Overlord [OL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:11 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hlar

Dla tego napisałem żeby trochę zenchantować club of nature (na +5 ma taki sam m.atk jak sov, a ze zrobieniem takiego enchantu nie ma większego problemu, zresztą zawsze możesz zrobić sov'a). Te 2 pasywne skille podwajają cast i atk speed, imo dla czegoś takiego warto, kiedyś porównywałem oba sety (bw robe i light), nie pamiętam dokładnej róznicy w cast. speed, ale w BW robe było sporo więcej. Od lighta lepszy będzie heavy, przynajmniej p.def porządny. Co do duali, to średni pomysł, ale jak już musisz je robić to najlepiej sls*tsurugi, albo sls*nightmare.
<3 OoM

http://hosted.filefront.com/OrderOfMoon - OrderOfMoon clan movies.

Siena

Nie musze ich robić, ja tak tylko głośno myślę :P Ale tam gdzie gram zanim bym jakoś zdobył cudem AoBA to muszę z rok czekać, bo jeszcze ich niewiele na serwie... :/
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Azunay

zastanawiam sie na zrobieniem OLa albo WC
W OLu podoba mi sie soul gard i debuf
co do tego 1 watpiwosci nie mam ale z drugim juz problem
ciekaw jestem jak wchodza w pvp czy masz pvp seale w ludzi na podobnych lvl czy sprzecie
taki sleep wchodzi w sumie zawsze ale jak jest z debufami ?

Bade

Z tymi debufami to zalezy czy nosisz jakiegos zwyklego blunta czy magicznego, z magicznym będą wchodzić częściej. Z moich obserwacji wynika że debuffy wchodzą średnio na jeża (czyt. hmm jakieś 50%-60% jest skuteczności chyba na to, że wejdzie w przeciwnika na tym samy sprzecie, lvl itd., ale to i tak zale przeciwko komu grasz, widomo fighterzy maja mniej m.defa niz tanki i magowie, z kolei elfowie i orki maja wiecej niz ludzie np.) IMO  debufy to taki dodatek, jak wejda to juz wygrałeś, a jak nie to i tak jest spora sznasa że drainem kolesia pojedziesz. Acha i taka uwaga, w pvp z postaciami majacymi kosmiczne ilosci cp/hp (czyt. destro, warlord, glad i wszytkie chary z buildem na maxymalizaje hp) lepiej dobijac bluntem niz drainem, nawet za cena 2-3 krotnego powtarzania debufuw (wtedy wejście debufów to obowiazek bo cie moga niezle pokiereszować) bo po jednym taki pvp niemasz many.
tired...

Najcik

Ja mam Demon set ktory mi styknie jako B bo jest cacy :P Seale bosko w ludzi wchodza =p mam 58 lvl i zazwyczaj expilem w party ale ostatnio od kilku lvli expie sam, i musialem tradnac mojego club of nature+1 acu :((( i skombinowalem se daggerka (+swift pot lvl 2) i mi sie powiem swietnie expilo na cmenatarzu + kilka bufow i bylo ok co 2 moby w sumie 3ba drain zeby sie uleczyc i ogolnie mana nie spadala, ale i nie rosla xP, teraz skolowalem sobie Full Plate set bo mnie na B nie stac (xP), dark screamera ulepsze u mamona na crystal daggera i dam mu sa, zenchantuje troszke i mysle ze bedzie sie loznie expilo choc to sie okarze :P I powiem wam ze w Full Plate C speed nie jest tak slaby jak sie spodziewalem, na self bufach (WoP/RoP) mam 417 c speeda, a na demonie cos kolo 496 wiec wynik ladny a na expa raczej mi styknie, a hp z setem i tatoo +4con/-5str mam ok 3,2hp :)
Btw Znacie jakies fajne miejscowki na ten lvl? Myslalem zeby isc na Forsaken Plains ale tam moby maja stuna (grrr ;p), tylko bron boze moby 2x xP

Najcik

Dodam ze tato jeszcze mam +4men -5wit

Bled

tak zastanawiajac sie to wc i ol ma debuffy ol-pełno seali wc-aurasink,flame,venom i wejscie tych 3 debuffow w wiekszosci prowadzi do 1 czyli zgonu.np jesli zarzucimy po tej seri sleepa do wystarczy chwile poczekac i walnac 1 draina i przeciwnik pada.

Siena

Cytata hp z setem i tatoo +4con/-5str

Według mnie kupowanie dye które więcej odejmują niż dodają, nie ma sensu...
Wydasz tylko kase, a kiedy się obejżysz że mam rację nie będzie ciebie już stać na +4, -4 itp. :D

Najcik

Nie mam innych xP na rynku nie widzialem nigdy +4/-4 a z 7s nie do konca wiem jak to dziala z tym merchantem, czy jak jestem w zwycieskiej stronie i mam pieczec bodajze aviarance to merchant bedzie w ... ? xP Wlasnie gdzie?^^ Bo blacksmitha tylko spotkam ale w sumie tylko w katach jest, czyli prawdopodobnie merchant w necro?:p

Siena

Merchant chodzi w necropoliach.. :D

SkullCrusher

Cytat: Bled w Listopad 19, 2006, 10:24:30 AM
tak zastanawiajac sie to wc i ol ma debuffy ol-pełno seali wc-aurasink,flame,venom i wejscie tych 3 debuffow w wiekszosci prowadzi do 1 czyli zgonu.np jesli zarzucimy po tej seri sleepa do wystarczy chwile poczekac i walnac 1 draina i przeciwnik pada.

Drogi kolego powiedz mi jak to jest pisac o czyms o czym nie ma sie zielonego pojecia ? Chcesz zablysnac wiedza to sprawdz ta postac , powtarzanie bzdor to zly pomysl ... sprawdzil bys ile zabiera flame , a i poza tym venom wejdzie ci raz na ruski rok, no chyba ze ktos " zapomnial " zalozyc bizuteri.

MonT

Przeciez te skille wymiataja w pvp=] Do 40 lvlu;p

Bled

chyba sie nie zrozumielismy .... bo ja mowie nie o shamanie tylko o wc ... jak dagger/archer/mag dostanie freezing flame to po chwili hp nie ma wiec raczej nei zrozumiales o czym ja mowie ... i tutaj sie oburzasz nam .. sam mialem wc moze nie do bardzo wysokiego lvu  bo 54 ale na 5x to troche jednak sie gra.

Siena

Takie flamy to nic nie zrobią. Zjadą najwyżej 1/3cp.

Bled

no tak ale jezeli jeszcze zarzucisz te flame i wejdziesz w walke np z dualami to latwo jest zabic dagger/lucznika

Siena

Moje pytanko:
Jaki najlepszy set na B grade byłby dla kogoś kto chciałby walczyć solo jak najdłużej i być dobry w pvp?
Wiem, że tutaj były burzliwe rozmowy na temat B gradów ale pytania takiego jeszcze chyba nie zadano xD

Shiver

Ja polecam zlozenie 2 setow- Avadon Heavy i Robe. Heavy bedzie lepszy na solowanie i w niektorych starciach bardzo pomocny, Robe bedzie dobry do buffowania sie, pvp oraz grania w pt. Dzieki zlozeniu setow tego samego typu oszczedzasz na helmie i akurat avadon (zarowno robe i heavy) sa jednymi z najtanszych b gradow. Skladanie lighta jest moze jakims polsrodkiem, ale z pewnoscia nie bedzie lepszy niz mozliwosc uzywania 2 wyspecjalizowanych setow, a przy odrobinie szczescia nie zaplacimy za nie znacznie wiecej niz za np. calego BW lighta.   

MonT

Bw light to najlepszy i najbardziej uniwersalny B grade dla orkow szamanow.

Shiver

Cytat: MonT w Grudzień 09, 2006, 01:26:30 PM
Bw light to najlepszy (...)

Bzdura...

Cytatnajbardziej uniwersalny

To juz predzej, ale pamietaj ze bw light nie da takiego casting speeda i mp jak robe ani p defa i shield block rate (zwlaszcza z buffem zwiekszajacym szanse na blok) jak avadon heavy. Light jest moze uniwersalny, ale jak mowilem, nie da sie 1 setem zastapic 2.

Siena

A ja sobie jednak wezmę chyba doom plate. Dlatego, że mimo swojej ceny to po zebraniu seta oszczędzę na dye +CON -STR które ze screenów wnioskując są ważne dla OLa. xD
Poza tym doom heavy jest na tyle dobry, że nie będę musiał kupywać sobie A grade... no chyba, że kasa wpadnie :)

MonT

Cytat: Shiver w Grudzień 09, 2006, 03:32:00 PM
Cytat: MonT w Grudzień 09, 2006, 01:26:30 PM
Bw light to najlepszy (...)

Bzdura...

Zasypales mnie argumentami, wiadomo, ze cspeed jest mniejszy niz w avadonie robe a pdef mniejszy niz w avadonie heavy (chyba...;p), ale bw light daje optymalna ilosc pdefa i cspeed.
Siena: OL'em w doomie heavy gralem troche i musze powiedziec, ze z niego niezly wymiatacz wtedy z dyesami na +con -str jest naprawde bardzo mocny, a casting speed ei jest tak tragiczny jak myslalem=]

Shiver

No to sam sobie odpowiedziales- BW light nie jest najlepszy, jest kompromisem i to wg mnie dosc srednim :]

Cywil

a na tych screenach co ktos wczesniej podal z orkiem z 1,8k defa to to byl doom heavy?? ja mysle zeby zrobic takiego olka z aoba+heal + doom heavy set + moze homuna + acu dla np. buffowania a do walki blunta. przeciez draina szybko robi co nie?? :) co na to powiecie??

Najcik

hmm armors sax ;D Robes rOx :p To tylko moje zdanie xPPP
Kto mi doradzi jaki rołb A grade?:> Prosze o opinie dsw graczy i argumenty jakies najlepiej :]

montezuma

Cytat: Najcik w Grudzień 11, 2006, 12:55:24 PM
Kto mi doradzi jaki rołb A grade?:> Prosze o opinie dsw graczy i argumenty jakies najlepiej :]

jedyna sluszna robe A to jest DC
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.