lancer- kim grac?

Zaczęty przez D4rk, Listopad 23, 2010, 10:56:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Wiesz, nie można mówić że to game breaking skill, bo wystarczy, żeby EE i cardi ogarniali, aby nie stać blisko siebie i już nie można mówić o instant win wtedy. Chociaż nie da się ukryć, że na mass PvP, albo jakimś większym PvP (np 2-3 pt vs 2-3 pt) dosyć łatwo wyłapać meduzę na obydwu healerach.

Zawsze poratować też może SWS na 83... ; p

Ja zostanę przy stwierdzeniu, że w mele party będzie SE>EE a w pozostałych (szczególnei nuków) EE>SE
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

pokit

Dlatego do mojego melee pt zrobiłem SE a nie EE :) Ciekawe jaki reuse będzie miało mass purify.
Też mi się wydaje że w każdym pt gdzie dd potrzebują dużej ilości many na pvp w HF boe bardziej się przyda niż mass purify.

D4rk

jezeli ktos gral ES to prosze zeby sie wypowiedzial.
zainteresiwal mnie ten summoner, ze wzgledu na ciekawy styl gry (nie gralem nim wczesniej) tez podobno massowki jego konikow sa dosyc mocne co za tym idzie- szybki exp.

slyszalem ze we frey'a summonerzy dostali niezlego kopa, chodzi mi o to ze buffy z wlasciciela przechodza na summona, a same utrzymanie jest tansze (nie trzeba posiadac krysztalkow)

Phoeniks

o esie musza sie wypowiedziec nasi koniarze :D
co do summonerow to darkelficki dostanie ladnego boosta, bo od h5 death spike ma miec taki sam power jak u necro/sh i takie same mozliwosci enchantu + usuniete zostana calkowicie kosci potrzebne do uzycia skilla

wracajac jeszcze do SE, czytalem, ze w h5 maja byc jakies rb na dragon valley (nie pamietam czy instancja czy nie), ktore w -_-' anchoruja. Na koreanskim PTS jedynie z SE i mass purify dalo sie to jakos w miare ogarnac. Wiec to bedzie dodatkowy + dla SE.

Wydaje mi sie, ze NCSOFT dazy do zrobienia w jakis sposob SE usefull (tak jak alarion mowi glownie w melee party, lord of vampire itd), a nie tylko jako postac nadajaca sie na buff peta
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

Prokrastynator

aj tam od razu kupować  :P
jak ktoś gra 1 raz postacią, to imo lepiej ją zrobić od podstaw. Przynajmniej ja tak stwierdziłem, dostałem postac 78 a i tak robię nową, nie spasiła mi profka i wole sie pomeczyc z tym lvl'em niz od razu dostac wykoksanego chara i potem na pvp zastanwiać sie do czego może służyć, albo w jaki sposób działać dany skill :shock:
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

pokit

Cytat: Prokrastynator w Listopad 24, 2010, 04:00:29 PM
aj tam od razu kupować  :P
jak ktoś gra 1 raz postacią, to imo lepiej ją zrobić od podstaw. Przynajmniej ja tak stwierdziłem, dostałem postac 78 a i tak robię nową, wychodze z założenia że lepiej sie pomeczyc z tym lvl'em niz od razu dostac wykoksanego chara i potem na pvp zastanwiać sie do czego może służyć, albo w jaki sposób działać dany skill :shock:

Jasne bo bicie mobków zwiększa skilla.

Prokrastynator

był już u nas taki jeden co kupił bishopa z 3rd, a potem leczył gbh i plakał ze mp nie ma.
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Bubacz

Co za różnica czy postać zostanie kupiona czy plvl(bo chyba przy takim wieku serwera nikt nie będzie się "ręcznie" męczył z tym)?
---
ShiningWill - Me haz shield!

D4rk

nie chce zakladac kolejnego tematu al na forum nie moglem znalezc. jak wlaczam l2 wybieram serwer i przechodze do panelu wyboru postaci to mi wyskakuje jakis komunikat i nie moge nic zrobic (stworzyc nowego posta) co jest grane?

Prokrastynator

ja tez mam dc przy wyborze postaci, wystarczy zalogowac sie 2 raz

Quentim

Cytat: D4rk w Listopad 24, 2010, 02:56:52 PM
zainteresiwal mnie ten summoner, ze wzgledu na ciekawy styl gry (nie gralem nim wczesniej) tez podobno massowki jego konikow sa dosyc mocne co za tym idzie- szybki exp.

slyszalem ze we frey'a summonerzy dostali niezlego kopa, chodzi mi o to ze buffy z wlasciciela przechodza na summona, a same utrzymanie jest tansze (nie trzeba posiadac krysztalkow)

Jezeli jestes zaineresoany lataniem solo do końca zycia to summoner powinien byc idealny. Symonerzy ssali i ssac beda, nikt Cie na pvp do party nie wezmie.

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

D4rk

nikt nie napisal nic o zangielszczeniu. gdziem moge takie znalesc i czy jest ono legalne. (w poradniku "jak wystartowac na l2ru" jest link do downloadu ale plik jest chroniony haslem)

Arimas

Cytat: Quentim w Listopad 24, 2010, 06:46:43 PM
Cytat: D4rk w Listopad 24, 2010, 02:56:52 PM

Jezeli jestes zaineresoany lataniem solo do końca zycia to summoner powinien byc idealny. Symonerzy ssali i ssac beda, nikt Cie na pvp do party nie wezmie.
Wsadź sobie swoje mądrości w buty specjalisto ;]

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

ja akurat o dziwo się zgadzam tym razem z tym co pisał QQuentim, dlaczego?

1) Z sumonerów ogarnia się tylko ES i to już było udowodnione.

2) jeżeli już mówimy o party magów, to jakie mogą być skuteczne konfiguracje?

a) 3 nuki (ew 2 + 1 necro) + judasz
b) 3 nuki + tank
c) 3 nuki + ES

teorytycznie może być jeszcze jakaś hybryda (tank + ES) ale wtedy takie Party traci dużo na PvP w sile ognia. Ofc zaraz kilka osób skoczy mi do gardła, ale w takim razie ja poproszę o jakiś screen, fraps dobrego party, które robi hybrydę z tych 3 wariantów co przedstawiłem i wtedy podyskutujemy dalej.

Zatem, żeby grać sumonerem i mieć party musiałbyś:

1)grać akurat ES
2)grać w party magów
3) grać w wariancie party, które akceptuje ES'a w party (statystycznie jest ich mało).

O ile nie jesteś cholernym napaleńcem (chyba, że lubisz grać solo do 85 lvl'a) zdecyduj się na coś innego. Ale to tylko moja dobra rada ; )

Co do zangielszczenia, z forum OC:

"Co należy zrobić?

1. ściągnąć programik -->
http://www.megaupload.com/?d=ZXC89PER

2. wypakować zawartość do głównego katalogu z grą

3. Po włączeniu gry w momencie gdy zakończy pracę updater klikacie na ikonę ru_->eng a następnie jak zostaniesz poproszony klikasz dowolny klawisz.

4. Od teraz możesz cieszyć się grą w ludzkim języku"

By Nehem

aha, jeszcze 1 co do zang.

Jeżeli go używasz, nie linkuj itemów (z shiftem) na general chat. Dlaczego? Bo ruscy widzą wtedy nazwę itemka po ang. co może spowodować ich zdziwienie, a co bardziej wrednych zmotywowac do napisania na ciebie petycji, że grzebiesz w ich kliencie.

W pozostałych wariantach jest to bezpieczne i nie słyszałem, by przez rok użytkowania ktoś dostał za zang.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

D4rk

Alarion, przekonalems mnie ze ES to nie jest dobry wybor ;]
mialem es'a robic ale gra solo nie jest zbyt przyjemna. Myslalem tez nad zrobieniem jakiegos nuka. Prosze aby ktos przyblizyl jakie zmiany zaszly u nukow po wprowadzeniu nowej kroniki, najbardzej interesuje mnie necro i sh.

pokit

Brudas fajnie wygląda w destiny a necro wygląda jak gej. Necro to fajny debuffer i łatwo const nim znajdziesz, zresztą sh pewnie też i tak jak ktoś wyżej pisał necro mało jest na goha więc łatwo go opylisz jakbyś chciał później sprzedać i kupić coś innego.

Drah

Łatwo nekro znajdziesz cp ? obecnie są 3 polskie pt nuków w full składzie i jedno high lv które ma małą reorganizacje ale im raczej brakuje supportu.

Imho jak chcesz mieć pewne cp w przyszłości to bish/bd/sws/ee bo ich zawsze trzeba  jak dd to tyrek/deska ich ostatnio brakuję na Lancerze

Biz0n

Franz: Kaczor
Lancer: Pадость
Lilith: 1098
Classic: Kaczor

Drah

1. Eido szuka raczej drivera na tego sps
2. Kurak już ma nekro
3. To pt chiniola jest ruskie on jest jedynym polakiem

Shogal

Cytat: Drah w Listopad 25, 2010, 12:07:45 AM
2. Kurak już ma nekro

Nie. Nadal szukamy aktywnych kandydatów.

pokit

Cytat: qba1987 w Listopad 24, 2010, 01:27:20 PM
Cytat: pokit w Listopad 24, 2010, 01:15:39 PM
masz gdzieś linka?

do innego :
http://la2portal.com.ua/2068-the-ocean-of-white-cadmus.html

Spoko fraps ale oni grają w melee pt na ee+se i fajnie to wychodzi. Ciekawe jakby sobie radziło pt ee, se + prp zamiast wc :)

Drah

Cytat: Shogal w Listopad 25, 2010, 03:17:17 AM
2. Kurak już ma nekro

przecież nekro już chyba od piątku koksa za 2 dni będzie miał 64 ;p Musiał cie nie uświadomić :P

Arimas

Cytat: Drah w Listopad 25, 2010, 07:01:17 AM
Cytat: Shogal w Listopad 25, 2010, 03:17:17 AM
2. Kurak już ma nekro

przecież nekro już chyba od piątku koksa za 2 dni będzie miał 64 ;p Musiał cie nie uświadomić :P
Potwierdzam, gość sporo gra

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Bubacz

Cytat: pokit w Listopad 25, 2010, 06:18:10 AM
Spoko fraps ale oni grają w melee pt na ee+se i fajnie to wychodzi. Ciekawe jakby sobie radziło pt ee, se + prp zamiast wc :)

Cancel, bane = wc lepszy(szybciej/latwiej zrebufuje), a counter critical trwa 20min i spokojnie mozna rzucic z boxa...
---
ShiningWill - Me haz shield!