Destro - Ogólnie

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 31, 2010, 03:33:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rickert

Kolejna dawka pytań o destruchu.

Pytania kierowane pod kronikę GE i tylko pod oly! Dostępne mam wszystko prócz augu. Więc możecie podawać już całkowicie wyfarmiony eq, Oe skille itp..

1. Jaki attri do broni.
2. Jakie bronie nosić na oly, i jakie SA do nich.
3. Na co enchantować skille, w grę wchodzi Over enchant na +30/+15 więc wszystko co Wam przyjdzie do głowy możecie napisać.
4. Taktyka - zbijanie się na fr/zea przed walką i napierdzielanie?
5. Jaki set maxymalnie dostępny s80!
6. Nie grałem nigdy deską, mniej więcej wiem jak się zbić przed walką. Ale jeżeli można, to prosiłbym o dokładnie napisanie schematu co najpierw a co na końcu zrobić by przed walką mieć 30% hp.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

KaeriN

Rickert

KaeriN

co do broni to pewno sword z focusem , i dynasty crusher z rsk focus, wnioskując po frapsie. atrii fire pewno pod to gowienko co dodaje 20 do atri fire, zealot na time , rage na power reszta stuny, armor crush na +chance, dalej nie chce mi sie myslec :D  tak mi sie wydaje ale destruchem nigdy nie grywałem wiec tylko sobie teoretyzuje.

Rickert

Tylko u mnie jest tak, że ten fraps strasznie dziwnie chodzi? jakieś czarne paski na połowę ekranu itp. Po prostu jakbym oglądał film z płyty która była mooocno porysowana?
Mam tak teraz na lapku.

KaeriN

dc robe wrzucasz btb, zmieniasz set na doom hvy+wpn z hp -> otb i masz 30 %  tak to chyba wyglada na tym frapsie , ale tylko raz go obejrzalem wiec moze jakis szczegolow nie zobaczylem :P

napewno jest tu ktos kto zna to z autopsji i Ci zaraz to wytlumaczy, ja sie wymadrzac nie chce bo tym czyms nigdy nie gralem :)

Rickert

Hehe, i tak mi znacznie ułatwiłeś sprawę. Do tego fajny fraps. :D

http://www.youtube.com/watch?v=919mmoE3LwM

F3 i F12 na 1 pasku wtf? Wrzuca to jako buffa, co mu to daje? ;d

OrzechowyPancernik

F3=Potka fishermana.
F12=Remedy potka z HB?

PuFF

Cytat: Rickert w Lipiec 31, 2010, 03:33:17 PM
Kolejna dawka pytań o destruchu.

Pytania kierowane pod kronikę GE i tylko pod oly! Dostępne mam wszystko prócz augu. Więc możecie podawać już całkowicie wyfarmiony eq, Oe skille itp..

1. Jaki attri do broni.

2. Jakie bronie nosić na oly, i jakie SA do nich.

3. Na co enchantować skille, w grę wchodzi Over enchant na +30/+15 więc wszystko co Wam przyjdzie do głowy możecie napisać.

4. Taktyka - zbijanie się na fr/zea przed walką i -_-'zielanie?
5. Jaki set maxymalnie dostępny s80!
6. Nie grałem nigdy deską, mniej więcej wiem jak się zbić przed walką. Ale jeżeli można, to prosiłbym o dokładnie napisanie schematu co najpierw a co na końcu zrobić by przed walką mieć 30% hp.
1.Fire pvp, Holy exp
2.Blunt 2h Dynasty|Rsk focus Luk dyna/icarus|focus czasem sie pole przydaje
3.stuny chanse zelot time passywy power rage power Batle roar recylke.
4.musial bym wbic na jakiegos hr'ka i przypomniec sobie ale chyba tak to szlo
Bron z conversionem+jakis set byle nie doom hv zakładasz pałke BTB ładujesz sobie Btb zakłdasz bron z healthem i doom hv set jak masz valakasa to teraz go zakładasz i koszulke z hp o teraz właczasz otb/Fr/zelot/gust 

5. ic fundation +10 najlepiej a jak nie ma to dyna weapon master pad 2 fundation najepiej
i kce plusa!

A co do max dmg zrobionego przez deske to podam tutaj rickertowi mały stetup;
Blunt Vesper max oe++300 do tego Dance of light  Holy weapon Full buff do tego. Buff z transformacji certrtowej z 80lvl jest jeszcze taka przemniana w jakiegos aniołka ktora ma buff'a na patack oczysiscie do tego Zelot Frenzy Rage od sk 83 lvl Sos od inspektora te jego buffki od kamela też jak ma sie rapier +4 jest szansa na tigger skilla ktory da nam p atack, Certy passywy pod P atack oraz spirit koci buff na kryty tez sie przyda Bizu RB Valaksa Queen Anta Baium do tego wszystkiego Blue Talisman -Buff steal ktorym kradniemy War cry a jak mobek jest "gatunkiem"
Animal idt itp to tez kradniemy tego buff'a od glada/wl'a, Agu najlepiej +1 str i passi P atack oraz CC.
Twój target powinien byc całkowicie zdebufowany np:Stigma Real Target Hex Stun w -P def Aggro -P def Death Mark oraz Volient Temper natomiast na sobie na sobie powinienes miec Seal of limit ktory zapobiega Vampirowi.

bula

jak chcesz talizmanem ukrasc debuff?

PuFF

Cytat: bula w Lipiec 31, 2010, 05:39:10 PM
jak chcesz talizmanem ukrasc debuff?
w flame war lancer ktos cos pisał a takim talizmanie.

Nervoson

Ja mam pytanie jak chcesz ukras debuff ol o nazwie seal of limit i komu? Chyba sie troche zagalopowałes. Moz ei jest talizman(nie wiem) na kradziez buffow, ale na debuffy ciekawe w jakim celu? Po za tym OL na ciebie zapodaje ten debuff a nie sam na siebie czy chuj wie jak Ty to rozumiesz.

PuFF

Cytat: Nervoson w Lipiec 31, 2010, 06:06:44 PM
Ja mam pytanie jak chcesz ukras debuff ol o nazwie seal of limit i komu? Chyba sie troche zagalopowałes. Moz ei jest talizman(nie wiem) na kradziez buffow, ale na debuffy ciekawe w jakim celu? Po za tym OL na ciebie zapodaje ten debuff a nie sam na siebie czy -_-' wie jak Ty to rozumiesz.
nie zroozumiałes mojego slowotoku, limit'em ol debufuje deske zeby sie nie leczyła wiecej niz 30% hp.
własnie inaczej to opisałem
a i jeszcze kogos z RU offa bym prosił o nazwe tego talizmanu kradnacego buffy o ile tak owy istnieje.

OrzechowyPancernik

Blue Talisman -Buff steal

/Tirius: raport, więc +

PuFF

Cytat: OrzechowyPancernik w Lipiec 31, 2010, 06:40:13 PM
Blue Talisman -Buff steal
da sie tym ukrasc pride of kamel i Ogra?
i czy działaly by te buffki z Bluntem?

Kalam

Ogr jak wszystkie totemy działa tylko z fistami

ractail

Cytat: Kalam w Lipiec 31, 2010, 07:26:19 PM

Akurat ogr działa ze wszystkim. Tzn działa bonus do p.defa i m.defa, nie działa do p.atk (sprawdzone przed chwilą na offie). Ofc odpalić można tylko z fistami, ale potem zmienić broń można. Nie wiem czy tak powinno być, ale tak to działa na EU offie przynajmniej.

PS. Sprawdziłem jeszcze rabbita - działa bonus do evasion i speed, nie działa do atk. speed.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

PuFF

Cytat: ractail w Lipiec 31, 2010, 07:39:56 PM

Akurat ogr działa ze wszystkim. Tzn działa bonus do p.defa i m.defa, nie działa do p.atk (sprawdzone przed chwilą na offie). Ofc odpalić można tylko z fistami, ale potem zmienić broń można. Nie wiem czy tak powinno być, ale tak to działa na EU offie przynajmniej.

PS. Sprawdziłem jeszcze rabbita - działa bonus do evasion i speed, nie działa do atk. speed.
jak byś mogl to sprawdz czy działa Kamel pride z buff steal'a tzn czy dodaje w staty.

Blitz

to high rate wiec mozesz sie nie zbijac przed walka bo mozna szybciej cie ubic niz ty zabijesz xD
niepopularny typ destro - blunt z health, 300 fire (150) skille na fire, stun na fire tez (tez z 3rd na chance), rage tylko ja fight z magiem, final secret i gosciu obrywa w miare mocno, a tym masz w uj hp/cp i heala w rekawie

PuFF

Cytat: Blitz w Lipiec 31, 2010, 11:06:00 PM
to high rate wiec mozesz sie nie zbijac przed walka bo mozna szybciej cie ubic niz ty zabijesz xD
niepopularny typ destro - blunt z health, 300 fire (150) skille na fire, stun na fire tez (tez z 3rd na chance), rage tylko ja fight z magiem, final secret i gosciu obrywa w miare mocno, a tym masz w uj hp/cp i heala w rekawie
i jestes cienki jak szczypiorek na wiosnę.

Blitz

PuFF

Cytat: Blitz w Sierpień 01, 2010, 01:02:48 AM
yhym, a grales tak?
nie bo tak lamy graja deska musi byc zbita zeby zabijała na szczała.

bula

Cytat: PuFF w Lipiec 31, 2010, 09:25:52 PM

jak byś mogl to sprawdz czy działa Kamel pride z buff steal'a tzn czy dodaje w staty.
nie, bo pride of kamarofl dziala tylko z kamarofl bronia

PuFF

Cytat: bula w Sierpień 02, 2010, 12:04:00 AM
Cytat: PuFF w Lipiec 31, 2010, 09:25:52 PM

nie, bo pride of kamarofl dziala tylko z kamarofl bronia
w opisie skilla pisze tylko ze da sie tego bafka zucic na karmelka a nic o broniach wiec sie pytam.
A i myśle co do setu w max dmg Tallum hv czy PL?

bula

max dmg na jeden jedyny hit czy dps?