L2-eXistence Interlude x4 13.02.2010 18:00 gtm+1

Zaczęty przez Rickert, Styczeń 17, 2010, 01:24:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

domin17

kilka klanow spory donate robilo z tad wiem. tak naprawde grajac na exi2 nie widzialem az takiego zaangazowania gmow jak tu piszecie ale moze sie myle i poprostu mnie oni nie interesowali.
:o

NiceMan

Heheeh Donate było Spore. To prawda. Ale zdajesz sobie sprawę z tego ile kosztował nasz dedyk. To wypisze Ci.

1. Opłata instalacyjna: 2.5k zł +1200zł Za pierwszy miesiąc. =3.700zł
2. Opłata miesięczna przez pierwsze 4 miesiące 1200zł = 4.800zł
3. Dysk SAS 1950zł
4. Kable do dysku +system chłodzenia +Kieszeń do dysku =1400zł
5. Kable do Swifha 150zł +Sieciówka 120 zł = 270zł
6. Opłaty za dedyka bieżące na chwile obecną = 900zł 5x900 = 4500
=================================
Razem: 16620 zł

Uważasz, że to małe sumy ???

Pozdro

Maniac

komu takie kity ? malo dotacji na serwie ktory jest to szybko wipe zeby bylo wiecej znany sposob wykorzystywania gracza panie adminie xD
Lineage 2 Enigma is coming, most epic polish server ever!

domin17

czyli teraz dochody z donate beda szly tylko na utrzymanie dedyka?
:o

vegnu

Cytat: domin17 w Styczeń 22, 2010, 11:36:19 AM
czyli teraz dochody z donate beda szly tylko na utrzymanie dedyka?

a developerzy beda za darmo harować

nawrot

nigdy im nie dogodzisz zawsze będzie źle :). Zawsze będą problemy ;p

Pieszczoszek

Mi donate nie przeszkadzaja kto  chce niech  wspiera server kto  chce sam  se zdropi  recki , gotowych  itow nie ma na szczescie i  jest git. Bardziej  mi  zalezy  na tym  by  wladze servera powaznie traktowaly  swoich  graczy,  rostrzygaly  sprawy  w trybie pilnym  i  sprawiedliwie, reagowaly  na kazdy  zgloszony  bug i walczyly  z bugsuerami. By  takie sytulacje jak tp  od baiuma do  giran (bylem  tam  i  widzialem  na zywo) jesli  juz sie zdarza to  niech  zostana potraktowane powaznie.  Jesli  jedno  z wiekszych  ally  przedstawia dowody  i  oczekuje sprawiedliwego  rostrzygniecia niech ono  bedzie sprawiedliwe. Jesli wylapie sie bug wplywajacy  na gospodarke servera jek  ten  z kamykami niech bedzie usuniety  i niech zostana naprawione skutki  jego. Jesli  nie stac wladz servera na taka ciezka prace i  uczciwosc to  nie stawiajacie tego  servera bo  szkoda waszego  i  naszego  czasu.  jesli  jednak  zamierzacie zabrac sie za to  profesionalnie to napewno  exiistence 3 przejdzie do  legendy  jak  1  i tego  wam  zycze:) A wszystkim  ktorzy zamierzaja mimo  tej  nagonki  na ten  serv zagrac zycze dobrej  zabawy pamietajcie ze server to  my gracze bedzie tak  fajnie jak  sami  zrobimy  :P
W obliczu śmierci nie ma sprytnych nie ma odważnych, straszy brak uzyskania drugiej szansy...<br /><br /><br /><br /><br />

Dorime

Cytat1. Opłata instalacyjna: 2.5k zł +1200zł Za pierwszy miesiąc. =3.700zł
2. Opłata miesięczna przez pierwsze 4 miesiące 1200zł = 4.800zł
3. Dysk SAS 1950zł
4. Kable do dysku +system chłodzenia +Kieszeń do dysku =1400zł
5. Kable do Swifha 150zł +Sieciówka 120 zł = 270zł
6. Opłaty za dedyka bieżące na chwile obecną = 900zł 5x900 = 4500
=================================
Razem: 16620 zł

To mieliście takiego wyjebanego dedyka i co nawet 1k ppl nie utrzymał a miał być dedyk na 4k+ xD
chyba jakąś ścieme walisz z tym dedykiem podaj strone serwerowni gdzie masz takie opłaty to będzie bardziej wiarygodne.

Solkan

Grasz na serwerze? Płacisz dotkę? Dziwne jest obyczaj w Polsce patrzeć komuś na ręce i sprawdzać jak wydaję kasę, a nic nie mieć wspólnego z ta kasą.

NiceMan

Przede wszystkim nasze lagi przy 1K PPL były spowodowane DDOSem o czym pisałem. A wcześniej nie wiedzieliśmy o tym. Teraz tego problemu nie będzie.

Kolejna sprawa co do super maszyny. Napisz do http://dmtec.eu/ i poproś o ofertę dedyka 16GB Ram z takimi parametrami co eXi i dostaniesz cennik xD 
Z tym, ze my kupowaliśmy dyski na własna rękę. Bo wychodziło taniej. Tylko jeszcze jedna sprawanNie wiem czy DMTEC przygotuje Ci taka ofertę...  Bo w Polsce nie dostaniesz bez znajomości dedyka z takimi parametrami....

Pozdro

cOmboss

Cytat: HellSign w Styczeń 17, 2010, 02:40:45 PM
Wiele innych klanów tiaa... będzie może >300 ppl :)

Stary, Ty mnie rozbrajasz, wiesz ile ludzi bedzie na każdym servie, jebany prorok.
w8ing for rpg club 5x.
-----------------------------
League of Legends
Shaco.
Ashe.
Master Yi.

Rickert

Cytat: cOmboss w Styczeń 23, 2010, 04:17:21 PM
Cytat: HellSign w Styczeń 17, 2010, 02:40:45 PM
Wiele innych klanów tiaa... będzie może >300 ppl :)

Stary, Ty mnie rozbrajasz, wiesz ile ludzi bedzie na każdym servie, -_-'any prorok.
On nawet wie, kiedy eXi padnie i kto ile zadotuje więc luz :)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

JulianX

ehhh co jak co, moze existence nie jest najlepszym serwerem, ale ma swój klimat :] I właśnie dla tego klimatu ludzie tam wrócą...
mozecie wierzyć lub nie, grałem na Supreme, Frintezzie, avalonie, avalonas itp itd. i nigdzie nie ma takiej zajebistej atmosfery jak na exi...

Wiem że w moich ustach brzmi to conajmniej śmiesznie bo na ostatnim exi nie byłem lubiany przez adminów za akcje na forum i tak samo pisałem jak wy tu teraz... "A kur** GM złodziej" / "GM gra w klanie" / "Bugi jak chuj" itp...

Tylko nie zwróciłem własnie uwagi że po mimo tych wszystkich, nawet niektórych naprawdę duzych przekrętów i tak mi sie miło grało :)

Bugi ? Oczywiście były... ale nie była to wina Administracji która zrobiła przecież bete a my ją zamieniliśmy w PVP serwer...
Przekręty ? Na c4 było ich wiecej a mimo to grało sie zajebiscie
Zły gm ? Przy takich ludziach jak gracze exi nawet GM nie może być normalny xDD

Tak więc NiceMan, Solkan, Mathew i pozostali w tym FORUM MODERATOR a nie GAME MASTER feifei :P życze powodzenia z nowym exi :) moge wam życzyć jeszcze jednego, żeby było tak zajebiste jak exi c4 :]

aaa no i zapewne wpadniemy odbić nasze CH :] bo exi kojarzy mi sie również z ImMortals i Helgą ;D a Helgi naszej wiernej tak łatwo nie oddamy :D

rexetin

kaganpwnz

Rickert

nawrot

Na chwilę obecną te klany zadeklarowały grę na EXI

Nazwa   PPL   Rekrutuje
Archeon   ??   Y
Heart   40   ??
Hooligans   20   Y
RedDevils   50   N
PokerFace   9+   friends only
MlodeWilki   100   Y
InterFace   60-80   Y
GooDKillers   70++   Y
BeSTOFtheBeSt   40   N
NewUnify   60   N

Przypomnę że wiele klanów jeszcze nie zadeklarowały gry i jeszcze na pewno sporo się nie zdecydowało ;p

kochamziolo

Cytat: nawrot w Styczeń 25, 2010, 06:47:37 PM
Na chwilę obecną te klany zadeklarowały grę na EXI

Nazwa   PPL   Rekrutuje
Archeon   ??   Y
Heart   40   ??
Hooligans   20   Y
RedDevils   50   N
MlodeWilki   100   Y
InterFace   60-80   Y
GooDKillers   70++   Y
BeSTOFtheBeSt   40   N
NewUnify   60   N

Przypomnę że wiele klanów jeszcze nie zadeklarowały gry i jeszcze na pewno sporo się nie zdecydowało ;p

Nom na razie niezle to wyglada.Jak wypali to bedzie niezle.tylko jak serwer nie spelni oczekiwan zwlaszcza grekow to po miesiacu odpadnie z 200 ppl
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

nawrot

Nazwa   PPL   Rekrutuje
Archeon   ??   Y
Heart   40   ??
Hooligans   20   Y
RedDevils   50   N
MlodeWilki   100   Y
InterFace   60-80   Y
GooDKillers   70++   Y
BeSTOFtheBeSt   40   N
NewUnify   60   N
Pyramis   10   Y
BractwoMroku   Huh   Y

Będę codziennie aktualizował liste klanów.

Rickert

Kolejne posty w stylu : "LOL! GUSTAVS NA POLSKIM FORUM WTF LMAO!" będą odpowiednio nagradzane.

Powstał nowy regulamin. Zapraszam na forum eXi

1 post trochę zmieniony.

Shiny

Na bank zawitam. Nie ma nic ciekawszego na chwile obecna.
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Pieszczoszek

Poprośiłbym  dodać do  klanów które rekrutują graczy  ich  strony  jeśli  to  nie kłopot :P
W obliczu śmierci nie ma sprytnych nie ma odważnych, straszy brak uzyskania drugiej szansy...<br /><br /><br /><br /><br />

Rickert

Cytat: Pieszczoszek w Styczeń 27, 2010, 12:46:16 PM
Poprośiłbym  dodać do  klanów które rekrutują graczy  ich  strony  jeśli  to  nie kłopot :P
Nie wszystkie klany podały stronę, ale do tych co mam dodam potem :)

Pieszczoszek

We would like to inform all dear players, that server is going to start at 18:00 o'clock (+1 GMT) of 13 February 2010.

no  to  w ferie se nie pograja a szkoda znacznie ciekawszy  start by  byl  :P

nawrot

Nazwa   PPL   Rekrutuje
Archeon   30   Y
Heart   40   ??
Hooligans   20   Y
RedDevils   50   N
MlodeWilki   100   Y
InterFace   60-80   Y
GooDKillers   70++   Y
BeSTOFtheBeSt   40   N
NewUnify   60   N