Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

seken

Cytat: g4ce w Sierpień 02, 2010, 10:47:08 PM
Baium pvp 83 osoby na okolo 110. Lagi takie ze nic nie da sie stargetowac
Bug nr 2 mass res nie dziala prawidlowo..
To co baiumem to podejzewam, ze poprostu wina twojego kompa.

InsOmnia-

Cytat: Boncer w Sierpień 04, 2010, 03:46:15 PM
jesli zmienialiscie cos z cursami/debuffami to chyba ktos przesadzil , 1 na 10 sleepów w biale moby ?

nic nie zmieniliśmy.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Cudaczek

1.Blue Talisman - attack power nie daje efektu.
2.Po wplaceniu 100k red seal stonow pojawił sie napis o bonusie, lecz po zgłoszeniu sie po bonus dostałem tylko 1kk AA bez bonusa.
3.W garden of Eva powinno byc wiecej mobów "Nos" niz 2 na całą lokacje ( serwer).
4.Nie wiem czy to bug czy nie ale po upływie waznosci Maila z funkcja Paymen request mail z przedmiotem nie wraca,czyli tracisz item...świadome nie odesłanie zapłaty nie jest naruszeniem jakiegos pkt.regulaminu i czy mozna taki item odzyskac?

InsOmnia-

Cytat: Cudaczek w Sierpień 04, 2010, 11:31:10 PM
1.Blue Talisman - attack power nie daje efektu.
2.Po wplaceniu 100k red seal stonow pojawił sie napis o bonusie, lecz po zgłoszeniu sie po bonus dostałem tylko 1kk AA bez bonusa.
3.W garden of Eva powinno byc wiecej mobów "Nos" niz 2 na całą lokacje ( serwer).
4.Nie wiem czy to bug czy nie ale po upływie waznosci Maila z funkcja Paymen request mail z przedmiotem nie wraca,czyli tracisz item...świadome nie odesłanie zapłaty nie jest naruszeniem jakiegos pkt.regulaminu i czy mozna taki item odzyskac?

1. Masz w skillach.
2. Sprwadze.
3. Sprawdze.
4. Z tego co wiem to samo jest na offie, dopiero we Freya mocno został przerobiony mail.

maxl

Do GMow L2Cerberusa. JPD ogarnijcie te offline shopy bo kur... za wszelka cene chcecie windowac online ludzi na serwerze, nie zwazajac uwagi na stabilnosc serwer, macie zabezpieczenia na multibox ale sklepow moge 10 wystawic (gosc majac nick latexDion latexAden czy latexGiran siedzi sobie w kazdym miescie ze sklep i wiele ludzi tak ma) a wy to w dupie za przeproszeniem macie i udajecie slepych zeby tylko online skoczylo mutanty... Giran sie laduje 5min a poruszanie sie po rynku graniczy z cudem, wiec pilnujcie zeby ludzie nie wystawiali multishopow albo w ogóle wylaczcie bo na uj to komu potrzebne!!!

Duo

Leb sobie wylacz, ofline shop to jedne z niewielu dobrych pomyslow l2j. Jedynie co mozna to ograniczyc ich uzywanie. Rynek sie dzieki temu kreci, o kazdej porze mozna cos znalesc.

Uploaded with ImageShack.us

InsOmnia-

Cytat: maxl w Sierpień 06, 2010, 04:56:38 PM
Do GMow L2Cerberusa. JPD ogarnijcie te offline shopy bo kur... za wszelka cene chcecie windowac online ludzi na serwerze, nie zwazajac uwagi na stabilnosc serwer, macie zabezpieczenia na multibox ale sklepow moge 10 wystawic (gosc majac nick latexDion latexAden czy latexGiran siedzi sobie w kazdym miescie ze sklep i wiele ludzi tak ma) a wy to w dupie za przeproszeniem macie i udajecie slepych zeby tylko online skoczylo mutanty... Giran sie laduje 5min a poruszanie sie po rynku graniczy z cudem, wiec pilnujcie zeby ludzie nie wystawiali multishopow albo w ogóle wylaczcie bo na uj to komu potrzebne!!!

offline shopy nie mają kompletnie nic do stabilności. Na domowej maszynie możesz postawić server z 20000 DUMMY offline shopami i będzie smigać bez problemu.

Argento

Mi tam nic nigdy nie muli,dorzuc drewna do kompa moze szybciej Ci bedzie lapac.
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

DonKoks

Ja tam zawsze dostaje laga jak się wchodzi po schodach w Aden :D

maxl

Cytat: Argento w Sierpień 06, 2010, 09:28:57 PM
Mi tam nic nigdy nie muli,dorzuc drewna do kompa moze szybciej Ci bedzie lapac.

Koompa mam na tym etapie ze zbytnio nic lepszego nie wsadze wiec GL

InsOmnia-

Giran sie laduje 5min a poruszanie sie po rynku graniczy z cudem, wiec pilnujcie zeby ludzie nie wystawiali multishopow albo w ogóle wylaczcie bo na uj to komu potrzebne!!!

neostrada tak ma, bardzo słabo radzi sobie z pakietami.

maxl

Cytat: InsOmnia- w Sierpień 06, 2010, 11:05:03 PM
Giran sie laduje 5min a poruszanie sie po rynku graniczy z cudem, wiec pilnujcie zeby ludzie nie wystawiali multishopow albo w ogóle wylaczcie bo na uj to komu potrzebne!!!

Tu pewnie masz racje i nie dyskutuje ale ja mam radiowke:P

GenesiZ

Cytat: maxl w Sierpień 07, 2010, 12:35:19 AM
Cytat: InsOmnia- w Sierpień 06, 2010, 11:05:03 PM

Tu pewnie masz racje i nie dyskutuje ale ja mam radiowke:P

na radiówce ponoć duże pingi są jak się gra :x
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

InsOmnia-

Dziś wam pokaże jak wygląda u mnie zalogowanie się w środku giran, mam gdzieś filmik bo ktoś mnie o to prosił, tylko go upne.

EDIT:
http://movies.l2cerberus.eu/files/GiranLoad.wmv

DonKoks

Cytat: InsOmnia- w Sierpień 07, 2010, 07:56:09 AM
Dziś wam pokaże jak wygląda u mnie zalogowanie się w środku giran, mam gdzieś filmik bo ktoś mnie o to prosił, tylko go upne.

EDIT:
http://movies.l2cerberus.eu/files/GiranLoad.wmv
Jakoś mi ten film się nie odpala, no chyba że tobie się tak ładuje Giran :)

InsOmnia-

Spróbuj zapisać na dysk.

DonKoks

Ok :)
No to podobnie jak u mnie. Zobacz jeszcze jak na normalnej prędkości wchodzisz po schodach w Aden :) (te na przeciwko kościoła)
A tak w ogóle to zrobicie coś z tym Top Online? dalej same shop'y.

p.s.QQ 500 post

Khais

moby w Worship sa za mocne chodzi o commandery i te commandery maja zbugowane social agro ;)
Khais
Grand Khavatari 77+/Warcrayer 40+
Noblesse 
Outcasters Clan - Nightmare Team
RuOFF - Lancer

Polopiryn

Dalej jest bug z speedem petów, expie z kumplem wilk padł z 5-7 razy. Unsumnoł go w mieście potem przywołuje na expa i  :oops: wilk chodzi jak by chciał, a nie mógł.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

InsOmnia-

Cytat: Polopiryn w Sierpień 08, 2010, 02:10:40 AM
Dalej jest bug z speedem petów, expie z kumplem wilk padł z 5-7 razy. Unsumnoł go w mieście potem przywołuje na expa i  :oops: wilk chodzi jak by chciał, a nie mógł.

jutro będzie update, będzie jeden fix właśnie dla pet speed.

Fabienne

za którymś razem przy odsumonowywaniu i przysumonowywaniu speed się naprawia.. a co do wykorzystania starej maszyny to też mam wrażenie że jakiS HR podzieli ten jeden serwer na 2 o mniejszym online a to średnia opcja:/. Teraz specjalnie nie ma alternatywy i nawet jak ktoś nie chce na takich ratach grać to go ciągną kumple,klan a tak dużo osób pójdzie na łatwiznę.

maxl

robiąc restart dzieki ktoremu chcieliscie naprawic combat bug stworzyliscie 3 kolejne /invite czyli całe PT, /duel, /mail i pewnie jeszcze jakies komendy nie dzialaja. GZ lol

Ryane

To jest temat o bugach, a nie o waszych domyslach co do nowego podserwera. Od takiego spamowania macie temat: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36531.1250.html
Zbedne posty polecialy do kosza

g4ce

Siege rune... Mass lagi...
playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

InsOmnia-

Cytat: maxl w Sierpień 08, 2010, 02:37:01 PM
robiąc restart dzieki ktoremu chcieliscie naprawic combat bug stworzyliscie 3 kolejne /invite czyli całe PT, /duel, /mail i pewnie jeszcze jakies komendy nie dzialaja. GZ lol

po jutrzejszym update większość będzie poprawiona.

Cytat: g4ce w Sierpień 08, 2010, 04:29:22 PM
Siege rune... Mass lagi...

Dostałem informacje że lagi zaczynają się w momencie gdy ktoś używa rush impact, może to ktoś stad potwierdzić?