Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bylyforumowicz

Cytat: DonK. w Czerwiec 17, 2010, 11:37:29 PM
Cytat: Kwadrat w Czerwiec 17, 2010, 05:55:36 PM
bo s80 odejmuje 2str. uzywasz go tylko vs wojowie z bardzo duzym dpsem, zeby wymaksowac p def. ogolnie ic +6 jest lepszy
Swietnie, grasz na off czy na jakims elo bra romania serwie? Zlozenia dyna 1tydzien, zlozenie ic+6 od dnia do nieskonczonosci - z naciskiem ze nigdy tego nie zobaczysz na normalnym serwie.

true, ja przez około 8 miesięcy nie zrobiłem ani jednej części ic na +6, nawet zwykłymi eas na nie foundation partach, nie wspominając już o próbach beas na foundation. Generalnie warto mieć rare IC na open pvp i s80 z dwoma klatami (pad 2 i bez pada) na oly.

RazielIII

pociesze Cie ja swojego na dexie zrobilem z ~100 beas (1 beas=1kkk) czyli ~tezza na enchanty
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

AleUrwal

To może ja na początek zrobię na +3 i starczy ??

A jeszcze jedno (kilka pytań)
Dye +4Dex/-4Con
       +4Str/-4Con
       +4Wit/-4Int

Dobre dye ??

Teraz certyfikacje
Dobre byłyby takie certyfikacje ?
Trigger celestial , trigger haste , trigger spirit i prayer

Kolejne , jaki set a wybrać ?? Nightmare , MJ , DC czy Tallum ??  Zastanawiałem się nad nightmare , bo human w nim dobrze wygląda , ale czy będzie dobry do expa i żeby czasem obronić spota ?

I ostatnia sprawa - jaki pet ?? (Krowa , tygrysek , kura) jakiś konkretny czy może wszystkie trzy wykoxać ??

Vanquish

Dye to +4str/-4con i +4wit/-4int.
Certy to tr.Haste, Long shot, moze byc celka.
Set to MJ do expa/pvp i tallum ale czysto pod exp.
Imo zamiast peta bym robil dualboxa WC ale jak nie to buffalo chyba.

Kwadrat

Cytat: DonK. w Czerwiec 17, 2010, 11:37:29 PM
Swietnie, grasz na off czy na jakims elo bra romania serwie? Zlozenia dyna 1tydzien, zlozenie ic+6 od dnia do nieskonczonosci - z naciskiem ze nigdy tego nie zobaczysz na normalnym serwie.
obecnie nie gram, ale nie wydaje mi sie zeby zrobienie ic+6 (nawet fund) na offie jest problemem, skoro jest juz pare broni s+16. po drugie podalem co jest lepsze, a nie co latwiej/trudniej zlozyc. dyna bez padow to tez dobre rozwiazanie

RazielIII

@aleurwal/Vanquish

+4str -4con, +1str -1con, +4 wit -4int

z a grade setow to tylko tallum hvy, best set pod kox

a certy to haste/celestial/spiryt
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

DonK.

Zamiast peta badz wc zdecydowanie... EE. Long shot/+30 crit > spiryt takze Raziel wracaj do tanczenia bd.
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

PuFF

Cytat: RazielIII w Czerwiec 18, 2010, 11:52:58 PM
@aleurwal/Vanquish

+4str -4con, +1str -1con, +4 wit -4int

z a grade setow to tylko tallum hvy, best set pod kox

a certy to haste/celestial/spiryt
po co ci celka jak palek jest inmortal? lepiej zamiast celki wziąć focus'a albo long szota.

Yoker

ktora postac jest lepsza do farmienia oly? HK 79 czy PK 79? Za HK przemawia pantera (dmg+cancel) z drugiej strony PK ma ToLa (przywraca 50% HP i HoT 50HP per tick, zgadza sie?) no i soul of phoenix (mam nadzieje, ze na oly mozna to normalnie uzyc)

AleUrwal

Z tego co wiem , Soul of the Phoenix nie działa na oly , gdyż to się aktywuje po śmierci , a na oly się zbija do 1 hp potem block .  A który lepszy , to już niech powiedzą ludzie z offa , gdyż nie zamierzam mówić , jak jest na privach .

Azella

na tym lev to:

HK>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>PK

pantrera i cancel to pikuś.

SOR TOD > -_-'iane skile PK (-_-'iane bo bez sensownego enchantu)

stun bedzie słabo wchodził bez toda. Na 79 slama jak na 2 wbijesz to wszystko więc bez toda nei wlezie.
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

DonK.

Oh tak tylko da i sk na tym lvlu moga stunowac - reszcie klas stun nie wchodzi bo toda nie maja QQ skoncz z tym fanboystwem najbardziej useless tanka. Zgadza sie natomiast to ze PK rosnie w sile z kazdym lvl.
Hapszasin

PuFF

Cytat: DonK. w Czerwiec 19, 2010, 09:13:41 PM
PK rosnie w sile z kazdym lvl.
ale na 79 lvl palek to ciota a da może już karac o wiele lepiej niz pal.

DonK.

Bzdura, vs ten sam lvl i te same epiki kara normalnie, na 79 skille +9 to chyba norma wiec i healowac juz sie da.
Hapszasin

PuFF

"DA DA" się helowac ale nie wygrasz z cancelami + dps'em + debufem HK palek dostaje boosta na 83? jak z ptakiem kara w duo, a tak do na niższych lvl HK lepszy niż palek.

DonK.

po1 to nie rozmowa o pk vs hk tylko vs reszta klas
po2 niby to od 80 ale oprocz tankow 83+ wychodzilo mi 8/10 wygranych z innymi tankami z podobnym eq/lvl, moze na samych nieogarow trafialem a moze poprostu kloce sie z fanboyem HK i kims kto napisal poradnik o WL nie majac o nim pojecia, tak czy siak eot.
Hapszasin

Yoker

ok, dzieki za odpowiedzi. Chyba jednak sie zdecyduje na HK.

PuFF

Cytat: DonK. w Czerwiec 19, 2010, 10:48:38 PM
po1 to nie rozmowa o pk vs hk tylko vs reszta klas
po2 niby to od 80 ale oprocz tankow 83+ wychodzilo mi 8/10 wygranych z innymi tankami z podobnym eq/lvl, moze na samych nieogarow trafialem a moze poprostu kloce sie z fanboyem HK i kims kto napisal poradnik o WL nie majac o nim pojecia, tak czy siak eot.
tak my już tutaj na forum wiemy ze jesteś najbardziej ogarniętym polakiem wśród polaków, który oprócz froum wariora na razie nic innego nie pokazał, a my możemy tutaj tak polemizować nad klasami która jest lepsza i kto ma więcej wiedzy o L2 ale to się mija z celem.
Cytatktora postac jest lepsza do farmienia oly? HK 79 czy PK 79?
imo na tym lvl z eq S grade lepszy będzie DA niż palek.

Azella

donk jak ty mogłeś się bić na 79 jak ty kupiłeś/dostałeś postać na 81..

znowu Zosiu piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia

DonK.

Czytaj ze zrozumieniem.
Hapszasin

Azella

czytam

piszesz o możliwościach palka czy hk na 79 jak ty nie grałeś tą postacią.

miałeś palka na 81 i piszesz jak ci się wydaje że by się sprawował na 79

mały_głód

Hmm ale nawet na 85 lvl to HK się sprawuje lepiej niż PK.

AleUrwal

W sumie to mnie się wydaje , że to zależy od ogarnięcia

PuFF

Cytat: AleUrwal w Czerwiec 20, 2010, 07:22:47 AM
W sumie to mnie się wydaje , że to zależy od ogarnięcia
palek jest dużo trudniejszy w prowadzeniu niż HK na wyższym lvl jest jednym z najlepszych tanków o ile nie najlepszym ale palek na 79 vs inne tanki 79 nie ma najmniejszych szans na wygraną.

Kwadrat

bo to postac, ktora potrzebuje wyfarmienia ;p wg mnie na 79 hk>pk, natomiast na end game pk>all (moze oprocz ogar sb/tk)