Sorcerer/ss [Sorc]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Soulern

Cytat: Mati_888 w Styczeń 25, 2008, 07:26:28 PM
Cytat: Soulern w Styczeń 25, 2008, 12:11:37 PM
Wtedy, gdy chcesz zabić przeciwnika.

Cytat: Soulern w Styczeń 25, 2008, 01:22:26 PM
sam sie zselfownedowałeś, aura flare jest przydatne, pisałem mając na myśli skill Aura Flash... I najwyraźniej na serwerach, na których grałem, nie działało zdejmowanie targetu, bo nic takiego mi się jeszcze nie przytrafiło...

O.o Aura flashem zabije przeciwnika ?
Nuków nie używa się raczej, gdy chcesz komuś podziękować ;)

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Draxon

siemka  :D zaczolem grac sorcerem od nie dawna i mam pytanie zwiazane ze skilem inferno poniewaz nie moge go uzyc a na stronie z opisem skilli pisalo ze musze miec jakies nasiona ale skad je wziąć pomozcie!!

bula

Cytata na stronie z opisem skilli pisalo ze musze miec jakies nasiona ale skad je wziąć pomozcie!!
[sarcasm mode]
ze sklepu ...
[/sarcasm mode]
jakbys troche poczytal to bys znalazl

Cytatzaczolem
zacznij szukac slownika

Mati_888

Cytat: Soulern w Styczeń 26, 2008, 12:47:55 PM

sam sie zselfownedowałeś, aura flare jest przydatne, pisałem mając na myśli skill Aura Flash... I najwyraźniej na serwerach, na których grałem, nie działało zdejmowanie targetu, bo nic takiego mi się jeszcze nie przytrafiło...

TO NIE JEST NUK !!!!! :O
Abyss x3 :

Matiks - BH

Draxon

Dzieki za info a co do slownika to nie musisz sie tak zaraz czepiac pisalem na szybcika :D

bula

Cytat: Draxon w Styczeń 30, 2008, 08:38:14 PM
Dzieki za info a co do slownika to nie musisz sie tak zaraz czepiac pisalem na szybcika :D
eee ... ty z tym sklepem wziales to na powaznie? :P

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,7778.0.html

tu masz chyba dobrze wyjasnione

Draxon

AAA taki bajer  :D troche to glupie  bo musi sie miec odpowiednich magow do danego skilla  :shock: ale wymyslili ciekawe czy to w praktyce uzywaja ??

Mati_888

Abyss x3 :

Matiks - BH

Soulern

Cytat: Mati_888 w Styczeń 30, 2008, 08:13:55 PM
Cytat: Soulern w Styczeń 26, 2008, 12:47:55 PM

TO NIE JEST NUK !!!!! :O
omg, dobrze więc, CZARÓW OFENSYWNYCH ZABIERAJĄCYCH HP LUB CP nie używa się raczej, gdy chcesz komuś podziękować. Zadowolony?

Is listening still
Nobly
Subtly

Mati_888

Dobra a co rozumiesz pod "podziękować" ?  :?
Abyss x3 :

Matiks - BH

Soulern

podziękować = nie zrobić krzywdy...

Is listening still
Nobly
Subtly

Hellscre4mer

Witam wszystkich,
Mam dwa nastepujace pytania:
1.Kiedy wystepuje zjawisko ,ze skill się nie udał (cos tam failed) 1 dmg !! ?? To moj pierwszy dzien z sorcem.Chcialem zabic oflagowanego kolesia i ile go razy nie waląłem to tyle razy było (.. failed) 1 dmg ;/. Jest to spowodowane za dużą roznica lvl'i czy wtf ?
2.Jak używac skilu blazing skin jest to buf czy co ?

Z gory dzieki
pozdrawiam Hellscre4mer

Arantiel

Kiedy uzywasz sprzetu nieodpowiedniego do Twojego levelu. Czyli np masz lvl 40 i latasz z sovem i avadonem ;]

Karius

Cytat: Hellscre4mer w Luty 13, 2008, 09:28:15 PM
Witam wszystkich,
Mam dwa nastepujace pytania:
1.Kiedy wystepuje zjawisko ,ze skill się nie udał (cos tam failed) 1 dmg !! ?? To moj pierwszy dzien z sorcem.Chcialem zabic oflagowanego kolesia i ile go razy nie waląłem to tyle razy było (.. failed) 1 dmg ;/. Jest to spowodowane za dużą roznica lvl'i czy wtf ?
2.Jak używac skilu blazing skin jest to buf czy co ?

Z gory dzieki
pozdrawiam Hellscre4mer

Jak miałeś 40-50 lvl w C grade i żeś walnął w kolesia 70+ A grade to nic dziwnego że 1 dmg i failed :P
Azure Gaming x5:
sps 72+

Inidriel

Możliwe też jest jak gość ma dobre jewelsy i jest na odpowiednio wysokim lvlu to wtedy mu nic nie zrobisz :)

Blazing Skin to buff, odbija część zadanych Tobie obrażeń(fizyczne).

pigulec

grałem sps'em sh i nekromantą ale nigdy sorcem więc chciałbym go wypróbować. moje pytanie brzmi czy daje rady w pvp? a i tak na marginesie to nie jeste sorcerer tylko sorceror (przynajmniej na moim serverze jest tak napisane;) )

Soulern

Cytat: pigulec w Luty 19, 2008, 04:52:59 PM
grałem sps'em sh i nekromantą ale nigdy sorcem więc chciałbym go wypróbować. moje pytanie brzmi czy daje rady w pvp? a i tak na marginesie to nie jeste sorcerer tylko sorceror (przynajmniej na moim serverze jest tak napisane;) )

Więc na twoim serwerze jest źle napisane... Sprawdź sobie w słownikach, innych grach i lineage2.com ...

Daje radę w pvp.

Is listening still
Nobly
Subtly

PeBe

Sorc na c4 wymiatał (sleep + decay FTW!)

teraz jest gorzej, ale i tak można wygrać (nadal cancel>silence imo)
Ma on najpotrzebniejsze skille, tylko ma jedna wada - brak drugiego żywiołu (sps ma ice, sh ma dark)
Czyli gdy ktos ma resisty - jest problem.
Nie mniej jednak sorc na 3rd jedzie łuczników cancel+fire vort ^^ oraz gdy ktoś ma resisty, zawsze można spróbować cancelem zdjać imo.

Jaki Ganh

Cytat: PeBe w Luty 19, 2008, 05:59:03 PM
Sorc na c4 wymiatał (sleep + decay FTW!)

teraz jest gorzej, ale i tak można wygrać (nadal cancel>silence imo)
Ma on najpotrzebniejsze skille, tylko ma jedna wada - brak drugiego żywiołu (sps ma ice, sh ma dark)
Czyli gdy ktos ma resisty - jest problem.
Nie mniej jednak sorc na 3rd jedzie łuczników cancel+fire vort ^^ oraz gdy ktoś ma resisty, zawsze można spróbować cancelem zdjać imo.

<sarkazm>Teraz Sorcerer dostał coś specjalnego. Jak uderzysz Prominencem gościa od tyłu masz 50% szansy na "Blazing Ass". Zadaje to dodatkowe obrażenia (25% od hita), a usunąć to można albo skacząc do wody albo dostając hydroblastem (co jednak nie musi być wcale przyjemne) ^^ </sarkazm>

Cancel>Silence?  :o Ciekawe, jak Silence wjedzie to spróbuj Cancela walnąć. Jak walniesz jesteś "miszczu". A uwzględniłeś to że jak ktoś ma specjalne buffki to cancel nie jest wcale taki hop-siup? A nawet jak wejdzie, i zjedzie komuś np. zwiększenie limitu w ekwipunki itp. to raczej szali zwycięstwa to nie przechyli (no chyba że archer dostanie weight limit ^_^). Ale co do Sorcerera ma wielką zaletę. Otóż jak grasz chłopem możesz użyć scaring away the appearance of EMO ^^

Szukam serwera...

Shiny

Tylko, ze jesli wejdzie cancel to silence juz tak hop siup nie wrzucisz... Swoja droga, uwzgledniles, ze ten kto jest na targecie tego, ktory castuje silence tez moze miec "specjalne" buffki?
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Dev

Cancel>silence z jednego powodu. Cancel zawsze cos sciaga, a silence dupnie wchodzi na mental ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

fedur

a poza tym... cancel jest bardziej wszechstronny... oslabia wszystkie klasy... a silence... glownie magów..

ta.... ciekaw jestem ile osob bierze zwiekszenie limitu buffa na pvp...

Frohike

Cytat: PeBe w Luty 19, 2008, 05:59:03 PMMa on najpotrzebniejsze skille, tylko ma jedna wada - brak drugiego żywiołu (sps ma ice, sh ma dark)
Na dobrą sprawę to na end game to przestaje już mieć znaczenie, bo nukerzy wkładają w broń attribute stone i i tak walą właściwie tylko z jednego żywiołu. Po co SPS ma walić z Solar Flare, jak z Hydro walnie o wiele mocniej (i szybciej) :P

Cytat: PeBe w Luty 19, 2008, 05:59:03 PMCzyli gdy ktos ma resisty - jest problem.
Teraz jest już lepiej, z nowym systemem resist :)

Jaki Ganh

Podsumowując:

Zalety:
Cancel - wszechstronny skill, przydający się zawsze, na każdą klasę, nieraz przechylający szalę zwycięstwa, i niezmiernie   
             denerwujący przeciwnika.

Prominence - bardzo ładny, estetycznie wykonany skill, który umie dużo zdziałać.

Wady:
EMO Style - dotyczy mężczyzn, a raczej chłopaczków  :P

Za mało hairstyle i hair colour - dotyczy male/female

Uznałem to co najważniejsze  :P

Szukam serwera...

PeBe

Jak sorc się sprawuje w kamael/kamael+ ? Nad offem się zastanawiam ^^