co i jak z filmami

Zaczęty przez mathew3, Wrzesień 26, 2005, 05:27:19 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mathew3

siemqa szukalem i znalazlem tylko swojego posa dotyczacego filmow ale tam bylo jak je wlozyc do sieci.A teraz chcialbym sie dowiedziec oglonie o tym

- czym najlepiej krecic ( ja mam FRAPSA ) ale go duzo osob odzuca
- czym obrabiac filmy ( np. wlozyc jakis wstep i jakies zakonczenie zeby to mialo rece i nogi) a nie ze tylko włączam i od razu walka
- jakies efekty specjalne czym robic
- jak zmniejszac rozmiar filmu

wiem ze duzo osob sie tym bawi i ja tez bym chcial zaczac ale nie wiem co  i jak wiec jesli by ktos mogl napisac pokolei jakie programy, co i jak to bym byl wdzieczny. Nie chodzi mi o lekturke jak kto nielubi duzo pisac ale jesli ktos juz lubi to tez z checia przeczytam poporstu zebysmy zrozumieli

A I PROSILBYM JESZCZE JAK MOZNA O LINKI DO TYCH PROGRAMOW, KTORE PODACIE

thx all

Yoker

Również byłbym bardzo wdzięczny, kolega miał program do robienia filmów ale jakość była tak słaba, że nie można było przeczytać nazw potworków... a zajmowało nie aż tak mało - 20sek. - 100mb. chciałbym aby jakość była dobra i aby filmik 20min. zmieścił się (przed kompresją) na partycji 45gb

KLOC

Fraps nie jest taki zly, nim naprawde mozna nagrac filmik wystrczy go odpowiedni skonfigurowac.
Do obrobki moze uzyc windowsowego "Windows Movie Maker". Nie jest rewelacyjny ale wystrcza do slecenia sredniego filmu. Osobiscie nie uzywalem innego programu poniewaz na moje potrzeby wystarczal. WMM przed zapisaniem od razu kompresuje plik wiec jakosc obrazu spada.
Jesli chcesz udostepniac pliki w sieci to polecam http://rapidshare.de/ hostuje pliki do 50 MB, a wyslanie pliku na serwer odbywa sie tak samo latwo jak hostowanie grafiki na imageshack.
++++++++++++++++
NICK: KLOC
RASA: DARK ELF
KLASA: ABYSS WALKER
LVL:6x
KLAN:BRAK
ALLY:BRAK
SERWER: nOObwars
++++++++++++++++

"TAKIE MALE BRAZOWE I SMIERDZI :P"
Nie Klikaj tego linku :P

sins

a jakis inny programik, bo fraps nie dziala pod win98

Fabian1995

hmm...do nagrywania to nie wiem :( Ale do obróbki polecam programik Power Director (cos w tym stylu :D )
Niestety nie wiem skąd go ściągnąc....(miałem go na płytce) :(
KrisPL - TH - 7x
LadyDiana - SH - 7x
BufferPL - PP - 5x
Aliszia - HE - 5x ( hacked )
Etris - BD - 5x
SwordsingerPL - SwS - 4x
Raih - Bishop - 5x
Marlenka - SE - 4x
S0ngerPL - SR - 6x