Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

noobish

Czy nie za rzadko wchodzi glow przy agumentacji?
Wiele razy już miałem różne fajne skille, statystyki ale ani razu glowa.

InsOmnia-

Glow zależy od grade LS. Im wyższy grade tym większa szansa na glow.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Pumas

Mob 'Giant Fungus' z Sea of Spores nie dropi QI sweet fluid z questu na fishing shoty. Mob 'Alligator'z Alligator Island dropi bardzo rzadko dopiero za ok. 50 Alligatorem poleciał mi fluid.

rexl

Nie ale wiem ze na celebrusa nie ma sensu isc tak gigantyczna masa bledow, ze szkoda czasu necrem z 1300 bilem moba na bialo na 4 strzaly i co dziwnego po zmianie broni 1710 m ataku tez na 4 zadna roznica dmg ;]

Skopiowane z tąd : http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36780.0.html

Mój kolega jest sh i ma to samo ... po zmianie m.atk nic nie odczuwa różnicy

Po 2 :

Ten sam kolega w przeciagu 2 h , kiedy nic nie robił zepsuło mu się coś loguje się na konto ---> wybiera postać ----> następnie  loading ----> i słyszy dźwięk danego miejsca w którym jest i l2 mu się wyłącza bez żadnego błędu , żaden inny system nie pomaga  ;/

Dodam iż podmiany systemów , reinstal , ponowne instalowanie hosta nie pomogło , proszę o pomoc bo chcielibyśmy grać razem a jak nie to niestety bye cerberus ; ( , bo gdzie nit pojdziemy to jest dobrze

vathes

Cytat: rexl w Wrzesień 20, 2010, 05:06:29 PM
Po 2 :

Ten sam kolega w przeciagu 2 h , kiedy nic nie robił zepsuło mu się coś loguje się na konto ---> wybiera postać ----> następnie  loading ----> i słyszy dźwięk danego miejsca w którym jest i l2 mu się wyłącza bez żadnego błędu , żaden inny system nie pomaga  ;/

Dodam iż podmiany systemów , reinstal , ponowne instalowanie hosta nie pomogło , proszę o pomoc bo chcielibyśmy grać razem a jak nie to niestety bye cerberus ; ( , bo gdzie nit pojdziemy to jest dobrze

A próbowałeś sam wbić na  konto kumpla ze swojego kompa ??   
Też tak kiedyś miałem i okazało się ,że pod tekstury wpadłem. Tu jest /unstuck http://www.l2cerberus.eu/acm/

rexl

Fabienne

dawno dawno temu coś podobnego  działo się kiedy postać miała jakiś "bug w inventory" lub "zawisła w jakiejś dziwnej przestrzeni" może emergency teleport ze strony pomoże.

rexl

Obojętnie jaką postacią wejdzie nawet moja to jest to samo ; /

noobish

Co z tym land ratem backstabów?

rexl

Insomnia może ty pomożesz hmm ? : )

Polopiryn

Cytat: rexl w Wrzesień 21, 2010, 01:42:28 PM
Obojętnie jaką postacią wejdzie nawet moja to jest to samo ; /

W takim przypadku to wina jego L2, nie jest to wina serwera skoro on ma tylko to. Gdyby ten błąd był tylko na jego postaci, a na pozostałe by się normalnie logował wtedy to wina serwera, a tak to dupa wina jego. Jak robił reinstall L2 czyt. GE, to czy on robił update? Bo jeśli tak to GF ma zainstalowaną Frey-e ;]. Tylko w takim przypadku by wywaliło wrong protocol o ile się nie mylę.

//Jak ja dawno do tego tematu nie zaglądałem :P.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

rexl

hehe , nie właśnie nie robił update , samo się tak zrobiło i potem samo wróciło do normy , tylko mnie samego ciekawi - powód ?

InsOmnia-

Najgorszy client do gry mmo jaki kiedykolwiek powstał.

rexl

LentroN

Wiec jak jest z tym landratem backstabow?
Z opini ludzi i wlasnych obserwacji stwierdzam ze kiepsko,oj i to bardzo,gralem 2 lata na teonie aw i teraz gram tu ale moje przyzwyczajenia z Offa porownujac do Cerberusa to masakra.
Takie cos istnialo takze na L2ex,ludzie ktorzy grali daggerami meczyli gnacika okolo rok ze jest efekt  tzw waskich plecow kiedy nawet zadajesz backstaba prosto w plecy i zadnego efektu...
I co sie stalo?
Byl PTS Frey'a Gnacik+gracze zrobili mnostwo testow z daggerami,i to co Gnacik wczesniej juz mial przedstawiane jako masakryczne oslabienie daggerow stwierdzil ze bylo sluszne po testach na PTS.
Poprawil on dmg/efekt waskich plecow [landrate backstaba].

Powiecie niby tam pliki L2DC czyms sie musza roznic od tych na czym stoi l2ex,i dzialanie daggerow.
A powiem Wam ze tutaj dagger dziala podobnie jak dzialal na L2ex wlasnie przed tymi zmianami ktore wprowadzil gnacik po testach na PTS,czyli kiepsko.
Chwala dla Gnata ze w koncu udalo mu sie zrobic wielki postep z daggerami na exie i dzialaja juz o wiele lepiej niz wczesniej co po prostu bylo porazka,dagger czasami drapal ee po plecach chociaz byl wyfarmiony,efekt waskich plecow itp to strasznie przeszkadza.
Czy sa jakies szanse ze tutaj wybudzicie sie szybciej i beda jakies poprawki z nozykami?Na zmiany na l2ex daggerzy czekali okolo roku,ale sie doczekali.
Kazdy serwer l2j "pisze swietna unikalna geodata".
A sa przypadki ze na wielu serwerach l2j np mooby sa tak samo ustawione w zrabanej geodacie,przyklad:
L2ex,mooby na Hot Springs [antylopa+yeti] stoja na takiej gorce ze nie mozna ich prawie nigdy ubic,tutaj tak samo,czyli te same bledy,mozna by tu wypisywac duzo.

Kiedys Insomnia napisales ze Gnacik jest w L2DC juz z Wami od dawna,a jakos u siebie na forum nigdy nic o tym nie wspomnial i dalej pisze o postepach w projekcie l2j u siebie...

Bedziecie pracowac nad daggerami?Tak tak wybrzydzam,wiem.

Lokocz

Cytat: LentroN w Wrzesień 21, 2010, 09:04:18 PM
Wiec jak jest z tym landratem backstabow?
Z opini ludzi i wlasnych obserwacji stwierdzam ze kiepsko,oj i to bardzo,gralem 2 lata na teonie aw i teraz gram tu ale moje przyzwyczajenia z Offa porownujac do Cerberusa to masakra.
Takie cos istnialo takze na L2ex,ludzie ktorzy grali daggerami meczyli gnacika okolo rok ze jest efekt  tzw waskich plecow kiedy nawet zadajesz backstaba prosto w plecy i zadnego efektu...
I co sie stalo?
Byl PTS Frey'a Gnacik+gracze zrobili mnostwo testow z daggerami,i to co Gnacik wczesniej juz mial przedstawiane jako masakryczne oslabienie daggerow stwierdzil ze bylo sluszne po testach na PTS.
Poprawil on dmg/efekt waskich plecow [landrate backstaba].

Powiecie niby tam pliki L2DC czyms sie musza roznic od tych na czym stoi l2ex,i dzialanie daggerow.
A powiem Wam ze tutaj dagger dziala podobnie jak dzialal na L2ex wlasnie przed tymi zmianami ktore wprowadzil gnacik po testach na PTS,czyli kiepsko.
Chwala dla Gnata ze w koncu udalo mu sie zrobic wielki postep z daggerami na exie i dzialaja juz o wiele lepiej niz wczesniej co po prostu bylo porazka,dagger czasami drapal ee po plecach chociaz byl wyfarmiony,efekt waskich plecow itp to strasznie przeszkadza.
Czy sa jakies szanse ze tutaj wybudzicie sie szybciej i beda jakies poprawki z nozykami?Na zmiany na l2ex daggerzy czekali okolo roku,ale sie doczekali.
Kazdy serwer l2j "pisze swietna unikalna geodata".
A sa przypadki ze na wielu serwerach l2j np mooby sa tak samo ustawione w zrabanej geodacie,przyklad:
L2ex,mooby na Hot Springs [antylopa+yeti] stoja na takiej gorce ze nie mozna ich prawie nigdy ubic,tutaj tak samo,czyli te same bledy,mozna by tu wypisywac duzo.

Kiedys Insomnia napisales ze Gnacik jest w L2DC juz z Wami od dawna,a jakos u siebie na forum nigdy nic o tym nie wspomnial i dalej pisze o postepach w projekcie l2j u siebie...

Bedziecie pracowac nad daggerami?Tak tak wybrzydzam,wiem.
nie zapominaj ze l2dc to bardziej dopracowany l2j, wiec bledy beda sie powtarzac

noobish

Można powiedzieć, że backstaby teraz czasem wchodzą, a powinno być - czasem nie wchodzą :)

InsOmnia-

We freya jest zmieniony engine skilli, powinno się dużo poprawić, a teraz jeszcze w epi postaram się coś poprawić.

Maszewski

O widze ze trafilem do dobrego tematu :D ( coincidence? Oo ) bo mialem wlasnie zakladac topic o blowach.
Otoz na poczatku gry na cerberusie stowrzylem sobie sh. Po okolo miesiacu zainspirowany filmikami z YT zrobilem aw ;p
W pierwszej fazie ofc tylko kox wiec nie mialem zabardzo okazji przetestowania blowow, lecz juz wtedy irytujace byly rzadko wchodzace backstaby oO teraz kiedy to lvl jest juz w miare wykoxany zaczynam zalowac ze poswiecilem tyle czasu na gre daggerem bo jego najwieksza bron ledwo dziala :( Tak jak wspomnial ktos wyzej ze blowy czasem wchodza - a z doswiadczenia powiem ze bardzo czasem wchodza, a powinno byc: czasem nie wchodza. Do tego ten dmg :O pamietam jakis czas temu mialem wtedy chyba 64 lvl Mj light set + common ss + buffy od dc poszedlem na pvp z zerkiem, mial 63lvl podobny sprzet do mojego i te same buffy. Kto mi wytlumaczy dlaczego bilem go z BS za 250dmg i DB za 150, regulary mialem prawie mocniejsze Oo . Szkoda ze nie zrobilem scr. Prosze insomnia zrobcie cos z tymi daggerami w pierwszej kolesjnosci bo to ze cos trzeba w tym kierunku zadzialac to chyba nie podlega zadnej watpliwosci i kazdy sie zgodzi.
Pzdr

rexl

co wy chcecie do mobów moby można przeżyć idzcie sobie na gravelanda na iop tam to paranoja mobów 15 razy iwecej niz powinno być , w sumei tak jest wszędzie , serwer nei stoi 1 rok żeby wszystko hulało to dopiero będą 3 miechy , bez doty , a wy marudzicie ;] , Oczywiście w pierwszej kolejności przydało by sie zrobić porządek z M.atk magów , land rate dagów .

A ja jeszcze mam pytanie czy z krytami i p.atk łuczników coś jest nie tak , bo ostatnio jak sie biłem to miałem wrażenie że ten łucznik jest z Interlude ; P

Lokocz

Cytat: rexl w Wrzesień 22, 2010, 07:11:52 AM
A ja jeszcze mam pytanie czy z krytami i p.atk łuczników coś jest nie tak , bo ostatnio jak sie biłem to miałem wrażenie że ten łucznik jest z Interlude ; P
tzn taki slaby?

Duo

Cytat: Lokocz w Wrzesień 22, 2010, 02:12:09 PM
tzn taki slaby?

tzn mocny, niektorzy mysla, ze od gf archer bedzie ich bil po 30, a z kryta za 60 dmg.

Uploaded with ImageShack.us

ARCYK

Nie wiem czy już to było ale nie przeglądałem całego tematu.

Tutaj działają resisty? Bo dostaje od kolegi z HD +3 150 fire z crushing paina na +6 fire i dostaje hita z resistem 90 za ~1700 dmg. Zdejmuje item z resistem i zostaje mi 30 resista na fire (buff i dark form) i zakładam klate bez resistu i hit też za ~1700 oO

EDIT:

Kolejny test, skill +5 fire. Hit w soulbreakera bez resistów dokładnie 2048. Hit w tego samego soulbreakera z buffem resist fire od pp, identyczny hit. Co jest?

rexl

Cytat: Lokocz w Wrzesień 22, 2010, 02:12:09 PM
tzn taki slaby?

Właśnie mocny ;] , przypominają mi się czasy c5 / interlude kiedy łucznik kosił równo ;]

jac0l

Jak przeciwnik nie ma cop/cc/wind storm to bijesz mocno proste.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej