[Szukam] Opisu slawnej osoby (ang)

Zaczęty przez NightBird, Listopad 03, 2009, 07:06:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NightBird

Szukam opisu jakiejs slawnej osoby najlepiej 2paca w jezyku angielskim z zachowaniem zasad opisywania ludzi (odpowiednia budowa paragrafow)
limit slow 150 - 200.

z gory dziekuje.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Polgara

MastJedi

sławnej osoby? a kto to jest 2paca?
To już lepiej opisz Susane Boyle.
No i zastanawiam się nad tymi zasadami opisywania osób a w szczególności "odpowiednia budowa paragrafów".
To teraz takich głupot uczą w szkole? :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Mlor

Nie wiem, ale teraz w szkolach przygotowuja do rozpoczecia studiow, gdzie do kazdego szczegolu sie dopierdola, wiec taka wiedza jest jak najbardziej przydatna.
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

NightBird

Cytat: MastJedi w Listopad 04, 2009, 10:16:25 AM
sławnej osoby? a kto to jest 2paca?
To już lepiej opisz Susane Boyle.
No i zastanawiam się nad tymi zasadami opisywania osób a w szczególności "odpowiednia budowa paragrafów".
To teraz takich głupot uczą w szkole? :)

Pozdrawiam

jestem na filologii angielskiej ;pp kolokwium chociaz napisalem wszyzstko to nie zaliczylem musi byc perfecto xD
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

MastJedi

Cytat: NightBird w Listopad 05, 2009, 08:44:21 PM
(...) musi byc perfecto xD
i takiego angielskiego się nauczysz i przyjedziesz do Birmingham i za cholerę nie będziesz rozumiał co od Ciebie chcą :D:D, no może pojedyncze słowa :)
Mały test - Gdzie byś pojechał, jakby kazali Ci coś załatwić w Łuste (zapis fonetyczny) :D

Pozdrawiam
PS. a o tych zasadach opisywania ludzi to pierwszy raz słyszę :) Choć nie twierdzę, że ich nie ma :D
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

NightBird

Cytat: MastJedi w Listopad 06, 2009, 09:39:04 AM
Cytat: NightBird w Listopad 05, 2009, 08:44:21 PM
(...) musi byc perfecto xD

Mały test - Gdzie byś pojechał, jakby kazali Ci coś załatwić w Łuste (zapis fonetyczny) :D

Pozdrawiam
PS. a o tych zasadach opisywania ludzi to pierwszy raz słyszę :) Choć nie twierdzę, że ich nie ma :D

to nie jest zapis fonetyczny to raz xD
a dwa to no jest pare paragrafow

1) skad znamy ta osobe, jak ja poznalismy
2) opis wlasciwy
a)(cechy fizyczne)
b)(cechy mentalne ;p)
3) zainteresowania danej osoby i czym sie zajmuje
4) wlasna opinia i uczucia zwiazane z osoba.

tylko ja chce jakis PRO opis slawnej osoby ;p
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

MastJedi

aha, no to już wiadomo czego szukać :)

No to jak - gdzie byś pojechał? Przeczytaj sobie na głos po polsku i będziesz miał mniej więcej tak jakbyś usłyszał tutaj - Łuste :D
Aaa i co po angielsku znaczy "torty" :)

Pozdrawiam

Leningrad

Mast, wiadomo ze na filologii uczysz sie bardziej jezyka literackiego niz tego uzywanego na codzien, i nie ma co wymagac zeby student filologii ogarnial wszystkie niuanse takiego wlasnie jezyka, ale mimo wszystko po filologii(przed tez) da sie zrozumiec angielski od native speaker'ow, a jak potem wyjedziesz jeszcze do wielkiej brytanii i troche tam posiedzisz to dla jezyka wyjdzie to tylko na +

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY