Nowy Laptop i niepokojące zacinki

Zaczęty przez Alddil, Listopad 13, 2010, 10:54:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alddil

Witam, od niedawna posiadam maszyne N52DA ( 4gb ramu, 3 rdz. phenom 2.1, hd5730,)
Włączyłem tą gre z przekonaniem ze nie odczuje najmiejszego laga. niestety sie zdziwilem, bo przy wiekszej ilosci osob majac 4gb ramu w n52da klatki spadaja do 13..14.. a to nie byl jeszcze szczyt w tej grze.. widzialem o wiele wiecej osob.

Inne gry jak mafia czy gta 4 chodzą płynniej niż l2.. chodz ma chyba z 8 lat...

Jaki powod?
Starośćtej gry? chodz wiem że na innych komputerach chodzi bez problemu..
Mój procesor? chodz jak patrzalem przy włączonej grze nie pobiera nawet 20 %..
grafika?
Czy moze to ze nie została zainstalowana tylko przegrana z innego komputera.?

Dodam jeszcze ze zmniejszenie detali nie poprawia fps.

Czekam na Wasze pomysły bo chciałbym sobie w nią normalnie pograć i nie martwic sie o wieksze pvp.

Pozdrawiam

EsTeCzteryRkA

Witaj w świecie gdzie nawet na kompie z nasa dostaniesz 5klatek w aden.
Ta gra moze i ma te 7 lat , ale jezeli sie nie myle to dostosowana jest do 64 osob na jakis tam rozmiar "miejsca ",
takze ten stary silnik szwankuje przy wiekszej ilosci osob. A po drugie lapek to lapek , takze za duzo sie nie spodziwaj :bump:

Takze definitywnie jest to odpowiedz : Starość gry :)
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

br2yd4l

Żeby lineage działało bez zacinek potrzeba naprawdę dobrego komputera. Niestety engine ssie. Szczególnie na siege/w miastach

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

Soulern

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Acid

Cytat: br2yd4l w Listopad 13, 2010, 12:28:07 PM
Żeby lineage działało bez zacinek potrzeba naprawdę dobrego komputera. Niestety engine ssie. Szczególnie na siege/w miastach

Dobrego komputera tzn jakiego?
Powiem Ci, że nie spotkałem się jeszcze z kompem który by uciągnął Lineage'a bez przycinek :D Mówię tutaj o Freyi.
Mój komp bez problemu radzi sobie z Mafia 2 etc na full detalach, a na mass pvp mam 10 klatek max...
Dysk SSD nic nie daje
Inny net nic nie daje
Jedno co da się zauważyć to to, że na starszych w miarę wydajnych grafach l2 chodzi lepiej niż na nowych. W obecnych czasach ani ATI ani NV pod takie gry jak l2 sterów nie pisze. :)