Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

eSkel

W armor mastery tez nic o accuracy nie pisze :p jesli to Ci chodzilo

A SwSem gralem tu i tam, rowniez z lukiem, i uwazam ze luk na przerozne pvp spisuje sie lepiej niz miecz. Raz ze mozna zadac troche wiekszy dmg (zakladajac ze mamy buffy), dwa nie trzeba tyle biegac.. zasieg moze i mniejszy niz u klasowego lucznika ale i tak wychodzi na + :p

serdel

Ja grajac swsem, podstawa to tarcza + miecz i łuk, jak dla mnie to wyczerpuje sprawe;]

System

A tak w ogóle o czym tu dyskutowac..sws t tylko suport...dupa jest co do PVP :p
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Shiver

Cytat: System/Board w Styczeń 11, 2007, 09:54:26 PM
A tak w ogóle o czym tu dyskutowac..sws t tylko suport...dupa jest co do PVP :p

zlej baletnicy...

wracajac do tematu- sws jest supportem, ale nie oznacza to, ze po zaspiewaniu powinien nic nie robic, bardzo dobrze spisuje sie w roli przynety (wbieganie na range<600), ud nawalanie lukiem i targetowanie. Kazda klasa ma swoja role i nie mozna mowic, ze jest dupna tylko dlatego ze nie ma megapwnzorskich skilli. Sws jest kiepski na 1v1, ale kogo obchodzi 1v1... Jak ktos jara sie, ze na arenie "0wnuje" wszystkie inne klasy to chyba powinien dojzec...

System

Czy napisałem mass pvp ? nie...
Owszem, SWS jest dobry na masowko,rb itp az czasami go brakuje...-.-
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Shiver

mass pvp to zwykle 90% ogolnego pvp, sorrki za moja troche zbyt doglebna analize twojej wypowiedzi  :oops:

Haladir SwS

To jak SwS jest dupa przy pvp to n/c. Tutaj daje fajna fotke mojego SwS'a z Drakiem i na buffkach :D.
http://img241.imageshack.us/my.php?image=shot00115wr1.jpg => Fajne nie :D (fotka jest z oficjalnego servera).

Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

Tyr

Cytat: Haladir SwS w Luty 06, 2007, 06:35:45 PM
To jak SwS jest dupa przy pvp to n/c. Tutaj daje fajna fotke mojego SwS'a z Drakiem i na buffkach :D.
http://img241.imageshack.us/my.php?image=shot00115wr1.jpg => Fajne nie :D (fotka jest z oficjalnego servera).

Takie rzeczy to tylko na DN :P

Ale faktycznie nieźle :)
Lineage 2 Classic EU

Dev

Jak ja dostane championa (chyba) od sword muse do reuse basha z 4 czy 5 sekund mam 2 :D Normalnie hardkor :D 
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Kryko1

mam prosbe,czy moglby ktos napisac mi jaki armor dla SwS bylby najlepszy b/a grade i bron c/b/a grade ???
wiem ze przez ten caly temat jest to walkowane ale nie wiem ktory wybraci prosze napisac dlaczego to a nie nic innego
b grade:avadon/bw|
a grade: maj/tallum/dc|
pod pvp i party
i jaki miecz 2h czy 1h???

Dev

ja brałem doom heaby ale tylko dlatego że BW głupio wygląda. BW będzie lepszy niestety ale wygląda okropnie.
A grade NM albo DC
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

eSkel

A grade raczej nie ma 'najlepszego', kazdy biega w tym co mu odpowiada :p osobiscie Maj/Tallum, ew. NM ale tylko dlatego ze wyglada fajnie :p

BW heavy na elfkach wcale tak zle nie wyglada. ;)

Shiver

Cytat: DevouringOne w Luty 12, 2007, 03:19:30 PM
ja brałem doom heaby ale tylko dlatego że BW głupio wygląda. BW będzie lepszy niestety ale wygląda okropnie.
A grade NM albo DC

z b grade BW/avadon- avadon jest calkiem niezlym setem, przede wszystkim nie odejmuje od str, dodaje troche hp, polepsza blok tarcza i jest przede wszystkim tani. BW jest juz bardziej ofensywnym setem, +3stra jest bardzo przydatne. Doom nie dosc, ze wyglada strasznie to -str dla swsa jest troche glupim pomyslem.

z a grade wydaje mi sie, ze tallum jest najlepszy, ale sadze ze kazdy set daje fajne bonusy dla SwSa, wiec tutaj juz bedzie tylko kwestia doboru armora do stylu gry.

Marc1n

Nom, to napisze troche:
A mianowicie, są dwa Buildy na SWSa, defensywny i offensywny :)
Sprawa wyglada tak.
Offensivie/Defensive
C armor: Full Plate/Full Plate
C weapon: Berseker Blade+Focus+Emi+CS/SlS+focus
B armor: BW or Zubei*/Doom or Avadon*
B weapon: Guardian Sword + Health or GR8 Sword+Focus+BOP+CS/Damascus+Focus
A armor: Majestic or Tallum/NM or DC
A weapon: Dragon Slayer+Health or Infernal Master+Focus+SoulBow+CS/Dark Legion Edge+Health
Dyes:
Offensive: +4DEX/+4CON/-8STR/+4WIT/-4INT(Gdy kupimy Maja, można od biedy zdjąc +4CON i dać jeszcze +1DEX/-1STR, gdyż nie będzie nam brakowało na selfbuffach defa, a jedynie stun resist)
Defensive: +4/5 DEX/+4/5 CON -8/9 STR (Dodanie do 5 do CON wychodzi w tym builidzie ciut lepiej niż 5 DEX).
Reasumująć: SwS bazuje na criticalach, STR mu nie potrzebny. Na selfbuffach w Defensive Mode ma więcej defów niż jego kolega TK, chodź PODKREŚLAM dalej tankiem nie jest, lecz zabić go jest super hiper ultra trudno. Masa m.def, masa p.def, masa evasion i ten speed :P
HATE ME MOAR!

Shiver

SWS bazuje na krytykach, ale jaki jest sens takiego ustawienia, skoro te krytyki sa slabe (-8str lmao)...

Jesli mialbym brac jakies dye dla swsa ofensywnego to +5str/-5con (na co nam hpki, i tak jestesmy ostatnim celem na pvp i do tego mamy ud), Tallum heavy (+2str) i mamy 43stra. Do tego +4wti/-4int (szybszy heal), bron z focusem (lub critical dmg w przypadku a grade)- 2h lub 1h i tarcza + luk jako bron do pvp.

Marc1n

Shiver - jak taki build nakazuje Ci twój priv to nie ma sprawy :]
-8 STR, to 17% p.atk naprawdę taka dla kogoś różnica, czy walnie za 50, czy za 42 ? Ano nie, za to jak wejdzie critical, to mijamy cześciowo defa i juz nadrabiany z nawiązką te całe odejmowanie od STR.
HATE ME MOAR!

Shiver

http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=36599&highlight=sws+dyes
http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=56069&highlight=sws+dyes
http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=25146&highlight=sws+dyes

taaa, Ci ludzie tez graja na privach...

Swojego czasu tez gralem na retku, ale bardzo krotko- wnerwilo mnie to, ze ludzie tam jak powie sie tam "hi" to robia logout, zwlaszcza zgrupowane dwarfy sa takie niemile, wiec komentarze takie, ze gram na privie sobie daruj.

Marc1n

Nie komentuje -9 CON. Jak chcesz zrobić postać tylko pod party to nie ma sprawy. Przecież wiadomo, że będziesz "papierową altyrerią" na takim configu, tylko, że każdy Ciebie sprzątnie w pvp.
Widać, że z wioski początkowej nie wyszedłeś chyba. A do priva się zawsze porównuje dlatego, że co priv, to inna gra. Dlatego jedni grają w L2, a inni w jakieś wariacje tej gry i pisza super teorie :]
HATE ME MOAR!

Shiver

Cytat: Marc1n w Luty 15, 2007, 07:59:06 PM
Nie komentuje -9 CON.
nie musisz, ja zasugerowalem -7 con razem z setem, ale nvm.

CytatJak chcesz zrobić postać tylko pod party to nie ma sprawy.
o LOL, przeciez SWS to postac stworzona do solowania, po prostu samowystarczalny onan masturbator, jego songi wystarczaja jemu i po co dawac innym, no nie? [/quote]

CytatPrzecież wiadomo, że będziesz "papierową altyrerią" na takim configu
chyba artyleria

Cytattylko, że każdy Ciebie sprzątnie w pvp.
za to z -9 str bedziemy czekali az sprzatna naszych towarzyszy, za to sami nie zadamy zadnego dmg, po czym zostaniemy ostatnim celem i padniemy. No chyba, ze mowa jest o 1v1 na ARENIE- hmmmm kolejne miejsce pasujace jak ulal dla SWSa. Na open pvp z dye do +str przynajmniej mamy szanse kogos zabic lub napsuc krwi.

CytatWidać, że z wioski początkowej nie wyszedłeś chyba.
ok, za to ty obrosles w piorka, bo jestes retail playerem. GG.

CytatA do priva się zawsze porównuje dlatego, że co priv, to inna gra. Dlatego jedni grają w L2, a inni w jakieś wariacje tej gry i pisza super teorie :]

szkoda, ze moje teorie sa potwierdzone przez troche bardziej znanych (i najprawdopodobniej) bardziej doswiadczonych graczy z offa. Dla mnie EOT.

Marc1n

Nie chce mi się cytować...
Co do -9 CON - dałeś odnośnik do tematu, czyli tak jakby się pod nim podpisujesz, a były tam takie Buildy.
Nie mówie o solowaniu. Chodzi mi o to, że jak odejmiemy CON dla Elfa, to on poprostu nic poza grindem w party nie zrobi. +5STR to....xaxaxa, 9% p.atk ? -9STR to...16-17% p.atk ? Dla mnie jedna jak i druga zmiana jest śmieszna, dlatego STR to IMHO najbardziej beznadziejna statystyka w L2. No i spoko.
Następny punkt - zwracam honor, błąd w słowie. Napisz na gg:8599804 i pognij jeszcze panie troche.
Next punkt. Z - do CON będziemy za to padać jak muchy. Jeżeli sądzisz, że SwS schodzi na końcu, to się mylisz. Schodzą zazwyczaj w takiej kolejności wrogowie: Nukerzy, potem support, potem DD, potem tankowie. Melee mało gra to ich nie ujełem :P Teraz tak. -9 STR napisałem dla...defensive build i teraz uwaga uwaga - mało kto taki build robi, ja za to sam uznaje Offensive SwS uber mode elo rap. Poprzeć chce twoje zdanie. Tak, prawda -9STR to przy braku STR elfów robienie takiego kogoś kto nie robi DMG praktycznie wcale. Jedyny jego DMG to Criticale, bo regular atak "Nie zadaje bólu" jakto mówi Wiesio :P To robienie takiego TK z SwSa, które...ma sens, lecz mały. Poprostu czasami to się sprawdza. Efekt jest mniej więcej taki, jakbyśmy wzieli Destro sobie na Pseudo tanka w party. Jako tako to działa, ale tylko jako tako, ale jest to wyjście. Bo jak taki SwS ma łeb, to napewno nie padnie :)
Tak, obrosłem w piórka calusienki, mam fajną Arcane na sobie i wyglądam jak Meeeeeeeeeeeeewa...fru fru... Nabierz troche dystansu, spuść ciśnienie i tak się nie gorączkuj. Ja nie poniżam ludzi, za to że grają na privie, ale coś mnie trafia, jak chcą udowodnić privowe racje jako jedyne prawdziwe.
Co do doświadczenia. Nie będę robił sztucznej skromności. Powiem tak. W L2 gram od końca C1. Znam się na tylko na nielicznych rzeczach. Tankach/SwS/BD/EE/SE/Bish no i teraz daggerach. Reszty klas nie znam zupełnie, nie licząc SRa, bo grałem nim...1,2 roku może, z tym, że już nie pamietam co jest do końca co, a skille się pozmieniały duuużo :)
I nie jest to Offtopic kolego - dalej gadamy o SwSie :)
PS. Wiem, że nie jest to forum tylko Retailowe, jak L2.pl, ale niektórzy poprostu lubia pisać na forum, na l2.pl mam już bana za, hehe, wywleczenie grzechów "kochanej" administracji i nie zamierzam tam pisać.
HATE ME MOAR!

montezuma

@Marc1n oba bulidy ktore podales dla sws czyli ofensywny z -8str i defensywny z -9str sux. SpS jako suport DD potrzebuje str.

pve
Tu nie ma co wydziwiac, sws potrzebuje jak najwiecej str, poniewaz wiekszy p att solo jak i w party daje szybszy livling, hp sie nie przydaje bo czy sws ma o te 1-2k hp wiecej na 78 nie robi zadnej roznicy. Czyli w pve +4/5 ste -4/5con , moza dac jeszcze +4dex/-4con ale dodatkowy dex da marinaly przyrost szybkosci zabijania. Przy takim ustawienu str sws zadaje niezly dmg z buffami, natomiast przy obcieciu -8str jak sam zalecasz momo crityc dmg sws jest zalosny, str jest za mocno oslabiona zeby miec p att na rozsadnym poziomie

pvp
tutaj jest troche inaczej, nie oplaca sie mocno nerfowac con, wiec wiekszosc sws wybiera +4/5 str -4/5con zeby zadawac rozsadny dmg. SwS z lukem i takim tatuazem potrafi critykowac robe user za ok 2-3k dmg co jest niemozliwe z -9str
-4/5 con nie boli tak bardzo poniewaz w pvp sws jest jednym z ostatnich zabijanych profesji i jak juz ktos go targetuje i zaczyna zadawac dmg to znaczy ze reszta party jest martwa i bez znaczenia jest ilosc hp sws bo i tak padnie

Tak niekotrzy sws robia bulid na max HP co nie znaczy ze take roziwazanie jest dobre

Robienie tatuazy dla sws na +dex imo mija sie z celem, poniewaz albo nerfuje sie str albo con a bonus ogolny z +4dex jest b maly
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Marc1n

Na początku zadam jedno pytanie:
Czy wiecie o ile zmienia się p.atk gdy ruszamy STR ?
Następnie zadam drugie pytanie
Czy przeczytaliście dokładnie mojego posta ?
I ostatnie trzecie pytanie
Czy wziął ktoś po uwagę podanie przezemnie sety ?
Ad 1 - napewno nie
Ad 2 - napewno nie
Ad 3 - napewno nie

1. Jakby ktoś wiedział to takby nie przeżywał, że zabiore nawet 9 STR i będzie buu... Ale ja tego nie ciągnę. Mówiłem o setach ofensywnych, czyli -4/5 STR, czyli taaaaadam - ok 8% p.atk. Czy naprawdę dla was różnice robi, czy ktoś dostanie za 1000, czy za 920 ? No bo dla mnie to jest bez różnicy - i tak dużo i tak dużo. Sądzicie inaczej - nikt nie broni
2. Nie, bo było np. zaznaczone, że gdy mamy Majestica to możemy nie dawać następnego -4STR, a -1STR/+1DEX. A to nie jest główna uwaga booooo....
3. Nikt nie brał pod uwagę setów. BW daje +3STR no nie ? na -8+3=-5, albo inne zadanie matematyczne: Majestic +2STR-5STR=-3STR - oł siet, jaki dumpowanie statystyk nie ? Nie, nikt z was nie brał tego pod uwagę. Tak samo tego, że np. Majestic +4 P.atk. Czyli w wypadku -3STR(=5-6% p.atk), wychodzimy na -1-2% P.atk - No nie. Zero bólu zada pewnie co ?
Montezuma - jak już komentujesz, to bierz wszystkie aspekty pod uwagę. Opieraj się na wzorach i naprawdę nie pisz jeżeli nie grałeś i nie próbowałeś.
Noł ofense
HATE ME MOAR!

montezuma

Widze ze jestes b dobry w teorii ale policzmy

Wezme pod uwage ofensywno budowe

B grade sws 60lvl
twoja: BW heavy, GSfocus,-8 str : 349p att, 3141hp
moj : BW havy, GSfocus +5str/-5con : 523 p att, 2400 hp

roznica w p att to ok 34%, dolicz buffy na crityc dmg i roznica w dmg bedze znaczaca

A grade sws 74lvl
twoj:Majestic, IMfocus, -8str : 480p att , 4303
moj : Majes, IMfocus +5str/-5con: 713p att, 3290hp

roznica w p att to ok. 32%

Ta sama armor, ta sama bron jedynie tatuaze inne i az taka roznica w p att. Teraz dolicz buffy, enchantowana bron i masz jeszcze wieksza roznice w p att
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Marc1n

A do Montezumy nie dociera, że jego SwS bedzie do zjechania na raz daggerowi/łucznikowi, oraz to, że w Majesticu nie proponowałem dawać -4STR/+4CON. No ale cóż, każdy interpretuje jak lubi nie :]
HATE ME MOAR!

Arthas

Cytat: Marc1n w Luty 16, 2007, 01:29:59 AM
A do Montezumy nie dociera, że jego SwS bedzie do zjechania na raz daggerowi/łucznikowi

Cytat: montezuma w Luty 15, 2007, 11:07:12 PM
pvp
-4/5 con nie boli tak bardzo poniewaz w pvp sws jest jednym z ostatnich zabijanych profesji i jak juz ktos go targetuje i zaczyna zadawac dmg to znaczy ze reszta party jest martwa i bez znaczenia jest ilosc hp sws bo i tak padnie

Do tego SwS ma jeszcze UD, wiec raczej nie jest na "raz".

http://img211.imageshack.us/img211/9076/swordmuseooma5.jpg