Hawkeye [HE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yezo

dokładnie jak Cię stać to ładuj na 40 po zmianie profesji
League of Legends

xaxa

Jakie HE ma zle strony?? Co wam sie najbardziej w nim nie podoba ??

Marc1n

To, że jego przeznaczeniem jest stać, bo z chodzeniem ma problem :P
HATE ME MOAR!

fedur

za bardzo przewidywalny (eurotrip aluzja ? taaak! :) :)... no i brakuje mu tego "czegoś" tego klimatu co ma SR cz PR

Marc1n

Nie ma na 2giej klasie skilli do spowalniania, np. Entagle lub Freezing Strike jakto mają SR i PR ;)
No i właśnie to. Praktycznie zeeeero skili. Fakt, że SR też nie ma ich dużo, ale jego atuty wymagaja kombinacji w grze. Plusy HE wręcz zmuszają do tego, aby znaleźć miejsce i poprostu odpalić Snipe i tylko strzelać. Na tym się kończy cała kombinacja, a szkoda...
HATE ME MOAR!

Ryltar

To zalezy...dla kazdego postac ma inny klimat.Ja lubie SK bo fajnie mi sie nim gra,mam maga i woja w jednym,palek to tez healer i tank w jednym,DA to tez summoner bo w koncu ma panterke a jak sie walczy z dobrym da i ktory dobrze operuje pantera to masz GF...
No a TK ma...no nic on moze isc w kat i zaczac plakac...

Falconek

Tak naprawdę to chyba jedynym słabym punktem HE jest to że jest strasznie oklepany (z tego co widzę zdecydowana większość łuczników to HE) bo w sensie czysto funkcjonalnym to najlepszy z łuczników - niestety. Może na self buffie spisuje się słabiej niż pozostali.

Drażni mnie gadanie że HE jest prostszy czy ma ubogie skille. Dlaczego-patrz niżej.

Co do tej legendarnej szybkości to na wszystkich możliwych buffach na attack speed i z odpalonym blessing of saggitarius reuse time dasha jest tak mały, że praktycznie można powiedzieć że to HE biega najszybciej - wiec kitować i "taktycznie rozciągać przeciwnika" może jak SR - tylko musi więcej kombinować bo nie ma tej szybkości cały czas :P .

Opowieści o ubóstwie skilli HE też są trochę przesadzone. IMHO wygląda to tak:

skille które coś dają-coś zabierają:
HE-snipe
SR-rapidfire
PR-deadeye

skille uatwiające kitowanie:
HE-dash
SR-entangle
PR-freezing strike

a do tego HE ma najbardziej "kombinacyjny" selfbuff - hawk eye. Celność czy pdef - wybór należy do ciebie.

pozostałe skille: w 80% sytuacji bezużyteczne bo 1) trzeba podbiegnąć blisko i długo się rzuca 2) przeważnie są inne postacie które mogą wrzucić takie same debuffy jak SR i PR 3) jak przeciwnik zbuffowany to i tak nie wejdzie :P 4) QHP i CP pots > elemental heal czy drain health - szkoda czasu.

Generalnie wszystkimi łucznikami gra się prawie tak samo, mają podobne możliwości taktyczne. HE jest poprostu silniejszy - i w takim sensie faktycznie jest prostszy.

A co do klimatu co kto lubi. Ja najbardziej lubię SR ale komuś może się podobać HE.

Ryltar

Cytat4) QHP i CP pots > elemental aura czy drain health - szkoda czasu.

Dostales kiedys w leb od PR na Glass Canon? Boli a jak ma 78 i dostaje Archery to tez nie jest fajnie.

I zapomniales dodac ze elfy maja bazowo wiekszy speed.

Falconek

wiem że boli ale HE też można zrobić na glass cannon a ma tylko 1 str mniej od PR. Zresztą nie o tym który łucznik mocniej bije był mój post tylko o micie jakoby HE tylko stał i strzelał a inni łucznicy tak dużo korzystali ze skilli i tyle musieli kombinować.

Ryltar

Widzialem kilka filmikow z lucznikami i powiem ze taki Kafaya(czy jak mu tam) uzywal czesciej skilli (rzadko ale uzywal) jak DH,FS,Hex.Ale lucznikowi i tak speed w mass pvp nie jest a tak potrzebny z tym ze PR to lucznik ktory ma stac miedzy swoimi i ladowac strzaly.

Marc1n

PR który nie używa skilli jest martwy. Tak samo jak w moim wypadku AW. Jak zaczniesz robić to co odpowiednik TH w moim wypadku, to masz zgona. Każdy łucznik jest lepszy do czego innego tak bym to nazwał. SR jest np. fajny do atakowania zamku, HE do bronienia, a PR...no taki inny troche jest :) Aha, co do skilla "HawkEye" bardzo prosze, wrzucajcie sobie. Ale potem jak dostanie sie HEXa od PRa, to wychodzą kosmiczne krytyki i co poradzić :)
HATE ME MOAR!

Yezo

"tytułowy" skill troszke ssie na pvp, bo i tak na full buffie masz takie accuracy, ze trafiasz prawie wszystko, no może prócz aw/pw :P
League of Legends

Marc1n

A nie jest to tak do końca. Wielu klas nie trafi, jak będą miały Agility, a jak dostanie SandBomba to jest najbardziej ślepy z archerów. A kazdy wie, że różnice na Evasion/Acu czuć bardzo mocno ;)
HATE ME MOAR!

Ryltar

Dam przyklad zeby nie bylo :P

Wg kalkulatora na guru SK na 78 ma szanse na unikniecie ataku 9%,po zdjeciu tarczy to juz bylo 14%.

Yezo

jaki łucznik strzela w tanka :> sodomaso jakiś czy co :P
no chyba, że juz musi :P
League of Legends

Ryltar

Mass PvP:
Łucznik:O tank moze ma malo HP to go zabije...
*Strzał*
Tank:Aaaa tu jestes szukalem ciebie bo mi zgineles w tlumie czas ci nakopac.
Łucznik:jasne...
*Arrest*
Łucznik:OMFG WTF!!11
*LS*
*Judgment*
*Sting*
*Hit Hit Hit Hit Hit Hit Hit Hit*
*DH*
Tank:OWNED
Łucznik:Bbbbrezzz plx!!1

Falconek

Cytat: Marc1n w Kwiecień 24, 2007, 06:45:22 PM
A nie jest to tak do końca. Wielu klas nie trafi, jak będą miały Agility, a jak dostanie SandBomba to jest najbardziej ślepy z archerów. A kazdy wie, że różnice na Evasion/Acu czuć bardzo mocno ;)

Właśnie dlatego warto rozważyć wrzucenie hawk eye, wtedy HE jest najmniej ślepy :) A jednym krytykiem i tak raczej go nikt nie zabije.

Cytat: Ryltar w Kwiecień 24, 2007, 10:57:36 PM
Mass PvP:
Łucznik:O tank moze ma malo HP to go zabije...
*Strzał*
Tank:Aaaa tu jestes szukalem ciebie bo mi zgineles w tlumie czas ci nakopac.
Łucznik:jasne...
*Arrest*
Łucznik:OMFG WTF!!11
*LS*
*Judgment*
*Sting*
*Hit Hit Hit Hit Hit Hit Hit Hit*
*DH*
Tank:OWNED
Łucznik:Bbbbrezzz plx!!1

Taa arrest zasięg 150, szansa wejścia może raz na 10 prób :/ Najpierw go dogoń, potem módl się żeby zadziałało^^ W końcu jak do Ciebie strzela to znaczy że Cię widzi, nie?

kaio

CytatTaa arrest zasięg 150, szansa wejścia może raz na 10 prób
haha PO 1 aresst zalezy od P.defa, a lucznicy maja go bardzo malutko ;P
dodatkowo SK / BD posiadają HEX-a  :P
Szansa wejscia takiego aressta według "WF" to 19/20 prób   :_delf_1:
CytatNajpierw go dogoń,
Mhm..TK ma spowalniacz, SK ma spowalniacz i DA także ma spowalniacz gf :P

Ryltar

Cytathaha PO 1 aresst zalezy od P.def

To nie od tego zalezy.Arrest to skill fizyczny a on zalezy od lvl arrest i roznicy lvl miedzy rzucajacym i broniacym sie oraz od resistow.

Cytatszansa wejścia może raz na 10 prób :/

Z mentalem i NM chyba...

No ale dobra tak mowia SK z offa co ja wiem gralem tylko na pts C5 i rozpieprzalem lucznikow az lataly trociny...

CytatNajpierw go dogoń, potem módl się żeby zadziałało^^

HE...pro lucznik ktorego speed mnie kladzie...ale czekaj!!! zaraz on ma dash ktory trwa cale 10 sekund i watpie zeby he sie zatrzymal zeby we mnie strzelic.Szczegolnie po IL Lucznik mnie drapie po jajach tymi strzalami.

kaio

CytatLucznik mnie drapie po jajach tymi strzalami.
fajne stwierdzenie...

zeby nie bylo offtopu...

Dla aressta ma znaczenie jaki Masz P.def, czym mniejszy to łatwiej w ciebie siądzie :p

Falconek

Na PTS miałem między innymi SK, arrest rzucałem nie raz i niestety to było duże szczęście jak wszedł...oczywiście że na buffach, zarówno ja jak i przeciwnik. Co do kite'owania SK przez HE to da się :) i da się utrzymać poza zasięgiem 600 i strzelać tak długo dopóki HE się nie znudzi, tylko wymaga to cierpliwości. A crity w granicach conajmniej 800-1200 to jednak smyranie po jajkach nie jest. 

Oczywiście nie twierdzę że łucznik to super postać do walki z tankiem. Ale nie jest też z góry skazany na śmierć ;P

Ryltar

CytatNa PTS miałem między innymi SK, arrest rzucałem nie raz i niestety to było duże szczęście jak wszedł...oczywiście że na buffach, zarówno ja jak i przeciwnik.

Aaaaa caly czas mowie ze na czysto wchodzi na 20 razy 19 a na buffach wyglada to inaczej.

CytatCo do kite'owania SK przez HE to da się Smile i da się utrzymać poza zasięgiem 600 i strzelać tak długo dopóki HE się nie znudzi, tylko wymaga to cierpliwości.

Co ciagle biegnac i oddawac 1 strzal jak jestes na maksymalnym zasiegu? Wtedy to CP pot zregeneruje HP...

CytatA crity w granicach conajmniej 800-1200 to jednak smyranie po jajkach nie jest. 

Jak jestem bez buffow... Czysty Krytyk:833-1008  Zablokowany Krytyk:561-679,dolicz Judgment czyli i PB.Krytyk 416-504 Zablokowane:208-252 <== sorrki zabija mnie to...

CytatAle nie jest też z góry skazany na śmierć ;P

Zalezy na jakiego trafisz tanka.

Generalnie to Daggerzy i Lucznicy nie powinni lac tankow bo to strata strzal/ss jak ich smyrasz.

Fenrirus

lucznikiem tanka 1 na 1 nie zabijesz, a na mass pvp masz inne wazniejsze cele. Lucznik jest skazany na porazkie w walce z tankiem

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

kashell

az tak to nie pisz bo to ze ktos gra tankiem nie znaczy ze umie nim grac, ja nie jednego ubilemna moim lvlu co nie zmienia faktu iz jest to nieco meczace :P, ja wkoncu wyexpilen mojego HE i jestem corac bardziej zadowolony tym bardziej ze mam klan/ally i full buff a teraz na subce sps z sentymentu a dla przyjemniejszego expienia, na moim servie przegiety jest glad i necro w tym momencie ale mabyc nowy silnik skilli i kolejny krok w strone rownowagi i balansu, zobaczymy, pozdrawiam

Fenrirus

ktos kto gra tankiem ma 60 lvl i nie umie nim grac to niech zmieni gre :D Lucznik nie ma szans z tankiem na podobny lvl.

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.