ciągłe DC

Zaczęty przez kubota888, Lipiec 05, 2010, 04:59:04 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kubota888

elo. mam taki problem aczkolwiek, mianowicie co chwile dostaje dc(co jakies 15 min). na poczatku mysalem ze zrywa sie polaczenie z internetem , ale sprawdzilem i strony dzialaja wczesniej gralem w aiona i nie mialem takich problemow . gram na 2 kompy i na glownym dostaje dc a na laptopie wszystko gra , a sa podlaczone pod ten sam router. prosze o szybką odp . pozdro . :bump:

Ryane

Sprawdz ustawienia antywirusa i firewalla.

kubota888

wyłaczylem zapore systemu , antyvirusa nie mam .
dodam ze jak sciagam to mam normalny transfer , wiec raczej to nie wina neta

Yoker

jesli to sie dzieje jak jestes afk to odznacz w opcjach karty sieciowej (prawym na moj komputer > wlasciwosci > manadzer urzadzen) opcje 'pozwól komputerowi wyłączyć to urządzenie w celu zaoszczędzenia energii' (albo cos w tym stylu - mam winde po ang.)
jesli podczas gry to niestety nie wiem.

//Soulern: A dane o ludziach biegających wokół? :P Jak jesteś afk, to karta sieciowa nadal pracuje.

kubota888

czy jestem afk czy gram to i tak jest tak samo , moja postac i inni gracze przestaja sie ruszac ,a z 1 min DC.

ludzie pomóżcie!! zmieniłem tak jak radił mi mój poprzednik ale dalej mam dc  :beksa: !! !!
nie mam pojęcia co moge jeszcze zrobic... :oops:

//Soulern: Nie doublepostuj.

Yoker

Cytat
//Soulern: A dane o ludziach biegających wokół? :P Jak jesteś afk, to karta sieciowa nadal pracuje.
wiele zalezy od tego jak daleko i pod jakim katem jest ustawiona kamera. Jak jest ustawiona idealnie nad postacia b. blisko to praktycznie wcale danych nie pobiera (naprawde groszowe sprawy - kiedys NetLimiterem sprawdzalem) i wlasnie karta moze sie wylaczyc na zasadzie, ze to jest ruch 'urojony' ;)

No doobra.

Kamal

Który z nich jest podłączony radiowo?

kubota888

radiowo jest podłączony laptop i na nim wszystko jest ciągle ok.
do kompa bezpośrednio jest podłączony ruter i to na nim sa problemy.

pomoże ktoś ?? bo naprawdę nie da się już dłużej tak grac ... !! :beksa:

//Soulern: *Sigh* Warn 5% za doublepost.

Kamal

A jak odwrócisz połączenie da to coś? (tj komp radio lapek kabel) :D

kubota888

nie wiem bo komputer nie łapie syganalu radiowo