High Five - kim zagra Sobek :D

Zaczęty przez sobek, Styczeń 09, 2011, 12:42:08 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sobek

Siema, prawie rok temu pożegnałem się z z epic fail dead l2 (LUNA :P), ale nosze się z zamiarem powrotu do nałogu. Jedyny serwer, który biorę pod uwagę to Lancer, klan OutCasters.
Zanim się rozejrzę nad odpowiadającym mi party mam kilka pytań.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi.
1. Palladyn -
- na ile jest poszukiwany w party? Nadal mele party wygląda tak ? (Tank+wc+bd+sws+ee+bp+3xDD). Generalnie chodzi mi o informacje jak często jest tank w constant  w outcasters (np 4/10 party) oraz czy w związku z nowymi kronikami nadal będzie tak samo potrzebny?
2. Hawkaye -
- ile Outcast ma party luków (0?), są planowane? W najnowszej kronice wiem ze jest jakiś fajny skill na luczniku(83lev)  oraz ze strzała obszarowymi ale czy na typowym pvp party lukow ogarnia?
3. Tyrant -
- powiem tak był dobry a teraz ma rush impacta!!! - czy istnieje(jest sens w party mele bez tyranta?) Jakie minusy tyrka? (wiadomo brak ss, itp)
4. Overlord -
- ile Outcast ma party magów, są planowane nowe party magów? Jak nowe kroniki wpływają na party magów?
5. Bounty Hunter -
- wiem ze ma dual daggery, backstaby ale na ile on ogarnia na pvp. Tak ja wiem to scav ale te nowe kroniki ....

Jako ze nie jestem zwolennikiem kupowanie kogoś postaci jak i nie za bardzo angażuje się w bycie operatorem bardziej planuje stworzyć coś od nowa w 100% (tak wiem ze to głupota, strata czasu, ryzykuje graniem solo itp).

Nehem

3 albo 5 ale weźmiesz coś co znasz (czyli 3) bo boisz się zaryzykować z BH ;o

Q: a czemu nie inna klasa?

A: gdyż nikt nie chce tanków do pt... nie ma i nie będzie pt łuków oraz z tych dwóch powodów odpada ol - nikt go nie chce i nie ma pt magów (a jak jest to już full =p)
... gram w wowa na Burning Onion ^_^

Mscici3l

omg sobek spoznieles sie o tydzien/dwa juz po evencie prawie ;(
Lineage 2 official server Luna
Msciciel - Ghost Hunter 83/75/75/73- BANNED
Lineage 2 official server Lancer ru:
Msciciel - Sword Muse 82/75/75/68 - SOLD
NomoreQQ - Soul Hound 82/75/75/75 - SOLD
ErrOrCrC - Grand Khavatari 85/80/75/75 - SOLD - 6x Hero

Alarion

Cytat: sobek w Styczeń 09, 2011, 12:42:08 AM
Siema, prawie rok temu pożegnałem się z z epic fail dead l2 (LUNA :P), ale nosze się z zamiarem powrotu do nałogu. Jedyny serwer, który biorę pod uwagę to Lancer, klan OutCasters.
Zanim się rozejrzę nad odpowiadającym mi party mam kilka pytań.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi.
1. Palladyn -
- na ile jest poszukiwany w party? Nadal mele party wygląda tak ? (Tank+wc+bd+sws+ee+bp+3xDD). Generalnie chodzi mi o informacje jak często jest tank w constant  w outcasters (np 4/10 party) oraz czy w związku z nowymi kronikami nadal będzie tak samo potrzebny?

Tank wg schematu tank + 3 DD jest jak najbardziej w porządku. Kłopot polega na tym, że gra tankiem jest bardzo trudna, a żeby wyciskać z niego to co potrafi, no to potrzeba lvla min +81 i dobrego sprzętu i względnie podstawowego enchantu skilli. Dużo ludzi jednak nie docenia tanków i nie widzi w nim potencjałów, bo tank nei zadaje rzekomo damage, a nie dosyć, że dps z summonem (mowa o DA i palku) mają naprawdę dobry, to możliwości CC (3 x agro, root, stun, slam) i przeżywalność dla siebie i party jest niesamowita.

Nie spodziewaj się jednak, że łatwo party znajdziesz, bo raptem około 1/3 melee party korzysta z dobrodziejstwa tej profki. Inni uważają ją za useless.

2. Hawkaye -
- ile Outcast ma party luków (0?), są planowane? W najnowszej kronice wiem ze jest jakiś fajny skill na luczniku(83lev)  oraz ze strzała obszarowymi ale czy na typowym pvp party lukow ogarnia?

niestety 0. Niestety comunity lancera nie ma archer party. Straszna szkoda, bo obecnei archer party jest dużo lepsze niż przez ostatnie kroniki. Skill z 83 jest super. Na Lancerze ogólnie (jak chyba wszędzie) jest malutki archer party. Myślę, że sytuacja zacznie się zmieniać, ale chyba nie szybko wśród Polaków.

Archer party ma 1 poważną wadę. ono musi mieć archerów/tricksterów (kiedyś nawet slh, ale teraz już chyba nie) i nic innego. Melee jest dużo w tej grze, archerów tylko 3 + trickster. Z racji ilości archerów, musisz mieć swoje party, bo ciężko mieć ludzi na podmiankę niestety...

3. Tyrant -
- powiem tak był dobry a teraz ma rush impacta!!! - czy istnieje(jest sens w party mele bez tyranta?) Jakie minusy tyrka? (wiadomo brak ss, itp)

Tyrek jest koksem. Ale tyrek ze sprzętem i lvlem (w sumie jak każda profka teraz). Łatwo się go koksa, dobry na PvP i farmy. Kwestia taka, że w sumie większość pt ma tego tyrka, często już mocno wyfarmionego. Czasem nawet 2 ; p

4. Overlord -
- ile Outcast ma party magów, są planowane nowe party magów? Jak nowe kroniki wpływają na party magów?

Nukerzy byli mocni i są mocni. Dobry OL jest zawsze w cenie. Mile by było, jakby się pojawiło kolejne nuker party, bo w sumie jest kilku nukerów bez constans chyba, a OL to trzon. Też wszystko rozbija się cały czas o lvl...

5. Bounty Hunter -
- wiem ze ma dual daggery, backstaby ale na ile on ogarnia na pvp. Tak ja wiem to scav ale te nowe kroniki ....

To taki bonusik dla niego. Daggerem nie będzie, ale już nie jest pizdą na PvP. jego potencjał to spoil na DV/LoA.

Jako ze nie jestem zwolennikiem kupowanie kogoś postaci jak i nie za bardzo angażuje się w bycie operatorem bardziej planuje stworzyć coś od nowa w 100% (tak wiem ze to głupota, strata czasu, ryzykuje graniem solo itp).

No właśnie ten lvl jest problemem... mało ludzi jest w stanie uwierzyć, że szybko wylevlujesz (każdy tak mówi, a nie każdy zna cię z luny), a pewnie tworzenei constans od 0 nie będzie tym co chcesz. To jest najbardziej patowa sytuacja rozwniętego względnie comunity.

Mimo to zachęcam.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

sobek

Cytat: Mscici3l w Styczeń 09, 2011, 01:29:42 AM
omg sobek spoznieles sie o tydzien/dwa juz po evencie prawie ;(

a co byl za event?

Alarion

praktycznie na perma vit 4 z fajnymi buffkami za free (dla nowych to byl ekstra event)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

Agathion z buffkiem który daje 10% Atk/Cast speed i 10 speed.
Gwiazdki z buffem dla maga i woja + taki jakby cov.
Vit stop na 10min ( taki jakby herb na vita z dropa, też odnawia vita) re-use 30(20 jak przeleci te 10min :p)
Potionki na full vita re-use niby godzina a wystarczy zrelogować :D

btw. Holy na forum (Ebik IG) stara się złożyć nowy const jak coś

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Nervoson

Cytat: Alarion w Styczeń 09, 2011, 02:30:30 AM
Nie spodziewaj się jednak, że łatwo party znajdziesz, bo raptem około 1/3 melee party korzysta z dobrodziejstwa tej profki. Inni uważają ją za useless.
Inni nie maja miejsca w pt na tanka.

Cytat: Alarion w Styczeń 09, 2011, 02:30:30 AM
niestety 0. Niestety comunity lancera nie ma archer party. Straszna szkoda, bo obecnei archer party jest dużo lepsze niż przez ostatnie kroniki. Skill z 83 jest super. Na Lancerze ogólnie (jak chyba wszędzie) jest malutki archer party. Myślę, że sytuacja zacznie się zmieniać, ale chyba nie szybko wśród Polaków.

Archer party ma 1 poważną wadę. ono musi mieć archerów/tricksterów (kiedyś nawet slh, ale teraz już chyba nie) i nic innego. Melee jest dużo w tej grze, archerów tylko 3 + trickster. Z racji ilości archerów, musisz mieć swoje party, bo ciężko mieć ludzi na podmiankę niestety...
2xłuk arba dagger

Nervoson

sobek

hmn poki co padło na tyrka, może i ryzykuje ale pewnie za jakiś czas pojawi się jakiś const który przygarnie tyrka :P

sobek

uff 14h gry i 40 lev jest :P Dobranoc (bez PA)

Itherus

OsamaInAden

5. Bounty Hunter -

Jak ogarniasz stun+ obescie + bs to daje rade nawet z tankami bo ma sporo hp i z racji klasy sporo siana na lepsze zbroje+bronie.
Fajny do AOE pt (dostal mass sweepa).
solo w dc lighcie + bloody orchid common daje rade na sosie na ch bufkach

Itherus

bh teraz ciekawa postac sam bym pobiegal takim malym morderca.

endriuu

Cytat: qba1987 w Styczeń 10, 2011, 11:19:22 AM

5. Bounty Hunter -

Jak ogarniasz stun+ obescie + bs to daje rade nawet z tankami bo ma sporo hp i z racji klasy sporo siana na lepsze zbroje+bronie.
Fajny do AOE pt (dostal mass sweepa).
solo w dc lighcie + bloody orchid common daje rade na sosie na ch bufkach
Tja jasne sporo siana, kaski ma tyle samo co kazdy inny, to nie to co kiedys ze kraski sa mega bogate.

Phoeniks

Ty Vadox - krasku do biedakow nie nalezysz  :D
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

sobek

endriuu

mhm ja nie jestem bogaty, poza tym to co mam to wcale nie zarobilem kraskiem, wiec tak jak pisalem kraski maja tyle samo kasy co inni. Wszystko zalezy od osoby czy jest obrotna i chce zarabiac jakos kaske czy woli marudzic i pierdzielic jak to ona ma zle itp. :)

Bubacz

Cytat: endriuu w Styczeń 10, 2011, 11:20:47 PM
mhm ja nie jestem bogaty, poza tym to co mam to wcale nie zarobilem kraskiem, wiec tak jak pisalem kraski maja tyle samo kasy co inni. Wszystko zalezy od osoby czy jest obrotna i chce zarabiac jakos kaske czy woli marudzic i pierdzielic jak to ona ma zle itp. :)

oj, zle sie dzieje  :beksa:
---
ShiningWill - Me haz shield!

OsamaInAden

Cytat: endriuu w Styczeń 10, 2011, 11:20:47 PM

przyklad TH :
drop adeny+manor

przyklad BH:
drop adeny+manor+spoil

Mysle jednak ze kraski (te na mainach-dobrze prowadzone)maja siana troszke wiecej.
Mozesz polemizowac ze TH ma na koncie spoila do branded itp, a ja Ci powiem ze na miejscowkach 6x wyciagniesz wiecej siana niz w zabotowanym branded.

Proste im wiecej opcji zarabiania (+spoil ) tym wiecej kasy. Mysle ze to prosta matematyka.

Phoeniks

tylko, ze 90% wyciaganych ze spoila to kupa, ktorej jest mnostwo na rynku i kosztuje grosze
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

Itherus

na świeżym serwie sprawa wygląda nieco inaczej feniks co innego na wyfarmionym nie mniej jednak z kasa zawsze ma łatwiej, gorzej jest z pt.

Drah

Imho jak chcesz zarobić na Lancerze to **** spoila sa lepsze sposoby zarobku tylko musisz siedzieć na rynku np KE/Atri Stone/GC

Ja miałem na rynku wystawione całą noc kraśki w 2 miastach skup kamieni d/h - 250 k f/w 1.1 kk w/e 1.3 kk potem o 18 wystawiałem sklepik  d/h 350 kk f/w 1.35 kk e/w 1.55 kk dziennie dało się zarobić 30-40 kk tylko to wymaga posiadania adeny na "wkład"

podobnie ma się to z GC aczkolwiek na H5 już się nie opłaca

Btw ceny są z połowy grudnia nie wiem jakie są teraz pewnie większe

Arimas

Cytat: Drah w Styczeń 11, 2011, 04:11:40 PM
Imho jak chcesz zarobić na Lancerze to **** spoila sa lepsze sposoby zarobku tylko musisz siedzieć na rynku np KE/Atri Stone/GC

Ja miałem na rynku wystawione całą noc kraśki w 2 miastach skup kamieni d/h - 250 k f/w 1.1 kk w/e 1.3 kk potem o 18 wystawiałem sklepik  d/h 350 kk f/w 1.35 kk e/w 1.55 kk dziennie dało się zarobić 30-40 kk tylko to wymaga posiadania adeny na "wkład"

podobnie ma się to z GC aczkolwiek na H5 już się nie opłaca

Btw ceny są z połowy grudnia nie wiem jakie są teraz pewnie większe

W  skupie: d/h 450k, f/w 1.6kk, wi/e 1.75kk

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Drah

to poczekam jeszcze trochę mam 50 d 50 holy 100 waterów i po 150 earthów i windów skupionych po 250/1.1/1.3 kk :D