matura 2010

Zaczęty przez muchosQQ, Maj 04, 2010, 12:25:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

muchosQQ

Cytat: bula w Maj 05, 2010, 07:06:01 PM
Cytat: muchosQQ w Maj 05, 2010, 06:51:42 PM
To prawda ze na obcym rozszerzonym jest przerwa miedzy czesciami?
w tamtym roku tak bylo u,u
kurde odpowiedz mialem pod reka a nie zapytalem :( PRZEPRASZAM

serdel

Cytat: Bled w Maj 05, 2010, 06:41:14 PM
ZUT budownictwo najprawdopodobniej
to trzeba bedzie na jakies piwko forumowe wyskoczyc jak juz sie zacznie rok :)

Cytat: Bled w Maj 05, 2010, 06:41:14 PM
ja na matmie zrabalem prawdopodobienstwo tzn nie zauwazylem ze 1 zdarzenie zawarte jest w 2 bo robilem na liczbach a nie na tabelce QQ
-1 w zamknietych , nie ma to jak 28przekatny siedmiokąt ;DDD
a tak to na plus wszystko

Ja akurat robilem w tabelce i szczerze sie zdziwilem, ze po co oni tam dali dwie ogromne strony na obliczenia, a siedmiokat sobie narysowalem i policzylem :D

Ryane

Prawdopodobienstwo sobie rozrysowalem, chyba to sie nazywalo "metoda drzewka" czy jakos tak :D i wyszlo mi
A z siedmiokatem mialem nie lada problem, pol strony nabazgralem tam rysunkami, bo cos mi ciagle on nie wychodzil :D

Bled

wiele rysowac nie trzeba bylo z wierzcholka wychodza 4 przekatne jest 7 wierzcholkow ale dla poolowy sie pokrywa czyli 7*4/2 =14

serdel

A widzisz, mi sie siedmiokat zmiescil w czterech kratkach :D

Lasarus

Cytat: Madith w Maj 05, 2010, 01:20:36 PM
Eh..dobrze, ze ja to mam za soba juz ^^

Piszcie jak Wam majca poszla :P
Podstawa ~92%+ rozszerzona ~56%+(raczej coś koło 60%+, ale to zależy ile dostanę za niedokończone zad), nie było tragedii, ale rewelacji też nie ma  :D.

Ryane

Dobra jutro angielski jeszcze :) Probna na 85% i mysle, ze utrzymaja poziom latwych matur i bedzie teraz podobnie :D Wy juz napisaliscie prace na ustny polski? :)

Lasarus

Ja już od miesiąca mam, sam pisałem i oddałem do sprawdzenia polonistce, powinno pójść gładko :P.

muchosQQ

Angielski podstawa formalnosc, troche glupio wyszlo bo zamiast Slawomir Mrozek napisalem Tadeusz (odnosnie tego listu z przedstawieniem) :( Ale -_-'ac to w koncu polski byl we wtorek :D

Materid

Wy piszecie ze matma byla prosta a ja slyszalem calkiem inne opinie jak to w koncu bylo?
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Lasarus

U mnie w szkole ludzie z profili nie matematycznych mówili, że łatwa więc coś w tym musi być ;).

Ryane

Tylko totalny idiota, by tej matmy nie zdal. Ja sie uczylem 1 dzien i bede mial 60-70%...

Z angielskim to juz inna sprawa, jedni mowia ze latwy, drudzy, ze trudny. Ja moge powiedziec tyle, ze byl trudniejszy niz na probnej maturze, lecz byl do napisania. Troche zawalilem z listem, bo zapomnialem, ze limit to 150 slow, a mialem lekko ponad 200 wiec bede mial 0 pkt za forme :( Co jest troszke glupie, wiecej napisze po angielsku, lepiej rozwine temat, a jeszcze na tym trace ;/

ChaosAngel

Cóż, jeżeli chodzi o polski to byłem zaskoczony, że znalazł się tam tekst na temat internetu :) Chyba na poważnie starsze pokolenie mówi, że jesteśmy dzieci sieci...
No i oczywiście wybrałem tekst Hanny Krall, ponieważ znam życiorys Marka Edelmana :)

No a matma... mam nadzieję, że będę mieć to zaliczone, ponieważ totalnie nie rozumiem matmy i uważam, że jej obecność to pomyłka. Niech sobie zdaje ktoś kto idzie na politechinkę :/ U mnie w szkole wszyscy się zastanawiali czy znajdzie się jakiś odważny do rozwiązania rozszerzonej :)

A dzisiejszy angielski to dla mnie był łatwy. Ostatni tekst ze słuchem był podchwytliwy, ale przy drugim przesłuchaniu wyłapałem wszystko. Nie wiem tylko jak będzie z moimi punktami za formę z listu, ponieważ było napisane iż list powinien mieć 120 - 150 słów, a m,nie wyszło około 180.

Jednak najśmieszniejsze jest to, że główna strona CKE została zhackowana :)

Jak już spaść to z wysokiego konia.

Lasarus

Zadania były naprawdę proste, jednak rozumiem humanistów i ich aby zaliczyć, to tak jak większość z przeciwnej strony barykady, polski "aby zaliczyć" ;). Po dzisiejszym angielskim mieszane uczucia, liczę na ponad 50%, ale czekam jeszcze na jakiś klucz aby się upewnić ;p.

Zovi

Cytat: ChaosAngel w Maj 06, 2010, 01:13:53 PM
No a matma... mam nadzieję, że będę mieć to zaliczone, ponieważ totalnie nie rozumiem matmy i uważam, że jej obecność to pomyłka. Niech sobie zdaje ktoś kto idzie na politechinkę :/ U mnie w szkole wszyscy się zastanawiali czy znajdzie się jakiś odważny do rozwiązania rozszerzonej :)
Bez przesady, z tego co widziałem, to matura podstawowa z matematyki była wyjątkowo łatwa :P
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

muchosQQ

Angielski rozszerzony nawet w miare, ale kurwa te 2 matury w 1 dzien to ale idiotyzm

serdel

Czy ja wiem, mi sie wydawal nawet dosc trudny, bardzo niejednoznaczne i pytania i odpowiedzi. Listening byl wg mnie w porzadku :)

eSkel

Tak jest, jeszcze czesc rozszerzona z listeningiem jako druga.. wiecej czasu dzis spedzilem czekajac na kolejne czesci niz na samych egzaminach \o/

serdel

Cytat: eSkel w Maj 06, 2010, 06:36:20 PM
Tak jest, jeszcze czesc rozszerzona z listeningiem jako druga.. wiecej czasu dzis spedzilem czekajac na kolejne czesci niz na samych egzaminach \o/

Dokladnie, o 14 zaczalem a o 14:40 juz czekalem. Nastepna czesc dopiero o 16:30 ...

ChaosAngel

Matura podstawowa z angielskiego nie była taka zła. Tylko trochę przegięli z tym limitem słów w liście do kolegi z Anglii o teatrze. To tak jakby ugryźć ciastko i zjeść ciastko według CKE.

Cytat: Zovi w Maj 06, 2010, 05:13:12 PM
Bez przesady, z tego co widziałem, to matura podstawowa z matematyki była wyjątkowo łatwa :P

Dla ścisłowca pewnie tak, bo tylko przelecą oczami i już wszystko wiedzą. A ja muszę każde zadanie przemyśleć. Poza tym ja chodziłem do liceum artystycznego :)

A kto dzisiaj pisał maturę z WOSu?

Lasarus

Jeszcze tylko trzeba przygotować się na ustny polski i geografię rozszerzoną i dłuuuugie wakacje, ustny angielski to tylko formalność  :P.

ChaosAngel

Cytat: Lasarus w Maj 07, 2010, 01:46:40 PMustny angielski to tylko formalność  :P.

Tylko przez pomyłkę nie używaj takich słów jak "lol", "stfu", albo "noob" ;)

Hermit

Cytat: Zovi w Maj 06, 2010, 05:13:12 PM
Cytat: ChaosAngel w Maj 06, 2010, 01:13:53 PM

...odpowiedział gimnazjalista :P

Nie było źle imo, chociaż tematy mieliście głupie według mnie.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Lasarus

Miał ktoś już ustny polski? Jak wrażenia, trudne pytania?

muchosQQ

Ja sie dzisiaj zaczalem uczyc, juz 1 strona ogarnieta