Warlock [WK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:30:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arus

Cytat: Ryltar w Luty 28, 2007, 10:22:35 PM
O.o OMG...takie rzeczy to ma era.Gdzie ty grasz czlowieku?

Na dragon network na dragonie 15x :P

Ryltar

Cytata Franzie WarLocy biegają w DC robe, Tallum Robe/Ligh i Maju Lighcie

Od 7x to tylko robe ^^

~Armagedon~

hmmm... 2 pytanka - czy bufy warlocka dzialaja na pety i ile zabiera expa taki hatchling ?

MonT

Dzialaja na pety (pet = servitor).

Ryltar

Hatchinlg zre tyle expa ile wygryzie.

~Armagedon~

jeszcze jedno pytanko - czy są limity w posiadanych servitorach ? tz. jako human wiz moglem posadać 1 servitora... czy potem też będą jakieś limity ?

Zaharias

zawsze mozesz miec tylko jednego summona
JackFlak 4ever

~Armagedon~

to po kiego wala dali takiego servitora jak cat queen skoro summonerzy expia samotnie ?!?!

Ashurei

By w koncu summonerzy byli przydatni dla party :P

~Armagedon~

sa przydatni i bez tego servitora... maja przecie mass cubic...(w tej materii żondzi ps ktorego mass cubic jest pozadany na rb)
kolejne pytania o najnowsze klasy - final servitor i xxx servitor - ile one trwaja ?? tez 20minut jak summony ??

montezuma

Cytat: ~Armagedon~ w Marzec 05, 2007, 08:04:25 PM
sa przydatni i bez tego servitora... maja przecie mass cubic...(w tej materii żondzi ps ktorego mass cubic jest pozadany na rb)

lol, zacznij grac w l2 a nie na gownianym l2java. PS sux a debuffy z cubicow nie wchodza w rb.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ryltar

Cytatfinal servitor i xxx servitor - ile one trwaja ?? tez 20minut jak summony ??

To jest zwykly CoV i Prosphecy of xxx.

fracti

Zrobilem sobie na abyssie x300 warlocka i mam pytanko: czy to normalne ze moge rzucic na party tylko jedenz buffow queen the cat? Albo bless albo gift? (przy rzucaniu drugiego pierwszy jest zastepowany).

@Ryltar: prosba mozesz poprawic Kaia? On stale zre 10% expa.

MonT

Tak, jest to normalne, summony których używa się w party mogą rzucić tylko jednego buffka.

fracti

Ok, dzieki, ale troche szkoda ze tak jest.. No nic ;) Nie mozna miec wszystkiego :P

Ryltar

Cytat@Ryltar: prosba mozesz poprawic Kaia? On stale zre 10% expa.

Wiesz...ja chce dodac jeszcze pare rzeczy(mniej wiecej jak walczyc w pvp,gdzie koxac,nowe skille z interlude) ale jest ograniczenie do 20.000 znakow -_-

fracti

Tylko ze jest napisane ze zre 30% w jednym poscie, a w drugim ze ten exp sie zmienia z 30 do 10 i 5%

Ryltar

Bo wtedy tak bylo ze ciagnal 30% i to spadalo.

Sonoman

Co myślicie o BW Robe?
52lv zdobyłem więc pomału przymierzam sie do armorka B i po analizie statsów wychodzi mi że to całkiem niezła szmatka na Warlocka :wink:
Wiem że większość poleca BW Light ale przy ligcie dostajemy mało mp (zdaje sie w secie bedzie cos kolo 1300) i cast. speed jest o wiele mniejszy niż w robe (co dla warlocka takie ważne niejest no ale nikt nie wmówi mi że jest statsem który niema większego znaczenia :P)
Oczywiście wybierając robe dostajemy po dupie z defem (ponad 100) ale czy w pve naprawde tak bardzo  potrzebne jest aż tyle defa kosztem mp? Przecież to kota biją a ja potrzebuje mp żeby go leczyć (zwłaszcza z kaiem to mp potrzebne)
Może sie mylę i jedynym słusznym wyborem jest właśnie ten light? :)
Jako że gram na low rate i nie mam góry adeny chce wybrać ten jeden pożadny secik, dlatego zawracam cztery litery i sie tak rozwodze :>

Ps. Obliczenia robiłem na l2calc do którego ktoś już gdzieś linka podał.

Solar

Co ci po zwiekrzonej liczbie mp jak w pvp pierwsze co zrobia normlani przeciwnicy to rzuca sie na ciebie nie na summona :P Jak umiesz expic to manay powinno ci starczyć co najmniej do wyczerpania sie bateryjek summonowi :p

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Sonoman

Masz racje co do pvp tyle że celowo o tym niewspomniałem.
Od początku grania warlockiem w prawdziwym pvp brałem udział 2 razy, reszta to zabawa w mass pvp  pod brama w dion, która owszem fajna (ja siedze w mieście a kotek bije reszte :P ) ale z prawdziwym pvp ma niewiele wspólnego.
Dlatego pytam czy jeśli nastawiamy sie przedewszystkim na pve to lepszy robe czy lepiej jednak wybrac uniwersalny bw light?

jawron

BW light da ci taki bonus tylko, że będziesz miał więcej p defa... Przy czym w pve to takie ważne nie będzie, bo będziesz miał summona do tankowania. A bw robe będzie bardziej wygodna, zwłaszcza że, jak to pve. Light nie da ci takiego bonusu, jak robe (~600-700 mp różnicy to sporo, no i regen będzie raczej wyższy. bo casting speed jakoś zauważalnie nie jest wyższy w robe, zwłaszcza jak solujesz). Nie mówiąc już o tym, że bw light wygląda na human misticu idiotycznie (miałem i kilka razy dostałem pma, czemu chodzę w heavy...).

Inna sprawa, że bw robe jest raczej ciężko dostać na rynku... Na pewno ciężej od bw light.
wannabe
]|[

Ryltar

BW do pvp a od 7x nos tylko robe.

CytatNie mówiąc już o tym, że bw light wygląda na human misticu idiotycznie

A widziales kiedys elfa w MJ heavy?

Marc1n

Albo Karmiana na Human Mysticu :D :?:
HATE ME MOAR!

mik0s

Jezu, czemu się wszystkim ubzdurało, że te wszystkie mana up'y i bonusy z robe przyśpieszają m. regen?
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]