zawsze coś się tam zapamięta no a jak skserujesz... jak skserujesz to nic na tym nie skorzystasz w sensie, że nic z tego w głowie nie zostanie, wszystko na świstku papieru, co potem w koszu wyląduje ot co. Lubię się uczyć, bo wiedza to potężna broń. Śmiejcie się ale tak jest;) A jak wiedza idzie z inteligencją w parze to naprawdę to jest potęga. Posiadając wiedzę na jakiś temat, możemy się w tym temacie wypowiadać. Oczywiście jak nie mamy, to też możemy tylko zazwyczaj kończy się to kompromitacją i ośmieszeniem się z powodu kompletnego braku znajomości przedmiotu dyskusji. A jak się wie to można "zabłysnąć":) Rzeczywiście jak musicie się uczyć czegoś co nie tyle nie jest wam potrzebne, co po prostu nie czujecie potrzeby tego wiedzieć, to zasada 3xZ jest jak najbardziej na miejscu. Mnie naprawdę bardzo wiele rzeczy ciekawi, a do szkoły mam po prostu wstręt, bo zabija we mnie tą żądze wiedzy. Częściej zdarza mi się w domu czytać o czymś co nie jest "do szkoły" ale jest interesujące i nie mówię tu o czytaniu jakichś pierdół:P Ogólnie to chcę wam przekazać tylko to jedno, o czym na początku pisałam, uczcie się dla siebie, nie dla oceny, nie dla mamy-dla siebie. Bo wtedy ta nauka ma jakiś sens.
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

MastJedi

Cytat: MaaRcin w Listopad 13, 2009, 12:01:01 PM
Nie, no źle mnie zrozumiałeś, po prostu jeżeli chcesz się wyrobić z tym wszystkim, przy okazji mieć trochę czasu wolnego to musisz (...)
... jeździć na chodziku. :) Dokładnie te same argumenty :)

Cytat
(...)swoją drogą na jakich studiach byłeś ?
Cytat: Sinic w Listopad 13, 2009, 12:03:47 PM
Mgr inż. czego :D? (...)
magister inżynier mechanizacji rolnictwa. Specjalizacja - agrolotnictwo. Akademia Rolnicza - Szczecin. Gwoli informacji - nigdy w życiu nie pracowałem w zawodzie. I to nie z racji ślizgnięcia się, czy nie posiadania umiejętności. Po prostu jak skończyłem studia, to agrolotnictwo w Polsce już nie istniało. Padło razem z PGRami.
Od zawsze informatyk :)

Cytat: Winiek w Listopad 13, 2009, 03:06:53 PM
Ja się na politechnikę bd pchał (obym się dostał  8) ), więc matmę i fizykę to kuje niemiłosiernie xD
Gratuluję umiejętności ocenienia co Ci się przyda w przyszłości a co nie :)
Politechnika, powiadasz? Matma i fiza? A chemia? Matma i fiza do materiałoznawstwa na nic ci się przydadzą, natomiast chemia, tablica mendelejewa na pewno. Metaloznawstwo i wykres żelazo-węgiel, toż bez chemii i znajomości budowy krystalicznej ani rusz.
No, ale ucz się dalej tego co uważasz :)

@Alica - mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty - uczę się dla siebie, a nie dla kogoś innego. Ale taka jest teraz moda - na niedouczonych ludzi. I później idziesz do pracy, masz test z liczenia i działanie 2+2*2. Obliczasz - 6. I słyszysz, że źle bo powinno być 8. Autentyczne zdarzenie, a właściwe dwa zdarzenia w 2ch niezależnych miejscach i z różnymi ludźmi.

Pozdrawiam

TheAlchemist

Początkowe porady  Sebala były bardzo dobre tak sądze ;P
ale dodam cos od siebie ;p nie zarywaj na HP tylko na władce pierscieni xD

░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█▀▀ ░░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█ ░░░
░█▀▀ ░█▀▀ ░█ ░█ ░░░░█▀▀ ░█▀█ ░█ ░█ ░░░
░▀▀▀ ░▀ ░░░▀ ░▀▀▀ ░░▀ ░░░▀░▀ ░▀ ░▀▀▀ ░

Sinic

O jaki słodki Edek w avatarze :D

"Ucz sie ucz, nauka to potęgi klucz, a jak już go zdobędziesz to woźnym będziesz!" :D

Ucze sie tylko tego co mi sprawia przyjemnosc ;p Nie widze sensu uczenia sie czegos, co doprowadza mnie do szewskiej pasji już na lekcjach, a jak jeszcze do tego przedmiotu dojdzie jakis "cudowny" nauczyciel, to krzyż pański.

Winiek

Cytat: Winiek w Listopad 13, 2009, 03:06:53 PM
Gratuluję umiejętności ocenienia co Ci się przyda w przyszłości a co nie :)
Politechnika, powiadasz? Matma i fiza? A chemia? Matma i fiza do materiałoznawstwa na nic ci się przydadzą, natomiast chemia, tablica mendelejewa na pewno. Metaloznawstwo i wykres żelazo-węgiel, toż bez chemii i znajomości budowy krystalicznej ani rusz.
No, ale ucz się dalej tego co uważasz :)

Dzięki Ci śliczne za info.
Nauczyciela się pytałem to mi powiedział, że fizyka i matematyka to klucz do politechniki...
Najwyraźniej się mylił, o ile masz racje. :D
No to trzeba jeszcze z chemii zapierdzielać do nauki xD
Skoro się z przyda...

MaaRcin

Winiek

Jedynie uczyć jej.
Sam kiedyś byłem tego ciekaw.
Ale nie widzę wyjścia innego xD
Spytaj wujka google :P

Maślan