Skoki FPS RU off Lancer

Zaczęty przez Acid, Wrzesień 26, 2010, 09:29:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Acid

Witam,
Mam pewien problem. Otóż od jakiegoś tygodnia na wszystkich lokacjach mam straszne doczyty i spadki FPS.
Kiedyś gra chodziła płynnie, nawet po wczytywaniu lub przechodzeniu na nową lokację tekstury wczytywały się bardzo płynnie. Teraz nawet gdy koxam na jednej lokacji typu fog po obracaniu kamerą fpsy masakrycznie spadają i robi się doczyt, po wczytaniu all wraca do normy i za jakiś czas jest to samo.

Próbowałem już wszystkiego zmiany dysków podkręcana procka/grafy, skanowania kompa AV, defragmentacja wszystkich partycji, uruchamiania jako admin, ustalania zgodności etc etc... dodam jeszcze, że stery do grafy mam najnowsze.

Sprzęt:
Phenom II 555 Black Edition
GTX 460
4gb ram 1333 mhz
OS: Win7 (proszę nie mówić o zmianie systemu bo na XP mam dokładnie to samo)

Ma ktoś jakiś pomysł od czego to zależy?

Drah

Ja mam w godzinach 18-22 na lepszym sprzęcie takie spadki fps że sie nawet od 2 dni do gry nie loguje. sprawdzałem na 2 kompach 1 core 2 duo P7550 z 4 gb 1333 mhz drugi Core i7 z 8 gb 1333 mhz net 6 mb systemy xp i 7 x 64.  Oba kompy sie zachowują jakby miały po 1 gb ramu przy biciu mobów mam pokaz slajdów

Acid

Mam dokladnie taki sam problem. Jaka grafike masz, od kiedy Ci zaczelo sie tak dziac? Czyzby wina ostatniego maintance? Od jakiego dostawcy masz net?

Drah

Laptop GF 9600M GT Stacjonarka EVGA GTX 465  dostwca neta - Netia, mam tak od czwartku. Wcześniej 0 lagów na lapku spokojnie mogłem 2 klienty mieć odpalone na high detalach bez cieniowania i aa a 4 na alt+p myślałem już że to wina lapka sprawdzałem na stacjonarce i było tak samo. Dodam że na tw w sobotę na nikt z mojego pt nie mógł nawet targetować  ludzi. To napewno nie wina neta bo gdy laguje net:

- Ty stoisz miejscu a wszystko dookoła się rusza - za maly upload łącza
- Stoi wszystko - lag serwera
- Minimalne scinki gry, brak reakcji na polecenia tylko moby biją normalnie - problem z upem 

Natomiast to o czym mowie wygląda jakby non stop było xxx postaci na ekranie + miałby z 6 procesów w tle+ odpalonego frapsa+słuchał muzyki+2gb ramu... 

Acid

Ja też myślałem cały czas, że to wina mojego sprzętu, kręciłem procka do 3,7 ghz, grafe do 800 mhz, sprawdzałem na innym dysku i ani trochę poprawy. Walczyłem z tym tydzień i w sumie nic nie wymyśliłem.

No ja mam shitostrade i mam straszne doczyty, z tego co gadałem z ludźmi z klanu na innych netach nie ma podobnych rzeczy. Przynajmniej tak mówią.
Dodam jeszcze, że przy jednym odpalonym oknie l2 (kiedy jest aktywne) zużycie procka rośnie nawet do 70%+ co również jest dziwną rzeczą.

Drah

Ja na lapku mam w mieście 6-10% na spotach gdzie jest sporo mobów 50-58%

Acid

Acid

QQ myślałem, że po maintance będzie ok, ale zdaje się nic się nie poprawiło? ;f