msxml4r.dll

Zaczęty przez Rickert, Grudzień 26, 2010, 02:09:06 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rickert

Próbuję wbić na server interlude, komputer nie chcę przenieść pliku o nazwie msxml4r.dll do systemu - przez co wywala mi l2.

Przy kopiowaniu występuję błąd a jego główna treść brzmi: Nie można wykonać żądanej operacji na pliku z otwartą sekcją mapowania użytkownika.

Mam to pierwszy raz, reinstal klienta/patcha nie działa.

W sumie chyba udało mi się go pzrekopiować, zmieniłem mu nazwę, zmieniłem nazwę systemu i wkleiłem - po czym z powrotem przywróciłem oryginalne nazwy..  Niestety efekt ten sam, a mianowicie po wpisaniu passów jestem przy wybieraniu servera i...  http://hyy.pl/images/39wtf.jpg

Czytałem o tej otwartej sekcji mapowania użytkownika.. i albo tematy bez odpowiedzi, albo zero konkretów.

/Tirius: przenoszę do Errors.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Acid

Avasta z kompa out, czy co Ty tam masz w tym trey'u. :)

Pzdr.

tevin

a próbowałeś inny patch? ja spróbowałem z sendspace,wszystko ok poza tym że mimo ustawionego języka angielskiego, nadal jest po rosyjsku, jest jakieś zangielszczenie? :shock: Za wiele nie czytałem o tym serverze :D

p.s. podczas ładowania cofnęło mnie do wyboru postaci, nacisnąłem ponownie enter i dopiero pojawiłem się w grze...

Polopiryn

Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Acid

Komunikat o sekcji mapowania użytkownika włącza się przeważnie podczas blokowania pliku przez AV/firewalla.

Rickert

Zaraz posprawdzam, ale wydaje mi się, że już robiłem to z wyłączonym avastem, w8. :)

Acid

Odinstaluj :) Samo wyłączenie guarda to nie to samo.

Rickert

Tak wiem, odinstalowałem go ale.. teraz wyskakuje taki błąd, że niby ten pliczek jest otwarty w innym programie..  :x

Edit: chyba unlocker sobie poradził, sec. :D

Niby przeniosłem te pliki, jednak dalej jest tak jak tutaj: http://hyy.pl/images/39wtf.jpg

Wywalę całkowicie l2 i zainstaluje od nowa, potem z patchem to samo. brb 1h. :P

Acid

Sprawdź też czy avast się całkowicie usunął z kompa, czy Ci się przypadkiem nie włączy z autostartu po reboot'cie :D Z tym pseudo AV zawsze są jakieś problemy.
Firewalla żadnego nie masz zainstalowanego?

Rickert

http://hyy.pl/images/39wtf.jpg

To wyskakuje, jak się chcę połączyć z serverem, przed sec zrobiłem reinstal interlude, wpakowałem patcha i dalej to samo. Teraz niby nie było żadnych problemów z wklejeniem tego gówna ale jak widać, dalej się grać nie da. :F

Acid

Odpalasz ze zgodnością i jako admin?

Kamal

Rickert

Vista

@Acid,
Teraz to zrobię.

Ten sam efekt.. ;f

Kamal

NCSoft chwalił się, że IL nie działa za dobrze pod Vistą....

http://support.microsoft.com/kb/941833

W win7 z tego co pamiętam jest możliwość doinstalowania XML przez programy i funkcje.

Rickert

Nigdy wcześniej nie miałem problemów z interlude, a dodam - że już wcześniej na tym samym systemie grałem na tym właśnie serwerze.. :/

Zrobię full check i ponownie zrobię tego patcha, efekty podam za kilka min.. :(

Kamal

Rickert

Komp padł, nie chcę się włączyć.. Właśnie robię formata. :D [laptop mode]

Acid

No teraz będzie all śmigać. :D Na moje to Avast do tego doprowadził. :D
Jak kiedyś odpaliłem avasta to mi usunął pliki systemowe i aby zatwierdzić zmiany zrobił reboot kompa. :D Nie muszę chyba mówić co było dalej. :D

Polopiryn

Ja nie wiem co wy chcecie od Avasta. Mam wersje Pro (Pirat, a jak) i żadnych problemów z avastem nigdy nie miałem. Raz miałem ale to z winy jednego programu.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Rickert

Od początku miałem z nim problemy ale nvm. Za kilka h dam relację czy all działa. :D