Dark Avenger [DA]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ainulindale

Co do enchantu...

Shield Stun chyba tylko na koszt i reuse... oczywiscie najlepiej enchantowac na reuse... ;] mam na +10
Potem Hamstrind na +9 (szansa) i Shackle na +10 (szansa) :) Mniej wiecej na rowni powinno sie enchantowac :P
...a na samym koncu UD na +10 :O (czas) - jako ze gram jeszcze na IL... enchantowanie UD po to by chodzic oplaca sie ?? Przeciez skoro marny speed to i tak niewiele sie zdziala...
...co do panterki... to enchantujesz jak nie masz juz co enchantowac i masz expa i SP wolne... Szczerze powiedziawszy niewiele to daje... nawet nie pamietam ile jest roznicy miedzy na +0 a +6 (na tyle mam) - gdzies powinienem miec screeny z tego zbiegu...

Dragonzil

Cytat: bula w Sierpień 15, 2008, 10:01:08 PM
Cytat: Kwadrat w Sierpień 15, 2008, 09:21:59 PM
Cytat: Fuss w Sierpień 15, 2008, 06:48:50 PM
ta, mozliwosc poruszania sie na UD to bardzo zly pomysl  :shock:
o lol nawet nie wiedziałem że jest coś takiego  :P
1. jaki trzeba mieć enchant ud żeby można było chodzić na nim? bo to dużo zmienia
2. heh, trochę to chyba przesadzili (a nawet w kosmos przesadzili)
+1 i juz mozesz chodzic ... tylko wtedy masz BARDZO malo speeda :D

ohoho to widze ze duzo sie zmienilo od mojego ostatniego grania :) widze ze trzeba bedzie wrocic do gry i nadrobic straty :D

Cytat: Ainulindale w Sierpień 15, 2008, 10:53:03 PM
Co do enchantu...

Shield Stun chyba tylko na koszt i reuse... oczywiscie najlepiej enchantowac na reuse... ;] mam na +10
Potem Hamstrind na +9 (szansa) i Shackle na +10 (szansa) :) Mniej wiecej na rowni powinno sie enchantowac :P
...a na samym koncu UD na +10 :O (czas) - jako ze gram jeszcze na IL... enchantowanie UD po to by chodzic oplaca sie ?? Przeciez skoro marny speed to i tak niewiele sie zdziala...
...co do panterki... to enchantujesz jak nie masz juz co enchantowac i masz expa i SP wolne... Szczerze powiedziawszy niewiele to daje... nawet nie pamietam ile jest roznicy miedzy na +0 a +6 (na tyle mam) - gdzies powinienem miec screeny z tego zbiegu...

a od czego masz Shackle na +10 ??? :) acha mam tez male pytanie do kwadrta umiesz chlopie uzywac opcji "edytuj"??

bula

Cytatenchantowanie UD po to by chodzic oplaca sie ?? Przeciez skoro marny speed to i tak niewiele sie zdziala...
oj zdziala sie :)

Dragonzil ... na zadnym privie jeszcze nie widzialem tej opcji zeby mozna bylo enchantowac UD na decrease penalty :P
Cytat
do CT1 albo 1.5 albo Gracii od +1 do +9 nic nie daje, dopiero +10 cos dodaje, a w ktorejs z tych kronik powinno sie to zmienic

Ainulindale

Cytat: Dragonzilacha mam tez male pytanie do kwadrta umiesz chlopie uzywac opcji "edytuj"??

Ze niby co ci nie pasuje ??
Zupa byla za slona ??

@bula: zyje niestety dopiero w erze IL :(
I na razie nie wyobrazam sobie ile mozna by zdzialac gdyby mozna bylo sie poruszac na UD :P
Jak ma ktos namiar na jakis filmik z oly gdzie cos takiego bylo by pokazane to ja z checia bym zobaczyl :P

bula

Cytat: Ainulindale w Sierpień 16, 2008, 10:39:19 AM
Jak ma ktos namiar na jakis filmik z oly gdzie cos takiego bylo by pokazane to ja z checia bym zobaczyl :P
http://files.filefront.com/Olymp+TheHauntedwmv/;10220390;/fileinfo.html

Ainulindale

No tak nawet nawet to wyglada :]
Zobaczy sie moze kieeeedys w praniu ;]
Ciekawe ile gosc mial wyenchantowane to UD...

Co do filmiku: podobal mi sie ten lolHK bez Phisical Mirror :| i shield slam ktory wchodzi na niego chyba za kazdym razem...

Kwadrat

teraz okazuje się, że nawet summoner to postać spokojnie do rozwalenia przez HK

Ainulindale

Osobiscie nie wiem jak na CT1 czy CT2...
...na Interlude jak summoner posiada summona z 3 profki jest to yh... niemozliwe... albo trzeba miec za wroga totalnego idiote albo miec wiecej szczescia niz rozumu :P

PS: Jak wyglada walka HK vs Summonerzy na CT2 ?? ;]

Kwadrat

Cytat: Ainulindale w Sierpień 16, 2008, 07:26:01 PM
Osobiscie nie wiem jak na CT1 czy CT2...
...na Interlude jak summoner posiada summona z 3 profki jest to yh... niemozliwe... albo trzeba miec za wroga totalnego idiote albo miec wiecej szczescia niz rozumu :P

PS: Jak wyglada walka HK vs Summonerzy na CT2 ?? ;]
1.walczyłem raz z elemental summonerem (obaj byliśmy na 79) i z magnusem zostało mi 1,5k hp. dlaczego? bo mial pecha^^, liczył na betray i ani razu mu nie wszedło
da się wygrac walke z summonerem tylko trzeba mieć trochę szczęścia i trzeba wiedzieć co robic - wejdzie betray - od razu vengeance itd...
2.jeżeli to end game, to spacerek, jeżeli lvle 79 to spoko, jeżeli 76 w dół - prawie nie do wygrania dla da (to z własnego doświadczenia  8))

DIO

Cytat: bula w Sierpień 16, 2008, 10:45:09 AM

3/4 to jakies lole nie przeciwnicy, prawie nikt mental shielda nawet nie uzywal(no chyba ze teraz mental shield gowno daje :p ), polowa gania bez celu i tylko w pysk obrywa.

btw shield of faith az taki przekoxany skill jest ze destro na frenzy+zealot ucieka? :shock:

bula

Cytat: DIO w Sierpień 16, 2008, 08:46:34 PM
Cytat: bula w Sierpień 16, 2008, 10:45:09 AM

3/4 to jakies lole nie przeciwnicy, prawie nikt mental shielda nawet nie uzywal(no chyba ze teraz mental shield gowno daje :p ), polowa gania bez celu i tylko w pysk obrywa.

btw shield of faith az taki przekoxany skill jest ze destro na frenzy+zealot ucieka? :shock:
a na vengeance bys tanka bil? :D zeby oberwac stunem/slamem ? :D

Kwadrat

ten skill jest przekoxany :P ale trwa 15 sekund, daje tobie i panterce (wszystkim w drużynie) około 1000 p defa i 800 m defa (nie pamiętam dokładnie ile więc mnie poprawiajcie)

bula

Cytat: Kwadrat w Sierpień 16, 2008, 09:03:44 PM

Cytatten skill jest przekoxany :P ale trwa 15 sekund, daje tobie i panterce (wszystkim w drużynie) około 1000 p defa i 800 m defa (nie pamiętam dokładnie ile więc mnie poprawiajcie)
daje duzo wiecej niz 1000/800 ... to jest jak UD(effect 2) albo Veng(effect 3), nie pamietam

btw DIO, teraz obejrzalem jeszcze raz i zauwazylem ze to nie byl sam SoF, tylko UD+SoF+AI :D to nawet z frenzy+zealot+otb ciezko na to cos poradzic ;D

Ainulindale

bula

Cytat: Ainulindale w Sierpień 16, 2008, 09:20:23 PM
...a jaki ma to reuse ??
jak ud/veng, da sie tego uzywac razem z UD/veng

Bombadill

Przeglądając forum napotkałem sie na 2 build,który lepiej sprawdza sie na oli?
+5 STR -5 CON +4 WIT -4 INT?
+4 str -4 dex +4con -4 dex +4 wit -4 int
Od której kroniki mozna enchantowac skille z 3 profy?
Żeby uzyć skill na 2h miecz i duale trzeba posiadac ten sprzet czy dostajemy go podczas transformacji?

bula

-8dex jest stanowczo zly :>

od CT1.5(a moze od gracii?) mozna enchantowac skille z 3rd

nic nie dostajesz, trzeba miec swoje xD

Bombadill

czy skille na 2h miecz i duale przydają sie w pvp,czy po prostu się ich nie używa?

bula

Cytat: Bombadill w Sierpień 16, 2008, 10:17:03 PM
czy skille na 2h miecz i duale przydają sie w pvp,czy po prostu się ich nie używa?
Dev'a pytaj, on to testowal! :P

Bombadill

Dev jak to jest? :DZadają konkretny dmg i jest sens uzywac ich w pvp?

Dev

W pvp sa nieco srednie, w pve calkiem fajne. Przy odrobinie szczescia mozna polozyc z zaskoczenia mage usera, na reszte klas vangaurd jest bezuzyteczny :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Kwadrat

Cytat: bula w Sierpień 16, 2008, 09:49:27 PM

-8 dex wg mnie nie jest zły gdyż:
1.na oli i tak nie ma problemu z nukerami i argumentacja że HK do nich nie dobiegnie jest przesadzona :P
2:HK z -dex ma dużo większe szanse z HK -con (a to się liczy najbardziej)
3:z tym buildem gra się bardzo fajnie :D (strata w a. speeda jest malutka a p. atak sporo większy, więc nie dość że jest to dobry build na oli to jeszcze niezły na pvm i na rb)

PS. każdy postrzega swoją postać inaczej, miej to na uwadze Bombadill :)

bula

Cytat: Kwadrat w Sierpień 17, 2008, 11:35:28 AM
1.na oli i tak nie ma problemu z nukerami i argumentacja że HK do nich nie dobiegnie jest przesadzona :P
slow+fire vort albo cancel + frost bolt + ice vort i masz po walce, chyba ze z krytami z luku bedziesz mial farta

Warker

moze Kwadrat liczy na stuna ze jak masz go na +10 bedzie wchodził jeden za drugim :)  niestety na offie jest to nierealne

Cytat: Kwadrat w Sierpień 17, 2008, 11:35:28 AM

2:HK z -dex ma dużo większe szanse z HK -con (a to się liczy najbardziej)
3:z tym buildem gra się bardzo fajnie :D (strata w a. speeda jest malutka a p. atak sporo większy, więc nie dość że jest to dobry build na oli to jeszcze niezły na pvm i na rb)

PS. każdy postrzega swoją postać inaczej, miej to na uwadze Bombadill :)

skoro uważasz że -8dex nie jest zły, masz prawo tak uważać

dla mnie +4dex -4con to podstawowe deye...
dodatkowo, jesli masz IC to jeszcze tracisz te -2dex... ciakawe jak się gra na bulidzie majać -10dex :)  to pozostaje Ci 20, tak ?

bula

niestety na offie ludzie maja wyenchantowane skille i stuny wchodza jeden za drugim :D