Coś ala Aion

Zaczęty przez TreeHill, Wrzesień 06, 2010, 02:54:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TreeHill

Jak w temacie , możecie polecić jakas ciekawa gierke ala "Aion" , podobna graficznie (choc nie koniecznie , nie bede az taki wymagajacy) , mmorpg oczywiscie , oczywiscie free to play  badz jakis prywatny serwer :>??
N/A

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
Sokrates

Pheonix

Materid

Cytat: TreeHill w Wrzesień 06, 2010, 02:54:32 PM
Jak w temacie , możecie polecić jakas ciekawa gierke ala "Aion" , podobna graficznie (choc nie koniecznie , nie bede az taki wymagajacy) , mmorpg oczywiscie , oczywiscie free to play  badz jakis prywatny serwer :>??

No moze Guild Wars ?
Duzo gorsze graficznie ale tez od NC Softu i przejzyj moj topic tutaj o czterech grach od PW :) tam, jedna byla z systemem dwóch wrogich ras.
I taki system spotkasz w ALLODS jeszcze
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

TreeHill

Cytat: Materid w Sierpień 21, 2010, 08:01:28 PM
Ogolnie gra jest fajna. Graficznie mozemy porownac ja do Wow'a.
W grze mamy 6 ras
Po trzy na kazda frakcje Imperium i liga. Rasy sa troszke zróznicowane.
Mamy 28 klas w grze i kilka profesji: Warden, Mistyk, Summoner itd

Ogolem na razie fajnie to wyglada dosc dynamicznie. Mamy dwa serwery i gram Imperium Mistykiem powstańcami (nieumrali z wow).
Swiat ma swoj klimat. W grze nie ma wcale grindu max lvl to 40. Moby daja bardzo maly exp wiec expi sie na questach ale jakies takie sa one srednio udane. Gorsze niz w WOW ale fajniejsze niz w L2. Miasta sa duze (zgubilem sie w pierwszym od razu) wada jest to ze nie ma miniaturki mapy :( mamy tylko kompas :/ ...

Nie mam pojecia jak PvP z tego co czytalem klasy sa dosc zbalansowane. Itemy z item shopu mozna dostac normalnie grajac z mobow, questow itd.

Jest to chyba najlepsza darmowka w jaka przyszlo mi grac na drugim miejscu SilkRoad
Z tego co wiem mozesz sobie kupic na end game (lub zbudowac) statek ktory lata i to jest fajny element w PvP z tego co sie orientuje.
Tutorial prowadzi nas bardzo za reke.

Ocena jaka moge wystawic to 7/10 dla porownania Cabal ma ode mnie 6/10 L2 9/10 czyli dosc wysoko jak na darmowke. Ja jestem jednak do grindu przyzwyczajony i wole tluc moby niz questy robic non stop

No wlasnie w koncowce napisales ze lubisz grind ja tez, zatem szukam wlasnie takiej gry ,do Aiona pewnie kazdej bedzie daleko ,ale cos gdzie sie duzo farmi ;] troche questow z niezla grafika  :)

Nie wiemco mysliscie o Aika online/Cabal Online/Age of Conan?
N/A

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
Sokrates

Materid

TreeHill

Chodzilo mi o to co Wy mysliscie o tych tytulach :) wiemz e tu sa w Aike chcialem zagrac ale mam problem z polaczeniem sie a Cabala jeszcze nie testowalem .
N/A

Sokrates

Materid

Cytat: TreeHill w Wrzesień 07, 2010, 01:13:22 AM
Chodzilo mi o to co Wy mysliscie o tych tytulach :) wiemz e tu sa w Aike chcialem zagrac ale mam problem z polaczeniem sie a Cabala jeszcze nie testowalem .

Dlatego chodzilo mi o to zeby zapytac o to w tamtych dzialach ludzi ktorzy tam grali :P szybciej Twoj post zostałby zauwazony.

Po drugie zalozyles identyczny topic kilka dni temu. W kilka dni nic nowego Ci nie wykombinujemy :P

Bacar

Aika jest slaba (w moim odczuciu :P), Cabal fajny - efektowne PvP, fajny system Combo, mega kozackie skille i duzo contentu :D Gdyby nie ten grind na pozniejszych lvlach byloby wrecz zaje***** :P

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Shen

lineage 2 na ruskich serwerach

netheril

Cytat: Shen w Wrzesień 07, 2010, 12:52:07 PM
ponoc ci rosyjski przeszkadza  :oops:

ciezko o dobre f2p mmo z tych popularniejszych to imo tylko cabal zostaje bo reszta sie robi syf pomalu :) a co do privow to nie polecam bo w obec retaili to jak rownac gowno z majonezem
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Materid

Cytat: netheril w Wrzesień 07, 2010, 03:21:38 PM
Cytat: Shen w Wrzesień 07, 2010, 12:52:07 PM
ponoc ci rosyjski przeszkadza  :oops:

ciezko o dobre f2p mmo z tych popularniejszych to imo tylko cabal zostaje bo reszta sie robi syf pomalu :) a co do privow to nie polecam bo w obec retaili to jak rownac gowno z majonezem

No odkad mozna grac za darmo na RuOffie to nie widze sensu grania na prywatnych rosyjskich gdzie problemem jest to samo czyli community + do tego bugi etc.

TreeHill

w l2 gralem 6 lat wypalilem sie;]
N/A

Sokrates

Vascius

Ja polecam cabal i allods, a najlepiej L2 :P na rpg club. Jednak L2 jest jedyne w swoim rodzaju, zawsze do niego wracam.

Solar

Najlepszym  f2p podobnym do Aiona jest l2 na ruskich serwerach i tego nic nie zmieni :P !!

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Materid

Cytat: Solar w Wrzesień 09, 2010, 10:02:45 AM
Najlepszym  f2p podobnym do Aiona jest l2 na ruskich serwerach i tego nic nie zmieni :P !!

AION jest bardziej do WOWa podobny niz do L2 ale spoko :P

TreeHill

Macie racje wszyscy, l2 brylowalo dla mnie przez pare dobrych lat (6 lat) , ale kiedy zagralem w Aiona , tylko takie mmo mnie kreca , postanowilem czekac na terre , :) ale moze w miedzy czasie przetestuje Cabala i Allods. ,
N/A

Sokrates

Solar

Cytat: Materid w Wrzesień 09, 2010, 11:09:45 AM
Cytat: Solar w Wrzesień 09, 2010, 10:02:45 AM

AION jest bardziej do WOWa podobny niz do L2 ale spoko :P
Nie on jest tak samo podobny do l2 jak i do wowa :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Vascius

AION jest podobny do WoW, Allods, Runes of Magic z tego co grałem. Cabal jak i L2 są jedyne w swoim rodzaju.

Tirius

Requiem jest w miarę, jak lubisz farm to coś dla Ciebie.
http://www.playrequiem.com/
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

swan

imo jak lubisz farm to wow infficial pve server i znajdz sobie klan najlepiej na pve serverze, w razie czeo mozna transfer zronbic

btw po bl;edty prosze pisac dzisiaj poldniu staralem sie poprawiac

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010