Polska Siła Lancera - pomysly i flame by DonK...

Zaczęty przez lempartus, Grudzień 02, 2009, 11:58:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Phoeniks

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 10:47:00 AM
przecież jak chcesz iść do sklepu to jeszcze musisz wiedzieć po co idziesz, czy nie tak :P?
przeciez wszyscy wiedza po co ida do sklepu? (czyt. po co ma byc ten klan) Prawda?
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

Eido

No tak,ale wcześniej robisz sobie listę, żeby nie zapomnieć co masz kupić  :p i nie wracać znowu :)

Haakon

zastanawiam sie czumu mój post został usunięty ale mniejsza z tym. Nie mam ochoty tutaj flejmować. Po kilku postach wygląda na to że dało by się złożyć 3 party które mogą coś zrobić... co z tego ???? moim skromnym zdaniem potrzeba min. 6 party które mogą coś namieszać.. pójść na frintezze czy baiuma czy zdobyć fajny CH czy zamek. Nadal brakuje 3 party.....

Chodzi mi po głowie jeszcze jedna sprawa mianowice podział epiców.. tutaj bedzie najwiekszy problem: mianowicie podział po jednym eipcu na party jest sprawidliwy ale nie daje nic - moim zdaniem lepiej wyposażyć jedno party w max sprzet które staje sie TOP party ale to spowoduje ogromne konflikty. Koledzy z LR wiedzą co to znaczy TOP party z poprzedniego serwera i jaką siłe uderzeniowa takie top party posiada.

Myślę że nad tym można się śmiało zastanowić :P

A co do klanu hmmm zastanówcię się nad tym. Skoro wszyscy RAZEM zaczelibyśmy pracować to stworzenie klanu 7-8 lvl to max 2 miesiace. CRP łatwo zdobyć przez fame , siege RB nikt nie mowi o robieniu postaci do aca. Gdyby udało by się zrobić taki mocny klan można by pokusić się o stwierdzenie że wiecej polaków z innych serwerów zaczeło by tu przybywać. Pamiętajcie że ta idea nie jest pomysłem jak tu szybko nachapać się sprzętu tylko jak dobrze się bawić na rosyjskim serwerze w gronie polaków.

P.S chcę napomknąć jeszcze o jednej sytuacji któa miała miejsce na innym MMORPG mianowicie conan : był/jest serwer na ktorym grają polacy i rosjanie (tylko) admin wymysił event polacy ve rosjanie (siły były wyrównane) lecz niestety polacy poniesli sromotną kleśke z powodu takie iż bili sie z rosjanami i Polakami a rosjanie tłukli polaków aż miło... zastanówcie się nad tym.

Ryuzaku

Bo to musi byc rozdzial. Co robi const to robi const, a co klan to klan.
ex STS 82 - ex member of LR and Assassins clan.
On Lancer server from 17.05.09 to 03.11.

Eido

Póki co zamki i epiki można odłożyć miedzy bajki, chyba ze chcemy walczyć z Swordsami i Arsenalem jednocześnie. Jesteśmy wstanie stworzyć co najmniej 5 party 75 +, raczej bez problemów. Klan jeszcze nie powstał, a martwic się już o zamek i epiki... poza tym losowanie miedzy constant, jest jak najbardziej sprawiedliwe. Pomysl dozbrojenia za wszelka cenę 1 topowego party mija się tu z celem. Wolałbym dozbroić ludzi z niższym lvl, by dogonili resztę...Co do nowego klanu czy jest sens poświecić tracąc miesiąc gry na Tworzenie kolejnego, jak 2 do wyboru są gotowe? Czy naprawdę to aż taki duży problem , ze ktoś się będzie nazywał LastResort, Nemezzis , czy xxxPolscyPolacyPL :P, coś to zmieni?. Przestańcie patrzeć co było na innych serwerach... kogo to obchodzi, jesteśmy tu i teraz, albo się dogadamy, albo grajmy w 6 rożnych klanach po 10 osób online

Ryuzaku

Dokoncze swojego posta bo nie chce mi sie edytowac.

Cytat: Ryuzaku w Grudzień 07, 2009, 12:29:41 PM
Bo to musi byc rozdzial. Co robi const to robi const, a co klan to klan.

Jak ktos potrafi jednym const pt na tym servie zrobic AQ to zapraszam  xD. Dlatego rozdzial moze byc.. Losowy? W.g Przydatnosci? w/e! To samo sie tyczy rbkow. Jak sami wykampicie i zabijecie, wporzo, niech bedzie ze wasz drop jak tak wam potrzebny, ale jak np. ja wykampie to osobiscie wolalbym drop na cele klanowe, bo rownie dobrze mozna nic nie mowic i wtedy ruscy zabija.

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 11:32:20 AM
Poza tym i tak ludzie się odseparują stare LR ze sobą, nowe ze sobą, wątpię ze ludzie z LR nielubiący kogos z Tau będą chcieli z nim razem expic. Dlatego tez "zamykanie" sie w constant rodzi mniejsze obawy do zatargów w klanie

Ja tu nie widze powodow zeby kogos "nie lubic". To tylko gra, i jak ktos uwaza ze zachowanie ingame ma cos do "lubienia" lub "nielubienia" kogos , to zal poprostu. Ludzie z kretynskim zachowaniem sie zawsze znajda, jednego dnia sa spoko , innego sa idiotami. 100% idioci zdarzaja sie rzadko.

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 12:30:36 PM
Pomysl dozbrojenia za wszelka cenę 1 topowego party mija się tu z celem. Wolałbym dozbroić ludzi z niższym lvl, by dogonili resztę...

A gdzie taki pomysl padl? ;P U nas wlasnie na tym to polega, pomagamy reszcie zeby dogonila czolowke, bo 1 set dynasty za duzo nie zmienia, a 4-5 lukow draco juz tak. Chociazby farm nukami w fog u nas opiera sie na tym,ze kamienie ktore tam leca dajemy klanowiczom. Sprzedawanie ich potencjalnym "wrogom" mija sie troche z celem, przynajmniej takie jest moje zdanie.

Eido

Ludzie z Arsenalu nie zgodzą sie na inna formę gry niż constant, to jest nasz warunek. Gramy tak, widzimy ze to się sprawdza, zatargów w klanie brak...Poza tym lepiej bić Rb  w instancjach niż kampic cały dzień jakiegoś RB, są zawsze nikt Ci nie ukradnie, nikt nie przeszkodzi... my klepiemy tylko takie i nie narzekamy :)

Eldalote

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 12:46:40 PM
Poza tym lepiej bić Rb  w instancjach niż kampic cały dzień jakiegoś RB, są zawsze nikt Ci nie ukradnie, nikt nie przeszkodzi...

A co z instancja w zamku/forcie, gdzie masz 1 wejście na cały klan raz na 4h? 1pt monopol na to czy jak? 0.o
Changed forum acc => Bubacz

Eido

Nie interesują mnie Rb które mam na niebiesko...A w zamku właśnie takie są, my chodzimy tylko na rifta, haliszke, labe, seal... czyli wychodzą 4 rb na dzień + haliszke można klepać co godzinę. Ale jeśli o to pytasz, w Arsenalu jest ustalana kolejność bicia rb przez konstant w zamku... Ale jak mam być szczery zainteresowanie tymi instancjami jest nie wielkie... 

Phoeniks

Cytat: Eido w Grudzień 07, 2009, 01:10:36 PM
Nie interesują mnie Rb które mam na niebiesko...A w zamku właśnie takie są
LUL  :o
chyba nie wiesz nic o rbkach w fortecach

Eido

Q nie robiłem , bo mi nie był potrzebny, dlatego mnie nie interesowały. Co nadal nie zmienia faktu ze można ustalić sobie na forum, wchodzimy o 17 na instancje, o 21 ktoś kolejny się zapisuje.

damoon

ku#$%@#$%@$ ja p^@#$^@ #$^@,  jaki zamek? poza tym nie sadzicie, ze majac fucktorowy klan na serwie, ktory posiada zamek, robienie instancji w nim to sprawa deko piecdziesieciorzedna? mielismy zamek w pizdu czasu i ani razu nam sie nie chcialo robic tej instancji. Jakie jeszcze powody wymyslicie?

DonK.

kto wezmie jako pierwszy epiki? klanu nie ma a juz rb w zamku dzielicie, w takim razie rezerwuje 1 ksiazke na skille 81 z Tiata!
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Phoeniks

dokladnie damoon, tak jak pisalem. od dupy strony to wszystko. zamiast skupic sie na zrobieniu tego klanu, to dochodza kolejne strony "CO BEDZIE JAK"

lempartus

jeśli pozwolicie, posłużę się wypowiedzią jednego z moich klanowiczów, który trochę czasu spędził na EU offie:

"Moze nie mam poki co czasu na gre  ale pewnie zaczne w okresie swiatecznym, wiec wypowiem sie co do jednego... Constant pt na RU offie to pomylka. Ludzie chca cos wprowadzic z EU offa, tylko tam Constant pt opieralo sie na bocie 24/7 gdzie kazdy z tego party mial na siebie passy... tutaj raczje to nie przejdzie by 9 osob non stop farmilo ze soba, nie zapominajcie ze wiekszosc ludzi ma swoje rodziny, obowiazki, studia itd  wiec to troche fail pomysl... bo wezmy na przyklad masz juz 8 osob, zabraknie 1 (jakis healer - wc) to oznacza, ze juz masz pograne, bo inny wcek do twojego party nie dojdzie...
Wezcie pod uwage jeszcze alternatywe takiego jednego wielkiego klanu... klan w klanie, to nie przejdzie  bo zeby stac sie silnym to wszystko musi ze soba wspolgrac"

JA jeszcze dodam:
Eido: chcecie aby każdy klan poszedł na kompromis, a Wy z drugiej strony nie widzicie innej możliwości funkcjonowania nowego klanu niż wg formuły którą zaproponowaliście.
Ja nie mam w klanie samych nolifów, podobnie Tau jak i LR, nie widzę możliwości aby wszyscy, baa nawet większość mogła się zadeklarować że codziennie, dzień w dzień będzie w grze od 18 - 24. Każdy ma swoje życie.
Piszecie można kogoś wziąć w zastępstwie jak jest wolny . Super, ale tak biorę wcka, chłopak drałuje na spota rzuca buffy pojawia się mój z constans party i mowię mu bb i kick z party, albo odwrotnie będziemy siedzieć 2 godziny w mieście bo nie będzie naszego healera do party a nikt inny nie pójdzie bo akurat czeka na swoje const party.

Imo takie  jest moje zdanie. Zresztą my tu i tak mamy najmniejsze lvl i najsłabszy sprzęt ze wszystkich. Tak jak pisałem w pierwszym moim poście mamy pewien plan do zrealizowania, jak się uda to będzie super
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

DonK.

bzdura, prosty przyklad stad: to const pt, bez zadnej pomocy z zewn, ma wiecej s+sa niz caly LR klan, tu nie potrzeba bota.
Hapszasin

lempartus

Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Itherus

Czytam i czytam, nazwe to inaczej czesc tau arsenala ma swoje stare doswiadnczenia z LR  niech tak pozostanie, nikt na sile tego zmienial nie bedzie. Idea samych const? samych bez sensu bo nie jestesmy ruskimi i to ze ty masz cosnst nie znaczy ze reszta takowe zbuduje. Jesli masz to swietnie, grajcie expcie jak chcecie ale czego zmieniac cos co dobrze funkcjonuje? zmiana trybu gry klanu jest bez sensu. Dojdz swoim const pt zobaczysz jak jest a gwarantuje wam ze jesli choć troche sie postaracie polubiecie sie wszyscy. Niektore rzeczy brac z przymrozeniem oka i wszyscy beda szczesliwi.
     Rb sa bite przez nas nawet te bardziej topowe nie widze w tym problemu. Epki tez sa ale tutaj nie bedziemy sie kłócić. Klan kraft jest i kto chce do niego nalezy, niektorym sprawia przyjemnosc robienie czegos dla klanu i niby dlaczego mialby z tego rezygnowac? jesli wasze party potrafi zadbac samo o siebie to swietnie, przeciez nikt wam w droge nie bedzie wchodził i chyba kazdy niczego wam zazdroscil nie bedzie a jedynie bedziecie dobrym przykladem dla innych. Zapomnij o przyjmowaniu okreslonych klas bo z tym tez jest ciezko polskie ru community jest strasznie małe. Eido mowiac szczerze masz dobrze funkcjonujace pt bo ludzi masz aktywnych ale nie mozesz wymagac od innych zeby grali tym czym nie beda chcieli grac. I nie rozumiem dlaczego 10 osob stawia takie warunki na zasadzie albo bedzie po naszemu albo nic z tego nie bedzie.
       Co do integracji powiem szczerze ludzie lubia siebie nawzajem ale jesli ktos nie siedzi na mumble albo siedzi non stop w swoim gronie na innym kanale nie ma co liczyc na integracje, tzreba dac cos od siebie I jesli dobrze pamietam tau tak miało, sami odpowiadacie za to jak klan bedzie ze soba wspolpracował. Ja wam powiem nikt z was nie ma nic do stracenia LR istnieje nadluzej jakos tam jest rozpoznawane ma dosc wysoki lev i nie widze sensu w poswiecaniu swojego cennego czasu miedzy pracą a zyciem prywatnym na jebanie crp dla nowego klanu. LR potraktujcie jako nazwe nalepke, ale widze ze niektorych z was pieka dupy na sam wydzwiek slowa lastresort. To samo tyczy sie tego nowego klanu przepiszcie cl na jakiegos alta i sprawdzcie jak jest, mniej pierdolenia wiecej robienia nagadacie sie a na koniec sie okaże ze i tak sie nie dogadaliscie i wszyscy wyjda. Slowa jedna strona czyny druga.

Instancje w zamkach fortach sa zajebiste i daja wiecej profitow niz nie jeden rb.

Itherus

Cytat: DonK. w Grudzień 07, 2009, 02:46:45 PM
bzdura, prosty przyklad stad: to const pt, bez zadnej pomocy z zewn, ma wiecej s+sa niz caly LR klan, tu nie potrzeba bota.

stary ale trzeba miec min 6 godz czasu codziennie bo skoro nie trzeba bota to trzeba czasu. Bot=twoj czas w grze.
Gdzies juz ktos napisał rodzina dom obowiązki>l2. LR bardzo chce takowego połączenia, ale nie wprowadzajcie chorych zasad. I tak wszystko sie wyklaruje w praniu.

DonK.

Cytat: lempartus w Grudzień 07, 2009, 02:54:12 PM
zrobić 1 constanst party jest prościej niż 9
rowniez zrobic 9 slabych klanow jest latwiej niz 1 dobry (co widac dokladnie teraz :)) ale to nie znaczy ze nie warto, wszystkie topowe klany graja tu na zasadzie const - macie nawyki i megalomanie z privow ktora komplikuje tylko to.
@Iherus bzdura, const na RUoffie znaczy zupelnie co innego niz na EU
Hapszasin

Lanthirlaer

Nie wiem jak const pt może stać w sprzeczności z klanem:
1. Nikt nie gra 24/7 i nieraz byłem w tzw "constach", bo ktoś nie był online albo musiał wcześniej wyjść i trzeba było zmiennika. Obecne klany to nie pierwsze kroniki gdzie było 40 osób w klanie i wręcz konieczne są mniejsze zorganizowane grupki ludzi.
2. Gotowe zgrane party to natychmiastowe wsparcie dla wszelkich klanowych akcji, przy których nie ma czasu na organizowanie się 2h, żeby złożyć 2 dobre party.
3. Nawet przy początkowym podejściu i mówieniu "my" i "wy", bycie razem w jednym klanie daje o wiele większą przewagę taktyczną niż bycie razem w ally, a z czasem jest coraz większa szansa, że "wy" przejdzie w "my" (nawet do nieznośnych noobów idzie się przyzwyczaić jeśli nie bierze się ich zbyt serio).

Z innej beczki IMO przy połączeniu sił Innadrill jest lekko w naszym zasięgu i nie chodzi o to żeby być nie wiadomo jakim tam FUCKtorem, ale żeby mieć fun z gry (a ten jest, kiedy ma się jeszcze do czegoś dążyć).

Ryuzaku

Ja mysle ze najprosciej to napiasc 15 stron na forum, a potem olac wsio =D

Cytat: Lanthirlaer w Grudzień 07, 2009, 03:24:36 PM
Nie wiem jak const pt może stać w sprzeczności z klanem:
1. Nikt nie gra 24/7 i nieraz byłem w tzw "constach", bo ktoś nie był online albo musiał wcześniej wyjść i trzeba było zmiennika. Obecne klany to nie pierwsze kroniki gdzie było 40 osób w klanie i wręcz konieczne są mniejsze zorganizowane grupki ludzi.
2. Gotowe zgrane party to natychmiastowe wsparcie dla wszelkich klanowych akcji, przy których nie ma czasu na organizowanie się 2h, żeby złożyć 2 dobre party.

Nie jest w sprzecznosci z klanem const party jako const party, ale const party ktore olewa akcje klanowe dla wlasnego dobra jest sprzeczne z klanem ;P

Itherus

Cytat: DonK. w Grudzień 07, 2009, 03:10:33 PM
Cytat: lempartus w Grudzień 07, 2009, 02:54:12 PM
zrobić 1 constanst party jest prościej niż 9
rowniez zrobic 9 slabych klanow jest latwiej niz 1 dobry (co widac dokladnie teraz :)) ale to nie znaczy ze nie warto, wszystkie topowe klany graja tu na zasadzie const - macie nawyki i megalomanie z privow ktora komplikuje tylko to.
@Iherus bzdura, const na RUoffie znaczy zupelnie co innego niz na EU

DonK mnie tam EU nie interesuje. Nawiązałem do twojej wcześniejszej wypowiedzi ze jesli chcesz cos miec, do tego wysoki lev musisz temu poświecić duzo czasu, botem na RU sie bawił nie bedziesz. A Eido wraz z ekipa sporo czasu na to poswiecili podobnie nasze const nuków. Tak czy siak żeby stworzyć dobre const pt musisz miec aktywnych graczy a takowi nie zawsze sa. Wiec co za tym idzie w takim klanie beda 4 const pt reszta tak lub nie. I zebysmy sie zrozumieli const jest super nigdy nie mowilem inaczej, ale zmiana calego klanu nie przejdzie to proste. Srac na privy ich juz nawet nie biore pod uwage.

Eido

To co? komuna klanowa?, która przy 100 osób w klanie jest dobra? kto będzie przyznawał kto ma dostać pierwszy a kto nie,kto będzie się kraftem zajmował, zbiórka matsów i całym tym baizlem, z tym związanym drama by była jak nie wiem co, a pamiętajcie ze to by było kolo 80 ludzi. Jak inaczej sobie wyobrażacie dozbrojenie ludzi? Mam robić składki i oddawać dropy dla niedzielnych graczy co graja raz na tydzień? Jeśli nie komuna to jak się umówimy, Ludzie z Tau zbierają razem LR razem, Arsenal razem, nie rozumiecie ze i tak zrobicie konstant tylko w trochę większym gronie. Myślicie ze komuna jest sprawiedliwa? dajmy na to jest osoba na 65 lvl, wypadło ze ona dostaje następna powiedzmy tam a grady, i inna osoba która zdążyła wyprzedzić  lvl ta osobę pierwsza, a jeszcze tydzień wczesnej miała o 5 lvli mniej... I teraz daje się a garyd albo niedzielnemu graczowi który przecież gra z nami już od 3 lat, Czy będzie się blokować ta druga osobę co szybko expi ,ale doszła 3 tygodnie temu do nas? żaden system nie jest idealny, ale wybiera się najlepszy...Co do częstotliwości gry to  zaczynając w nią grac wiadomo od razu z góry ze jest czasochłonna. Wystarczy ta 1-2 godziny dziennie być online, nikt nie każę siedzieć 24H na dobę. A jak ktoś nie ma czau na grę, to gra w taka gdzie jest "save game "      

damoon

mowicie, ze macie sprawnie dzialajacy klan. ok.  Jak dla nas mozemy was traktowac jako wielkie const party xdd. Nie bedziemy wnikac. Jezeli wy nie bedziecie wnikac w nasze const party to juz w ogole nie widze problemu. Jezeli mowie to ja, jako najwiekszy hater z naszego teamu (pomimo "obcasowego" potraktowania mojej osoby w przeszlosci) to chyba najdosadniej widac ze jestesmy pujsc na daleko idace kompromisy. Na chwile obecna naszemu party zalezy głownie na dwoch rzeczach.

1. w miare wysoka niezaleznosc naszego party (golemy na składki).
2. vent (zadnego mumble).