Mam problem, pomozcie internetowi przyjaciele

Zaczęty przez Elkond, Październik 29, 2009, 02:50:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Madith

Cytat: Winiek w Listopad 23, 2009, 03:17:41 PM
Jak to określaja u mnie:
,,Muay Thai jest dla psychicznych."

MT jest niestety sztuką tylko do walk jakiś stadionowych czy cuś?
Kolega raz miał fajtere z goście z mt...idiota mu nogę złamał -_-'ał mu z całej siły kolankiem w bok kolana)...a wsześniej był normalny... jeszcze można było się z nim dogadać.
To tylko dla kołków, taki kozaczków i tyle :P
Nie chce nikogo obrażać, ale tak u mnie jest i mam takie zdanie.
Tylko jeden kolega który trenuje MT jest normalny...on ADHD ma wrodzone, a oni sobie sami to wyrabiają xD

Dla mnie boks rulez i tyle :D Jeszcze K1 jest godne podziwu ;]

he no moze cos w tym jest :) Na szczescie naleze do tych ludzi, ktorzy trenuja a sa normalni ;P Przynajmniej jeszcze :)

Moj brat chodzi na K1...jak z nim rozmawialem to wyszlo na to, ze jest to bardzo podobne tylko w K1 nie ucza chyba bic lokciami...troche sie tam roznia ofc np stojka czy podstawowymi ciosami, np w K1 bijac lewy prosty, wychodzisz lewa noga a prawa potem dochodzisz do lewej..w MT wystawiasz lewa, zadajesz cios i wracasz do pozycji poczatkowej...

Ale ogolnie jest to calkiem fajne :) wariatem nie jestem ale imo jest to jeden z lepszych stylow do obrony, no i poza tym jest dosc efektowny :) a o tym, ze jest efektywny sam sie przekonales widzac co taki typ zrobil z Twoim kumplem (chociaz imo to tez jest chore, zlamac komus noge ...QQ)

Ja mam 2 braci...Ja trenuje MT, najmlodszy (16lat) trenuje K1 a sredni (18lat) planuje isc na boks :) Takze bedzie z nas calkiem niezla ekipa hehe Gorzej jak sie poklucimy miedzy soba :D wtedy to nic tylko wyjsc na ring i rozwiazac ten problem po mesku (na ring zeby sobie w domu krzywdy nie zrobic :P)

Krav maga tez jest calkiem nie zla :) Kumpel chodzil chwile i mial calkiem dobre zdanie :) Mnie jednak bardziej kreci MT wiec na to sie zdecydowalem :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Sinic

Omg czuje sie dziwnie jak tu wszyscy gadaja o jakichs sztukach walki, a ja wole biegac, plywac, brzuszki robic, na rowerze pojezdzic etc xD

ja wychodze z zalozenia ze po to czlowiek stworzyl bron zeby sie nia bronic :D wiec jesli mialbym juz sie czegos uczyc to cos z bronia np. kendo, bokken, kusari-gama albo kij czy nun-czaku. Tyle ze mieszkam na jakiejs wiosze gdzie nie ma nic z tych rzeczy :<

Winiek

Ja też w dziurze mieszkam xD
Mamy tak:
boks
kickboks
k1
tekwondo
karate (chyba z 5 rodzai, 2 prowadzi Ewa Pawlikowska, miszczynią kilkakrotna świata :D)
judo
dżudżitsu

A Mt już nie mamy bo koleś kasik na emigracje wyjechał :)

Ale z mt bym się pobił może...podbno bokserzy wymiękają przy mt jak nie są wystarczająco szybcy...ja jestem, bym się spróbował xD
Chociaż mógłbym wygrać na zasięg xD

Ja pochodzę jeszcze z 2 lata na boks, jeżeli mój klub nie puszczą na mistrzostwa to przechodzę na kickboxin na rok i k1 xD
Tak na 20 bd się uczył K1 xD
My mamy treningi z k1 wiec byłbym i tak małodziutki xD
Tam goście po 26-32 lata lataja  :shock:
Jak pierwszy raz mieliśmy z nimi treningi to sie konkretnie zdziwiłem xD

Madith

ja w krk pracuje wiec najblizej mam w krk trenowac. Akurat MT mam 10min z buta z roboty :) No i <3 MT wiec idealnie dla mnie.

Wiesz..to zalezy z jakim MT fighterem walczysz. Ja np mam 190cm wzrostu...a zasieg kolan jest porownywalny z zasiegiem rak wiec zasiegiem bys nie wygral :P poza tym w MT w duzej mieze bije sie nogami, lokciami, mniej piesciami. Dlatego MT ma przewage nad boksem.

Wczoraj moj trener sie ciekawie wypowiadal na temat walki Pudzian vs Najman.

Mowil, ze jakis czas temu, przez przypadek (pojechal do kumpla czy cos) wpadl na trening Najmana...Mowil, ze to taki lolbokser ze teraz, bez rozgrzewki, wchodzi z nim (Najman to niby zawodowy bokser) na ring na walke bokserska i jest w stanie go rozlozyc...Mowil, ze jak Najman bil w worek to wyadawl z siebei takie dzwieki jak z wc a worek sie prawie nie ruszal. No i tego typu teksty :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Winiek

L.O.L. z Najmana xD

Wiesz, ja jestem trochu jak małpiszon ;]
Mam ręce wybitnie długie. Mając 177 cm wzrostu, mam zasięg troszku krótszy jak trener który ma 195 cm + -, a taki sam jak kumpel co ma 192 cm.
Więc małego nie mam :D
A kolana mają krótszy zasięg.
Przegrałbym jak bym zanurkował, a tu ups...na kolano bym się nadział. xD
Ale przy K1 (jeżeli masz dobry klub, u nas uczy Hoły (2-krotny mistrz świata w kb) i Jarosz (iluśtam-krotny mistrz :D), dostałbyś raczej z wprawnym zawodnikiem. U was jak jest? Na klincz lecicie nie?

Chociaż wszystko zależy głównie od klubu, jak dobry jest trener, tak dobry będziesz Ty jeśli się przyłożysz.

Madith

Cytat: Winiek w Listopad 24, 2009, 12:30:07 PM

sprawdzac nie bede qq...

A kolana mają krótszy zasięg.

nie koniecznie, jezeli potrafisz nimi uderzac.
http://www.youtube.com/watch?v=sYAJGEtUBn4
Ogladnij, wsluchaj sie. I sam sprawdz czy maja krotszy.

Ale przy K1 (jeżeli masz dobry klub, u nas uczy Hoły (2-krotny mistrz świata w kb) i Jarosz (iluśtam-krotny mistrz :D), dostałbyś raczej z wprawnym zawodnikiem. U was jak jest? Na klincz lecicie nie?

Chociaż wszystko zależy głównie od klubu, jak dobry jest trener, tak dobry będziesz Ty jeśli się przyłożysz.

Mnie trenuje Piotr Ochniowski. Ponoc jeden z lepszych, jak nie najlepszy, technik Muay Thai. Slyszalem, ze malo sparingow ma ale jak pochodze z 1-2 lata i opanuje wystarczajaco dobrze wszystkie techniki to moge zmienic klub i miec wiecej sparow.

W MT tez jest klincz. Jest kilka calkiem fajnych technik w klinczu ale raczej wiekszosc zawodnikow stara sie klinczu unikac. Lepiej walnac goscia noga w glowe :P Chociaz to zalezy od preferencji zawodnika.

Ja sie przykladam. Bede mistrzem MT :D:D:D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

x3nomorph

Cytat
Ja sie przykladam. Bede mistrzem MT :D:D:D

Jestes juz na to za stary  :oops:
new future.

Madith

wcale, ze nie :)

Rafal Simonides jest mistrzem, ma 27lat, ja dopiero (albo az) 20. Jak przez 7 lat bede ostro trenowal pod okiem dobrych trenerow to dlaczego nie ?:)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Winiek

Cytat: mdh w Listopad 24, 2009, 03:02:38 PM

sprawdzac nie bede qq...
Ale o czym mowa? xD
O ,,małym"? xD Nie pozwoliłbym Ci. To zastrzeżone tylko dla mojej  :shock:  :D

Oj z kompem w głowę miałbyś małe problemy u mnie xD
Trochu jestem za szybki by oberwać, ale nie bd gdybał. Musiałbym się sprawdzić z tobą :D
We wszystkich moich fajterach dostałem tylko raz w łepetyne z nogi, ale to od tekwondeki xD
Zrobił taką karuzelę nogami, że raz nie zdążyłem się odsunąć... A później dostałem w jaja i po walce xD
Później zgoda był :)

Nie jesteś za młody. Ale mało sparingów...to przejebane...my mamy na każdym treningu napierdalanie się...a ja jestem dobry bo muszę być dobry, bo z najlepszym zawsze muszę w parze  :(
Jak się nie wyrobie to mam wpierdol... :(

Ale przynajmniej coś umie xD

Małe PS do Ciebie: Czasami pobij się z kolegami jak będzie okazja...w tedy jest najlepszy moment by przetestować finezje i co umiesz :D

x3nomorph

Cytat: mdh w Listopad 24, 2009, 03:58:10 PM

Rafal Simonides jest mistrzem, ma 27lat, ja dopiero (albo az) 20. Jak przez 7 lat bede ostro trenowal pod okiem dobrych trenerow to dlaczego nie ?:)

Tak tylko, ze on pewnie trenowal od 12-13roku zycia
new future.

Madith

Cytat: x3nomorph w Listopad 24, 2009, 04:53:01 PM

wlasnie nie moge znalezc od jak dawna trenuje :(

W Thailandii 8-10 latkowie sa juz zawodowcami nie maja juz po 100+ walk. Ale to ich sport narodowy, ich tradycja, kultura. Praktycznie ich zycie. Oni musza to trenowac bo inaczej rodzina sie obrazi etc...
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Sinic

Cytat: mdh w Listopad 24, 2009, 06:36:48 PM

W Thailandii 8-10 latkowie sa juz zawodowcami nie maja juz po 100+ walk. Ale to ich sport narodowy, ich tradycja, kultura. Praktycznie ich zycie. Oni musza to trenowac bo inaczej rodzina sie obrazi etc...

Hardkorzy. Miec 8 lat i juz prac sie po mordach. Psychike psuje jak cholera

Winiek

Łał... A później taki co się nie dostanie w wyższe sfery, lub go klub nie kupi to albo żebra, albo zapierdala jak głupi za psię pieniądze...jedynie się obronić nie umie...
btw: prawie jak polska, tyle że z obroną :D

Madith

Cytat: Sinic w Listopad 24, 2009, 06:49:23 PM

Czy ja wiem. To nie jest bezmysle lanie sie po mordzie. Oni nie ucza tak jak skrzywdzic drugiego czlowieka. Oni dzieki temu ucza sie dyscypliny, poznaja swoja tradycje etc. Praktycznie dzieki tej sztuce walki moga zyc bo korzystajac z MT mogli obronic sie przed najezdzcami iles set lat temu :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Sinic

Cytat: mdh w Listopad 24, 2009, 09:03:17 PM

Czy ja wiem. To nie jest bezmysle lanie sie po mordzie. Oni nie ucza tak jak skrzywdzic drugiego czlowieka. Oni dzieki temu ucza sie dyscypliny, poznaja swoja tradycje etc. Praktycznie dzieki tej sztuce walki moga zyc bo korzystajac z MT mogli obronic sie przed najezdzcami iles set lat temu :)

Najeźdźcy z dzidami a oni leca jak glupi xD Mnie przekonuje tylko kultura Japonii :D no moze jeszcze starożytne Chiny ujdą, ale reszta Azji mało mnie interesuje ;p

Madith

Cytat: Sinic w Listopad 24, 2009, 10:22:05 PM
Cytat: mdh w Listopad 24, 2009, 09:03:17 PM

Najeźdźcy z dzidami a oni leca jak glupi xD Mnie przekonuje tylko kultura Japonii :D no moze jeszcze starożytne Chiny ujdą, ale reszta Azji mało mnie interesuje ;p

poczytaj sobie o ich historii :) dosc ciekawa jest :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Shen

Cytat: Winiek w Listopad 23, 2009, 04:50:16 PM

A na boksie można się pobawić :D
Lubie ludzi -_-'iać, jak mnie trafić nie mogą, a oni sami dostają baty xD
Szczerze to bym nie chcial sie z bokserem na ulicy bić, mocna glowa, wycwiczone uniki. Ci co cwicza rozne sztuki walki zazwyczaj nisko trzymaja garde bo nie ma walenia piesciami po twarzy, glupi nawyk na ulicy moze sie zle skonczyc.

mdh na silownie tez smigasz?

Madith

Cytat: Shen w Listopad 24, 2009, 10:50:40 PM
Cytat: Winiek w Listopad 23, 2009, 04:50:16 PM

A na boksie można się pobawić :D
Lubie ludzi -_-'iać, jak mnie trafić nie mogą, a oni sami dostają baty xD
Szczerze to bym nie chcial sie z bokserem na ulicy bić, mocna glowa, wycwiczone uniki. Ci co cwicza rozne sztuki walki zazwyczaj nisko trzymaja garde bo nie ma walenia piesciami po twarzy, glupi nawyk na ulicy moze sie zle skonczyc.

mdh na silownie tez smigasz?

To zalezy od szkoly/trenera. Mnie uczą zeby garde zawsze trzymac dosc wysoko, pamietac o niej wykonujac rozne kopniecia etc.

Na siłke na razie nie chodzi. Kiepsko stoje z czasem.
Robote koncze o 17, na 18 na trening (pon,sr, za miech/dwa dojda jeszcze piatki), potem jade do dziadkow odebrac braci i mamuske i jade do domu (dziadki mieszkaja na trasie praca->dom) i w domu jestem ok 21+ (jak jest trening) albo o 19 (jak nie ma). Ciezko u mnie cos zorganizowac o tej porze.
na razie sobie biegam z bratem (brat w pile kopie) i moze uda mi sie na jakis basenik pochodzic. Jak bede mial troche pieniedzy uzbierane to moze zrobie sobie silke w domu.
Wiem, ze siłownia jest dosc potrzebna zeby nabrac wytrzymalosci, sily etc ale no na razie nie mam jak za bardzo tego zrobic. Nikt nie bedzie na mnie czekal do polnocy az ja wroce do domu (mamy 1 samochod tylko na 4 osoby)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Shen

silownia w domu to sredni pomysl ;p juz kilku takich przerabialem co sobie sprzet kupili, fajnie bylo a potem sie znudzilo hehe. Na silowni tez inny klimat, zaluje ze tak pozno sie zapisalem. U mnie jest spoko bo moj sensei jest wlascicielem silowni, place tylko za karate a silka gratis.

Madith

Cytat: Shen w Listopad 24, 2009, 11:04:32 PM
silownia w domu to sredni pomysl ;p juz kilku takich przerabialem co sobie sprzet kupili, fajnie bylo a potem sie znudzilo hehe. Na silowni tez inny klimat, zaluje ze tak pozno sie zapisalem. U mnie jest spoko bo moj sensei jest wlascicielem silowni, place tylko za karate a silka gratis.

no to w sumie calkiem spoko :)

Moze mi sie uda znalezc cos nie daleko mnie :) Ale samemu chodzic to troche lipa.
Przed przeprowadzka chodzilem pare miechow z kumplem (ktorego notabene znam od 14lat) i calkiem fajnie sie cwiczylo. Zawsze sobie pomagalismy no i bylo z kim pogadac o roznych rzeczach :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Shen

Ludzie na silce nie gryza,jak zaczynalem cwiczyc to tez nikogo nie znalem ja. Teraz dobra ekipa jest,mozna pogadac a i pomoga jak sztanga przygniecie. Lysych karków u mnie na pakerni nie widac, za to mamy dwoch listonoszy hehe.

Madith

to ze nie gryza to wiem. Juz sie przekonalem u Siebie. Tez bylo potem calkiem fajnie.

Ale jednak te pierwsze pare tygodniu zanim sie wszystkich pozna jest takie troche...dziwne.. :P

Poza tym kogo ja sie mam bac!!! ja trenuje MT!!!! HAHAH :d     nie no ...joke joke :D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Shen

Mi bylo ciezko na poczatku, wazylem 66kg i bylem slaby jak cholera hehe ;p Teraz pomagam nowym jak przychodza. Masy pewnie nie chcesz robic to 2-3 wizyty na silce w tygodniu wystarcza, trening mozna spokojnie w godzine zrobic jak sie nie gada duzo.

Madith

Cytat: Shen w Listopad 24, 2009, 11:35:48 PM
Mi bylo ciezko na poczatku, wazylem 66kg i bylem slaby jak cholera hehe ;p Teraz pomagam nowym jak przychodza. Masy pewnie nie chcesz robic to 2-3 wizyty na silce w tygodniu wystarcza, trening mozna spokojnie w godzine zrobic jak sie nie gada duzo.

nom..masy raczej nie bo dobrze sie czuje wazac ~85kg.

Pogadam jeszcze z trenerem jak on to widzi..Nie chcialbym cwiczac na silowni stac sie powolnym mułem :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Shen

sama masa miesniowa cie raczej nie spowolni, tylko diete trzeba trzymac zeby tluszczu nie zlapac, przed redukcja wazylem 94kg i to bylo zle  :P