Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

g4ce

Trudno to stwierdzic czy od tego bo jak wiadomo to glowna bron zerka i kazdy zerk to uzywa..
playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

Fabienne

fakt ciężko stwierdzić...ogólnie lagi są w konkretnym obszarze, wystarczy wyjść kawałek dalej i lagów już nie ma..

inny bug,, ustawione w zamku guardy bija także broniących.

edit.. w sumie tak myśląc na pierwszych pvp na mrówce gdzie było sporo osób, małe korytarzyki, bez rusha lagów sobie nie przypominam

Provvokator

Występuje błąd z braniem assist , czyli kiedy mam kogoś na targecie to często reszta pt biorąc ze mnie asist niema żadnego targetu lub target osoby która miałem wcześniej , dzieje się tak głównie na masss pvp.
Kolejny problem to nie wiem dlaczego ale często jak na expie kiedy ktoś z mojego pt chce szybko zmienień target to wskakuje im target wilka  :o
który należny do jednego z członków pt , mimo że ten wilk sto gdzieś pod ściana specjalnie żeby nie przeszkadzać.
Co do lagów przez rush impact to ciężko stwierdzić gdyż lagi zaczynają sie wtedy kiedy zaczyna się walka , a ten skil jest używany od razu na początku pvp , aczkolwiek nie rozumiem jak zwykły skil może lagować serwer. Dziwne jest to że lagi są tylko w małym obszarze ,stojąc trochę na uboczu pvp  niema już lagów.

g4ce

Lagi sa na mass pvp takie ze masakra. Prosze administracje o rozwiazanie tego problemu jako priorytetowy, bo poprostu siege, tw itp nie maja sensu ;/;/
playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

Polopiryn

Panowie 3k+ online na siegach, z tego po 200-300 na jednym siegu przy dobrym szczęściu.
Gdybym ja na takie siege poszedł, to by mi komp nie wytrzymał  :beksa:.

Osoby które mają berków na swoich postać albo przyjaciół z berkami to po prostu sprawdźcie pójdźcie na TW i użyjcie rush impact. W ten sposób najłatwiej sprawdzić czy to faktycznie wina tego skilla.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

InsOmnia-

Bardzo bym prosił o sprawdzenie właśnie tego rush impacta, bo jeśli naprawdę to jest powodem lagów to wiem co jest do poprawienia :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Fabienne

Taką ustawkę chyba musiałby zorganizować gm:)

Polopiryn

Po co? Mój klan chyba 2 razy dziennie lata na TW, więc nie wiem czy to taki duży problem sprawdzić.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Fabienne

co to według ciebie TW.. Bo dla mnie Terrytory War..i mimo wszystko trochę ludzi potrzeba żeby utworzyć taki lagujący zerg.

Bulls

i TW -teritory war jest 2 razy na tydzien , wiec jak WY to robicie codziennie?:D
true co 2, za szybko pisalem i wpisalem ze co tydzien ;p

Fabienne

Kokiruka

Cytat: Bulls w Sierpień 09, 2010, 02:50:25 PM
i TW -teritory war jest 1 na tydzien , wiec jak WY to robicie codziennie?:D
na dwa tygodnie

He4DSh0t

Cytat: Polopiryn w Sierpień 09, 2010, 02:19:50 PM
Po co? Mój klan chyba 2 razy dziennie lata na TW, więc nie wiem czy to taki duży problem sprawdzić.
Zdobywanie fortecy to nie TW :)
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Polopiryn

Ta ta, powaliło mi się, chodziło mi o zdobywanie fortec  :bump:

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Fabienne

Cytat: Polopiryn w Sierpień 09, 2010, 02:57:45 PM
Ta ta, powaliło mi się, chodziło mi o zdobywanie fortec  :bump:

to wystarczy byle gdzie zorganizować starcie powiedzmy 100vs100 nie trzeba nic zdobywać

Polopiryn

Ta, i te 200 osób nie będzie nic chciało w zamian. Chłopie pomyśl trochę...

@Insomnia
Co ile Signatury się aktualizują?

I jest bug w starym Giant Cave, potwory zamiast mieć x3 HP mają x1, a ilość expa jest jak by były x3

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

InsOmnia-

Cytat: Polopiryn w Sierpień 09, 2010, 04:46:20 PM

@Insomnia
Co ile Signatury się aktualizują?

I jest bug w starym Giant Cave, potwory zamiast mieć x3 HP mają x1, a ilość expa jest jak by były x3

Sygnatury updatują się między 12h a 36h, przeważnie jest to około 24h. Dzięki za bug reporta, poprawie niedługo.

Polopiryn

Jeszcze dwa pytanka do ciebie:

1.Jak się ustawiało offline shop? alt+enter i krzyżykiem?
2.M.in ile wynosi bonus regania vitallity między offlina shop, a zwykłym offline?

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Ryane

1. Stawiasz sklep i Exit
2. Chyba taki sam

Polopiryn

Cytat: Ryane w Sierpień 09, 2010, 10:16:33 PM
1. Stawiasz sklep i Exit
2. Chyba taki sam

1.ok
2.No właśnie, w account tip jest napisane: Offline shop have extra bonus to regen vitality, coś takiego podobnego, dlatego zastanawia mnie czym to się rożni między zwykłym offline, a offline shop.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

InsOmnia-

ależ nie ;) w tips jest napisane:

"Tip: Your Vitality restore faster if you are offline, and you can get extra bonus from Peace Zone."

offline shop ma wolniejszy regen z prostej przyczyny, postać traktowana jest jako online, dlatego wszystkie "vit shopy" po prostu tracą na tym.

Fabienne

Cytat: Polopiryn w Sierpień 09, 2010, 04:46:20 PM

Po pierwsze nie "chłopie" po drugie. Skoro nie ma być lagów to jakoś trzeba to przetestować i myślę że na zawołanie gma trochę ludzi na testy by się zjawiło

xMadge

Dzisiaj od rana nie mogę się zalogować... na stronie pisze że server jest ONLINE a ja nie mogę wbić ..

Kokiruka

Bo server jest online tylko login od około 5 rano jest off  :płacze:

Cudaczek

Skill fake death u BH ( nie wiem jak u daggerów) powoduje tylko tymczasowe przestanie bicie przez moby a nie odagrowuje je całkiem.Wystarczy wstać a moby ponownie atakują zamiast podczas leżenia "wracać na swoje miejsce" i to bez znaczenia czy leże całą mane czy parę sekund.