Smiech na sali [Zachowanie pewnego GMa]

Zaczęty przez SFM, Kwiecień 22, 2010, 05:50:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SFM

Powiedzcie mi czy nie smieszy Was tak samo jak mnie akcja ktora zrobil GM-Kula z priv serva l2net.pl

Dostalem z kumplem hasla na 2 konta graczy z servera (hasla dostalismy dobrowolnie) moglismy z nich korzystac do woli.
Tak wiec jak to wlasciciele pozwolili korzystalismy z tych kont dowoli wzielismy pare itemkow (DC set , owoce na manora)
Po jakims czasie (3-4h) gracze Ci zaczeli plakac ze okradziono ich konta [poniewaz nie chcieli z siebie zrobic debili ze oddali passy na konta i ktos wziol ich itemki przed swoim klanem i GMem].
GM sluchajac placzu klanu i tych graczy dal nam bany (uprzednio sprawdzajac logi i baze ze nei bylo wlamu na konta tylko otrzymalismy hasla dobrowolnie).
Tak samo jak bym dal numer konta bankowego i pin - a pozniej plakal ze zostalo z neigo wyplacone 100zl
czy tak samo jak ja uwazacie ze takie zachowanie GMa jest dziecinne,nierozsadne oraz bylo glupota? oraz naduzyciem swoich przywilejow oraz zlamaniem sie pod naciskiem paru kumpli.
dodam ze Kula pisal mi na priv w grze ze rzeczywiscie niema w tym naszej winy , lecz jak to ujol: para jest zbiorowa ale musimy ukazac innym jakie moga byc konsekwencje takiego czynu.
(czyli krzykne haslo i ID konta w Giran a pozniej bede plakal ze itemki z niego sie stracily? nie uwazacie?)

Oceniajcie zachowanie tego GMa bo dla mnie to jest smieszne... moze wtedy zrozumie ze nie powinien stawiac servera jezeli niepotrafi racjonalnie myslec i postepowac :bump:

/P.S: jezeli w zly dziale to prosze o Moderatora/Admina o przeniesienie xD

Dodam ze po tym jak nieumial juz wytlumaczyc Banow w zaden sposob (bo okazalo sie iz posiadacze tych kont oddali passy dobrowolnie) przestal sie do nas odzywac i zaczol nas ignorowac na servie/forum/pm.
Uzasadnil swoja decyzje tak : Jezeli zobaczysz otwarte drzwi do mieszkania to wejdziesz i cos wezmiesz? // tylko ta sytuacja w przeniesieniu na ten przyklad by wygladala tak: Ze ktos daje nam klucze i mowi zebysmy brali co nam sie podoba - czyz nie?

Moze po przeczytaniu waszych opini na temat jego zachowania przekona sie ze byl to blad i chociaz zdobedzie sie na odwage zeby z nami porozmawiac.

Z gory dziekuje SFM

Ryane

A co mial zrobic? Poslij mu jakis dowod z ktoreog bedzie wynikac, ze smai Ci dali hasla to pewnie odbanuje Twoje konto. Jesli ktos, by Ci dal karte i PIN i wyplacilbys sobie z JEGO konta 100zl to, by mial prawo to zglosic na policje i ty bys byl winny, bo nikt Ci nie uwierzy, ze ktos Ci dal to dobrowolnie ;]
Jesli krzykniesz ID i haslo w Giran to nie odzyskasz itemkow, ktore Ci ktos wzial, chyba nie musze tlumaczyc dlaczego. Oni odzyskali, bo GM nie mial zadnego dowodu ktory swiadczyl o tym, ze sami Ci to haslo dali. Wiec uznal, ze ich okradles.

SFM

Tylko Rayne najsmieszniejsze jest to ze GM dostal info od wlascicieli ze dobrowolnie podali nam passy na konto.

Potwierdzilem to ja , oraz wlasciciel tego konta - a Kula i tak nic w tej sprawie nie zrobil.
Powiedzial "Ze wina jest zbiorowa , niema w tym naszej winy - lecz bedziemy przykladem dla innych"
czy to nie jest smieszne?

Tak jak bym oddal passy i ID , a po 2tyg plakal ze ktos go uzywal i zeby dostal Bana.

Dodatkowo obiecalismy oddac itemki ich wlasciela lub zeby GM im oddal z konta. Nic z teraz gdy juz niema w ogóle watpliwosci o naszej niewinnosci to kontakt jakikolwiek z GM sie urwal;]

Ryane

To jest za bardzo skomplikowane :D Moim zdaniem GM nie powinien interweniować w tych sprawach. To nie jego sprawa jak gracz zajmuje sie swoim kontem. Mi jakos jeszcze nigdy nie okradli konta w zadnej grze. A znam ludzi, ktorzy traca konta co chwile, bo nie wykazuja sie szczegolna inteligencja :D

Koszałek Opałek

Normalnie nie wtracam sie w takie tematy ...

Jednak tutaj nasuwaja mi sie 3 aspekty:

1. Wlasciciele kont, ktorzy dali wam Passy.

2. Wasze zachowanie

3. Reakcja GMa

1. Watpie, zeby korzystanie z kont "do woli" bylo definiowane przez wlascicieli jako pozwolenie na oczyszczenie ich z itemkow. Na temat samej reakcji wlasciciel - Ty nic nie piszesz.

2. No sorki ... posiadam Passy do >20 roznych kont, roznych ludzi na roznych serwerach
ale nigdy jeszcze nie przyszlo mi do glowy przekladanie jakis itemkow, czy sprzedaz czegokolwiek,
co znajdowaloby sie na danej postaci. Wniosek jest prosty - ja bede mial dalej dostep do tych postaci, natomiast Tobie nie dal bym nawet kluczyka do klodki od dziecinnego roweru.

3. A czego spodziewasz sie po GMach? JEzeli gdziestam napisali, ze beda ingerowac w takich sytuacjach - to zrobili - i po ptakach.

Wnoski sa proste ...

"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

SFM

Tak wiec co do Twoich pkt;

1. nie oczyszczenie z itemkow a wziecie paru (na co oni pozwolili pozniej zmieniajac swoje zeznania przed GMem/klanem zeby nie wyjsc na idiotow i na bezradnych i zmieszanych)
2. Jezeli daje Ci passy na konto i mowie ze mogesz wziac to i to , to czemu pozniej mam plakac ze to wzioles?
3. GM na poczatku sprawy napisal "Nie ingeruje,zalatwcie to miedzy soba" , pozniej pod naciskiem graczy klanu (posiadacza konta z ktorego wziolem itemy) zmienil zdanie dostalem Bana. Dodatkowo kolega dostal bany na wszystki konta z jego IP (nawet te ktore nie byly logowane w ogóle).

Gdzie tu sens?

Ryane

To nie mogliscie tego zalatwic miedzy soba? Dali Ci passy, bys sobie pozbieral itemki, bo oni juz nie chca grac. Potem sie rozmyslili, wiec oddajesz im itemki, ktore wziales. I po problemie. Ale jesli to doszlo do relacji GM - Gracz to mysle, ze ty nie chciales im oddac tych itemkow, przez co musieli oklamac GMa, by tak jak mowisz "nie wyjsc na idiotow".

SFM

No i Rayne tutaj widac kiedy ktos chce zrobic idiote z GMa nie robiac z Siebie.
Oddajac pasy komus jestem swiadom tego ze moje ta osoba korzystac z tego konta. (tak jak bym oddal mieszkanie pod opieke sasiadki)
Co do oddawania itemkow : bylismy w trakcie ich nawet zwracania kiedy dostalismy DC i Ban.
Przyklad : daje Ci passy na forum zdaje sobie sprawe z tego ze mozesz z mojego konta napisac temat/posta -> ale nie bede plakal jak go napiszesz zeby cie zbanowali przeciez

Ale kiedy ktos niechce z siebie zrobic idioty to kombinuje na kazde mozliwe sposoby, nawet starajac sie oszukac i klamac.

Koszałek Opałek

... i walnij ten temat na forum serwera ... i "usz"
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Leningrad

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

ChaosAngel

Jedno pytanie -  czy informacja o kontach została podana w grze czy poza grą?
Jak już spaść to z wysokiego konia.

gustd

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Naito

Mialem nadzieje ze po tym co napisalem w temacie serwera zrozumiesz za co dostales ban, z tego co widze to jeszcze nie i wytlumacze ci najprosciej jak sie tylko da.

Dostales dobrowolnie passy od przyjaciol, ktorzy zezwolili ci na dowolne kozystanie z nich ale nie sprzedawanie i nie dali ci tego na zawsze tylko pozwolili jeszcze raz zaznacze kozystac z tego co tam jest. Wowczas gdy postanowili o tym ze juz nie chca abys mial jeszcze dostep do postaci pewnie zmieniliby sobie haslo i byloby po krzyku ALE NIESTETY NIE MOGLI TEGO ZROBIC I ZOSTAWIC SPRAWY W SPOKOJU PONIEWAZ OKAZALO SIE ZE NIE MA PRZEDMIOTOW NA POSTACIACH wowczas stales sie dla nich zwyklym zlodziejem i skoro sprawa trafila do GMa wynika z tego ze NIE CHCIALES ICH ODDAC DOBROWOLNIE bynajmiej nie od razu, stad tez taka a nie inna decyzja administratora, ktory mogl ale i nie musial interweniowac w tej sprawie.

Jedynym twoim problemem w tej sytuacji jest to ze chcesz zrobic z GMa idiote, ktory widzac pod koniec sytuacji chec twojej wspolpracy z pewnoscia zmienil by ban permanenty na czasowy. A tak masz to co masz czyli Flame z Adminem i zyskujesz miano zlodzieja bynajmiej na tym nicku ktory obecnie podajesz.

Jesli nadal jasno nie masz opisane to wal pma albo wbij na tsa do mnie :D
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans