Dark Avenger [DA]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TruTherion

Kwadrat czy ty nie mówiłeś, że masz 75 poziom? Czy mi się użytkownicy forum mylą?

Kwadrat

Cytat: TruTherion w Sierpień 10, 2008, 12:49:51 PM
Kwadrat czy ty nie mówiłeś, że masz 75 poziom? Czy mi się użytkownicy forum mylą?
mówiłem^^ tzn mam 1 da na 75 i HK na 78 (ale nie grałem na tamtym servie przez rok, wtedy to był interlude teraz chyba hellbound już)

Ryltar

Kox tankiem jest nudny ale jak ktos lubi ta klase to czeka go mila nagroda ^_^

SknerusKK

Cytat: Kwadrat w Sierpień 10, 2008, 04:31:18 PM
Cytat: TruTherion w Sierpień 10, 2008, 12:49:51 PM
mówiłem^^ tzn mam 1 da na 75 i HK na 78 (ale nie grałem na tamtym servie przez rok, wtedy to był interlude teraz chyba hellbound już)
czlowieku, ja myslalem ze ty o oly na retku mowisz...

Ryltar

Tez sie pogubilem :P Pierw tu pisze o Da a potem ze kumpel walczyl z DLM to skojarzenie ze skoro kumpel walczyl z DLM to gra na offie razem z kumplem :P

Kwadrat

wszystko to co napisałem jest prawdą^^. heh może i troche poplątałem ale nie grałem na offie (dla mnie takie servy są zbyt hardcorowe)
PS. da75 -c5 azarath x15
HK 78 - interlude  amethyst x3

TruTherion

Cytat: Kwadrat w Sierpień 11, 2008, 08:16:28 AM
Cytat: Ryltar w Sierpień 10, 2008, 09:04:36 PM
ja z damachem +5 +focus i covem mogłem expic nawet 10h bez przerwy :)

A skąd na 75 masz enchant skilli? Czy to na tej starej postaci?

Kwadrat

Cytat: TruTherion w Sierpień 11, 2008, 12:20:34 PM
Cytat: Kwadrat w Sierpień 11, 2008, 08:16:28 AM
ja z damachem +5 +focus i covem mogłem expic nawet 10h bez przerwy :)

A skąd na 75 masz enchant skilli? Czy to na tej starej postaci?
na tej starej^^. pamiętam tylko że stun za pierwszym razem wszedł na +10 a shackle raz spaliłem (tak czy siak sporo szczęścia :P)

Dragonzil

Ja tam sie nie nudzilem :P Wystarczylo dwie sale w cata, pp , panterka oraz zapas cry c i ssow :D

Kwadrat

Cytat: Dragonzil w Sierpień 11, 2008, 02:48:41 PM

Ja tam sie nie nudzilem :P Wystarczylo dwie sale w cata, pp , panterka oraz zapas cry c i ssow :D
najlepsze jazdy są na trzeciej profie, jak się nożownicy sami blowami zabijają

Dark Ava

Da sie jakos za pomoca Maj Set Hv + jakas bron 1 focus a 2 health doprowadzic hp ponizej poziomu 75% ? Niestety nie stac mnie na IC set z ktorym da sie to na 100% zrobic ;/. pls odp :)) dzieki .
zakladajac homa conversion za duzo sie traci wiec kupa ;/

Dragonzil

Cytat: Dark Ava w Sierpień 12, 2008, 04:39:30 PM
Da sie jakos za pomoca Maj Set Hv + jakas bron 1 focus a 2 health doprowadzic hp ponizej poziomu 75% ? Niestety nie stac mnie na IC set z ktorym da sie to na 100% zrobic ;/. pls odp :)) dzieki .
zakladajac homa conversion za duzo sie traci wiec kupa ;/

Tak da się wystarczy założyc broń z healthy a potem ściagnąc rekawice i bedziesz miał hp ponizej 75% bo set maja ma bonus -2con czyli jak ściagniesz rekwice bedziesz mial +2 con znaczy tak mi sie wydaje ale powiem wam szczerze ze tego nie sprawdzalem :P

Dark Ava

ja juz chyba sprawdzalem i jakos nie ma mniej niz 75% ;-)

Kwadrat

z mj setem nie da się tak zrobić, ale za to da się z doomem, więc jak masz dostęp do dooma to to rozwiązuje twój problem (jest to niezbyt drogi i popularny set )

Ainulindale

-> zakladasz bron z HP
-> zakladasz doom heavy
-> ToD
-> Zakladasz bron...
-> Zakladsz IC set czy co tam innego masz ;]

Najlepiej robic to w tej kolejnosci ;)
Nie ma to jak za szybko wcisnac macro na armor i potem zaraz bron :P
Mozna sie krzywo przebrac :/
Co niestety prowadzi do pewnych problemow... a w efekcie do przegranej walki :/ ...czasami...

Kwadrat

Cytat: Ainulindale w Sierpień 14, 2008, 09:05:45 PM
-> zakladasz bron z HP
-> zakladasz doom heavy
-> ToD
-> Zakladasz bron...
-> Zakladsz IC set czy co tam innego masz ;]

Najlepiej robic to w tej kolejnosci ;)
Nie ma to jak za szybko wcisnac macro na armor i potem zaraz bron :P
Mozna sie krzywo przebrac :/
Co niestety prowadzi do pewnych problemow... a w efekcie do przegranej walki :/ ...czasami...
dokladnie
z tym ze jak masz ic set i dyes na -con , to wystarczy tylko zdjac 1 item z setu (ale nie dziala to gdy masz daje na 0 con lub +con)

~d3cz3k`

Jakie DYE proponujecie na oly/pvp mając imperiala? I które skile enchantować?

/+5 STR -5 CON +4 WIT -4 INT?

Kwadrat

Cytat: ~d3cz3k` w Sierpień 15, 2008, 02:25:29 PM
Jakie DYE proponujecie na oly/pvp mając imperiala? I które skile enchantować?
na oli ja dałbym +4 str -4 dex +4con -4 dex +4 wit -4 int , bo taki zestaw daje Ci i dobry dmg ,i mnóstwo hp. jeśli chodzi o atak speed to się nie przejmuj, gdyż jest to bardzo niewiele (te 8 dexa to 30 atak speeda, parę pkt speeda , itp)
najpierw enchantuj stuna, pozniej  bym enchantował harmstring, shackle i pantere

Fuss

Co do enchantu to napewno Stun na reuse lub (jak sie da) na chance, UD na mobility (tak sie to nazywa?) i pantera

bula

Cytat: Fuss w Sierpień 15, 2008, 05:46:35 PM
Co do enchantu to napewno Stun na reuse lub (jak sie da) na chance, UD na mobility (tak sie to nazywa?) i pantera

reuse > chance

a enchantowanie w reuse tez podnosi szanse wejscia czyli tak jakby 2 w jednym

a enchant UD kiedys gdzies widzialem ze nazywal sie chyba Penalty Decrease, albo cos takiego :x

Kwadrat

nie wiem czy ud to dobry pomysł, bo jednak HK ma ich 2 sztuki, a są bardziej przydatne skile do enchantowania (i żeby nie tylko przez stuna ludzie dostawali nerwicy :D)

Fuss

ta, mozliwosc poruszania sie na UD to bardzo zly pomysl  :shock:

bula

Cytat: Kwadrat w Sierpień 15, 2008, 06:45:05 PM

nie wiem czy ud to dobry pomysł, bo jednak HK ma ich 2 sztuki, a są bardziej przydatne skile do enchantowania (i żeby nie tylko przez stuna ludzie dostawali nerwicy :D)
to jest najlepszy pomysl z mozliwych ... najwczesniej jak sie da enchantowac UD i Vengeance w decrease penalty

a DA ma w sumie 3x "UD" + "UD" na magie :>

Kwadrat

Cytat: Fuss w Sierpień 15, 2008, 06:48:50 PM
o lol nawet nie wiedziałem że jest coś takiego  :P
1. jaki trzeba mieć enchant ud żeby można było chodzić na nim? bo to dużo zmienia
2. heh, trochę to chyba przesadzili (a nawet w kosmos przesadzili)

Cytat: bula w Sierpień 15, 2008, 07:28:46 PM

to jest najlepszy pomysl z mozliwych ... najwczesniej jak sie da enchantowac UD i Vengeance w decrease penalty

a da się enchantować skile z 3 profy?

bula

Cytat: Kwadrat w Sierpień 15, 2008, 09:22:48 PM
Cytat: bula w Sierpień 15, 2008, 07:28:46 PM

a da się enchantować skile z 3 profy?
oczywiscie

Cytat: Kwadrat w Sierpień 15, 2008, 09:21:59 PM
Cytat: Fuss w Sierpień 15, 2008, 06:48:50 PM
o lol nawet nie wiedziałem że jest coś takiego  :P
1. jaki trzeba mieć enchant ud żeby można było chodzić na nim? bo to dużo zmienia
2. heh, trochę to chyba przesadzili (a nawet w kosmos przesadzili)
+1 i juz mozesz chodzic ... tylko wtedy masz BARDZO malo speeda :D