[Inne]pbf

Zaczęty przez Alice, Luty 01, 2010, 12:42:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alice

Nie jestem pewna czy w dobrym dziale zakładam temat, ale co tam najwyżej Soul przeniesie;P
Jest na tym forum ktoś kto lubi rpgi typu pbf (play by forum)? Bo jeśli zebrałaby się grupka chętnych, to mogłabym zrobić sesję w klimacie średniowiecznym. To jak, reflektuje ktoś?
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Soulern

Wcześniej był jeszcze Adventure planet, ale już się usunęło... Nie daje to takiej zabawy jak gra twarzą w twarz, ale mi się taka zabawa w sumie podoba, jeśli jest jakiś prowadzący i temat. Zgłaszam się na ochotnika jako gracz!

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ailkilu

Nigdy nie bawiłem sie w takie gry, ale spróbować mógłbym :)
Teon
Sagittarius 80, Eva's Saint 77, Grand Khavatari 79 - Banned

Sagittarius 83+ Retired.

Lancer
SwS 5X - Active.

Nioszek

Ojj tak :D
Znam się na tym i to dość dobrze. Sam posiadam zakupiony system "Klanarchia", więc w takiego RPG'a mogę popykać :) Załóż temat rekrutacji i gooooo :D

Alice

Hmm na razie mało chętnych. 3 osoby w tym jedna, która nigdy nie miała styczności z rpg. Ale myślę, że jeśli się zgłosi jeszcze przynajmniej jedna osoba to mogłabym nad tym popracować. Od razu zaznaczam, że byłoby to moje pierwsze rpg w roli MG, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz prawda?;)
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Soulern

Cytat: Alice w Luty 23, 2010, 03:32:16 AM
Hmm na razie mało chętnych. 3 osoby w tym jedna, która nigdy nie miała styczności z rpg. Ale myślę, że jeśli się zgłosi jeszcze przynajmniej jedna osoba to mogłabym nad tym popracować. Od razu zaznaczam, że byłoby to moje pierwsze rpg w roli MG, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz prawda?;)

Jeszcze jedna osoba? Ależ nie ma sprawy.

Panie rodu D'Avorien, przyzywam cięęęę! Unë kërkoj! Rukoilen sinua!

K, teraz tylko poczekaj, aż on wróci z ferii.

Is listening still
Nobly
Subtly

Zarean

Kto znow smie wzywac zlego?

Rpg? Yarg! A akurat znalazlem ostatnio pare fajnych klimatycznych imion, pisze sie na takie cos ^

Teh Snuffzord

hmm,. rpeg oparty na jakimś systemie czy prosty story telling?
We Are Linux. Will Assimilate You. Resistance Is Futile.

Nioszek

Z tego co widać, ta kobiecina mówi, że poprowadzi sesję , pozwolę sobie zacytować,
Cytatto mogłabym zrobić sesję w klimacie średniowiecznym.
Czyli jak już coś oparta o Warmłotka, albo o DnD. Jednak jestem bardziej skłonny uwierzyć, że to sesja nie oparta o żaden system.

Teh Snuffzord

yhym...a bo w story tellingu nie jest potrzebna osoba prowadząca...

Nioszek

Nie, to raczej nie będzie sesja w stylu "Spontanicznie", gdzie ludzie dołączają się kiedy chcą.
Chyba... :D

Teh Snuffzord

albo nie mówisz o tym samym co ja albo chuba źle zrozumiałeś co oznacza "story telling".

Alice

Nie wiem co macie na myśli. Powiem wam jak ja to widzę. Tyle osób ile zacznie grę, tyle ją skończy, chyba że ktoś nie dotrwa;P Raczej nie przewiduję dołączania się w trakcie sesji. Kolega obiecał mi trochę pomóc przy tym (mam nadzieję, że dotrzyma słowa;P). Na razie chciałam się zorientować czy są w ogóle osoby zainteresowane taką zabawą. Mam podręcznik Śródziemie, którym też się zamierzam nieco wesprzeć i ciut wyobraźni, wystarczająco jak sądzę. Jakiś system będzie, mniej lub bardziej udany. To czy wam się uda jakaś akcja czy nie o tym będzie decydować rzut kostką, statystyki i różne inny czynniki i okoliczności, a nie tylko moje widzi mi się.

Wraith

Jeśli chcesz postać zuą i mhroczną, to ja się zgłaszam. Jeśli jakąkolwiek inną, to też spróbuję odegrać.
Zuy i mhroczny Gronostaj z Abyssa x3.

'Lepiej być faszystą niż pedałem.' - A. Mussolini.

Sebal

Hm... mogę (z chęcią) spróbować :)
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Nioszek

Ja już mówiłem, rób tą sesję :D

Alice

Dobra teraz to potrzebuję trochę czasu a od was cierpliwości:)

Soulern

Cytat: Wraith w Luty 23, 2010, 09:33:23 PM
Jeśli chcesz postać zuą i mhroczną, to ja się zgłaszam. Jeśli jakąkolwiek inną, to też spróbuję odegrać.

Już jest dwóch zuych i mhrocznych, teraz trzech, więc spoko, postacie będą, postaramy się o to... ]:>

Is listening still
Nobly
Subtly

Koszałek Opałek

uhu !

Jezeli nie jest jeszcze za pozno, to OCZYWISCIE dolaczam sie do was ;)
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Alice

Mam trochę informacji. Więc tak: prawdopodobnie wezmę 8 osób w tym jedno miejsce jest zarezerwowane. Mam już w zasadzie oś fabuły przygotowaną. W najbliższym czasie pojawi się wzór według którego będzie należało zrobić kartę postaci i UWAGA wysłać mi ją na maila, gdyż nie chcę by postacie, dobrze się znały od początku ([email protected]). Po rozpatrzeniu waszych kart, powiem kto weźmie udział w sesji. Potem stworze osobny temat, w którym zaczniemy grać i tam już niech się wypowiadają tylko te osoby, które biorą udział. Nie będę tu rozpisywać jakichś regulaminów. Wiadomo MG ma zawsze rację a jak nie to patrz punkt pierwszy:P Jak już się zdecydujecie, to nie rezygnujcie w połowie gry, bo może to popsuć wszystkim zabawę. Także się zastanówcie. Jeśli ktoś będzie dłużej nieobecny to też miło by było gdyby napisał wcześniej. Poinformuję was wcześniej o dniu rozpoczęcia gry. To chyba tyle na razie, jak mi się coś przypomni jeszcze to dopiszę;>

Soulern

Cytat: Alice w Marzec 06, 2010, 11:16:51 PM
Mam trochę informacji. Więc tak: prawdopodobnie wezmę 8 osób w tym jedno miejsce jest zarezerwowane. Mam już w zasadzie oś fabuły przygotowaną. W najbliższym czasie pojawi się wzór według którego będzie należało zrobić kartę postaci i UWAGA wysłać mi ją na maila, gdyż nie chcę by postacie, dobrze się znały od początku ([email protected]). Po rozpatrzeniu waszych kart, powiem kto weźmie udział w sesji. Potem stworze osobny temat, w którym zaczniemy grać i tam już niech się wypowiadają tylko te osoby, które biorą udział. Nie będę tu rozpisywać jakichś regulaminów. Wiadomo MG ma zawsze rację a jak nie to patrz punkt pierwszy:P Jak już się zdecydujecie, to nie rezygnujcie w połowie gry, bo może to popsuć wszystkim zabawę. Także się zastanówcie. Jeśli ktoś będzie dłużej nieobecny to też miło by było gdyby napisał wcześniej. Poinformuję was wcześniej o dniu rozpoczęcia gry. To chyba tyle na razie, jak mi się coś przypomni jeszcze to dopiszę;>

Przy okazji... Ta sesja będzie w klimacie średniowiecznym-fantasy, czy średniowiecznym realnym?

Is listening still
Nobly
Subtly

Alice

Średniowiecznym-fantasy.

Soulern

Cytat: Alice w Marzec 07, 2010, 12:04:56 AM
Średniowiecznym-fantasy.

A kiedy zamierzasz pokazać potencjalnym graczom listę klas i ras, by mogli wypełnić kartę postaci? Dopiero, gdy dasz samą kartę postaci? :<

Przy okazji:

*Reklama* *Reklama*

Niedługi czas dzieli nas od rozpoczęcia pokazywania opowiadania tworzonego przez tutejszych sensei, Zareana i Soulerna! Już wkrótce pokażemy w Arts and Novels pierwsze rozdziały! Stay tuned!

*Reklama* *Reklama*

Is listening still
Nobly
Subtly

Alice

CytatA kiedy zamierzasz pokazać potencjalnym graczom listę klas i ras, by mogli wypełnić kartę postaci? Dopiero, gdy dasz samą kartę postaci? :<
Kiedy ją zrobię. Na razie myślałam nad fabułą. A coś nie tak? Wyślę wszystko jednym hurtem po co się rozdrabniać. Dam dostępne rasy, umiejętności, klasy, czary i wzór karty. Będziecie mieli czas żeby się zastanowić kim grać także bez napinki:)

Nioszek

Ale to tak... Bez systemu? Będą kości przynajmniej, czy zawsze MG będzie nam ratował tyłki :P? I osiem osób? Trochę dużo. Każdy z graczy pewnie nie będzie mógł doczekać się odpowiedzi MG, a jak osiem osób to tylko raz dziennie będzie :P
Wiem, bo sam mam trochę doświadczenia w tym kierunku. A nie zrobisz tak zwanej burzy mózgów, gdzie gracze będą podrzucali pomysły? Pomyśl nad tym, nie rób na szybko :P