Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.

eSkel

Sprzet:
0-20lv wooden set => tani jest, mozna na cos D pozbierac... Bron jakakolwiek, luk jest niezly zeby szybko 20lv dobic.
20-40lv Brigandine set, els/sor => Ze względu na bonus do hp, miecz najlepszy jaki mamy ;) Od 20lv nosimy tatoo of soul (zalezy od serwera, soul zwieksza atk speed)
40-52lv Full plate armor, sls SA focus albo haste => Bonus do hp i SA na krytyki w slsie.. ostatecznie haste :P
52-61lv Doom Heavy, Damascus SA crit dmg/BoP => Doom jest najlepszy i nic tego nie zmieni :P W party gdy biegasz z buffami ciekawy jest BoP, krytyki po 1k bywaja przyjemne...
PvM:
Standardowo buffujemy sie i lecimy... na 40+lv mozna probowac w cruma, kolo 50 przezucic sie na cmentarz, kolo 60 dosc szybko leci w party w LoA, GC albo ToI. Buffy najbardziej pozadane w party: wind, hunter, earth/water i vitality. Reszta jest raczej srednio przydatna.
PvP: SwS nie posiada zadnych ofensywnych skilli (nie licze sword symphony, ale on sie w pvp nie przydaje) wiec pozostaje tylko bic z ss... Gdy mamy polowe hp i walczymy z wojem dobrze jest uzyc ultimate defence, zdarza sie ze przeciwnik nie ucieka i wali dalej ;) Jesli jednak ucieknie, a Ty nei mozesz sie ruszac, od czego masz elemental heal ^_^ Z daggerami i lucznikami ciezko jest wygrac... ale coz, SwS do pvp stworzony nie jest.

Inaczej ma sie sprawa z magami, sword singer ma dosc wysoki m def :> Wszystko zalezy od tego czy dostaniemy sleepa czy nie... Ale ogolnie latwiej jest wygrac z magiem niz z np lucznikiem.

PvP zmienia sie gdy mamy dobry luk pod reka, co prawda dmg nie powala, ale sila SwS'a z lukiem opiera sie na krytykach :D Jesli walczymy z wojem, koniecznie rzucamy entangle (koniecznie z bsps) i trzymamy odleglosc. Z daggerem to samo, odbiegamy jak najdalej i rzucamy entangle, jesli walczymy z th ktory rzuci sobie przyspieszenie to biegamy tak dlugo az mu minie :P

Sword singer to ciekawa postac, jego zaleta jest to ze moze nosic co chce... Heavy armor+miecz, ok, sporo defa moze byc. Light armor+luk tez niezle, evasion na poziomie ale ciezki pancerz lepszy :P O dziwo robe tez jest przydatny... zawsze bonus do many. Widzialem sws'a ze sztyletem, zabijanie szlo mu wcale niezle :)

Post pisany chwila, korekta mile widziana :)

Arthas

SwS wymiata w pvp/pve po 49lv (chyba) jak dostaje song of hunter. Wtedy wrzucamy na jakąś Pole ( włucznie) SA critical stun,  co w połączeniu z song of hunter daje ciagłego stuna na playerze lub na moobach.A dziąki temu wygrywamy walke z prawie full hp.

montezuma

Cytat: ArthasSwS wymiata w pvp/pve po 49lv (chyba) jak dostaje song of hunter. Wtedy wrzucamy na jakąś Pole ( włucznie) SA critical stun,  co w połączeniu z song of hunter daje ciagłego stuna na playerze lub na moobach.A dziąki temu wygrywamy walke z prawie full hp.

ROTFL. SA Critycal stun ma raptem ok.15%szany przy critycu. SWS z song of hunter bedze mial ok 210crityc co daje 50%ciosow crytycznych. Juz widze jak ktos jest "nonstop" zestunowany. Nie zapominaj takze se stun od c2 zostal znerfowany i masz ok 70%szany w pierwszym ciosie po stunie na przerwanie go (pvp)
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Arthas

Cytat: montezumaROTFL. SA Critycal stun ma raptem ok.15%szany przy critycu. SWS z song of hunter bedze mial ok 210crityc co daje 50%ciosow crytycznych. Juz widze jak ktos jest "nonstop" zestunowany. Nie zapominaj takze se stun od c2 zostal znerfowany i masz ok 70%szany w pierwszym ciosie po stunie na przerwanie go (pvp)

Rotfl. SA Critical stun ma raptem 15% szansy na wejscie w czasie NORMALNEGO CIOSU. A 100% w czasie Criticala! Tak działa to SA. (Bynajmniej na extreme, gdzie nie wiele SA jest zbugowanych.)

montezuma

Cytat: Arthas
Rotfl. SA Critical stun ma raptem 15% szansy na wejscie w czasie NORMALNEGO CIOSU. A 100% w czasie Criticala! Tak działa to SA. (Bynajmniej na extreme, gdzie nie wiele SA jest zbugowanych.)

Proponuje albo znalesc serwer bez zbugowanego SA albo czytac opisy. Z www.lineage2.com

Cytat
"Crt. Stun    - Percent chance of stun effect during critical attack."
Gdze tu widzisz szanse na stun przy normalnym ataku? Czy tym bardziej 100% szanse przy crityc.
Crt. Stun ma dokladnie 18%szanse stuna przy crityc
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

UrShak

mozecie wyjasnic co to jest SA?
i w ogole troche bardziej to rozwinac:
jaka wlocznia dokladnie jakie skile pokolei itp.

Arthas

Cytat: montezuma
Cytat
"Crt. Stun    - Percent chance of stun effect during critical attack."
Gdze tu widzisz szanse na stun przy normalnym ataku? Czy tym bardziej 100% szanse przy crityc.
Crt. Stun ma dokladnie 18%szanse stuna przy crityc

Heh...jeszcze nie mam kłopotów z angielskim  :wink: ...wiem że to SA ma takie tłumaczenie, ale na moim serverze ( extreme - gdzie jak już pisałem SA były naprawiane, i działa większość prawidłowo ) SA critical stun działa tak jak napisałem, a nie sądze żeby było zbugowane. Jeżeli piszesz o tym SA tylko  posługując się wyczytana wiedzą, to nie mamy o czym ze sobą dyskutować. Jeśli zaś znasz to SA z doświadczenia (masz sws, lub walczyłeś z takowym, posiadającym Pole z Crit.Stun), i działa tak jak napisałeś to musze przyznać że masz racje.

montezuma

...wiem że to SA ma takie tłumaczenie, ale na moim serverze ( extreme - gdzie jak już pisałem SA były naprawiane, i działa większość prawidłowo ) SA critical stun działa tak jak napisałem, a nie sądze żeby było zbugowane.

Niestety masz zbugowanie SA. Zreszto sam fakt ze masz u siebe 100%stun przy critycu powinien budzic twoje podejrzenia.
Naia - oficjalny server

Arthas

Może  :wink: . Jednakże prosił bym o wypowiedź na temat działania tego SA kogoś z servera jakiegoś. np. paradise. (kogoś kto walczył taką lancą, nie przeczytał u blackmitha jak działa to SA)...

montezuma

Cytat: ArthasMoże  :wink: . Jednakże prosił bym o wypowiedź na temat działania tego SA kogoś z servera jakiegoś. np. paradise. (kogoś kto walczył taką lancą, nie przeczytał u blackmitha jak działa to SA)...

Ta informacja jest z oficjalnej strony lineage2. Zreszto skad wiesz czy na innych serwerach pirackich ten SA nie jest zbugowany?
Naia - oficjalny server

Arthas

Cytat: ArthasHeh....wiem że to SA ma takie tłumaczenie,...Jeżeli piszesz o tym SA tylko  posługując się wyczytana wiedzą, to nie mamy o czym ze sobą dyskutować. Jeśli zaś znasz to SA z doświadczenia (masz sws, lub walczyłeś z takowym, posiadającym Pole z Crit.Stun), i działa tak jak napisałeś to musze przyznać że masz racje.

Cytat: montezumaTa informacja jest z oficjalnej strony lineage2.

Czyli nie mamy ze sobą o czym rozmawiać.

UrShak

Cytat: UrShakmozecie wyjasnic co to jest SA?
dalej mi nie wytlumaczyliscie , jak juz nabije ten 49 to niby co mam ubrac i jakie skile zeby miec tak jak ty mowisz?

montezuma

Cytat: ArthasHeh....wiem że to SA ma takie tłumaczenie,...Jeżeli piszesz o tym SA tylko  posługując się wyczytana wiedzą, to nie mamy o czym ze sobą dyskutować. Jeśli zaś znasz to SA z doświadczenia (masz sws, lub walczyłeś z takowym, posiadającym Pole z Crit.Stun), i działa tak jak napisałeś to musze przyznać że masz racje.

Cytat: montezumaTa informacja jest z oficjalnej strony lineage2.

Czyli nie mamy ze sobą o czym rozmawiać.

Pewnie nie ma to jak podawac bledne informacje o dzilaniu SA opierajac sie na zbugowanym serwerze.  Dodatkowo sugerujesz ze informajce z oficjalnje strony lineage sa bledne bo przeciez na twoim pirackim serwerze dzial to inaczej.Twoj serwer Staris jest jednym z serwerow o najwiekszej ilosci bugow, nie wylaczajac SA.
Naia - oficjalny server

Ashurei

Cytat: UrShak
Cytat: UrShakmozecie wyjasnic co to jest SA?
dalej mi nie wytlumaczyliscie , jak juz nabije ten 49 to niby co mam ubrac i jakie skile zeby miec tak jak ty mowisz?

SA to specjalna wlasciwosc dodawana do broni (np. Pole ma wlasnie Crit Stun, Long Blow i cos tam jeszcze). Kazda bron ma chyba 3 rodzaje SA ale na raz mozesz miec tylko 1 (i raz wsadzony SA nie moze byc zmieniony).

BTW. Co do broni dla SWS... Ostatnio przeszukujac fora (WarCry, L2, Orphus) wyniuchalem 3 orginalne konfingi broni dla SWS:
1. Luk
2. Pole (z Crit Stun)
3. Dagger
Wszystkie sa nastawione na krytyki... Moze ktos sie wypowie, ktora sie dobrze sprawdza? :roll:

BTW2. Co myslicie o tych konfingach:
1. Dagger i Light armorek (Zubei)
2. Pole z Crit Stun i light armorek (Zubei)

UrShak

a gdzie moge dodac to SA na crit stuna co ? co musze miec i w ogole

Ashurei

To zalezy od serva... Nie wiem jak jest na officialu ale na wiekszosci priv servow musisz miec Pole (Lance np.) i Soul Crystals (i chyba gamestony). Jak masz all to idziesz do kowala (chyba) i wybierasz SA jakie chcesz miec (odpowiednie do bronii). Jak masz all to wymienisz bron na bron z SA. Ale sposob zdobycia SC zalezy od serva, tak samo jak NPC u ktorego robisz SA.

montezuma

SA zaklada Kowal. Potrzebna jest bron, gemstone tego samego grade co bron, Soul Crystal o odpowiendim stage (stopien naladowania) i adena. Jedynym wyjatkem jest SA w broniach A grade, zaklada je tylko Manon z 7sign.
Inaczej SA zaklada sie do duali. Kazdy dual sword ma tylko jeden SA i zaklada sie czy aktywuje przez enchant do +4. Nie sa wymagane gemstony czy kowal do zalozenia

Cytat: AshureiKazda bron ma chyba 3 rodzaje SA ale na raz mozesz miec tylko 1 (i raz wsadzony SA nie moze byc zmieniony).
Mozna zdjac SA z broni. Robi to specjalny NPC. Nie dotyczy to duali oczywiscie. Na pirackich serwerach nie udalo sie tego jeszcze tego naprawic.
Naia - oficjalny server

eSkel

Light armor to bardzo fajna rzecz, ale wtedy gdy mamy song of water (zwieksza evasion). Do pvp nosze wlasnie set zubei light i bop'a, jesli walcze np z gladem, bd albo daggerem, to najpierw staram sie rzucic entantgle a pozniej juz tylko trzymac dystans =) 113 Evasion w zubei light...

Co do uzycia sztyletu, owszem, crit rate bedzie spore i na pewno nasz SwS bedzie walil mase krytykow. Ale ze sztyletem byc blisko wroga, evasion nie zawsze nas uratuje, a taki np da ma stuna a glad ma mocne skille gdy walczy w zwarciu... IMO lepiej bawic sie lukiem.

Arthas

Cytat: montezumaPewnie nie ma to jak podawac bledne informacje o dzilaniu SA opierajac sie na zbugowanym serwerze.  Dodatkowo sugerujesz ze informajce z oficjalnje strony lineage sa bledne bo przeciez na twoim pirackim serwerze dzial to inaczej.Twoj serwer Staris jest jednym z serwerow o najwiekszej ilosci bugow, nie wylaczajac SA.

Co do starisa to już pisałem że SA były wszystkie naprawiane, i większość działa prawidłowo.
W żadnej swojej wypowiedzi nie napisałem że informacje z officjalnej strony są błędne (ani tago nie zasugerowałem). Zgadzam się z tym co tam jest NAPISANE, tylko napisane, nic więcej. I nawet ci powiem że na starisie też jest takie tłumaczenie tego SA.  Ale mnie nie chodzi o jego tłumaczenie, tylko o to jak ono działa, prawdopodobnie działa tak jak piszesz,ale pewności nie masz, bo to tylko PRZECZYTAŁEŚ. Widziałeś jak ono działa na officialu....nie...więc 100% pewności nie masz. JEst szansa że działa tak jak ja mówie,tyle że ja sie posługuje doświadczeniem, nie tym co przeczytałem.

Zakładając że to SA jest zbugowane ,i działa w tem sposób który ja opisałęm, na 'nie officialnych serverach' (na których gra 99% populacji tego forum) taktyka którą opisałem sprawdzi się w 100%. I dlatego chciałbym aby ktoś inny się wypowiedział w sprawie Critical stuna na jego serverze, ale niech się wypowie osoba która walczyła bronią z tym SA, nie osoba która pojdzie do kowala i zobaczy  co tam u niego jest napisane.

montezuma z całym szacunkiem, możemy sie kłuciś w nieskończoność, i wg. mnie żaden z nas nie odpuści, więc pozwólmy innym wypowiedżieść się na ten temat. Także 'peace dude'.

montezuma

Cytat: Arthasbo to tylko PRZECZYTAŁEŚ. Widziałeś jak ono działa na officialu....nie...więc 100% pewności nie masz.

Mam 100% pewnosci ze dzial tak jak napisalem, i widzialem efket tego SA na oficjalnym serwerze.
Naia - oficjalny server

eSkel

Ale z drugiej strony wiekszosc ludzi na tym forum gra na freeshardach wiec bardziej przydatne byloby info o SA z takiego wlasnie serwera... nawet jesli zbugowane, bedzie dzialac podobnie na piratach...

Arthas

Cytat: montezumaMam 100% pewnosci ze dzial tak jak napisalem, i widzialem efket tego SA na oficjalnym serwerze.

Więc nie pozostaje mi nic innego tylko przyznać że masz racje.

A swoją drogą przyszła mi taka myśl...SwS+ Great Sword z SA: focus, co 2 cios krytyk  :roll: ..ciekawa opcja...

Pavel

Widzę ze padła już opcja Lane + Crit. Stun. i Widzę, żę powstała wokół niej dyskusja to ja powiem tylko tyle, że broń ta (zapewne zbugowana) robiła z SwS, postać najlepszą do PvP. Moj kumpel ( Arthasa zresztą też ) jeździł wszystkich, daggerow, magow, tanków, łuczników. A na moich oczach pojechal Destro lvl 72 Full B, DA 74 wraz z panterką, mnie jeździl czasami SpS 72, a co gorsza mogł pojechać 3 osoby naraz :) jeśli byly dobrze ustawione. Tak więc ta Lanca, niepozorna zrobila, z niepozornej postaci wymiatacza. ALe takie doswiadczenia tylko na L2x  :D
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

eSkel

SwS w doom heavy, na full buffach jako tank w loa :D Kolo 1100 defa, a songi maja dzialanie silniejsze niz hate aura u DA :D Co prawda trzeba miec niezle party ale impossible is nothing :D