Arch Linux

Zaczęty przez Materid, Sierpień 23, 2011, 03:46:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Materid

Co sadzicie? Warto?
Przymierzam sie do instalacji tej dystrybucji :) podobno jest przyjemniejsza niz Gentoo etc.

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Maślan

nie tyle przyjemniejsza co jak ująć to ładnie słowami - prostrza dystrybucja ale jednocześnie fajna...

Ogólnie polecam ;]

doman18

Ja też się kiedyś napalałem na Archa ale mój zapał ostudzili użytkownicy Debiana. Otóż dużą zaletą Archa są najnowsze z możliwych pakiety w repozytoriach ale z drugiej strony są one aż za nowe i czasem niestabilne. Dosadniej: czasem po updacie trzeba grzebać żeby przywrócić do stanu używalności niektóre rzeczy a w ekstremalnych przypadkach nawet sam system. Ja osobiście lubię zrobić coś raz a dobrze i się nie babrać z tym później.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

doman18

Chcę tylko zawiadomić że jednak się skusiłem na Archa. na razie siedzi na virtualu ale już po wstępnych konfiguracjach chyba na dobre się z nim zaprzyjaźnię. Szukałem systemu o bardzo dużym potencjale optymalizacyjnym, prostego w budowie nawet kosztem wygody, czy wodotrysków (patrz graficzne konfiguratory). Drogą eliminacji wybór został ograniczony do Gentoo i Archa. Jednak z całym szacunkiem dla Gentoo kompilacja trochę straszy. Nie tyle jej trudność bo Gentoo ma wspaniałą dokumentację do tego, a raczej czas oraz późniejsza instalacja programów. Nie ukrywam, może jeszcze z ciekawości kiedyś na virtualu wrzucę Gentoo jednak na razie strasznie kręcą mnie konfingi tekstowe archa :)
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!